Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
jofej 2026. 09. 29. 17:02
Kérdés az AI-hoz: lehet e köze a közgyűlésnek az átvilágításhoz?                                                                              "Igen, közvetetten nagyon is elképzelhető, hogy van köze hozzá. Bár a 4iG Nyrt. hivatalos meghívójában szereplő napirendi pontok csak az új vezetők és felügyelőbizottsági tagok megválasztásáról, illetve a díjazásokról szólnak, a háttérben zajló események szoros összefüggést mutathatnak a kormány által augusztusban elrendelt átfogó állami átvilágítással. A piaci folyamatok és a vállalati hírek alapján az alábbi tényezők köthetik össze a két eseményt:
  • Bizalom erősítése és intézményi átalakítás: Egy komoly kormányzati és szerződéses felülvizsgálat idején a tőzsdén jegyzett vállalatok gyakran hajtanak végre személyi változásokat a menedzsmentben vagy a felügyelőbizottságban. Ezzel demonstrálják a transzparenciát és a megújulási szándékot a befektetők felé.
  • Amerikai tőzsdei tervek: Szeptember közepén a 4iG igazgatósága elindított egy előkészítő folyamatot egy esetleges amerikai (Nasdaq) tőzsdei bevezetésre vonatkozóan. Az amerikai tőkepiacra lépéshez rendkívül szigorú nemzetközi transzparenciának, átvilágításnak és specifikus független ellenőrző szerveknek (audit bizottságnak) kell megfelelni. A mostani személyi változások ezt a strukturális átalakítást is szolgálhatják.
  • A vizsgálat állása: A 4iG korábban közölte, hogy teljes mértékben együttműködik a hatóságokkal és átadja a kért dokumentumokat. Ha az állami vizsgálat lezárult, vagy belső strukturális korrekciókat igényelt, az indokolhatja a felügyelő szervek (például a felügyelőbizottság) frissítését."
sonos 2026. 09. 29. 16:38
Előzmény: #105309  Hondatti
Most már csak az a kérdéa, a kormány megvárja-e a lözgyűlést hiszen az mar csak formalitas vagy parhuzamosan kozze teszi az atvilagitas eredmenyet!
sonos 2026. 09. 29. 16:36
Előzmény: #105314  sonos
Most már csak az a kérdéa, a kormány megvárja-e a lözgyűlést hiszen az mar csak formalitas vagy parhuzamosan kozze teszi az atvilagitas eredmenyet!
sonos 2026. 09. 29. 16:36
Előzmény: #105314  sonos
Atti67 2026. 09. 29. 16:35
Előzmény: #105355  feel
Közel van akkor a megegyezés.
feel
feel 2026. 09. 29. 16:29
 G H Í V ÓA 4iG Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (székhely: 1013 Budapest, Krisztina körút 39.; Cg.:01-10-044993; nyilvántartó bíróság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága; a továbbiakban:„Társaság”) ezúton értesíti Tisztelt Részvényeseit, hogy 2026. év 10. hónap 30. napján 10:00 óraikezdettel rendkívüli közgyűlést (a továbbiakban: „Közgyűlés”) tart.A Közgyűlés időpontja: 2026. év 10. hónap 30. nap, 10:00 óraA Közgyűlés helye: 1013 Budapest, Krisztina körút 39.A Közgyűlés megtartásának módja: ülés tartásávalA Közgyűlésen való részvétel módja: személyes megjelenéssel vagy meghatalmazott útjánA Közgyűlés COAF száma: HU20260928023339A Társaság a Közgyűlés meghívóját a Ptk. 3:272. § (1) bekezdésének szabályai alapján a Közgyűléskezdő napját legalább harminc nappal megelőzően ezúton közzéteszi.A Közgyűlés napirendi pontjai:Napirendi pontszámaNapirendi pont tárgya1. Döntés felügyelőbizottsági tag(ok) jogviszonyának megszűnésévelkapcsolatos intézkedésekről2. Döntés új felügyelőbizottsági tag(ok) megválasztásáról, díjazásánakmegállapításáról és a megbízatás időtartamáról3. Döntés vezető tisztségviselő(k) jogviszonyának megszűnésévelkapcsolatos intézkedésekről, felmentvény megadásáról4. Döntés vezető tisztségviselő(k) megválasztásáról, díjazásánakmegállapításáról és a megbízatás időtartamáról5. Véleménynyilvánító szavazás a Társaság 2026. évi javadalmazásipolitikájának módosításáról6. Döntés a Társaság Felügyelőbizottsága ügyrendjének módosításárólA Közgyűlés megtartására a részvényesek (illetve képviselőik) személyes részvételével kerül sor, aképviselet ellátására szóló meghatalmazást közokiratba vagy teljes bizonyító erejű magánokiratbakell foglalni.A Közgyűlésen való személyes vagy képviselő útján történő részvétel adminisztrációjánakelősegítése érdekében kérjük, hogy szíveskedjenek a legal@4ig.hu e-mail címen részvételiszándékukat jelezni és képviselet esetén a képviseleti jogosultságot igazoló okirat másolatánakelektronikus úton megküldeni legkésőbb 2026. év 10. hónap 22. napján 15:00 óráig
jofej 2026. 09. 29. 16:04
Előzmény: #105352  jofej
Ehhez még annyit, hogy folyamatosan 1000 milliárdról pampogtak, aminek köze nincs a valósághoz. A keretösszeg 108 milliárd volt, ebből költöttek el 65 milliárdot, pedig a többit akár el is lophatták volna.
Nemtommilesz
Nemtommilesz 2026. 09. 29. 16:02
Előzmény: #105347  Hondatti
Előtte már latni fogod, adják e vagy veszik ovatosan:)
jofej 2026. 09. 29. 15:53
A gondosóra szerződés december 31-én lejár és a megállapodás értelmében a nettó 65 milliárd forintos keretösszeg magában foglalta a rendszer kiépítését, az eszközök beszerzését és a működtetést is, így a szerződéses időszak végén (2026. december 31-én) az államnak már nem kell külön fizetnie a felhalmozott infrastruktúráért, vagyis az eredeti szerződés szerint is a 4ig lejáratkor ingyen átad mindent az államnak.
Rellim
Rellim 2026. 09. 29. 15:29
R 1590
Zöld!
rice001 2026. 09. 29. 15:06
Előzmény: #105347  Hondatti

Hát az amikor kiértékelik a nyilvánosság előtt az átvizsgálás eredményét, tényleg érdekes nap lesz.
Addig csak mennek a képzelgések. Vannak akik a 4IG szétszedését, megbüntetését, csődbe taszítását várják. Remélem majd az átvizsgálás eredményétől kijózanodnak.
Én azt várom, hogy elmarasztalják a céget, de lesz 1 deal.
Az tuti, hogy nem lesz csőd, meg nem lesz erőszakos cégfeldarabolás.
.
Legerősebb üzletág a telekommunikáció. Az állam 38%ban tulajdonos. 
Komoly nyereségtermelő képessége van és nem függ a kormánytól. Szerintem csak a telekommunikáció többet érhet részvényenként 2500ft-nál. További fejlődést várok, külföldi akvikkal. 1 éven belül szerintem megjelenik a cég 1 újabb országban is.
Én biztosítottnak látom, hogy a cég hazai informatikai üzletága is simán megy tovább. 
Szerintem még közel 2 évre való kormányzati megrendelése van (200milliárd) és az EUs pénzek érkezése miatt a következő években több jut informatikai fejlesztésekre is. Piacról is komoly bevétele van. Mindenképpen nagy nyereséget tudó üzletág, aminek komoly jövője van. Gondosóra programból kikerülhet a cég.
Külföldi informatikai láb. Egyre növekszik. Főleg Montenegróban, ahol giga szerződéseket kötött a cég.
szerintem É-Makedónia és Albánia lesz a következő ahol lesznek nagy új informatikai szerződések.
Hadiipari informatika. 1300milliárdos hazai szerződés még kérdéses. Én látok esélyt, hogy egyeztetések után az eredetit csökkentik, de lesz ilyen szerződés. Kisebb tartalommal valósul meg. Rheinmetallnak is dolgoznak és egyre több a Rheinmetallal alapított közös cégbe az álláshirdetés. Én úgy gondolom, hogy 
2-3 év és a hadiipari informatika megelőzheti a sima informatikai lábat.
Hadiipar is megy majd tovább. Én nem számolok olyannal, hogy a kormány visszaveszi-
Akkor a kifizetett összegeken felül, még a kormánynak kártérítést is kéne fizetnie. A kormány így is jól jár, mert a cégek állami tulajdonban vannak és a 4IG bérleti díjat fizet értük. Szerintem még további nagy fejlesztések is lesznek. Ruszin Várpalotán és Zalaegerszegen is kijelentette, hogy az EU csúcsgyárai és még további fejlesztéseket is támogat, mert a hazai haderőt hazai gyártásból szeretné fejleszteni és még a NATOnek is szüksége van a hazai gyártásra.
SAFEt szerintem azért csökkentették, mert az utakat, hidakat, vasutat majd EUs pénzekből is tudják finanszírozni, amiket nem kell visszafizetni!!! Egyébként jövőre lehet jön a SAFE2, amiben szintén lesznek támogatásként adható összegek, fejlesztésekre, új gyárakra.
Űripar a sötét ló szvsz. Ha a kormány kihátrál, csak komoly külföldi segítséggel lehetne megvalósítani.
Remtech gyára majd gyártja a műholdakat, mert rengeteg kell a világban és ez pont 1 nagyon jó exportképes termék. Az tuti jó üzlet, de a saját műholdhálózat még kérdéses a kormány miatt. Persze csak akkor ha ki tudnak bújni a szerződés alól, vagy a cég belemegy, hogy módosítsák.
Leendő energiaipar. Az országnak szüksége van erős hazai energiaipari cégekre, akik külföldön is terjeszkednek. Idén már a hazai szélerőműpark közel fele 4IG tulajdonban leshet és további fejlesztések jöhetnek itthon és külföldön is.!!!
SMR atomreaktor hatalmas jövőbeni lehetőség. A cég azzal az USA céggel kötött szerződést, amelyiknek a legbiztonságosabb rendszere lehet.
Jászai kapcsolatrendszerére is szüksége lenne a kormánynak, persze ezt még nem vallják be.
Szerintem az állam tulajdonos is szeretne lenni a tőkealapos pakk felett. Jászai csökkent és az állam beszáll. Ha Tiborcnak is van része, azt is átadatják nekik baráti kezekbe. A cég, vagy Jászai hitelt vesz fel és az FHB hiteleket visszaadja, hogy tudják mondani, hogy "visszaszerezték", stb.
Szerintem a legkésőbbi dátum az október vége. hogy rendeződjön a cég körül a sok bizonytalanság.
Addig remélem a cég veszi majd a részvényeit, mert októberben megnyílik a saját részvény vételi közgyűlési felhatalmazás is.
Itt már sok negatívat beárazott a piac. Ha jön majd a kijózanodás, mehet feljebb bőven.
1570ft
BigD21 2026. 09. 29. 15:00
A 4iG nem nélkülözhetetlen szereplő, a német hadiipar és védelmi szektor kulcsszereplője, a Rheinmetall gazdaságilag és stratégiailag rendkívül érdekelt a 4iG stabilitásában. Mivel a Rheinmetallnak komoly milliárdos tőkebefektetése van a cégben, a német vállalat menedzsmentje – és ezen keresztül a velük szövetséges gazdasági-politikai körök – számára kiemelten fontos, hogy a 4iG nevesített kormányzati átvilágításai és az esetleges hazai politikai/szerződéses változások ne sértsék az ő üzleti érdekeiket.
BellaVita 2026. 09. 29. 14:17
Előzmény: #105346  Rellim
és ha hozzá vesszük, hogy mennyire siralmas forgalommal tudják lenyomni újra, akkor pláne kritikán aluli 
Hondatti
Hondatti 2026. 09. 29. 13:53
Előzmény: #105346  Rellim
1600 egy elég erős támasz lehetett volna.
Ezt már korábban is írtam, hogy jó lenne ha kicsit is de felette lebegne vagy oldalazna.
99%-unk tudja, hogy mikor fordulunk reméljük nem le.
A politikai átvilágítások után.
Én inkább arra leszek kíváncsi ami aznap lesz majd az árfolyammal.
Pl. Ma kihírdetik, hogy holnap 10:00-kor a miniszteri biztosok ismertetik a vizsgálat eredményeit.
Na az lesz majd az igazán fortyogós hangulatú nap szerintem.
Rellim
Rellim 2026. 09. 29. 13:47
Előzmény: #105345  Hondatti
Az árfolyammal kapcsolatban...
Kíváncsi vagyok, hogy mikor fordulunk.
Ez azért már kritikán aluli...
133 ft-al vagyunk az éves minimum felett...
R 1563
Hondatti
Hondatti 2026. 09. 29. 13:42
Előzmény: #105344  MD43
A 4iG esetében a helyzet éppen az ellenkezője. 
A vállalat kifejezetten intenzív nemzetközi terjeszkedési stratégiát folytat, és az uniós vagy hazai szabályozások nem korlátozzák a külföldi terjeszkedését.
Én nem hallottam ilyen brüsszeli kijelentéseket.
MD43 2026. 09. 29. 13:36
Előzmény: #105331  Hondatti
A magyar cégek nemzetközi érdekeltségeit a minimálisra kell szűkíteni Brüsszel szerint.Bábkormányunk ezt könyörtelenül végrehajtja.
Hondatti
Hondatti 2026. 09. 29. 13:35
Előzmény: #105342  sonos
Én is csak suliba járam oda a Bláthy Ottóba
Akkor még Szerencsen laktam.
sonos 2026. 09. 29. 13:32
Előzmény: #105341  Hondatti
Csak ott vegeztem! Akkor amikor a Miniszterelnokunk volt felesege is:) Te?
Hondatti
Hondatti 2026. 09. 29. 13:30
Előzmény: #105340  sonos
Miskolci vagy?

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek