Topiknyitó: feel 2020. 01. 19. 14:04

4IG Nyrt reszvenyesek.  

4IG topic reszvenyeseknek es hasznos forumozoknak.
Moderacio alatt lesz.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
sprint53 szombat, 07:19
Előzmény: #88078  BigD21
Jó összeállítás,  köszönjük !
Godlike szombat, 01:00
Előzmény: #88066  Rellim

Meglásd a végén finom lesz a falat...
Aki gyenge elmúl,
Aki erős marad!
BigD21 szombat, 00:06
Most és a jövőben mindenkinek fegyver és rengeteg lőszer kell!A 2026 márciusi helyzet szerint az Egyesült Államok és Izrael lőszerkészletei komoly nyomás alatt vannak a február 28-án indított közös Irán elleni hadműveletek és az elhúzódó ukrajnai háború miatt.
Jelenlegi állapot (2026. március)
  • Kritikus hiány az elfogórakétáknál:Amerikai tisztviselők szerint Izraelnek fogytán vannak a ballisztikus rakéták elhárítására szolgáló egységei az iráni támadások intenzitása miatt. Különösen a THAAD és az Arrow rendszerek készletei apadnak gyorsabban, mint ahogy pótolni tudnák őket.
  • Amerikai készletek kimerülése: Bár Donald Trump elnök szerint a készletek „gyakorlatilag kimeríthetetlenek”, a Pentagon szakértői figyelmeztetnek: a tengerészeti SM-3elfogórakéták és a Patriot rendszerek lőszerei fenntarthatatlan ütemben fogynak.
  • Lőszergyártási nehézségek: A 155 mm-es tüzérségi lövedékek és a precíziós bombák gyártása – bár növekszik – még mindig nem éri el a nagy intenzitású háború fogyasztási szintjét.                                                                                                                                     Biztos vagyok benne, hogy mint megbízható partner, számítanak ránk (Magyarország).                                                                              Megoldási tervek és lépések
  • Hatalmas pótköltségvetés: Pete Hegseth hadügyminiszter 2026. március 19-én bejelentette, hogy a Pentagon 200 milliárd dolláros kiegészítő forrást kér a Kongresszustól a lőszerkészletek újratöltésére és az iráni hadműveletek finanszírozására.
  • Sürgősségi fegyvereladások: A Trump-adminisztráció a Kongresszust megkerülve hagyták jóvá több mint 20 000 bomba (kb. 650 millió dollár értékben) eladását Izraelnek március elején.
  • Gyártás felpörgetése: Olyan nagyvállalatok, mint a Lockheed Martin, vállalták bizonyos kritikus lőszerek gyártásának négyszerezését, bár a teljes kapacitás elérése hónapokig vagy évekig tarthat.
  • Készletek átcsoportosítása: Felmerült, hogy más szövetségeseknek (például Szaúd-Arábiának) szánt rendszereket vagy rakétákat irányítanak át Izraelbe a védelem fenntartása érdekében.   Ebből arra következtetek:                                    Magyarország szerepe ebben a globális lőszerhiányos helyzetben – különösen az amerikai és izraeli igények fényében – felértékelődött. Bár Magyarország közvetlenül nem szállít fegyvert a konfliktusövezetekbe, a hadiipari gyártókapacitása stratégiai eszközzé vált.Íme, hol kaphat szerepet az ország:
    • Várpalotai „pótlás”: A várpalotai lőszergyár (Rheinmetall) pont azokat a 155 mm-es tüzérségi lövedékeket és 30 mm-es gépágyúlőszereket gyártja, amelyekből világszerte a legnagyobb a hiány. Mivel a gyár a NATO-szabványoknak megfelelően termel, az itt készült lőszerekkel fel lehet tölteni az európai NATO-raktárakat, amiből az USA korábban sokat kivett Izrael és Ukrajna számára.
    • Izraeli védelmi kapcsolatok: Magyarország és Izrael között hagyományosan szoros a védelmi együttműködés. A magyar honvédség által vásárolt vaskupola (Iron Dome) radarrendszerek (ELM-2084) és a Spike páncéltörő rakéták közös karbantartási vagy alkatrész-ellátási bázisa lehet Magyarország, ami tehermentesítheti az izraeli ipart.
    • Logisztikai csomópont: Az amerikai alelnök látogatása és a politikai közeledés kapcsán felmerült, hogy Magyarország biztonságos hátországot és logisztikai elosztó központot jelenthet a NATO keleti szárnyán. Ez magában foglalhatja az amerikai készletek állomásoztatását vagy átcsoportosítását is.
    • Technológiai transzfer: Ha az USA-nak gyorsan kell növelnie a gyártást, de a saját gyárai telítettek, a magyarországi modern, robotizált üzemek (mint a zalaegerszegi vagy várpalotai) alkalmasak lehetnek bizonyos amerikai licencek alapján történő gyártásra a jövőben.
    Magyarország tehát nem "frontvonalbeli" szállítóként, hanem "biztonsági tartalékként"és gyártóbázisként kerül be a képbe, ami gazdaságilag és politikailag is komoly alkupozíciót jelent a kormány számára.             Bocsi, de ha lépésről-lépésre nézed, akkor áll össze az egész történet. Nem azt nézem, hogy most vagy holnap mennyit esik vagy emelkedik, hiszen egy év múlva már a többszörösét kell, hogy érje! És ez “csak” a védelmi szegmens!!! Ne az terelje el a figyelmeteket, hogy 09:00-kor merre mozdul a részvény, hanem hogy a vállalat merre veszi az irányt. Nem veszitek észre, hogy hogyan működik? Nézzétek meg a Rábát. Biztos nem egy hét alatt találták ki, hogy bevásárolnak és HIMARS rakétarendszerrel szerelik fel… Ja, Várpalotán épül Európa egyik legmodernebb lőszergyára…  ÉPÜL! Nem holnap fog megépülni, sem megtérülni… és nem az számít ki van kormányon… már nem az a kérdés. Remélem nem untattalak benneteket csak szeretnék lelket önteni azokba, akiket megijeszt a jelenlegi veszteségük! Én nagy lehetőséget látok benne, de ne feledjétek, BÁRMI LEHETSÉGES!
omaha péntek, 21:25
Előzmény: #88074  Zsozso1
Olajfát ültettek, de sokat! 
omaha péntek, 21:22
Eldöntöttem!. Olajat ültettek  de sokat!
Nemtommilesz
Nemtommilesz péntek, 20:33
Itt ez most nem igazán divat. Nem is értettem mi volt a szerda reggeli felkör
Zsozso1 péntek, 20:27
Tegnapelőtt szinte sírva adtam el 600db-ot mert ki kellett fizetnem a hőszivattyút de mára kicsit megnyugodtam. Kicsit furcsa mert ha eladok utána emelkedni szokott.
Zsozso1 péntek, 20:20
Előzmény: #88017  feel
Nem halt meg csak kipróbálja a túlvilágot.
Atti67 péntek, 20:20
Előzmény: #88067  Atti67
Jav  200-300 millios
feel
feel péntek, 20:09
Előzmény: #88043  vargi333
Ja es meg az van,hogy sem itt sem mashol nem birom a sunyi,jellemtelen embereket.
Par hete meg dicsoiti es tomjenezi a ceget,managementet most pedig😀😀😀
feel
feel péntek, 20:06
Előzmény: #88043  vargi333
Az van,hogy en emlekszem mikor megjelentel itt😀es milyen dumakat toltal.Barmelyik propaganda osztaly alkalmazna😀olyan felvezeto hozzaszolasok voltak.Szinte fenyesre …..ltad JG es a management hatsojat😀
Emlekszel meg ra?
Most meg itt osztod az eszt,hogy menekuljunk😀
Napraforgo🤔
Nemtommilesz
Nemtommilesz péntek, 20:00
Előzmény: #88067  Atti67
A reggeli az melléütötte az árat.
Nemtommilesz
Nemtommilesz péntek, 19:57
Előzmény: #88066  Rellim
Ez félelmetes. Csak ha termelni kezdenek talán akkor lesz felfele
Atti67 péntek, 19:57
Jövő héten jönnek az amerikaiak,jön az alelnök tárgyalni.Biztos,hogy Gellért is ott lesz a tárgyalásokon.Azért ha megnézzük,2-3 milliós forgalommal esik.Viszont 4000 feletti emelkedéseknél 1-1,5 milliárdos forgalmak is sűrűn voltak.Itt nem csupán a választások miatt esik,hanem a rossz nemzetközi helyzet miatt.Ha megnézzük a Bét-en a papírok 3/4-e nagyot esett,köztük az OTP is 6000-et,a Telekom a jó osztalék előrejelzésével,és a részvény visszavásárlással együtt 2250-ről a héten bement 2000 alá is.És még sorolhatnám.Jászainak nagyon jó nemzetközi kapcsolatai vannak,ha nyer is a Tisza,ők is tudják ezt kamatoztatni.Ahogy rice is írta,most a kicsik dobálják,akik be vannak rezelve,ezért nem is esik nagy forgalommal.De ahogy leesett,olyan lendülettel tud is emelkedni  100 forintokat is.Itt a reggeli példa,hogy hipp-hopp tudott ugrani 125 Ft-ot.Nem emlékszem,hogy Jászai milyen összegért vásárolta vissza azt a halom részvényt,de a mostani árfolyamnál szerintem 800-1000Ft-tal magasabban.Ő tudja igazán,hogy mennyit ér a cége,nem a saját pénze ellensége.Úgyhogy ,ha ezeket számba veszem,azért ez megnyugtató számomra.Lezajlik a választás,gondolom a háború sem tart örökké,így én egy hónap múlva 3500 körülre várom.
Rellim
Rellim péntek, 19:52
Előzmény: #88065  Nemtommilesz
Nem is tudom, hogy mit gondoljak.
3 hónapja, ezen még röhögtem volna.
Így, hogy már esett több mint 2000 ft-ot, miért ne eshetne még egy ezrest?
Nemtommilesz
Nemtommilesz péntek, 19:48
Előzmény: #88064  Rellim
Ja.
Lehet pár hét es egyessel :(
Rellim
Rellim péntek, 19:43
Előzmény: #88062  Elon
Ja.
"Vicces", hogy kettessel kezdődik. :(
Nemtommilesz
Nemtommilesz péntek, 19:35
Előzmény: #88060  Elon
3600 ért én is adok Rellimmel együtt Neked :)
Elon péntek, 19:34
szoknom kell az új árakat 2600 on állok vételen.... :(
Rellim
Rellim péntek, 19:30
Előzmény: #88060  Elon
Ne várj sokat, 3600-on adok neked! :)

Topik gazda

feel
feel
5 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek