Topiknyitó: lea39 2021. 01. 25. 09:52

Akko fórum  

Moderált topic
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2021. 02. 20. 16:11
Előzmény: #358  Peti84
#360
Peti: van egy lakásom 10 millióért vettem, megterheltem 5 milliós hitellel, meg az egyik válaszfal beomlott, a többi salétromos, ugye megveszed 18 milláért? Hisz csak többet érhet, kiadhatod, ugyan barnák költöztek a környékre, de tuti vétel...anno 4 éve amikor még nem barnák laktak és nem volt belvíz, akkor 18  milláért ment át egyik tulajról a másikra, ezért Neked is ennyiért kell megvenned tőlem hisz csak többet ér' :))) Világos, nem?
Törölt felhasználó 2021. 02. 20. 16:01
Előzmény: #358  Peti84
#359
Szerintem neki amugy is jobb ha nem írsz semmit, felesleges. Amúgy is büszkén dobta 444-en a héten az Akko-t, valszeg vett még GME-t hígításként, ja én is csatlakozom, megfőtt a lábszár (estebéd lesz, mint releváns info).
Peti84
Peti84 2021. 02. 20. 15:57
Előzmény: #354  xdaYnax
#358
Erre a bejegyzesre ugye nem baj ha nem irok semmit? Inkabb kellenes 7veget, es mindenki tredeljen ugy hogy neki a leheto legjobb legyen.
Törölt felhasználó 2021. 02. 20. 15:50
Előzmény: #354  xdaYnax
#357
Ugye ezt a mondatodat te sem gondolod komolyan?
"Pár éve ért ennyit?Akkor most csak többet érhet."
Ez is mehet a befektető utolsó szavai topicba, van már pár tőled.
xdaYnax
xdaYnax 2021. 02. 20. 15:46
Előzmény: #353  Törölt felhasználó
#356
Vegyél és maradj csendben.
Törölt felhasználó 2021. 02. 20. 15:45
Előzmény: #350  Peti84
#355
Látod valaki meg adott volna a NEO-ért 18 MRD-ot, sőt valaki szerint a Gamestop 300$ felett erősen buy and hold:) No comment :))) Valaki tényekre, számokra alapoz, valaki meg vágyvezérelt víziókra.
xdaYnax
xdaYnax 2021. 02. 20. 15:44
Előzmény: #350  Peti84
#354
Pár éve ért ennyit?
Akkor most csak többet érhet. Az hogy szerinted mennyit ér a kutyát se érdekli.
Törölt felhasználó 2021. 02. 20. 15:42
Előzmény: #349  marlowe01
#353
Na ez ugyanolyan MLM-szintű bejegyzés volt szvsz, mint amivel engem vádolsz:) No offense még ha nem is viszonzom a bro-ságot:). Azonban ha már ennyire figyeled a munkásságomat, azt is olvashattad többször is tőlem, hogy érdekesnek találom az Akko vagyonholding koncepcióját, és úgy gondolom, hogy megfelelően tökéletesen megtervezett vázcég (SPAC), hogy akár ingatlanhasznosító/építő sőt akár termelő cégeknek adjon fészket. Sőt, a NEO-t sem írtam le, hisz ezt is ma fejtettem ki, hogy abszolút nem világvége cég a NEO, mert tudja fizetni a hitelét, de ez a Te levezetésedből is látszik. 15 év után a hitel ki lesz fizetve és még emelett is maradhat pár száz milla adózott eredmény (ami nem az EBITDA, de ezt úgy is tudod). Azért ma-tegnap írtam, mert tegnap kaptam üzenetet egyik Wallis-részvényes ismerősömtől, hogy a Dayton/Veres csökkentette a kitettségét az Akkoban, és érdemesnek találtam foglalkozni a témával, köszönöm, hogy nem vitatod el a jogot tőlem, hogy leírhatom a véleményemet, azonban sok pozitív dolgot is olvashattál a cégről tőlem. Az általad írt, kisarkított kritikát arra vonatkoztatom magammal szemben, hogy azokra a kisbefektetői vágyvezérelt elvárásokat tartom nonszensznek, hogy in-the-box egy cégcsoport jöhet csak be a cégbe most rögtön, és ezt az általad említett Peti84 is megírta már korábban, és kitárgyaltuk ezt a témakört ősszel. Az, hogy ki mennyit fizetett a múltban valamiért, pontosan az az ostobaság összemosnod azzal, mennyit ér most a cég különböző mutatószámok alapján, hisz egy cég életében egy év alatt IS sok változhat értékeltségben, de ha a PE-szektorban vagy/voltál érintett, ezt pontosan tudod. Igen, egy IT/High-Tech/e-commerce cég esetében valóban a BVPS kevésbé releváns, azonban egy FM-cég esetében a BVPS és valahány év (legyen EBITDA) interpolálása már kb megmutatja, hogy egy céget olcsón vagy drágán vették, de ezen lehet napestig vitázni. Szerintem ebben a PE-szektor sem lenne egyöntetű:) Hiába lépi át az ingerküszöbödet, de valamit azért implicite mutat nekem mondjuk:). Szerinted nem magas, szerintem meg igen, szerinted ostobaság szerintem meg nem, majd az EBITDA-val vagdalódzól, mikor én meg adózott eredményről beszéltem, de te PE-szektorban tevékenykedtél, nyilván tudod a különbséget. (Adózott eredmény 1 284 840 e HUF 2019-ben amúgy). Ezt felelőtlenségnek tartanám kivetíteni a következő 10-15 évre, de ezen sem veszünk össze. Lehet több-kevesebb így a pandémia árnyékában. Pláne az olyan MLM-szövegtől tartózkodnék amit írsz, hogy "Azaz egy azóta is dinamikusan növekvő céget adott el"....pfff...oké, és én írok MLM-szöveget. "akkor a NEO bejövetele után az esetleges  további akvizícióknak nem lehet gátja a forráshiány."
Senki nem állította ennek ellenkezőjét, de erről nem áll rendelkezésre hivatalos adat. Vagy Neked igen?
"Nem értem, miért kell emiatt világvégét vizionálni."
Nem igen idéztél tőlem ilyet, így ez max saját impressziód, de előbbiekben is más tényekre hivatkozol mint amiről én beszéltem, de nem baj.Megszoktuk.
"Ja, hogy nem jön a WING.....majd lesz más, ha tényleg ez a helyzet.  "
Én sem mondtam, hogy nem, de ki mondta, hogy most ebben az évben vagy jövőre? Van erről infod? Akkor várjuk szeretettel, hogy mikor mi jön be, hogy konkrétumot is halljunk a monológodban. Mert most légkaratézol magaddal és az ingerküszöböddel:)
Szerintem ha szeretnél mondani valamit és megosztani, az itteni tudáshalmazt bővíteni, ez a platform tökéletes erre, mert nem mondtál releváns tényeket amiről eldönthetnénk miről is mondtál mit. A NEO-számokat meg én is látom. Köszönjük:)
Peti84
Peti84 2021. 02. 20. 15:42
Előzmény: #349  marlowe01
#352
Szerintem mi nem tudhatjuk hogy a Neot mennyiert vette vissza veres a strabagtol, bar jelentosege tok mindegy. Meg ott is agy szallitotta talan a 49%ot vagy valami ilyesmi volt a dill. Masik resze meg meg volt veresnek mindig is (ha jol emlekszem). Ezert fura hogy most a veres kezd kiallni az akko mogul, mert biztosra vettem hogy ha a neo bejon veres nem engedi el. (Most ez az elmeletem borulni latszik. Tevedni emberi dolog.....)
xdaYnax
xdaYnax 2021. 02. 20. 15:42
Előzmény: #349  marlowe01
#351
Teljesen jogos szép írás.
Látszik kinek nincs most papírja.
Peti84
Peti84 2021. 02. 20. 15:33
Előzmény: #330  Törölt felhasználó
#350
Ja, hat egy nevtelen forumon ahol annyi klon van mimt egen a csillag nem izgat, hogy ki mit gondol..... a velemenyem nekem meg van az egeszrol. Ezt soha sem titkoltam, le is irtam, aki akarja erti, aki nem akarja nem erti. Te javareszt erted, ennek azert orulok :) a szamok alapjan meg mindenki eldontheti hogy mit is lat. Tovabbra is ugy gondolom hogy en a neoert nem adtam volna tobb mint 18 milliardot, mert nem er annyit, inntol egyertelmű a szandek. Mellesleg lett egy boduletes hitel egy nyrtben ami szamomra tovabbi kockazat, es a tulajok jatéka is egyre meredekebb.
