még ehhez tenném hozzá h a tőzsdébe semmi nem jó, ha van papírod az sem jó, de ha eladtad és nincs az se jó, semmi se jó és mégis szépen lassan szenvedélyévé válik az embernek
Sziasztok, én nagyon örülök a hírnek! A 4iG eddig főleg távközlési cég volt és belépett a hadiiparba. Most viszont beszáll
egy amerikai űripari vállalatba, ami óriási presztízst ad. Ez olyan, mint
amikor egy focicsapat bejut a Bajnokok Ligájába. Az űripar gyorsan növekszik,
és rengeteg pénz áramlik bele világszerte. A 4iG ezzel belép egy olyan ágazatba, ahol sokkal nagyobb a növekedési potenciál, mint a hagyományos
telekom‑szektorban. Az Axiom amerikai cég, NASA‑kapcsolatokkal. A 4iG így olyan
ajtókat nyit ki, amelyekhez egy magyar cégnek normál esetben esélye sem lenne
hozzáférni. Űripari projektekben részt venni azt jelenti, hogy a cég fejlettebb
technológiákhoz fér hozzá, magasabb hozzáadott értékű munkát végez és hosszú
távon sokkal értékesebb tudást halmoz fel. Rövidtávon kiadás, hosszútávon óriási
lehetőség! A hadiipar és az űripar összefonódása pedig nyilvánvaló, remekül
használja ki J.G. a szinergiákat!
Ez az egészben a legszebb! A merészség!! Befektetünk egy olyan projektbe, amiben hiszünk. Ha megvalósul, ott leszünk a csúcson. És az hol lesz? Hát...Inkább nem találgatok.
Álljunk meg egy pillanatra. Ne mindig az 500%-al gyertek, mert rice, kawaszabi stb regiek, sem más nem várt még szeptemberben itt 500%-ot. Utólag könnyű felemlegetni! Én sem panaszkodom, de messze nem 500%-ban voltam - vagyok. Tiszteljétek azokat is, akik 3500 - 4000 -4500 korul léptek be. Miattuk van főleg itt az árfolyam, nem azoktól akik évek óta ülnek benne. Nyilván onnan fentebbről más a matek. Aki 1000-1500 vagy kisebb bekerulesivel van az nem érzi át azt aki 4000-től. Ott sokkal hamarabb keserű lesz a szájíz. Kerlek ezeket vegyétek figyelembe, hogy ne bántsuk azt aki nem volt szerencsés a kezdetekben beszállni. És ez nem feltetlen a cégbe vetett hit kérdése, meg jövőkép korai meglátása, hanem például nem volt szabad tőke korábban. Aki benne van, keresni szeretne, adódjon meg mindenkinek lehetőseg szerint. De ne legyen az 500%, meg a Te tudnál jobban ? ragozva. Főleg ha elkeserednek páran es ennek hangot adnak. Emberek vagyunk, ha kimondja könnyebb. És lehet annak is aki szintén elkeseredésében ír be. Inkább legyen régi példa felhozva, milyen gödörből, hogyan mászott ki valki, ami erőt ad nehezebb napokra. Béke!
Ezt a kérdést mindenkinek küldöm Kedves Fórumtársak, Notorikus Minuszoló Úraknak: Tegye fel mindenkinek magának őszintén azt a kérdést: Tudom -e tudnám-e jobban csinálni mint JG vagy a 4IG? Illetve akinek kevés az idei csúcson 500 % haszon, az mennyivel és hol tudna hálás lenni? Ha a válasz IGEN, akkor csináljon egy jobb céget..... Ha a válasz NEM akkor legyen hálás, fektessen be, legyen hálás, szörföljön a farvizen.... :) Áldott, Békés Karácsonyi Ünnepeket Kívánok! UI: hétfői szörföléshez akinek nincs vizimentő vizsgája, tanuljon meg úszni és tegye le a vizsgát! Hajrá 4IG.
Köszönöm Zno, Kosto97, hocus-opus! Zno "Az állomány díjat kikerülheted mert mindig van rá akció." Itt a Future-re gondolsz? Nekem az UniCredit-nél PRT alszámlán van és PRT-nkénti átlagon. Az Erste-s nem is érti, hogy ez hogy van? Az "esetem" az Erste World lenne, most kérdeztem az AI-t az esetleges állomány változása miatti limit nem teljesítési díjról. Ezt havonta vizsgálják és akkor váltani kell lefelé mert repül a kiegészítő ügyfélkapcsolati díj, ami cca. 32 eFt/hó!
4IG is veszteséges volt évekig a sok hitel miatt, ami idén nagyot változott... :) Szerintem is azok beszélnek állandóan lefelé akik eldobták a papírt, és irigyek, vagy szeretnének visszaszállni...... Komolyan nem értem én az embereket.... persze tisztelet a kivételnek, mert vannak.... semmi nem jó, ha NEM jön szerződés az a baj, ha jön az a baj, ha NEM kötelező érvényű akkor az a baj, ha kötelező érvényű akkor abba is belekötnek, és minuszolnak....... Az okos befektető egyébként nem a csúcson levő cégbe fektet be, be hanem ami előtte áll....pl 4IG amikor 800-on volt 1 éve....., de igaz a mondás, h mozgó vonatra is jó felszállni ez most a 4IG nél 4200 ..... Én pozitívan látom, és örülök az Axiom üzletkötésnek..... :) Szép " karácsonyi ajándék" :)
Ezt akárhogy próbálod beállítani, nincs igazad. Persze mi fizetünk mint minden beruházásnál szokás! Amitől persze várnak valamit és ez pont olyan terület, ami a jövőben nagyon jövedelmező lesz. Kiugróan fejlődő terölet! Szóval nem hülye itt senki! Tudják, hogy ez most kiadás volt! Nem esésseé fog reagálni a piac! Itt inkább az a gond neked, hogy eladtad a papírjaidat!:) Szóval lehet itt ilyeneket írni, a valóság meg majd más mutat! Befektetés nélkül nincs haszon! Ez a terület meg nem egy fekete ló, hogy vagy jó lesz vagy nem! ez jó lesz! Szóval ne riogass senkit! Az ilyen terület költséges. Megfogják oldani a finanszírozást! Ha kell majd beszállnak többen! Ez majd megtérül nekik. amikor már az úűrbe viszik a hadi ipart és onnan akarnak támadásokat indítani. Ez a terület lesz a leginkább fejlődésben és az elsők, akik résztvesznek azoknak térül majd meg a legjobban. Szóval savanyú a szőlő! Van ilyen! Én ha tudokm biztos bővítek még hétfő reggel, ha tudok és nem több száz forintos réssel nyit, amira nagyon nagy az esély!
"itt nem a 4iG kap pénzt, hanem ők adják és cserébe kapnak részvényt egy cégből, amiről nekünk kb. fogalmunk sincs, hogy hogy is állnak valójában." ==> "Az Axiom jövője továbbra is bizonytalan, mivel a vállalat pénzügyi nehézségekkel, projektkésésekkel és a fejlődő űrgazdasággal küzd . A vállalat más nagy szereplőkkel versenyez, köztük a Blue Originnel és a Voyager Space-szel , amelyek saját űrállomásokat fejlesztenek. Ezek a vállalatok az Axiommal együtt azért versengenek, hogy az ISS leszerelése után ők válthassák azt. Mindezen vállalatok számára a legnagyobb kihívást az űrállomások építésével és karbantartásával járó magas költségek, valamint az űrbe telepített gyártás és kutatás viszonylag kevéssé bizonyított üzleti lehetőségei jelentik....Az Axiom Space útja egy nagy potenciállal rendelkező űrstartupból egy pénzügyi válsággal küzdő vállalattá rávilágít a kereskedelmi űriparban való működés jelentős kihívásaira. A vállalat küzdött a kulcsfontosságú projektek határidejének betartásával, a pénzügyek kezelésével és a szükséges finanszírozás biztosításával ambiciózus űrállomás-projektjének megvalósításához. A kudarcok ellenére az Axiom továbbra is megvalósítja terveit, új bevételi lehetőségeket keres, és azon dolgozik, hogy orvosolja az űrállomás-fejlesztésben bekövetkezett késedelmeket. Az Axiom Space jövője attól függ, hogy képes-e további finanszírozást biztosítani, befejezni űrállomás-moduljait, és eligazodni a fejlődő űrgazdaságban." https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://newspaceeconomy.ca/2024/09/18/axiom-spaces-financial-crisis-challenges-for-the-commercial-space-unicorn/&ved=2ahUKEwjdk67E4cuRAxUSwAIHHZgnAlsQFnoECEsQAQ&usg=AOvVaw0-pG0X7PCddB-hZypsGY2g
Mivel pont azért estünk mert csalódás volt, hogy nem lett konkrét aláírt szerződés, itt nem áll meg az, hogy eladás lesz, amikor megjelenik a hír! Akkor emelkedni kellett volna előtte. Szóval szokott az fordítva lenni. Erre emelkedni fog! Sőt erre a tengeren túlon is felfigyeltek. Lesz itt emelkedés milliárso tételben! Jó tippem volt évzáróra. Gondoltam, hogy bedobnak még valamit. Ez egy ezer forintos hír szerintem. 5 ezer környéki zárót tartom!:)
szerintem meg az esély nagy, a valószínűség kicsi :-) komolyra fordítva: nem hiszek benne, sokan nem hisznek. de ahogy közeleg majd az idő, egyre többen el fognak kezdeni megint hinni benne. hogy de most idén aztán má tényleg... így működik az ember.
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.