Az 1200as felszúrás milyen viszonyítási alap a jelenlegi árfolyamhoz? Ha akarod nézd onnan, de ezzel az erővel nézhetnéd 300ról is. Rice-nak például még 40ről is van, akkor nézzük onnan? És ez csak a mai állapot. Ha igazad lesz és gyenge lesz a papír, úgyis itt leszel és döngeted a melled, ha tévedsz, akkor csendben lelépsz. Nem új jelenség ez egy ilyen fórumon, és a jelentősége a véleményednek is elhanyagolható, ahogy mindannyiunké.
Én idei évre tippeltem 1600-ot és 2026 végére 2000 feletti árfolyamot. Ehhez képest idén már megfutotta a körét és túlfűtött lett. Majd ha szépen visszahül, megint jönnek a vételek. Nem beszélve arról, hogy a Q1 és Q2 eredmények megismerése után lehet hogy sokkal bátrabbak lesznek azok, akik eddig csak swingeltek. Nekem 60K-m volt, most van 3K, de van száraz puskapor arra az időre, ha újra erőre kap. Másnak is ezt tanácsolom, legyen türelmes. Most az OTP ment megint egy szépet, ott is hoztam egy 8-9%-ot eddig a 4ig-s kilépőből, plusz a lengyel piac is nagyon jól megy. Lesz miből visszaszállni.
Az, hogy nem érted a kérdést, az a Te bajod. Nekem nem a papírral van bajom, hanem a csorda elvvel, amit itt sokan követnek. Emlékezem amikor annak idején felszúrt talán 1200 fölé, akkor is mindenki idiótának volt titulálva, aki azt merte sejtetni, hogy ezer alá is visszajöhet. Hol is kötött ki? Most írtad, hogy 300 körülre. Hány éve volt is ez? Talán több mint öt éve is lehetett az az ezer fölötti érték. Hááát, ahhoz képest elég karcsú az 1600. De mint írtam, nem a papírral van bajom, hanem azokkal, akik vadkutya módján esnek neki annak, aki nem énekli velük a “ jövő hónapban 2400 lesz” nótát. Tehát az egymás iránti toleranciát, kulturált hangnemet hiányolom. Nem felém, mert én nem szoktam írni, inkább csak olvasom azokat a fórumokat, amiben érdekelt vagyok.
Nem értem pontosan mi a problémád? Most éppen "esés" van? Milyen időtávon? Pár naponta értékelni kell, hogy állunk? Aki hónapok/évek óta tartja, az hülye, mert nem reagál, ha pár napig/hétig nem történik semmi érdemleges? Például aki tavaly bármikor belevett, az most aggódjon, mert "csak" duplázott? Rengeteg kérdést fel lehetne tenni, sokan sokféle megközelítéssel állunk hozzá a tőzsdéhez. Covid előtt volt bőven 1000-1100 körül, utána még 300 is, aztán sokat vergődött 700, 800 körül, említsük meg azt a kevés osztalékot is menet közben. 924ről indult az év. Most 1600 felett. Tehát mi a kérdés?
Nem is értem, hogy hol vannak azok a megmondó, feléneklő fanok akik emelkedésben rögtön megtalálják a közös hangot, hogy az a fa@ Madrid milyen ostoba. Szánalmas sokszor ami ebben a fórumban zajlik. Jaaaa, hogy a legtöbbjük már nem is rendelkezik papírral???? Akiknek meg még van, azok az emelkedésben megint fogják az észt osztani. Remélem megéljük, mondom sok ezer papír tulajaként.
Ezeket a forgalom mentes napokat nem szeretem. Ennél már az is jobb ha nagy forgalommal esik :), akkor legalább lehet gondolkozni, a vételen vagy eladáson.
ez a mai nap elég vérszegény. Kivárás van, mindkét oldalon. Nem jöttek a nagy forgalmak az állampapír miatt, de legalább egyelőre nem is döntik be, türelmesen várom a folytatást. Lassan ideje valamit mondaniuk a Musk bizniszről, elég sok idő eltelt, ha nem lesz semmi, az szembetűnő lesz.
Köszi! Szerintem venni fogják még. Egyébként az eddigi azért volt max. 10550db napi, mert előtte kicsi forgalmak voltak a papírban. Az elmúlt 3 hónapban nagy forgalmak voltak és valószínű lehet majd akár napi 100edb-ot is venni. Remélem idén még vesznek 1-2 milliárdért, mielőtt 2e fölé menne az árfolyam. 1654ft és 21milla
4IG Nyrt reszvenyesek.
Moderacio alatt lesz.