Aki ismeri Ukrajnát kicsit jobban az tudja,hogy ott vannak,akiről a cikk szól,azt sem rúgták ki,hanem disszidált ezért nincsen már a pozícióban.Ha nem disszidált volna,akkor még pozícióban lehetne.
Te általánosítottál minden tisztviselőre,nem én.Én a rendszerről beszéltem ahol bűnöző,korrupt vezetők lehetnek.Értelemszerűen a vezetőkön múlik elsősorban,hogy mennyire korrupt egy rendszer.
Bocs de a törvényhozó hatalom az az országgyűlés ,a kormány nem törvényhozó hanem végrehajtó hatalom.Így elvileg nem érhetnek össze,az persze igaz,hogy egy 2/3 os többségnél már ez necces,de erről nem a Fidesz tehet,hiszen nem saját magát választotta meg,hanem a választók akaratából lett 2/3-a.
Még jobbat mondok... oda sem lett volna szabad adni neki. A valódi Egyháznak egyébként - melynek semmi köze az egyházakhoz - a világi hatalom háza táján sincs semmiféle tenni ill. keresnivalója... lásd Jézus ezirányú közléseit. .
Ebben a félresiklott ügyben amúgy Nagy Konstantinnál kell(ene konkrétan) panaszt tenned... az ő ötlete volt a 4. századi keresztény klérust bevonni a római politikába... ha már nem sikerült addig (és azelőtt) kiirtani a keresztényeket a "dicsőséges" elődeinek.
Nem tudom. Szvsz kulturorszagokban a kormánynak jellemzően nulla hatásköre van ezekben a kérdésekben a vegrehajtason kívül. Kis hazánkban meglehetősen gusztustalanul keveredik a törvényhozó és végrehajtó hatalom még békeidőben is. A mostani felfogás egyenesen vérfagyasztó. De nem offolok tovább .
oké... tehát nem a kormányok felett álló EU-hatáskörökről van szó, hanem megosztott hatáskörökről, melyek betűjéről és tartalmáról a szakképzett eurológusok kellemesen eldiskurálgatnak már évek óta... és még fognak is (egy ideig).
Miért hazudik? Szokott, nem? Ja, azt hiszem, nem tisztán nemzeti hatáskör, az igazságszolgáltatásban ugye van fellebbezési lehetőség, a média kérdés pedig az alapszerződésekben keretben tartott, mint sajtószabadság és társai.
Az 5 mínusz vs 0 plusz remekül mutatja, hogy miért nyert negyedszer is kétharmaddal Orbán. Ami engem illet, engem abszolút hidegen hagynak a mínuszok (ahogy azt már legalább tucatszor leírtam ezen a fórumon), viszont arra jók, hogy mutassák, mikor helyes a véleményem... 😁
ergo: minél több a mínusz = annál helyesebb a véleményem. 🤗😍😂
Törölt felhasználó2022. 06. 12. 16:48
2021. október (november?)...
"... Orbán Viktor kifejtette, hogy a múltban főként keletről fenyegették ezt a térséget, de ez nyugat-nyugat konfliktus. Leszögezte, hogy nem adjuk fel a határvédelem jogát, és ragaszkodnak ahhoz is, hogy a házassághoz egy férfi és egy nő kell, az apa férfi, az anya nő, a gyermekeket hagyják békén. Kiemelte, hogy az igazságszolgáltatás, a médiaszabályozás, az iskolák, az oktatás mind nemzeti hatáskör, szuverének akarunk lenni, nem akarjuk magunkat integráció helyett egyesült európai államokban találni. Integráció igen, egyesülés nem. Orbán Viktor úgy véli, az EU, ahogy most kinéz, el van rontva, az a cél, hogy változást érjenek el, de eszünk ágában sincs kilépni, ilyen könnyen nem lehet tőlünk megszabadulni. Meg kell állítanunk a lopakodó egyesítést."
Magát az EU-ból való kilépést a szélsőjobbosok szokták emlegetni,Orbánék nem, a híveiktől sem szoktam ezt hallani,az álliberálisok jönnek azzal a hazugsággal szokásuk szerint mindig elő,hogy Orbán kiakar léptetni minket az EU-ból.De ez persze a szokásos hazugság tőlük.
OROSZ-UKRÁN háború