sulykaponka

Regisztráció: 2021-05-05 21:19:35

Hozzászólások száma: 348

Utolsó hozzászólás: 2021-08-04 14:51


Tapasztalat: 3
Aktivitás: 4
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

CoronaVirus ma, 14:51
"Valószínűleg nincs menekvés az országos zárlat elől - kivéve, ha a harmadik oltás jelentősen csökkenti a betegek számát" - mondta az ülésen Naftali Bennett miniszterelnök.
érdekes, hogy nem az oltatlanokra mutogat...ezek szerint nem az oltatlanok terhelik le a kórházakat, hanem az oltott (idős,beteg) emberek. 
https://www.portfolio.hu/global/20210804/koronavirus-izrael-mar-zarlatra-keszul-szeptemberben-495218
CoronaVirus ma, 08:27
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210804/a-delta-varians-akar-90-szazalekra-is-felnyomhatja-a-nyajimmunitas-hatarat-495138
valahogy mindíg magasabbra kerül a léc, ha azt látjuk, hogy a korábbi beharangozott százalékok látványosan elbuknak. nemsokára itt a 100% után majd 120% jön (van kinek x oltás nem elég, hanem x+1, 2, 3 stb. kell majd...)
CoronaVirus ma, 08:12
Felfüggeszti a koronavírus-járvány miatt korlátozásokat a magyar kormány augusztus 20-ra - ez is része a színjátéknak, állami "ingyencirkusz". fogathajtó bajnokság - nem kell védettségi, forma 1 - kell védettségi - eucharisztikus kongresszus - nem kell védettségi - könnyűzenei fesztivál - kell védettségi
nem én vagyok "vírusszkeptikus", hanem a kormány
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210804/felfuggeszti-a-koronavirus-jarvany-miatt-korlatozasokat-a-magyar-kormany-augusztus-20-ra-495136
CoronaVirus kedd, 09:18
ma is szomorúan indul sokak napja - csak 26 új fertőzöttet találtak. pedig a szennyvízadatok, meg a görbe exponenciálisan. sebaj, lehet aggódni a nemlétező új, veszélyesebb angol mutáns miatt. igazán jöhetne már egy kis szigorítás, túl sok volt a jóból, meglesz ennek a böjtje!
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210803/koronavirus-egy-uj-veszelyesebb-brit-mutans-kialakulasa-miatt-aggodnak-a-vilag-tudosai-494980
CoronaVirus hétfő, 19:35
„Minden kényszer nélkül” - Válogatás a téeszesítés befejezésének levéltári dokumentumaiból
"Inkább pszichikai nyomással, mint veréssel, de többnyire mégiscsak kényszerrel vitték be a parasztságot a termelőszövetkezetekbe...Hosszas meggyőzésről és önkéntességről szó sem lehetett ... éjjel-nappali zaklatásokkal, a népnevelőknek nevezett agitátorok 3-4 óránkénti látogatásával, ígérgetésekkel és fenyegetésekkel, a gyárakban dolgozó családtagok és a gazdák főiskolákon, egyetemeken továbbtanuló gyermekeinek zsarolásával érték el a rendkívüli „sikert”."
https://mnl.gov.hu/mnl/jnszml/hirek/minden_kenyszer_nelkul_valogatas_a_teeszesites_befejezesenek_leveltari
egyszer úgyan így fognak majd írni a történelemkönyvek a mostani időszakról is, ebben biztos vagyok
CoronaVirus hétfő, 18:00
megy az agymosás a 24.hu-n - Ha nem kéred az oltást, és emiatt nem mehetsz moziba, az nem diszkrimináció
az a diszkrimináció, amit a hangadó többség annak gondol :-) 
"aki nem adatja be magának az oltást, az sokkal nagyobb eséllyel járul hozzá a járvány terjedéséhez, mint a beoltottak." - izrael: "az új megbetegedések felét a korábban beoltott emberek adják"
"választott magatartás: nem olyasmi, ami veleszületik az emberrel és nem tud rajta változtatni." - és mi a helyzet a vallágyakorlással? vagy a politikai nézetekkel? azok velünk születnek? hülyeség.
"...valaki egy időre meg van fosztva egyes kikapcsolódási lehetőségektől" - pont mint a börtönbüntetésnél
https://24.hu/kozelet/2021/08/02/covid-oltas-diszkriminacio-vedettsegi-igazolas/
CoronaVirus hétfő, 14:38
oltott: happy, szabad, felvilágosult, szexi, haladó, humánus
oltatlan: bezárt, korlátolt, buta, szélsőséges, önző, paranoid
milyen kár, hogy izraelben kb. 60-40 az arányuk a súlyos esetek körében...
CoronaVirus hétfő, 14:24
egy covid halott az hány nem covid halottnak felel meg? mert én most nem 1:1 -nek érzem az arányt. ugyan úgy, ahogy az oltottak / oltatlanok is kezdenek külön kasztokat alkotni.
CoronaVirus hétfő, 13:13

félévente kell majd oltakozni? hát ez elég kiábrándító... a végén infúziós állványt tologatva járnak majd koncertekre a védettségis VIP polgártársaink
CoronaVirus szerda, 15:04
szerintem pont az ilyen félreértések elkerülése érdekében tudatosan nem a "beteg" szó használatát választották az eredeti szövegben.
CoronaVirus szerda, 14:37
dehogy vagyok, a legöbb covidos tünetmentes, vagy egyhe tünetes, post covid nélkül.
CoronaVirus szerda, 14:12
és kihagyni azokat a statisztikákat, mik kicsit árnyalnák a covidról kialakult képet? :-)
CoronaVirus szerda, 14:10
kicsit visszakanyarodva a kiindulási ponthoz - helyénvaló-e szerinted a beteg szót használni akkor, ha az eredeti szöveg nem ezt használja? (nem beszélek héberül, de abból, amit kigugliztam nekem így tűnik)
CoronaVirus szerda, 13:57
aki rákos, az idővel észreveszi majd. ugyan ez a koronavírusra szerencsére nem igaz.
CoronaVirus szerda, 13:17
szerintem nem. india 2/3-án átment a covid, a döntő többség észre sem vette - szerinted erre mondhatjuk, hogy india 2/3 belebetegedett a covidba? 
CoronaVirus szerda, 13:14
nem rád gondoltam személy szerint. nem is azt írtam, hogy "szokott", hanem hogy "szoktak".
CoronaVirus szerda, 12:17
most vakcina nélkül 100 lenne! (így szoktak érvelni...)
CoronaVirus szerda, 12:16
a grafikon címe alatt tessék nézni a legördülőt.
az eredeti oldalon egy olyan grafikon található, amely több adatsor megjelenítésére képes, legördülőből lehet választani ("ellenőrzött"/"elhunyt"/"légzőkészülékek"/"nehéz helyzet") - alapból az "ellenőrzötteket" mutatja. ezek az "ellenőrzöttek" lettek "betegnek" fordítva a magyar nyelvű oldalon. pedig az eredetin ez a definíció van: "ellenőrzött: olyan személy, akit PCR teszttel teszteltek és pozitívnak találták, függyetlenül attól, hogy vannak-e tüneteik " a másik 3 opciót ("elhunyt"/"légzőkészülékek"/"nehéz helyzet" - korcsoport szerint) nem is mutatja a magyar oldal...
CoronaVirus szerda, 09:45
ami szemet szúr egyből, az a "Betegek kor és nemek szerinti megoszlása" - sok a fiatal, kevés az öreg. meg is néztem az eredeti izraeli oldalt, ahol ugyanez a grafikon nem a "betegek", hanem a pozitív esetek számát mutatja. szóval ez simán hazugság(hiba? - lófaszt, direkt írtak beteget, tuti). az eredeti grafikonon belül ki lehet választani a "súlyos beteg", "lélegeztető gépen lévő", stb. kategóriákat. érdemes megnéni azokat is.
https://datadashboard.health.gov.il/COVID-19/general
CoronaVirus 2021. 07. 27. 10:22
 "Oltásellenes testépítők miatt szenvednek az edzőtermek"
https://index.hu/belfold/2021/06/30/edzoterem-oltasellenesseg-testepitok-koronavirus-jarvany-fitnesz/
„Mindent magukba szúrnak, kivéve a vakcinát, attól nagyon félnek” - ezt elbírja a nyomdafesték
"A cigányok piszkosak, lusták és nem dolgoznak" - ezt már nem