A Virgin Galactic részvényeivel 2019 októberben indult a kereskedés a New York-i tőzsdén, az ismert milliárdos, Richard Branson kereskedelmi célú űrutazásokat kínáló cégére rávetették magukat a befektetők, a társaság papírjai az elmúlt napokban valósággal szárnyaltak, az árfolyam alig egy hét leforgása alatt 40, 2020. évben pedig már 223 százalékot emelkedett. A cég egyelőre inkább csak ígéret, bevételt alig termel, cserébe a következő években is tartósan veszteséges maradhat.
JÖHET EGY TESLÁHOZ HASONLÓ BEFEKTETÉS HOSSZÚTÁVON?
Viszzaolvastam az utóbbi hozzászólásokat, nem a szerénység kapott el itt sem😁 Volt, 2024 túlkerestem magam, így decemberben kivágtam, mert ha bukó, le nem zárt pozi terhére adózol, akkor hitelezed a NAV-ot. Az első küldetésre helyeztem a hangsúlyt, attól vártam a csodát, pedig a fundás levezetés pofon egyszerű lett volna. A 2 kéttörzsü gép ami felviszi indítási magasságba nem elvetélt ötlet, mint SpaceX visszatérő fokozat. A szakállas nyerte az űrversenyt, de hogy? Kockára tette az életét, a sikló nem volt alaposan tesztelt konstrukció, de a pénzéhség, a bennfentes eladás megérte neki a kockázatot. Akkor a matek: 2 pilóta a kéttörzsűn + 2 pilóta a siklón, ez már így csődtömeg 3-4 fizető utassal. Ezt csak tippelni tudom, de én 15 fizető utasra gondolok, aminél egyáltalán rentábilis működésre lehetne gondolni. A hordozógépre nem tudom milyen NASA, Pentagon szerződéseket lehetne kötni, hiperszonikus rakéta teszt stb. Az ilyen tolvajokba csak diverzifikálva szabad belépni, vállalva, hogy a pozik 1/3 csődbe megy, a másik 2/3-ot meg hagyni kifutni, ez a xarkupac az 1/3-ba tartozik.
RichRich Capital LLC. Hirtelen olyan k* trendik lettünk, hogy fel se tudom sorolni a számtalan okát. Eddig elírogattam itt is magamnak :D (Külföldön meg még nagyobb, (az érzelemvezéreltség és a FOMO))
Nekem éppen most fogyott el és az esetleges korrekcióban csak az eddigi nyereség erejéig tervezem a visszaszállást. Így próbálom a kockázatot csökkenteni.
A spacex ipo újraárazza az űripart... ha tovább nem is, de az ipo első pár napos lendületéig érdemes lehet tartani... nekem kb. két héttel ezelőttről, 3,00 beszállóval van egy kisebb pakkom.
https://invst.ly/1hs1-e Bizony, bizony nagyon szépen alakult. Sikerül nagyjából az aljáról lekereskednem kis tétellel (2,3 volt az alsó vétel), de így is szépen hozott. Most már egy kicsit túl "vettnek" tűnik, RSI is az egekben, de majd meglátjuk. Én most számítok egy kis korrekcióra.
Az internetes források átlagolva ~40% körül mondják a cég túlélési esélyeit. Ez annyira nem biztató, továbbra is extra magas kockázat, de a várható megtérülés is ennek megfelelő. Szerintem vagy csőd lesz vagy durva kasza, harmadik opciót nemlátok :) (Nemcsak) a pozitiv környezetnek köszönhetően fél éve nem esik az árfolyam (RS óta konszolidált 5 és 7 között), amire több éve nem volt példa. Esetleges negativ usa piacnál azért lehetnek gondok. Ne felejtsük el hogy már jópár repülésen túlvannak, megcsinálták működik. Ennek a rentábilisabb módján dolgoznak jelenleg. (ha igaz, mert erre bizonyiték még csak korlátozottan van.) 2025-ben várhatjuk a híreket, esetleg jegyértékesitésről szóló infókat, teszteket, meg az árfelhajtó hatást. Addig is várható egy short squeeze, korlátozott felpattal. Rosszabb esetben a további részvényhigitást és RS-t :P 2026-ra és utána igérik a megváltást és a földi paradicsom eljövetelét :) https://www.youtube.com/watch?v=RaKcUtFA53U Ár: 6,21 usd
Tennap negyedéves jelentés volt, végre sikerült leszorítani NAPI 1 milla usd alá a költéseket, ~0 bevétel mellett, ami amúgy sikernek számit errefelé, ráadásul nem is haladna rosszul a projekt, és még van egy rakat pénz is a padláson még, erre meghirdetik az ATM programot 300M értékben... a 200M-es market cap mellett.. érted :) Mikor szarul van a beteg, de jön a doki és segit. Irány dél :F https://www.youtube.com/watch?v=cQGkFWqHSts
Hát úgy mégjobb lenne, mivel nem az én cégem, duzzogva kiszállok +1500%-on, aztán ha engedi, rádobok egy shortot lefele további 1500%-ért :D (Érdekes, hogy a kutya se olvassa a VG forumot, de azért csak jutott neked egy minusz valahogy, lehet nem adtál borravalót az étteremben/benzinkúton és utolért a végzet :D)
Áá mossá kivárom mi lesz, nehogy egy szép napon úgy járunk, mint ma a Bright Minds Biosciences Inc. :D Reverse split után egyenlőre szépen tompult a zuhanás, bár lehet nem ez volt az ok.
Tegnap a goldman sachs 47 usd célárat kalkulált(53-ról), a morgan stanley pedig 1 hónapja 5 usd célárat(35ről).Szivesen lennék célár elemző, ezám a szakma :D Pozitiv fejleményként könyvelném el, hogy 3 hónapja alig változott az árfolyam értéke, az ezt megelőző hosszú hónapokhoz képest. Tiszta szoftlanding :D A delta projekt a tervezés végéhez közeledik és halad a szerszámok/alkatrészek gyártása, és 821 milla KP ki fog tartani az Delta projekt befejezéséig. Esetleg hogy Nasa-val is volt egy közös 3d nyomtatásos teszt az utolsó unity utazásnál. A tervek meglehetősen ambiciózusak, elvben nagyon is jó, de meglássuk a realitást. Negativ lehet hogy mindig igen magas a shortok aránya (25% felett), emelett a kutya sem foglalkozik most ezzel a részvénnyel..egyenlőre.. Már lehet hogy 1 évet sem kő várni a hírekre, ha megéljük :) Market cap: 174M.. CSAK.. Árfolyam 6,1 usd , alacsony forgalom mellett.
Virgin Galactic részvény
JÖHET EGY TESLÁHOZ HASONLÓ BEFEKTETÉS HOSSZÚTÁVON?