A jogszáblyi háttérrel tisztában vagyok. És értem is hogy mire gondolsz. Viszont a cégnek abban az esetben nincs mérlegelési lehetősége, ha egy bizonyos információ az értékpapír értékét közvetlenül érinti. Akkor kötelessége, hogy haladéktalanul, de legkésőbb kettő munkanapon belül tájékoztatasson. És ebben az esetben mivel a Római úti közlemény után is pozitív irányba mozdult az árfolyam, így vélhetően a Le Jardin 2 után is az történ volna. Azt is értem, hogy a Római 2 év alatt évi 4 mrd, a Le Jardin 2 pedig 3 év alatt évi 2.6 mrd hoz. De nem gondolnám hogy az éves bevétel kb. 6%-nak megfelelő/2.6mrd/megbízás lényegtelen lenne. Mondjuk én pl.egy 34 ezer euoróért eladott garázst lényegtelennek gondolok mégis volt róla közlemény. De lehet csak én gondolom rosszul.
Az éves beszámolónál hivatalosabb közlemény nem is létezik, azt még független könyvvizsgáló is külön jelentésben vizsgálja és aláírásával hitelesíti.
Hogy miért nem volt külön közlemény is a Le Jardinról, amikor a Rómairól volt? A cégnek mindig mérlegelnie kell hogy miről ad ki közleményt és miről nem. Egy fontos szempont, hogy a teljes árbevételhez képest hogyan viszonyul egy szerződés, és ha jelentősnek tekinthető, akkor kell róla rendkívüli közlemény. 2025 elején a 2 év alatt 8 milliárd forintot jelentő Római Parkot jelentős tételnek értékelték, így közleményt adtak ki róla. 2025 végén a 3 év alatt 8 milliárd forintot jelentő Le Jardin II.-t nem értékelték jelentős tételnek, így külön közlemény sem született róla.
Igen a beszámolóban én is láttam, hogy folyamatban van a Le Jardin 2. Azért is kérdeztem, hogy volt-e hivatalos közlemény az Akkotól. Mert nem rémlett hogy lett volna és nem is találtam.Akkor ha jól számolok, akkor a Le Jardin is egy kb. 8 mrd-os projekt lehet. Ami érdekes, hogy miért nem volt róla említés, holott a Rómairól volt. Pedig kb. hasonló nagyságú a kettő projekt. Amugy a Le Jardin 2 projektből már csak 16 eladó lakás van / ingatlan hirdetés szerint/ Jobbulást!
Projekt megnevezése Kimutatott árbevétel Készültségi fok Le Jardin II. - Generálkivitelezés 1 064 millio ft bevétel tavaly dec 31-ig......13% keszültségi fokkal.Amugy kulon kozzététel a 2.utemmel nem volt.Abbol a 13%-os keszultségbol a teljes érték konnyen kiszámithato. Romai 4.6mrd volt dec 31én....ez 53%-os keszenletben volt....ezt mindjart atadják...igy a maradék zomme a mostani jelentésben lesz.
Tudna nekem segíteni valaki abban, hogy a Le Jardin 2-ről volt hivatalos bejelentés/ közzététel, hogy ott a NEO lett a kivitelező és hogy ez a beruházás mekkora költségvetésű, mert nem találom sehol. Csak a Római Park-ot, viszont a Neo construckt oldalán a referenciák között tényként van közölve, hogy mindkettőnél ők a kivitelezők. Jelentésből csak annyi jött le, hogy folyamatban van a kivitelezés. Lehet hogy elkerülte a figyelmem egy közzététel. Előre is köszi!
Zoltán!Azt igerte ide nem ír.Ne szemtelenkedjen.Van Önnek saját foruma, a reakciókból minimum 8 an olvassák.Én nem reagáltam, de olvastam, szóval minimum 9.Legyen büszke a forumára s ha már igeretett tett próbálja meg betartani.Amúgy elég furán edzett!....azt mondta oda megy.....de ott is az akko reállal foglalkozott?...ejnye-bejnye!
A living nagyrészét eladja már akkor amikor még 1 kapavágás sincs....pl greenway most már kozel 50% eladva...pedig még a telek tisztitás is csak most fejezodott be pár hete.....
Akko fórum