Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
tanrek 2022. 03. 04. 23:42
Előzmény: #5156  Helix Nebula
Isten ments, dehogy kell! Hiszen látod, hogy nem kell...
Ha azonban mégis úgy gondolnád, hogy megteszed, akkor azért, mert tovább tudod gondolni a valószínűsíthetően bekövetkező eseményeket a mánál, és talán szeretnéd a tyúkszaros életed egy olyan környezetben leélni, ahol nem egy 20 éve uralkodó diktátor hozza a szabályokat. Aki nem mellesleg a Föld legnagyobb országát vezetve nem bír tárgyalóasztal mellett megoldani helyzeteket...
HPeter76
HPeter76 2022. 03. 04. 23:34
Előzmény: #5157  Törölt felhasználó
Meg menti, aki nem támad!! ez másként hangzik!
 Tankhadoszlop meg leszedi azt az ember akki 30m-nél közelebb mer jönni. Pláne molotov koktéllal..
HPeter76
HPeter76 2022. 03. 04. 23:30
Előzmény: #5156  Helix Nebula
Nem is hiszem normális ez a VZ rábírja(napszámmal) népét molotov kokktélozásra AZT MÉG ODA IS KELL
 TANKRA DOBNI AZT AZ EMDET LESZEDIK MINT EGY HADOSZLPOT MEGTÁMADÓ!! Nem úgy vagyunk mint
 56-ba nálunk!! na meg az égboltot védjék meg neki küldjönek(helyettem harcoljonak) helikoptereket!
 Első körben elvesztette helikopterokat!! másik még Kezdetkor Csecseneknek tűzték ki célul fogják el V.Z. ez nem jött össze!!!Juj menekül az Putyin vadászik rá!! Tovább már nem is tartana a háború megadná magát!!
 Hogy gondoljaez a gyerek(VZ) erősebb csapatal szemben? Fel se méri? Nép megoldja.. hogyne.
Törölt felhasználó 2022. 03. 04. 23:25
Előzmény: #5155  Törölt felhasználó
Ezt nyilatkozta putyin:
A különleges hadművelet keretében az orosz katonák mindent megtesznek azért, hogy megmentsék a civilek életét, és a Kijev és más nagyvárosok állítólagos bombázásról szóló riportok aljas propagandahírek
Elfelejti hogy nem mindenhol van banolva a youtube meg a többi. Ha ő lenne pinokkió az orra már átszúrta volna a kreml falát. Undorító hazugság.
Helix Nebula 2022. 03. 04. 23:18
Előzmény: #5144  tanrek
Miért kellene nekünk áldozatot vállalni azért mert egyes vezetők nem bírnak tárgyalóasztal mellett megoldani helyzeteket? 
Így is rengeteg költséget jelentenek csak a mi országunknak a menekültek, akiket el kell látni. A többi gazdasági hatásról, euro árfolyam, részvényárfolyamok, infláció, stb és még ki tudja mi, minket is érint. 
Törölt felhasználó 2022. 03. 04. 23:18
Előzmény: #5152  Törölt felhasználó

Ez van a hírben:"--Svetlana Zorina, caring for her grandmother in Russian occupied Kherson"
Pedig itt  van ez a háttérben, amit linkeltem, hogy ez a cucc az, amit ez a nő "irányít" és tevékenyen végez, amit ebben a hsz-ben írtam:#5149
Szóval ez a nő nem "kívülálló" a világeseményekben, mert ez a nő ahogy én látom egy "ügynök"-féle.
Aknamunkás-szerű számomra. Nekem ez jön le, egy véleményformáló-munkás, aktivista.