marlowe01 2021. 02. 20. 14:58
Előzmény: #311  Törölt felhasználó
#349
No offense, bro, de mi a fenéért elemzed itt az Akko helyzetét hajnal óta hosszasan, ha (okosan) már régen megszabadultál a pakkodtól? Miért tolod a képünkbe egy hozzászóláson belül többször is kiabálva, hogy “VERES KISZÁLL” (így, nagybetűkkel) illetve két sorral lejjebb az előbbieket megerősítendő a  “VERES KISZÁLLÓ” üzeneteidet? Mi ez a gagyi, MLM-szintű sulykolás? Fogtuk, szar a papír, a parkett császárai már régen dobták, csak a szánalmas kis senkik maradtak benne. Ne vedd személyeskedésnek, de átlátszó vagy. Mindig akkor jössz a magasröptű okosságaiddal, amikor olyan hírek jönnek, amik akár pesszimista oldalról is értelmezhetőek. Ezt, azt hiszem, már Barackvirág is észrevette.....de nem ezért írok most, hiszen mindenki elmondhatja a véleményét a topicban, függetlenül attól, hogy benne ül-e a papírban, vagy sem. Mielőtt szóvá tennéd: igen, ma regisztráltam, eddig soha nem írtam a fórumba, de a szakmainak álcázott manipulatív baromságaid most először átlépték az ingerküszöbömet. Az, ahogyan a NEO saját tőkéjét (2.3 milliárd) és az eszközállományát (10.3 milliárd) összemosod a szerinted irreálisan magas vételi árral, nos az egy nonszensz, ostobaság, vagy szándékosan rosszindulatú ferdítés. Mert:
 1. Többen is írták korábban (Peti, Zseton), hogy a 18.5 milliárdos vételár pontosan annyi, amennyit a WING fizetett ‘19-ben a NEO elődjéért, a Strabag Properties Zrt-ért. Azaz egy azóta is dinamikusan növekvő céget adott el zéró (nulla) haszonnal a WING az AKKO-nak. Tényleg, ahogy írtad (három felkiáltójellel) hülye lett volna a WING nem eladni a NEO-t ennyiért 😊 
2. A cégek eladási/vételi árának semmi köze a saját tőkéhez (illetve kevés köze van az eszközállományhoz); azt majdnem kizárólag a jelen-, illetve jövőbeli pofittermelő-képessége (melynek mutatószáma az EBITDA) szabja meg (ami egyébként 2019-ben a NEO esetén nem 1.3, hanem 1.5 milliárd volt). Ha a saját tőke és az eszköz lenne a meghatározó, egyetlen e-Commerce, IT, vagy marketing céget sem lehetne eladni (hiszen ott az irodát bérlik, az eszközöket villámgyorsan leírják; csak a vevői bázis és a know-how adja az értéket). Tudok olyan cégről, itt, Magyarországon, melynek saját (jegyzett) tőkéje nem érte el a 25 millió forintot, gyakorlatilag nulla eszközállománnyal rendelkezett, és a (külföldi) szakmai befektető mégis közel 75 millió eurót fizetett érte... 
3. A NEO a 2. pont szerint egy komoly cég: 24 milliárdos forgalom, 1.5 milliárd EBITDA (ami, állításoddal ellentétben egyáltalán nem rossz); 650 munkavállalóval, 170 vevővel, komoly jövőbeli tervekkel. Ezek a számok a mostaninál magasabb árfolyamnak is biztos támaszt kell, hogy jelentsenek. De ezt már többen leírták itt. 
 4. Az AKKO egy vagyonkezelő (szeretne lenni). Ehhez első lépésnek  kifejezetten jó a NEO akvizíciója. Ha az eddigi, szedett-vedett 6 milliárdra értékelt saját eszközállomány lehetővé tett egy 12 milliárdos OTP-kölcsönt, akkor a NEO bejövetele után az esetleges  további akvizícióknak nem lehet gátja a forráshiány. Innen nézve viszont indifferens, hogy jön-e a WING, vagy sem. Én személy szerint egyetlen percig sem hittem, hogy Magyarország (egyik) legnagyobb kötvénykibocsátója a BÉT-re készül. 
5. A Chantili-részvények eladása; a többször bejelentett 1-2 milliós otc-ügyletek, valamint a mindenkinek szemet szúró pakkcserék azt valószínűsítik, hogy a háttérben komolyan zajlik a tulajdonosi átrendeződés. A Daytonnak még mindig maradt közel 20%-a; de ha ezt el is adja, azt valaki meg kell, hogy vegye. Nem értem, miért kell emiatt világvégét vizionálni. Ja, hogy nem jön a WING.....majd lesz más, ha tényleg ez a helyzet.  
Még annyit: semmilyen kötődésem nincs az AKKO-hoz: nem dolgozom nekik, nem ismerek ott senkit. 10 évet lehúztam a PE (private equity) szektorban, láttam egy-két adásvételt....az AKKO-ba akkor szálltam be, amikor hírét vettem, hogy esetleg ide jön a Strabag Properties (ez se ma volt...) .Nekem sem tetszik a tökölődés, amit csinálnak (a PE szektorban ennyi idő alatt 2-3 teljes adásvételt le kell tudni bonyolítani átvilágítással együtt), de azt nem hiszem, hogy a cél a befektetők kisemmizése.  És mivel nem szeretném, hogy azzal vádolj, hogy az AKKO nevében propagandát hirdetek, kész vagyok Veled privátban megosztani a LinkedIn profilomat, hogy lásd, igazat modtam (persze ez akkor kölcsönös lesz 😊 ). Ja, akkor megnézhetnéd a könyvben a pakkom méretét is 😊  A többiektől elnézést kérek a hosszú bejegyzésért, ígérem, többet nem fordul elő. 
Törölt felhasználó 2021. 02. 20. 14:52
Előzmény: #347  Metis_papa
#348
Több mint valószínű Neked van igazad, '19-ben kb. nyár-nyár végén csatlakoztam be a papír figyelésébe és vételébe, majd télen ki is szálltam, és csak '20 tél végén kezdtem el vele foglalkozni újból, azaz 2019 első félévét, átgörgetve "próbáltam" megismerni...és inkább Pólus-Westend-Indotek jött le nekem, de könnyen lehet, hogy az alapkoncepciótok a Wing volt. Fura, hogy ingatlanoztam jó formán egész életemben, de nagyon nyögvenyelős a BÉT-ingatlanszekció. Úgy látszik az ingatlanrészvény a BÉT rákfenéje.
Metis_papa
Metis_papa 2021. 02. 20. 14:32
Előzmény: #346  Törölt felhasználó
#347
Szerintem 2019-ben is a Wing jött be hamarosan, de erről nem nyitok vitát.
Törölt felhasználó 2021. 02. 20. 13:34
Előzmény: #342  Metis_papa
#346
majd görgetnek, emlékszem amikor nekem kellett görgetni a ki mikor vesz lakást, házasodik, válik, ellik, nem ellik, böffent, fetreng, milyen háztartási kisgépet vesz hanyadszor. De az még az előző évtizedben volt, akkor épp a Westend-Pólus-Indotek jött be "hamarosan" az Akkoba és mindenki mindenkit szeretett. Múlt évben a Wing, idén kíváncsi leszek ki jön be mindjárt.:))
Törölt felhasználó 2021. 02. 20. 13:28
Előzmény: #342  Metis_papa
#345
Igen a tippjátékot el is felejtettem utána jutott eszemben, hogy itt hagyományosan az is szokott lenni kgy-k előtt.Remélem nem lesz hagyománytörés.
TomJerry86 2021. 02. 20. 13:28
Előzmény: #341  Törölt felhasználó
#344
Ez azert is marad el mert a napirendi pontok alapjan semmi nem lesz...
Metis_papa
Metis_papa 2021. 02. 20. 13:27
Előzmény: #341  Törölt felhasználó
#343
Jó, hogy a semmiről ilyen hosszasan tudunk diskurálni. :D
Metis_papa
Metis_papa 2021. 02. 20. 13:26
Előzmény: #339  Törölt felhasználó
#342
Amúgy ezeknek a tippjátékoknak nem sok értelme van. Az Athlético-Chelsea-t is meg lehet tenni döntetlenre tippmixen, aztán vagy bejön, vagy nem :D
Törölt felhasználó 2021. 02. 20. 13:26
Előzmény: #340  Metis_papa
#341
Hát ha egy rkgy előtt nincs meg a 10-15%-os felénkelés legalább, akkor már ott komoly lemorzsoládás van/lett időközben, és ez baj, mert nem lesz tere az esetleges későbbi borításnak/csorgatásnak.

Topik gazda

lea39
lea39
2 2 5

aktív fórumozók


friss hírek További hírek