En ertelek Rice, de ezek azt mondjak nem kell safe. Nem azt, hogy kevesebb eleg, hogy legalabb a kotelezo haderofejlesztesi kiadasainkat abbol fedezzuk- olcsobb , mint a piaci hitel. A jelek szerint ezek hitel nelkul akarjak megoldani a kotelezo reszt? Ilyen jol all a koltsegvetesunk ?(ellenben a legtobb europai orszag a safe-re “szorul”?) Lefele korrigalunk? Hova? Mar a P3-as parkoloszinten vagyunk .
Számomra az az érdekes, hogy azt mondja máshova jobban kell a pénz. NATO miatt kötelező költeni a haderőre és majd még növelni is kell. Ha kötelező akkor fejleszteni kell és a SAFE olcsó finanszírozás. SAFE elmaradása nem azt jelenti, hogy nincs haderőfejlesztés, hanem azt, hogy nem akarnak gyorsítani. Érdekes. Én úgy gondoltam, hogy csökkentve (10-12milliárd EUR) hívják le és eddig azt is nyilatkozták. Gondoltam, hogy nem kell annyi amennyit Orbánék akartak, mert ők tudták, hogy nem kapnak EUs pénzeket és utakat, vasutakat, kórházakat akartak SAFE pénzekből építeni. Most mivel ezt az ingyenes EUs források biztosítják, kevesebb is elég, de az, hogy semmi. Valószínű ma és holnap lefelé korrigálunk. 1595ft és 110milla
Teljesen érthetetlen. Leírják mit lehetne kezdeni a hitellel és mégsem teszik. Eddig csak sejtettem, hogy full kretén az összes, most már tanú bizonyságot is tettek róla. Ráadásul még mindig fidesz birkázzák azt, aki előre látta, hogy ez lesz a vége. És még van 3,5 évük, sok mindenthez hozzá tudnak még nyúlni.
a safe egy hitel lehetőség a magyar állam részére, hogy a vállalt NATO kötelezettségeket könnyebben tudja teljesíteni. - ezt a magyar kormány a múlt héten pénteken rögzítette kormányhatározatban hogy 2035-re hogy fogja elérni az elvárt gdp arányos 5%-ot. én mintha olyanra emékeznék hogy 2%-ról 3,5%-ra való növekedést a kezdeti években 0,1%-al növeln majd 20230-tól kezdve 0,2%-al a 1,5%-ot pedig infrasturktúális fejlesztésekre és innovációra kívánja a kormány fordítani -ezt pedig átcsoportosításokkal kívánja megoldani. én nem gondolom hogy ruszin ki jelentheti azt hogy a magyar kormány nem kívánja igénybe venni a safe hitelt! ezt jelenleg Kármán és Magyar P jelenthetné ki. Egyéként sztm a kormány igénybe kívánja majd venni, más különben nem dolgoztak volna a csökkentett 10 milliárdos terven!
azért ez még közel se a hivatalos bejelentés, de szerintem ki kell vonulnia cégnek amennyire csak lehet itthonról, jöjjön Musk, az amerikai tőzsde és a többi, hol vannak ezek a hírek a saftől, de mindegy is, mert az árfolyam így se úgy se reagál semmire
Nem ismerjük a megkötött szerződések tartalmát, hogy azokban feltétel volt-e a SAFE-hitel. A Tatrakat és a Gidranokat viszont elvileg le kell szálíítani. A csehek nem véletlenül bútoroztak be a Rábába.
A "sajtó" mai egész pályás letámadásának eredményeként 2% mínusz mellett 100 mft forgalom van. A minél rosszabb, annál jobb jellegű kormányzati hozzáállás ellenére eddig nincs atomkatasztrófa. A pakliban nekem benne van egy miniszterelnöki kiigazítás lehetősége is - rossz zsaru-józsaru módon, - hogy dehogyisnem, kell az nekünk. (lásd még D Tramp :))
Nemrég még Várpalotán pattogott, hogy nem gyártják még a 155 mm-es lőszereket (itthon csak az új 24 db PZH 2000-hez használják), most pedig már nem kell haderőfejlesztés :D
Ja es az elozo garnitura 4ig-vel kotott giga-keretszerzodese is a safe penzek lehivasat feltetelezte, igy forras hianyaban az is kuka. Mar csak az usaban es a rheinmetall felol erkezo megrendelesekben bizom. Az oktoberi kotvenykibocsajtassal meg nem tudom mi lesz -
Rice, akkor az elso bastyank megdolt - nem lesz safe hitel. Teljesen ertetlenul allok ismet a teny elott - csak az lehet, hogy valoban csupan az elmult 16 evben epitett hazai cegek kozul lett volna a felhasznalasra alkalmas jelolt, ezert a narcipszichotikus kormanyzat az “inkabb pusztuljon minden, csak neres cegnek ne legyen jo” hozzaallast valasztotta.
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.