Topiknyitó: CyrusTheGreat 2021. 11. 20. 09:24

Büntetőszavazás '22  

A Fideszre szavazok büntető jelleggel. Change my mind.
2022 és 2026 között nevesebb események, amelyeknek a Fidesz ágyazott meg:
- 2024 második félévben nagy tételben lejáró MÁP+ állomány
- 2024 második felétől Babaváró számonkérések
- 2024-től elkezdődnek a megelőlegezett gyerekvállalásra lejárni CSOK-határidők
- a kamatemelési ciklus 2022-ben folytatódik, továbbgyűrűzve a lakossági hitelpiacra
- infla beismerten magasabb lesz még '22-ben is
- ... és még elég hosszan sorolhatnánk, makro-jelleggel is a nagyobb ívű változtatásokat.
Nem lenne pedagógiailag is jobb, ha mindezt az takarítaná el, aki megágyazott neki?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
signal2
signal2 2021. 11. 21. 14:46
Előzmény: #79  Törölt felhasználó
#80
"Gergő a határkerítést szégyenteljesnek nevezte, és ha a mérleg nyelvként rajtuk múlna lebontanák." nem értem, ez hogyan lenne lehetséges, hiszen rajta kívül más nem akarja lebontani. 5%-kal azért elég nehéz lenne átverni ezt a parlamenten, nem?
Törölt felhasználó 2021. 11. 21. 14:44
Előzmény: #77  Dehogynincs
#79
Gergő a határkerítést szégyenteljesnek nevezte, és ha a mérleg nyelvként rajtuk múlna lebontanák. A közelmúltban volt olyan tömeges határincidens, ahol sztem a kerítés miatt sikerült egy nagyobb tömeget kordában tartani és ha lenne rendes határőrség is nemcsak rendőrökből, katonákból összeverbúválva,akkor még hatékonyabb lenne az EUs  Frontexszel együttműkődve . Mellette a menedékkérőknek, akik képesek a civilizált viselkedésre különösen nőknek, gyerekeknek lehetne emberi bánásmódot adni és elbírálni a kérelmeiket.A videóban itt beszél róla.     https://youtu.be/v8Bodwss29U?t=412
mellette még megemlítette a marijuana legalizálását is, és a többkulcsos adó visszavezetését, ami utóbbit szintén MZP szemére hányta, hogy nem vállalja fel.
Csakhogy MZP ezt pont azért nem akarja meglépni, hogy akik eddig jól jártak az egy kulccsal azokat ne ijessze el az ellenzékre szavazástól. újabb gyakorlatiatlan gondolkodás Gergőtől.Sztem.
Az a vád meg, hogy MZP összefogott azokkal, akiket elutasítunk sokan szintén felveti a valóság nem ismeretének a kérdését.
MZP nem lehetett volna miniszterelnökjelölt,ha nem lép be az Összefogás keretei közé. Nem kaphatott széles nyílvánosságot enélkül. Egy olyna kivülálló lett volna, mint Gergő, csak neki még pártja sincs, csak egy mozgalma, amit nem akar párttá alakítani. Az jó kérdés,hogy akarja számottevő pártháttér nélkül az akaratát keresztülvinni. Vagy arra játszik,hogy a pártok képesek lesznek támogatni őt,ha látják, hogy ő képes arra,hogy felépítse az új demokráciát , vagy addig szerveződik mögé egy új párt, vagy pártok szövetsége.
Törölt felhasználó 2021. 11. 21. 13:47
Előzmény: #75  1378
#78

Amit írtál az elképesztően elfogult baromság! Röviden ennyi és nem több.
Nem próbálom elmagyarázni, hogy miért nem állja meg a helyét az amit írtál, egyszerűen azért mert ennek a volt mnyp.-rendszernek még az alapjainak ismeretétől is nagyon messze vagy.
Dehogynincs
Dehogynincs 2021. 11. 21. 13:27
Előzmény: #74  Törölt felhasználó
#77
Aha. Itt vannak a peremfeltételeim.
1. Se Orbán, se Gyurcsány.
2. Nem szavazok a dk-ra és az mszp-re és azokra se, akik velük összeállnak.
Ebből nem jön ki MZP sehogy sem. Ajánlj valami mást!
Már felnőtt fejjel éltem át a rendszerváltást. Akkor szinte senkinek sem volt olyan pártpolitikai tapasztalata, amit nem az mszmp-ben vagy az mdp-ben szerzett volna mégis kijött ebből egy félresikerült rendszerváltás.
Kérek forrást az elnök kerítésbontási tervére!
A kerítéssel nekem az a bajom, hogy túl későn építették. Csak azután, hogy 2015-ben négyszázezer(!) illegális migránst rázúditottak Orbánék főleg a németekre.
Dehogynincs
Dehogynincs 2021. 11. 21. 13:15
Előzmény: #75  1378
#76
Megbocsátom.
1. Ez rendben van. Amikor belépett a magánpénztárba, akkor lemondott az állami nyugdíja negyedéről.
2.-3.-4. Ilyen 40 év fölötti beugrasztott pénztártag volt Matolcsy György. Nem ő kényszerítette az államot arra, hogy ilyen ajánlatot tegyen neki, de az ő értelmi képességei és pénzügyi, közgazdasági ismeretei szerint jó ötletnek tartotta, hogy ő maga is pénztártag legyen. Ugyanilyen kó ötletnek tartotta azt is, hogy ezzel a tudással miniszter és jegybankelnök legyen.
5. Gazdasági fórumon vagyunk. Itt illene tudni, mi a különbség a hozam és a reálhozam között. A 0 reálhozam azt jelenti, hogy a megtakarításod megőrizte a reálértékét. Nagy szó! A pénztártagok kétharmada reálhozamot is kapott. A fidesz ezt a részt egyszerűen kivette a nyugdíjrendszerből és a tagok ugyanúgy felélték mint a hölgyed.
6. Az államnak ellenőriznie kell a nyugdíjpénztárakat. A gonosz önkéntes pénztárak is csődbe mehetnek, mert lényegében ugyanúgy működnek mint a magánnyugdíjpénztárak. Abban egyetértek veled, hogy a fidesz bármikor eljöhet az önkéntes pénztárakban tartott magántulajdonunkért is.
7. Amikor az állam visszavette a magánynyugdíjpénztári összeget, akkor a pénztártagok magántulajdonáért valami ígérvényt adott cserébe.
8. Egy árva szót nem írtál a felosztó-kirovó rendszer fenntarthatatlanságáról. Mindkét rendszernek megvannak a maga előnyei és hátrányai.
1378 2021. 11. 21. 12:12
Előzmény: #70  Dehogynincs
#75

Bocsáss meg, de ehhez a nyugdíj dologhoz engedd meg, hogy hozzászóljak. Egyrészt itt arról volt szó, hogy Te nem az állami nyugdíjjárulék mellett fizettél magánnyugdíjpénztárt, hanem a magánnyugdíjpénztárba befizetett összeget az állami részből levonták. Vagyis az állampénztár igen jelentős minuszba került ennek következtében, de ez mondjuk az adott egyént nem érdekli. Aztán ez után jönnek az érdekes dolgok, amikor is nyugdíjba mész. Ez a rész sokaknak nem volt tiszta. 2008-ban az ebben a magános rendszerben nyugdíjba menő rendvédelmi dolgozókat Gyurcsányék gyorsan visszatették állami nyugdíjba az általános felháborodás miatt. Miért is? Én sem értettem. Aztán egy ismerős hölgy 2009-ben nyugdíjba ment. Majdnem megütötte a guta!
1. Mivel az államnak kevesebb nyugdíjjárulékot fizetett, értelemszerűen az állam által megszabott nyugdíja alacsonyabb lett!!
2. Ezt ő úgy gondolta kompenzálni, hogy bement a magánynyugdíjpénztárába és mondta, hogy akkor x forint nyugdíjat szeretne kapni havonta az állami nyugdíja mellé. Mondták rendben van akkor 3 év 2 hó!! fizetik neki az összeget.
Megkérdezte: Tessék? és mi lesz utána?
Válasz: Semmi!! Azután a magánnyugdíjpénztár nem fizet mivel a számlájáról elfogy a pénz.
Magyarán a magánnyugdíjpénztár nem fizet életed végéig csak a bent lévő összeg erejéig!!
3. Erre a hölgy másik variációt választott, kisebb összeget kért ami 7 évig kitartott volna. Az ügyintézőnek megjegyezte, hogy legalább ha addig történik vele valami, akkor a gyerekei öröklik a fennmaradt  pénzt, ahogy ezt a magánynyugdíjpénztárba befizetett összegekkel kapcsolatban reklámozták. No egy frászt. Az ügyintéző felvilágosította, hogy az öröklési formula csak akkor áll fenn, ha azelőtt hal meg mielőtt nyugdíjba ment volna. Ha akár csak egy hónap nyugdíjat is felvett a magánynyugdíjpénztárból akkor már az összeg nem örökölhető, ott marad a magánynyugdíjpénztárnál!! Apróbetűs rész a szerződésben. Ebből élnek a magánynyugdíjpénztárak.
4. A hölgy erre felvette az egész összeget egyben. Pár év múlva megjegyezte, hogy régen elköltötte és az alacsonyabb állami nyugdíjból él és az semmire sem elég.
Szóval ez a formula ahogy bevezették és ahogy rávették az embereket a belépésre nem igazán volt jó.
Igazából csak a fiataloknak felelt volna meg, de mivel sok 40 éves kor felett járó embert beugrasztottak, azok kifejezetten rosszul jártak volna a ezzel a típusu nyugdíjjal, mert kevés pénz gyűlt volna össze a számlájukon a nyugdíjig.
Ausztráliában nagyon divatos ez a formula. A nyugdíjasok egy része csődbe is megy miatta, ezért az ausztrál állam úgynevezett nyugdíjas telepeket hozott létre, ahol a nyugdíjasok lakhatnak, a rezsit kifizeti az állam és a kevés nyugdíjból kell a többi költségüket fedezniük. (étkezés ruházkodás stb.) Megjegyzem a telepek fullon működnek.
5. Aztán amikor volt a magánynyugdíjpénztári elszámolás akkor kiderült, hogy nekem az AXA, az 1998 óta fizetett pénzemre pontosan O, azaz nulla, írd nulla azaz SEMMI hasznot nem hozott. 1%-ot sem, több mint 10 év alatt! Így otthon a szekrényben is gyüjtheted a pénzt.
6. Aztán próbálj rákeresni a nagy angol magánnyugdíjbiztosító csődjére az interneten. Magyar nyelvű keresésekben szinte semmit nem találsz úgy eltüntették az ügyet!  Több százezer angol nyugdíja ugrott el. Volt döbbenet. Ugyanis egy magánnyugdíjpénztár is mehet csődbe. Csak erről nem beszélnek. Ha pedig csődbe megy, akkor vagy kapsz vissza pénzt vagy nem.
Magyar viszonyokat ismerve én garanciát mernék rá vállalni, hogy amikor egyes magánnyugdíjpénztárak magyarországon eljutnak oda, hogy nem csak a befizetéseket szedik befelé, hanem jelentős kifizetéseik is lennének akkor egyszer csak eltűnnek.
Szóval a lényeg.
Amikor az állam visszavette a magánynyugdíjpénztári összeget, akkor az életed végéig járó teljes összegű állami nyugdíj jött érte cserébe. Ez mondom azoknak érte meg, akik alacsony kereset mellett illetve rövid ideig fizettek magánnyugdíjba.
Azok akik jó kereset mellett nagy összegeket fizettek a magánnyugdíjpénztárba illetve átlagos kereset mellett már mondjuk 20 éves koruktól fizették azok járhattak volna jól.
Elnézést kicsit hosszú lett. Lényeg, hogy az önkéntes magánnyugdíjpénztárt amit a normál állami nyugdíjpénztári befizetés mellett fizet valaki, ne keverjük össze ezzel, amiről írtam.
Törölt felhasználó 2021. 11. 21. 12:07
Előzmény: #70  Dehogynincs
#74
A kutyák sem képesek önálló politizálásra sztem. velük is az a probléma,hogy amíg ellenkezni kell valami ellen, kigúnyólni valamit addig nagyon profik
Onnantól, hogy proaktív pártpolitikát kéne folyatni, az országot építő átfogó józan és gyakorlatias  tervet kéne  készíteni, - magyraul programot  - onnantól már elfogy a tudomány. önkormányzati és civil szinten hatékonyak, de nagyobb, átfogóbb   szinten nincs meg a kellő képességük erre.
A határkerítést pld az elnökök lebontaná, ami egyébként a fidesz egyik kevés, de józan  döntése volt. tipikus liberális a józan gyakorlatot figyelmen kivül hagyó  valóságtól elrugaszkodó ideológiai álláspont.
MZP ezt meghagyná és visszaállítaná a határőrséget. 
Ezért nem szabad a kutyákra szavazni pártlistán sem. Civilként hatékonyak helyi szinten, de olyan erőkre van szükség,akik szakmai irányt , jövőképet tudnak mutatni, építeni a józanság talaján.
Erre csak MZP képes. Ha ő elbukik, akkor elbukik az ország is, mert csak neki van meg az elszántsága is arra,hogy ezt végigvigye.
 
Törölt felhasználó 2021. 11. 21. 11:49
Előzmény: #38  Törölt felhasználó
#73
Ez így van. ahogy írod.  Ez a döntő. A társadalmunk atomizált , az egyén az anyagi érdekeit teszi első helyre. Szolidarítás tágabb értelemben gyenge. Mindent felülír az,ha nekem jól megy, vagy viszonylag akkor nincs nagy probléma.
Nincs nagy szolidáris  tüntetés az egészséügyisekért, a tanárokért, a rendőrökért, bármilyen keveset is keresnek és az elvándorlás miatt folyamatosan a tönk szélén egyensúlyoznak ezek. A minőség ezeken a területeken egyre rosszabb, ami a társadalmon csapódik le. Az elitnek van pénze, befolyása jó egészségügyre, jó oktatásra és a jó ügyvédre.
Minél rosszabb a közszféra helyzete annál jobban el lehet nyomni és rabszolgasorba lehet taszítani a társadalom széles alsó magát megvédeni nem tudó rétegeit. Erre hozta létre a fidesz a média hazugsággépezetét,akik meg elhitetik vele,hogy máshol rosszabb.
Amíg nincs nyomor,éhezés addig elhiszik, hogy olyan nagy gond nincs. ez van. nincs mit tenni. ilyen a világ. Miközben a nyugati világban a kisember is Mallorcán múlatja az időt nyaranta - meg a magyar kormány talpnyaló rétegei - addig a magyar kisember számolja a pénzt hó végén és elhitetik vele, hogy a nyugat összeomlóban. Soros, Gyurcsány, migránsok stb a hibások. Ezt a hazugságot egy átlag embernek nem könnyű átlátni politikai tájákozottság nélkül és hiányzik a megfelelő készség is hozzá ,amit az iskolában kellett volna megkapnia, de az iskolában teljes mértékben kiölik a gyerekből a természetes kiváncsiságot és a dolgok megkérdőjelezésének az akaratát. Bemagolja a tananyagot, amit nem lát át, csak bebiflázza. Jobb esetben lesz belőle egy magas kvalitású szakember, szakmunkás, de  ezen túl nem fogják érteni a világot.
Ők lesznek a hatalom játékszerei, akiket gyerek módjára fognak tudni befolyásolni.
Az ellenzék jó része impotens, szakmaiatlan, részben korrupt és a nagy része nagyon is jól megél a politizálásból, így nincs rákényszerítve, hogy "forradalmat" robbantson ki. Ezért van az, hogy nem azokat a magától értetődő lépéseket tegyék meg a hatalom leváltása érdekében, amik hatékonyak tudnának lenni.
Megyeszékhelyen lakom, de az elmúlt egy évben talán kétszer jutott el ide ellenzéki többoldalas szórólap és az előválasztások idején egy kis színes papírlapocska a helyi jelölttel.  Tüntetés ,felvonulás egy sem volt. Valami, ami azok fiygelmét is felhívja, akik nem követik az ellenzéki médiát. Egy tolvaj diktatúra idejében.
Tehát maximálisan egyetértek veled.
Amíg van szétosztható pénz, amivel meg lehet venni a társadalom legalább harmadának felének a "szavazatát", addig ez fenntartható.
Dehogynincs
Dehogynincs 2021. 11. 21. 11:32
Előzmény: #69  Heisenberg
#72
Nekem föl se tűnt, hogy a mihamó érdemi politikát vinne vagy értékelhető járványkommunikácója lenne, ráadásul olyan, amelyik meg is fékezi a fékezhetetlen kormányzati médiahengert.
signal2
signal2 2021. 11. 21. 11:24
Előzmény: #66  mrider
#71
Most 3% körül áll mindkettő. En remelem, bekerülnek. Szurkolok nekik.
Dehogynincs
Dehogynincs 2021. 11. 21. 11:23
Előzmény: #52  sanka
#70
#51 a topic abszurditásáról szólt. Büntessük meg a fideszt azzal, amit ó maga is szeretne, sót amit több mint egy évtizede űz.
Te ebből a kutyákat értetted meg, akiket nem is említettem név szerint.
A fideszből akkor ábrándultam ki, amikor kifosztotta a nyugdíjpénztárakat. Ez 3000 milliárd forint, pénztártagonként átlag 1 millió forint. Ezek a pénztártagok a látszat ellenére emberek, magyarok, járulékfizetők, családosok.
Ekkora összeg ellopását nem lehet visszacsinálni.
2010 óta többnyire az lmp-re szavaztam főleg kínomban, mert nem nem volt semmi okom, hogy az mszp-be vagy a dk-ba ábránduljak be.
Az lmp megugrotta az 5%-os küszöböt és ezzel a legtöbb mandátumot éppen a fidesztől vette el. Nem veszett el a szavazatom, bár sokak ezt várták.
Az lmp-t könnyedén elengedtem, amikor összeállt a dk-val és az mszp-vel.
A választók nem úgy viselkednek, ahogy a pártok vélik.
Az előválasztók MZP váratlan támogatásával azt üzenték, hogy kevesebb Gyurcsányt és dk-t akarnak.
Ezzel szemben én semennyi Gyurcsányt és dk-t nem akarok. Jelenleg a kétfarkúakra szavaznék, a mihamó nálam szóba sem jön.
Megpukkadhatsz a kutyáktól, és vélheted úgy a "se Orbán, se Gyurcsány" helyett, hogy "Orbán nem, de Gyurcsány mégis".
Ha nem tetszik, vedd el a választójogomat.
Bő lére eresztettem, de az első két mondat a lényeg.
Heisenberg
Heisenberg 2021. 11. 21. 10:45
Előzmény: #66  mrider
#69
A Mi Hazánk biztosan be fog jutni. Korábbi fideszes ismerőseim jórésze isteniti őket a jó érzékkel megválasztott covid- járvány- oltás kommunikáció miatt. Tekintve, hogy ez szinte kizárólag a Fidesztől von el szavazatot, máris érthető a kormány fékezett habzású járványkezelése.
Törölt felhasználó 2021. 11. 21. 10:29
#68
"Sűrű 4-5 hónapunk lesz a gazdaságban, mert a kormány méretes tranzakciókat szeretne elindítani, illetve részben befejezni. Folyamatban vannak olyan nagy kiszervezések, mint a gyorsforgalmi utak építése és üzemeltetése, a hulladékgazdálkodás és a távközlés. De jelentős bevásárlások is küszöbön állnak, például a repterek vagy az energetika világában. Mi hajtja ezt a nagy tranzakciós rohamot?" 
https://telex.hu/gazdasag/2021/11/18/eroltetett-menet-a-fidesz-gazdasagi-tervei-a-valasztasokig
badsector1
badsector1 2021. 11. 21. 10:22
Előzmény: #66  mrider
#67
miért félne a fidesz mihamotól, hiszen egy fidesz kreálmány
mrider 2021. 11. 21. 10:20
Előzmény: #53  signal2
#66
Mi Hazánk és a Kutyapárt, mindkettő be fog kerülni, ezért fosik a Fidesz és szórja a választási pénzeket, miközben brutál szinten az államadósság.
Törölt felhasználó 2021. 11. 21. 10:19
#65
taxisnyuszi 2021. 11. 21. 10:19
Törölt hozzászólás
#64
Törölt felhasználó 2021. 11. 21. 10:13
Előzmény: #62  CyrusTheGreat
#63
"...de az ő politikai versei nagyjából már a megírásukkor sem voltak különösebben relevánsak..."
 
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
  
Ady Endre
  
A magyar Ugaron
  
Elvadult tájon gázolok:
Ős, buja földön dudva, muhar.
Ezt a vad mezőt ismerem,
Ez a magyar Ugar.
  
Lehajlok a szent humuszig:
E szűzi földön valami rág.
Hej, égig-nyúló giz-gazok,
Hát nincsen itt virág?
  
Vad indák gyűrűznek körül,
Míg a föld alvó lelkét lesem,
Régmult virágok illata
Bódít szerelmesen.
   
Csönd van. A dudva, a muhar,
A gaz lehúz, altat, befed
S egy kacagó szél suhan el
A nagy Ugar felett.
   
.
CyrusTheGreat 2021. 11. 21. 10:05
Előzmény: #61  Törölt felhasználó
#62
http://magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/ady/koszt.htm
Szívesen beszélgetek veled Adyról és a XX. századi magyar irodalomról, de az ő politikai versei nagyjából már a megírásukkor sem voltak különösebben relevánsak és inkább csak népszerűek voltak, mint fontosak. A szerelmi lîrájával már egèszen más a helyzet.
De itt ezek az idézetek úgy érzem csak annyira tesznek hozzá a beszélgetéshez, mintha valaki elkezdené a Székely Himnuszt énekelni.
Törölt felhasználó 2021. 11. 21. 09:41
Előzmény: #57  CyrusTheGreat
#61
"Inkább hagyjuk Adyt,... "
   
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
  
Ady Endre
  
A Hortobágy poétája
  
Kúnfajta, nagyszemű legény volt,
Kínzottja sok-sok méla vágynak,
Csordát őrzött és nekivágott
A híres magyar Hortobágynak.
  
Alkonyatok és délibábok
Megfogták százszor is a lelkét,
De ha virág nőtt a szivében,
A csorda-népek lelegelték.
   
Ezerszer gondolt csodaszépet,
Gondolt halálra, borra, nőre,
Minden más táján a világnak
Szent dalnok lett volna belőle.
   
De ha a piszkos, gatyás, bamba
Társakra s a csordára nézett,
Eltemette rögtön a nótát:
Káromkodott vagy fütyörészett.
   
.

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek