A szerződés titkos! Akkor miért kell rögtön azt mondani hogy rossz! A propagandáért, az árfolyam letöréséért. ... Fel se merült, hogy ez egy jo szerzodes lehet. Ha már mindent kivizsgálnak, akkor már ezt is. Eggyel több vagy kevesebb! Nem mindegy?
Köszi! reggel volt egy rossz érzetem a budin, és úgy tűnik sajnos nem volt téves. Szar van, nagy kupacon ülünk, holnap pedig igen nagy hullámok lesznek, a budiajtó meg szűk lesz kiszaladni :(
Szalay-Bobrovniczky Kristóf volt honvédelmi minisztert külön is kiosztotta a 4iG-vel a választás előtt pár héttel kötött 1300 milliárdos keretszerződés miatt. Magyar közölte, a 30 milliárdos előlegszámlát nem fizetik ki, és az egész keretszerződést felül fogják vizsgálni. „Tekintsék úgy az oligarcha urak és hölgyek, mintha ez a szerződés nem létezne”, kémműholdak helyett másra van szüksége az országnak.
Radnai Márk most tette ki facebookra: 1311 milliárd forintot szervezett ki magának a Fidesz az utolsó pillanatban!?Leírni is nehéz ezt az összeget. Egymilliószor egymillió forint. 1311.000.000.000 A választások előtt közvetlenül, kilenc évre szóló titkos keretszerződést kötött a Honvédelmi Minisztérium a Jászai Gellért-féle 4iG-vel. Egy olyan szerződést, amelynek részleteit nem ismerheti meg a nyilvánosság, csak annyit tudni róla, hogy “digitalizációs fejlesztésről” szól.1311 milliárd forint. Ez több mint amennyiből rendbe lehetne tenni a magyar egészségügy jelentős részét. Több ezer iskola felújítása. Több tízezer kilométer út. Emberek millióinak életminősége.És mi történik helyette? A 4iG, a Fideszhez közel álló cég a saját éves árbevételének sokszorosát kapja meg egy titkosított megállapodásban, közvetlenül a hatalom elvesztése előtt, még márciusban.Joggal merül fel a kérdés, hogy vajon ez nem az Orbán-rendszer kimenekített tartaléka? Nem arról van szó, hogy az utolsó pillanatokban még megpróbálják kiszervezni és bebiztosítani a saját túlélésüket a magyar emberek pénzéből?Mindent ki kell vizsgálni. Minden szerződést át kell világítani.Senki nem viheti magával következmények nélkül azt, ami a magyar embereké.
hát én többször megnéztem a mai napi sajtótájékoztatót 36:14 merthogy erre, "ilyen formában" biztos hogy nincsen szüksége az országnak ebben a szerződéscsomagban különböző kémműholdkról és egyéb dolgokról is van szó sztm ez volt egy elszólás MP részéről hogy "ilyen formában" én ebből arra következtetek, hogy MP számol a 4ig-vel mivel élő szerződésről van szó "semmisnek"' nem vehető, de muszáj volt az "oligarchákat" pocskondiázni. - Továbbra sem nevezi meg Jászait - oligarchának. Úgy éreztem, hogy az egész sajtótájékoztatón szándékosan kerüli a témát, a hvg-s nő után nagyon gyorsan ki is jelentették hogy vége a sajtótájékoztatónak. lehet belemagyarázom, lehet nem, de nekem továbbra is az jön le hogy MP igenis számol a 4igvel
A Mága elhúzta mindenkinek a nótáját ingyen és bérmentve,jótékonyságból,csak kiderült 3,3 milliárdot kapott 4 év alatt támogatást!A Peti idebaszta a szarosvödröt,ki akarja nyirni a céget,ahogy igérte!Most a Romuluszt fogja ránk küldeni!Nagyjából ennyi!A Rogánnak meg saját bútorai voltak a hivatalba,nem állami pénzből vette!
A mai közlönyből: 1. A Kormány egyetért azzal, hogy az irányítása alá tartozó költségvetési fejezetek, központi költségvetési szervekelőirányzatai (ideértve az intézményi, fejezeti és központi kezelésű előirányzatokat is) terhére a 250 millió forintotmeghaladó új kötelezettségvállalásokra (ideértve a pályázati kiírást és a közbeszerzési eljárás megindítását is),valamint a 100 millió forintot meghaladó bármilyen eszköz beszerzésére kizárólag a pénzügyminiszter előzetesegyetértése esetén kerülhet sor.2. Az 1. pont szerinti korlát nem vonatkozika) a helyi és nemzetiségi önkormányzatok, illetve nem állami szervek által ellátott köznevelési, szakképzési,felsőoktatási, szociális (ideértve a gyermekvédelmi és gyermekjóléti feladatokat), egészségügyi vagy egyéb,jogszabályban rögzített közfeladatokhoz kapcsolódó,b) c) jogszabály alapján, normatív módon finanszírozott feladatokhoz kapcsolódó,törvényből, a Kormány rendeletéből, nemzetközi szerződésből eredő feladatokhoz közvetlenül kapcsolódó ésfeltétlenül szükségeskötelezettségvállalásokra, illetve eszközbeszerzésekre.3. A Kormány felhívja az érintett minisztereket, hogy az irányításuk alá tartozó költségvetési fejezetek, központiköltségvetési szervek előirányzatai (ideértve az intézményi, fejezeti és központi kezelésű előirányzatokat is)tekintetében gondoskodjanak az 1. pontban meghatározottak végrehajtásáról.Felelős: érintett miniszterekHatáridő: folyamatos4. A Kormány egyetért azzal, hogy a közvetlen vagy közvetett 100%-os állami tulajdonban álló gazdasági társaságokközüla) a MÁV Magyar Államvasutak Zrt.,b) a Magyar Posta Zrt.,c) az MVM Energetika Zrt.,d) az MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt.,e) a Magyar Export-Import Bank Zrt.,f) az N7 Holding Nemzeti Védelmi Ipari Innovációs Zrt.,g) a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.,h) a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt., valaminti) a Magyar Közút Nonprofit Zrt.(a továbbiakban együtt: gazdasági társaságok) esetében a pénzügyminiszter előzetes egyetértése szükségesa gazdasági társaságok pénzügyi vagy gazdasági felsővezetőjének kinevezéséhez, megbízásához, felmentéséhez,hatáskörének meghatározásához, valamint a gazdasági társaságok éves üzleti tervének elfogadásához,módosításához.5. A Kormány egyetért azzal, hogy a 4. pont szerinti gazdasági társaságok pénzügyi vagy gazdasági felsővezetőjehavonta beszámoljon a pénzügyminiszter részére a gazdasági társaság helyzetének alakulásáról, a pénzügyi tervtőlvaló eltérésekről és az éves várható eredményről.6. A Kormány felhívja az érintett minisztereket, hogy a tulajdonosi joggyakorlásuk alatt álló, 4. pont szerinti gazdaságitársaságoknál gondoskodjanak a 4. és 5. pontban meghatározottak végrehajtásáról. A mai közlönyben csak azt látom a mai kommunikációval ellentétesen, hogy ellenőrzés lesz nem törlés. És a védelmi beruházások nincsennek is megnevezve. A honvédelmi miniszter pedig csak a fentibb részben érintett.
Sziasztok! Engem ma beszívott a munka, most végeztem. Kérhetném , hogy Valaki pár felsorolós mondatban leírná mi van most? Hulla vagyok végignézni, hallgatni, olvasni mindent. Nagyon köszönöm!
Érdekes és izgalmas itt a helyzet. Csak figyelek. Ismerkedem a céggel. Egy vonzó dolgot látok benne, az egyik német hadiipari nagytulajdonost. Minden más ellene szól. - mondom ezeket a helyzet alapos ismerete nélkül.
Déjá vu erzesem van😀mint anno 300ft korul.Frissen regelt klonok bizonygatjak igazukat🙂nem itt masikban.Elnezest kellene kerni persze idovel sehol nem lesznek. Megjelentek ujra aktivak a regi harcosok is de meg nem jottek elo a 200ft-os joslataikkal.Ok is eltunnek majd meg enekelnek most ez kell.
Sehogy,mert kb.semmi konkrétumot nem mondott. Rónai a 4ig + Jászai nevét is kimondta. Orsi megkédezte róluk a véleményét, amire Orsi kb.semmit nem reagált. Ez sokkal informativabb volt;) 37:30-tol kb.39:58-ig nagyon érdemes meghallgatni! https://forum.portfolio.hu/prev/38708/9829934
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.