Azon mar tul vagyok! Most epp egy szep levelet fogalmazok epp! Nem parazok! Ha eladjak visszaveszem csak azerr irtam hogy egy ontes lehet egy kenyszeelikvidalas! A furcsa az hogy 1450 nel nem, pesig eltelt 2 honap, hamem most a bejelentesek elott akarjak megtenni!
A mai -3200 BUX mellett, elég szépen tartja magát. Szerintem, nem esik el az 1600. Fölötte fogunk zárni. Ez az év szerintem is kuka. Jövőre meg meglátjuk.
Őszintén, engem már hidegen hagy. Annyiszor eljátszották már ezt, senki nem dől be ennek. Aki még mindig benne van, az már ezt az évet minimum kivárja szerintem.
A rendszer be van állítva és ha a veszteség elér egy % akkor nincs menekvés. Ha hitelt használtal vásárlásra, még ha részben is, és az ár ment le, mint ahogy ment, ez katastrofa.
Ha TE tőkeáttétellel (hitelre vagy határidőre) vásárolta a 4iG részvényeket, a számládon egy bizonyos összegű saját tőkét (fedezetet) kötelező fenntartanod. Mivel a 4iG ára hatalmasat esett, a számládon lévő fedezet értéke a kritikus szint alá süllyedhetett. Ha a fedezet eléri a minimum szintet, a jogszabályok és az üzletszabályzat alapján az Erste köteles értesíteni hogy vagy utaljál be még pénzt (fedezetet), vagy zárj le a pozíciót. Ha nem teszed meg, a rendszerük automatikusan és kényszerből fogja eladni a részvényeidet (kényszerlikvidálás), hogy a brókercég ne szenvedjen veszteséget az Te hiteleden.
Ha pl. eladsz 2edb-ot akkor már javul a pozid, vagy utalsz még a számládra. Lehet lassan lejár az 1 éves hitel és ezért kell majd folyamatosan csökkentened, hogy legyen kp-éd is és a cég ezt várja. Kereskedési rendszerben menjél rá a 4IGre. Nézd meg engedne-e venni. Ha igen akkor +ban vagy, ha nem akkor írja, hogy mennyi a mínusz. Mínusz legegyszerűbb rendezni átutalással. 2008ban az OTP határidőket én sem tudtam tartani és nagyot buktam. Azóta "nagy haverom a Soros" Ők csináltak zárásban -15%-os bedöntést és másnap is ment rendesen lefelé. Nekem a határidős pozi talán 5X-ös tőkeáttétes lehetett. Szerencsére túléltem :D 1635ig 4edb eladó van a könyvben. Hihetetlen, hogy itt szédelgünk. 1600ft
Szintén. Nálam a megtakarítás ég el, és ez is baszottul fáj... Ezért nem is értettem az írását elsőre. Sok sikert kívánok én is, mindannyian egy masszív emelkedésben vagyunk érdekeltek.
3x fedezet van mogotte 4700tol 2500 ig vasaroltam a lejtmenetben azert furcsa hogy elozetes feltoltesi ertesites nelkul akarnal likvidalni ugy hogy mar volt 1450en is a reszveny
Szia. Tőkeáttételes (határidős/mögöttes hitellel rendelkező) pozícióról van-e szó? Vagy kaptál hivatalos (fedezetfeltöltési) értesítést? Vagy cak sima részvényt vásároltál egy számlaszámról? Több oka is lehet.
Az egész számládra vonatkozóan nincs meg gondolom a fedezet valamilyen pozíció miatt, ezért szólítottak fel. Nem nézik egyesével a részvényeket ők az egész számlát nézik és a pozícióknak megfelelő fedezetet gondolom én.
Kövezzetek meg, de ebből egy szót sem értek... Tényleg csak példa. Hogy kell ezt elképzelni? Van mondjuk 60.000 papírod, majd jön az erste broki, hogy add el, vagy ha nem teszed, "kényszer likvidálnak"? Ezalatt azt értik, hogy eladják ők te papírod? Én is erstés vagyok, de nálam ilyen sosem fordult elő...
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.