Honnan és mi célból, nem tudom. De, hogy az a piár-szöveg nem nagyon igaz így - Svetlana Zorina, caring for her grandmother in Russian occupied Kherson - mert aktívan részt vesz abban a dologban, amit ott linkeltem.
gazmber 2022. 03. 04. 23:13
Előzmény: #5060  Törölt felhasználó
a ruszkik nem előszőr futnak bele ilyen pofonba... Jelcin idejében a csecsen háborúk, Gróznij lerombolása ugyanígy, ugyanilyen indokokkal kezdődőtt, (és nem 1-2hétig tartott) egy jóval kisebb nép mégis hazazavarta őket a végén - az ottani vérengzést is ha átgondoljuk.. talán érthetőbb(?), hogy a csecsenek is begőzőltek és csináltak elég durva dolgokat... amit nem értek, most miért állnak ki korábbi 'népírtóik' mellett, egy hasonlóan értelmetlen háborúban... lehet csak a vad ösztönök, a vérszomj ami csábító a számukra? szvsz
Törölt felhasználó 2022. 03. 04. 23:12
Potentially important: "We were informed by a Russia-based refueling service provider this afternoon that we can no longer refuel our planes at the airport in Moscow," an official at Korean Air told Reuters, adding that refueling firms might be having difficulty sourcing jet fuel due to sanctions against Russiahttps://finance.yahoo.com/news/1-korean-air-cancel-passenger-083034445.html
Erről beszélek
Törölt felhasználó 2022. 03. 04. 23:10
Előzmény: #5151  Törölt felhasználó
Azért ebben a szituációban lássuk be rendszeresen előfordul hogy a megszálló erők a helyi lakosokat gyilkolásszák, erőszakolják. Főleg a csecsen vademberek. Nem olyan ördögtől való gondolat ez, hogy ennyire kételkedni kelljen benne.
Törölt felhasználó 2022. 03. 04. 23:06
Előzmény: #5150  Törölt felhasználó

Szóval egy fake-news "ellenes" - ahogy kivettem, a Covidot tagadók ellenes - csoport "vezéralakja" véletlen bejelentkezett talpig sminkben a háború és nemi erőszak és vér és halál közben arról, hogy itt ilyen szörnyűségek vannak.
Nem mondom, hogy nem lehet, de egy kicsit nem érdekes a kettő?
Hogy van a Covid, amiről azt mondjuk, hogy bűzlik, meg most van ez, aminél kiderülnek hamis videók meg dolgok és ez a nő a ketőtt "véletlen"  összeköti így a történésekben?
Nem mondom, hogy nem lehet, de ez megint egy ilyen furcsaság nekem.
Törölt felhasználó 2022. 03. 04. 23:02
Előzmény: #5149  Törölt felhasználó
hehe
biztos véletlen
Törölt felhasználó 2022. 03. 04. 23:00
Előzmény: #5112  Törölt felhasználó
, találtam egy ilyet: Érdekességképpen, miben van benne ez a hölgy, ez a Svetlana Zorina
https://for.lib.kherson.ua/en-do-we-believe-fake-news.htm
Do We Believe Fake News?
25.01.2021 17:13
Last few years we heard a lot about unreliable or fake information. For example, one of the most popular social networks reported that they have found about 50 million posts with false information about COVID-19. Fortunately, we can say that most Internet users avoid such news, especially if they are marked with special marks. The participants of the English Speaking Club online meeting shared the same reasonable attitude to the posts about the coronavirus and the news in general. We thank Svetlana Zorina, the club's facilitator, for an interesting discussion, and Tom Laughlin, a citizen of the United States of America, for another opportunity to compare the lives of Ukrainians and Americans.
Szóval mondjuk azt, hogy pont egy olyat találtak, aki amúgy arról beszélget, hogy milyen sok a fakenews-os ember a Covidban, de ők megbeszélik azt, hogy hát ez így nem jó.
https://for.lib.kherson.ua/en-do-we-believe-fake-news.htm
És most véletlen megtalálták itt is a hírekben
Én nem mondom, hogy ez nem lehetséges, csak ide tettem ezt a dolgot.
Törölt felhasználó 2022. 03. 04. 22:52
Előzmény: #5147  tanrek
Meglátjuk. Remélem hogy katonai erővel nem sikerül elérnie az oroszoknak amit akarnak és egy olyan megállapodás lesz amitől nem lesz ukrajnából fehéroroszország kettő.
tanrek 2022. 03. 04. 22:46
Előzmény: #5143  Törölt felhasználó
Azért ezt a folyamatos ukrán utánpótlást egy oroszok által körbezárt Kijevben szerintem kicsit még gondold át, mielőtt ennyire biztos leszel benne...
Metwolf
Metwolf 2022. 03. 04. 22:44
Előzmény: #5143  Törölt felhasználó
Jól beszélsz ismét!
Törölt felhasználó 2022. 03. 04. 22:43
Az egyértelmű,hogy az oroszok képesek elfoglalni egész Ukrajnát de hoszabb ideig már nem lennének képessek azt megtartani.Kétlem ,hogy találnának egyetlen egy ukránt is aki elválalná,hogy Ukrajna báb kormányát vezesse.Oroszt is max az elcsatolni szándékozó területekről.A gazdasági szankciók pedig elöbb utobb összefogják roppantani az orosz gazdaságot.Ezért Putyin belső ellenzéke megfog erősödni.Vagy ez lesz Putyin veszte vagy a katonái fogják leváltani.
tanrek 2022. 03. 04. 22:38
Előzmény: #5134  Törölt felhasználó
Azért van némi irónia abban, hogy a zseni vezetőinknek hála nem elszabadult energiaárak mellett itt hogy összerándul az emberek záróizma a háború miatt kilátásba helyezett áldozatvállalástól...
Bezzeg a hanyatló Nyugaton, ahol már eddig is megtapasztalták az energiaár-armageddont, tudomásul veszik, hogy elképzelhető, hogy a közeljövőben még szarabb lehet a helyzet... nem örülnek neki, de ezt jelenti az áldozatvállalás...
És ami a legszebb, hogy mindezt lehet úgy kommunikálni nekünk, hogy büszkék leszünk arra, hogy semmit sem tettünk, amire büszkék lehetnénk....
Törölt felhasználó 2022. 03. 04. 22:34
Előzmény: #5133  Törölt felhasználó
Én ennyire nem látom az oroszok fölényét sem bele, akik most rendelkezésre állnak ukrajnában ott az ukránok szerintem előnyben vannak. Persze putyinnak van még a hátországban bőven (4* ennyi kb) serege de azokat mozgósítani sem két perc, kérdés hogy mire odakerül a sor addigra
hogy áll majd a gazdaság? Lesz e egyáltalán harci morál ha kitudódik hogy mi folyik valójában? A paranoiás putyin mennyit mer ebből odaküldeni és gyengíteni a hátországot?Egyáltalán addigra putyin lesz e még? Az ukránok mennyire tudnak majd addigra felkészülni? Hiába van 500 tankjuk az orosznak  egy sorban egymás mögött, ha 100 ban éhenhalnak, 100ból kifogy a benzin, 100 inkább megadja magát, 100 meg szimplán mozgásképtelen mert előtte megáll a többi, 200 ukrán meg lő rájuk antitank rakétával. Ne felejtsük el hogy az ukránokhoz egyfolytában érkezni fognak az újabb pusztító fegyverek drónok, és az exsas meg a légiós önkéntesek. Szerintem ez totális bukás lenne az oroszok részéről. De addigra valószínűleg vissza vesz a kreml az arcából ( ahogy már elkezdte) és megállapodnak. A nato tagságon lesz a nagy csörte, a miniszterelnök megbuktatása már lekerült a porondról. De talán a nato tagságot is át tudják ütni az ukránok azzal a feltétellel hogy nem telepíthetnek be nukleáriselhárító rendszert és egyéb fegyvereket mert ez ami legfőképp kibassza nála a biztosítékot. És ebben a részében igaza van a putyinnak, mert már át lett ezzel baszva egyszer, mikor a románokhoz lerakták az mk 41 es elhárító rendszert. Szerinte a 2 nukleáris hatalomnak egyenlőnek kell lennie hogy ne legyen apokalipszis. ( ezt is jól látja) így meg őket akarják gyengíteni. Putyin nem hülye egyébként, nagyon sok mindent jól lát(ott)de ezzel a háborúval elásta magát, ezt nem így kellett volna intézni mert hitlerrel került egy szintre. Vagy még lejjebb. Szerintem a politikai bukása garantált.
Törölt felhasználó 2022. 03. 04. 22:32
Előzmény: #5134  Törölt felhasználó
csak vesztesek vannak
kivéve a fegyverkezesi bizniszt
az pörögni fog
Törölt felhasználó 2022. 03. 04. 22:28
Előzmény: #5132  Törölt felhasználó
Ez lenne a legjobb. 

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók