Hát... Legyen igazad! De szerintem ma inkább visszaadjuk a tegnap-előtti emelkedés másik felét. Ha csak nem lesz valami extrán jó a gyj, nem sok esélyt látok a mai +5%-ra.
Fiatal kollégánk jól összefoglalta a KGY-en történteket. . Egy-két kiegészítést tennék, próbáltam jegyzetelni KGY közben (lehet hogy lesz néhány átfedés a két irás között): Korányi G. Tamás tényleg meglepően sokszor felszólalt a kisbefektetők érdekében is: Kérdés: Mi indokolja az alaptőke megemelésének lehetőségét 4 éves időtartamra ? Válasz: Akviziciók vagy a Mubadalának 2029-ben a kölcsön fejében átadandó részvények fedezetére. Kérdés: A lemondott auditbizottsági tagról nem kell e most szavazni ? Válasz: Nem lehet, mert nem napirendi pont. A továbbiakban a minimum létszámmal fog működni az audit- és a felügyelő bizottság is. Kérdés: Nem volt évek óta osztalék, fizetés emelés viszont van. Válasz: A cég növekszik, akviziciók voltak, a társaságba fektetik a pénzt. Kérdés: Más cégeknél van kiszámítható osztalék politika, itt is lehetne. Erre a felvetésre válasz nem érkezett. . Részvényesi könyv: nagy változások nincsenek. Valaki egy keveset eladott, valaki egy kicsit bövitett. A régi nagyobb db számmal rendelkezők (a Cég régi tulajdonosa, Rice, stb. ) stabilan tartják, van aki egy kicsit még bővített is 🙂 Viszont felfedeztünk egy új nevet, a nagy magyar bank tulajának egyik fia, viszonylag nagy db számmal. Illetve valaki most május 20-án vett egy közel 100ezer db-os pakkot 😃 Egy angol vezetéknevű kolléga több 10ezer db-számmal növelte a múlt KGY óta az idáig sem túl kicsi pakkját 😃 . Ahogy már korábban is írtam Rice a KGY után beszélgetett a Cég több prominens személyével is. A pontos diskurzust csak Ő tudná felidézni, de nekünk is elmondott egy-két dolgot: Jászai diplomata útlevelét és nagyköveti megbízatását idáig még nem vonták vissza 🙂 A Cég működését az aktuális politika nem befolyásolja. Osztalék és Srv. helyett akvizició és a Cég fejlesztése. . Ha esetleg valamit kifelejtettem vagy rosszul írtam le, majd Rice kijavit vagy kiegészít 🙂
Tegnap ez valahogy elkerülte a figyelmünket: https://www.portfolio.hu/uzlet/20260527/mutatunk-egy-szetvert-reszvenyt-meddig-eshet-meg-839288 AI összefoglalása a cikkről: Az írás főbb megállapításai a következők: 1. A hatalmas zuhanás oka (A „szétvert” állapot)
Közzel 60%-os esés: A cikk kiemeli, hogy a 4iG árfolyama a tavaly novemberi (2025. novemberi) történelmi csúcsához képest valósággal összeomlott, és közel 60 százalékkal került lejjebb. (Ez magyarázza, hogy miért a 2100–2300 forintos sávban mozog most a papír, miközben korábban sokkal magasabban is járt).
Profitrealizálás és adósság-félelmek: A piac az elmúlt fél évben masszívan beárazta a növekedési sztori hátulütőit – a Vodafone és az egyéb akvizíciók miatt felhalmozott tetemes adósságállományt, a magas kamatkörnyezet miatti finanszírozási költségeket, valamint a tőkeemelésekkel járó hígulási kockázatokat. 2. A fundamentális sztori (Miért nem értéktelen a cég?)
A cikk rávilágít, hogy az árfolyam zuhanása mögött nem a működés megroggyanása áll, hanem a befektetői hangulat változása. Fundamentálisan a cégcsoport továbbra is rendkívül erős: a 2025-ös éves gyorsjelentés brutális növekedést mutatott (az EBITDA-szint elérte a 275 milliárd forintot, a tisztított adózott eredmény pedig a hatszorosára nőtt).
A lap szerint a növekedési motorok (űr- és védelmi ipari láb, nemzetközi megállapodások) működnek, de a piacnak látnia kell az adósságállomány kezelhetőségét és a szinergiák számszerűsítését. 3. Mit mutat a technikai kép? (A fordulat jelei)
Biztató jelek a grafikonon: Bár a cím drámai (meddig eshet még), a Portfolio elemzői szerint az elmúlt napokban biztató, fordulatra utaló jelek kezdtek látszani a grafikonon.
A technikai elemzés szerint az árfolyam elért egy olyan túladott, erős támaszzónát, ahonnan a lefelé mutató tér már jelentősen beszűkült, és megjelentek az első komolyabb vételi jelek (ezt láthattuk a tegnapi megugrásban is a közgyűlés előtt). Portfolio elemzése szerint a 4iG-t a piac az elmúlt fél évben túladta (szétverte), a negatív várakozások tetőzhettek. A cikk pont a május 28-i közgyűlés és a május 29-i Q1-es gyorsjelentés előestéjén jelent meg, jelezve a befektetőknek, hogy most érdemes nagyon figyelni a papírra, mert a technikai és a fundamentális kép alapján a részvény éretté válhatott egy komolyabb középtávú fordulatra.
Két vezető tisztségviselőt váltottak le. De valahogy az állam /a mostani/ mintha sokkal finomabb kézzel nyúlna ehhez a céghez mint amit az elmúlt hónapban tapasztaltunk. Tehát optimista vagyok: holnap SAFE, jó negyedéves eredmények, +5% /minimum/
Az már egy idő után ciki lett . Kicsit át vertük magunkat a tavalyi év után . De azt a zuhanást ami volt 4700 ról 1700 ig nehéz megmagyarázni . Szerintem most mindenki óvatosabb lett . Ott sok millió eléget sok embernél . Nem hiába szállt ki sok ember a 4iG-ból gyorsan
Köszönjük a beszámolókat, én nem tudtam most menni, így kajálni sem. A múltkor meg mire odaértem már semmi nem volt.. :) na mindegy nem ez a lényeg. A saját részvény vásárlást nem értem, ha úgy gondolják hogy többet ér akkor igen is venni kellene. Mindenképp pozitív jel lenne számunkra, talán egy kis bizalmat is építene mert valljuk be az az elmúlt időben alaposan megcsappant. Hülyeség ez a bennfentes duma, a Telekom is épp veszi magát meg a többi.
Talán még annyi hozzá, mert én jöttem Fekete Péternél Audax1 után. A kommunikációval kapcsolatban kérdeztem, hogy JG már 2 hónapja nem nyilatkozott és 1600 Ft-nál is járt a részvény... "Őt kell megkérdezni, de hozzátette, hogy a cégnek határozott, átgondolt kommunikációja van... megvan, hogy mikor milyen témában nyilatkoznak"... és holnap jön a jelentés. JG nagyköveti státuszt is érintve, hogy mi kisrészvényesek pozitívumként értékeljük, hogy még megvan és hogy a 4IG egyes üzletágai kormányzati ciklusokat is átívelnek (most kormányváltás volt) erre azt mondta, hogy "igyekeznek minden kormánnyal jó viszonyt ápolni". A nagyköveti státuszra nem reagált. Audax1 srv felvetésére, mert az árfolyam november óta közel 70%-ot esett erre "némi korrekció" kifejezést használta... ezt úgy finoman érzékeltettem felé, hogy NEM némi. Összességében készséggel beszélt azzal aki kérdezte, Vezekényi Csaba például egész sokáig maradt a KGY után. Fórumtársak akikkel találkoztam és beszéltünk, gondolatokat cseréltünk hasznos volt... külön köszönet "srácok" és köszönöm a támogatást! Még1: biztosan olvassák a fórumot mert rendben volt, bőséges és finom volt a bekészítés. Ez most nem "balkáni" volt. ;-)
Lesz SAFE, felvetetik MP-vel a hitelt, kell a NATO miatt. Nem leszünk kirekesztve a sok dícséret után. Viszont a cikk kapcsán eszembe jutott egy cimbora és az apró betűs....ha és amennyiben....úgy...akkor... Naszóval, jelentkezett pár éve tartalékosnak vagy minek, hogy ünnepségen, iskolában egyenruhában feszíthessen, hogy katona, némi kis pénzért szolgáljon. Aztán sutty, ment Koszovóba, mert az apró betűsben ott volt amire nem figyelt. Hápogott, hogy ő csak díszf@sz akart lenni márc15-én stb.....ő nem igazinak írt alá....nézzék meg a papírt....aztán mutatták neki, hogy ja ja, de ott a kis de...ott van a papíron. Megjárta, megúszta de nem volt boldog mikor a gyereket puszilta elmenetben. Viszont testileg rendbe rakta a kaland, aputest hamar eltűnt :)
Véleményem szerint nem lesz rakéta. De ezek fontos lépések a lassú “gyógyuláshoz”. És ha elkezd gyógyulni, akkor napról napra lesz erősebb és úgy tér vissza a hit és a remény is. A cég nemzetközi kapcsolatai, hálózata, vállalásai és stratégiai irányai nem változtak… egy változott, de az nagyon durván, az a politikai környezet… hatalmas pofon volt, de kezd magára találni az árfolyam. Nem lesz rövid idő alatt 3-4ezer HUF. De ha lesz, akkor az tartós lesz😉
Nem tudom hogy a holnapi jelentès mennyit rakna mèg hozzá az árfolyamhoz de szerintem nem sokat. A mai közgyűlésen kellett volna robbania az árfolyamnak. Mivel ez érdeklődès hiányában elmaradt ès továbbra sincs MP kiárazva mèg.
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.