Az alábbi linken olvasható bejegyzések alapján komoly egészségügyi problémával néz szembe a Világ, ami rövidesen jelentős hatással lehet a világgazdaságra is
https://mobile.twitter.com/hashtag/Wuhan?f=live
az állami médiában (a már leszervezett programok pld. aug 20 miatt) nagyban hallgatnak arról, hogy valószínűleg MO-n is elindult a héten a 4. hullám, ugyan még valameddig tudnak majd trükközni a számokkal, de pár hét múlva már látszani fog a számokon a hentes és a lidl vásárlók meg úgy tűnik, hogy nem vették be a study-gurunk gyenge nátha teóriáját és biztos ami biztos alapon inkább élnek azokkal a "komoly" korlátozásokkal, mint a zárt térben maszkhordás és a távolságtartás
Mivel ezeket a dolgokat nem vizsgálják (én inkább úgy gondolom, hogy nem teszik közzé), ezért marad ugyanaz mint az oltottaknál, ahol is mindenki tud a környezetében olyanról, hogy problémái lettek (mindenfélék), de hivatalosan semmi probléma nincs. Az arányokat sehol sem tudjuk.
Az egyetlen forrás, amit olvastam eddig a deltáról, azt Izrael adta ki és egyértelműen 2% a természetes immunitásúaknak (tehát akik már megkapták valamikor), 65% az oltottaknak és 25% azoknak, akik még semmilyen formában nem találkoztak a vírussal, kerültek kórházba.
Nem azzal van a baj, hogy valaki maszkot hord. Azzal sincs gond, ha a hentes úgy gondolja, hogy egyszerre ne sokan legyenek zárt térben. Személy szerint a korlátozásokkal nem értek egyet.
Nem követem az állami médiát. Van valami lelki felkészítés folyamatban? A hentesnél létszámstop volt és kint kellett várni. Kérdeztem a másik várakozót hogy a hentes vajon nem értesült arról hogy ez a szabály nem aktuális, mondta a várakozó hogy talán mindenkinek jobb így. Aztán átmentem a Lidl-be ahol több volt a maszkos mint legutóbb.
"Sajnélattal közlöm Önnek,hogy a jobb karját vállból amputáljuk. Igaz ugyan,hogy csak a körme alá ment a szálka,de ez elmérgesedik és Ön meg fog halni"... Tényleg tökmindegy ,hogy oltottól vagy oltatlantól kapod el.De az nem mindegy,hogy minrden oltatlan fertőz,míg az oltatlanokra ez bár elmondható,de nem bizonyított... Szerintem,itt be is fejezhetjük az eszmecserét....
Az ugyanúgy helyett. Oltott és oltatlantól is elkaphatod a vírust, illetve oltott is oltatlan is megbetegedhet. Hagyni kellene, hogy mindenki eldöntse, hogy mit választ!
Apropó: hogyan alakulhatna ki a nyájimmunitás a természetes immunitású emberek körében,ha mindenki ugyan úgy megbetegedhetne ( és fertőzhetne tovább )? :-)
Minél elesettebb valaki, annál inkább rá van szorulva arra, hogy az elvárt viselkedésmintát kövesse. Ez így van, mióta világ a világ. Az elvárásoknak való ellenszegülés az erősek kiváltsága volt és az ma is. Ha annyira a szíveden viseled az elesettebb oltatlanok védelmét, akkor rendezz gyűjtést nekik, stb. És mellette szervezkedj, jogászkodj is, a fórumra irkálástól nem lesz nekik jobb. Neked is csak annyiban, hogy kiírod magadból a feszültséget.
Ha jól olvasom,akkor a második alaklommal már nem alakulhat ki betegség v. csak kisebb mértékben,mint az első alkalommal. A lenti "kollága" esetében ellenben a 2. alkalom volt a súlyosabb (ha jól értem a leírását!). No,akkor most működött a természetes immunitás v. sem? Én is tudok olyan személyről,aki nem 2x,de 3x lett covidos (tavasszal le is írtam) ,minden alkalommal egyre súlyosabb lett a helyzete. Ja, igen:immunrendszeri betegsége van! Tehát az Ő esetében szó sem lehet természetes immunitásról beszélni.
Igen, oltott/oltatlan ugyanúgy fertőzhet. Azt nem értem, hogy akkor mi a fenéért erőltetik annyira az oltást? Hadd döntse már el mindenki, hogy mit választ!
CoronaVirus
https://mobile.twitter.com/hashtag/Wuhan?f=live