Sziasztok! A cél egy abszolút trollmentes topik, ahova alkalomadtán "el lehet vonulni" kitárgyalni egy, vagy több részvényt, gazdasági eseményt, azt hogy most akkor lesz-e apport vagy sem, illetve hogy miért nem volt pogácsa a közgyűlésen. :) Mivel ide ezek jöhetnek vegyesen, így nem kell feleslegesen terheljük a "specializált" topikokat. Meg hát ugye mindenkinek kell egy "otthon"! Bár a homokozó egy kötetlen, szabad hely, szabályok itt is vannak (aka. moderációs elvek): trollok azonnal tiltva lesznek; a személyeskedést lehetőleg mellőzzük; fel- és leéneklést is tessék elvinni másik játszótérre, azaz kéretik nem itt sírni a részvény aktuális esése miatt naphosszat, valamint másnap 3000-ig várni a 200 forintos papírt :) Have fun!
17.5% 66 honap 130 honap (Fundamentaval feluton van az egesz csalad, komplett ki is hagytam a szamolgatasbol, de lehet inkabb be kellett volna vennem a megtakaritasok koze)
Kassai? Kamu. Jártam a birtokán. Láttam a bennfenteseknek szóló “bemutatót”. Szoktam enni az éttermében. Ismerem kik forgatják ott a pénzüket. Stróman. Lovas íjászat? PR az egész. Jól fizető, pénzes, újmagyarkodóknak, akik marha sok pénzt perkálnak az illúzióért. A lovas íjászat a számára egy biznisz csak, és egyáltalán nem a természetes, önműködő (bármit is jelentsen) ökológiáról szól. Szvsz. A pasi nagyon is okos üzletember, mert szépen megél ebből, de közben érdemes belenézni a szemébe, hogy megtud normális-e?
Igen ez elég furán is hangzik. Én Kassai Lajos lovasíjász szemléletéhez hasonló dolgot alkalmazok, csak pénzügyben. Amit ő kialakított természetes, önműködő természetes ökológiát, énis valami ehhez hasonlót hoztam létre, ezért írtam, hogy végtelenségig.
Ez érdekes, kiszámoltam magamnak énis. 1. 32% 2. 77 hónap. Itt szigorúan úgy számoltam, hogy befektetes eredmenyebol fizetnem ki a hitelt. 3. Esetemben ez a legérdekesebb. Nálam ez végtelen. Én már örökké megélek. Tehát amíg meg nem halok. Nyilván nem luxus körülményekben. De ha krach van, akkor a luxus eleve nem opció.
Jó napokat. Szembe jött velem egy Szendrei Ádám videó , amiben az amerikai keresetekről és eladósodottságról, megtakaritási arányokról is szó van. - Ennek mentén felötlött bennem, hogy számolgassak párat, valamint akit érdekel, itt is megkérjek hasonlóra, kiváncsiságképp, hogy az itt válaszolók vajon mennyire tudatosak és stabilak pénzügyileg és vagyonépités szempontjából. -Három mutatót számoltam, amiből igazából messzemenő következtetést levonni nem szeretnék, csak egy általános képet kapni - már ha részt vesz benne valaki. Még egyszer: ez nem három legfontosabb mutató, hanem 3 szubjektiv. -Teljes hitel / Teljes vagyon %. Gyakorlatilag azt mutatja számomra, mennyire vagyok eladósodva. Akinek nincs hitele, nyilván a legjobb, de talán nem ez a magyar átlag és valóság. Teljes hitel részt nem kell magyarázni - fennálló összes tőketartozásra gondoltam (jelzálogok, fedezetlen hitelek, hk tartozások, folyószámlahitelek kihasznált részei, egyéb kölcsönök - minden amit vissza kell fizetni, akár a rokonok felé is), nem a kamatostul visszafizetendő összegre. Teljes vagyon: ingatlanok és értékelhető fizikai ingóságok (szélső értékek: fizikai arany mint ajtótámasz, Dali festmény, ami eltakarja a kv foltot a nappaliban - IGEN, jófogáson talán 3000 Ftért eladható alig használt NIKE tornacipő - NEM) becsült piaci értéke (rövid időn belül mennyiért lehetne biztosan pénzzé tenni) + befektetések piaci értéke (rv, áp, befjegy, üzleti részesedések, stb ide számit) + készpénz és számlapénz állomány. - Teljes hitel / havi átlagos megtakaritás. Itt arra voltam kiváncsi, hogy mennyi idő alatt tudnám a hitelem kifizetni úgy, hogy nem a meglévő vagyonomból, hanem a biztosan termelődőből fizetem ki. (ki vagyok e feszitve pénzügyileg vagy sem). Havi átlagos megtakaritás esetén egy éves nagyságrendből hónapra képzett átlag érdekel a számlálóba. Ez alapvetően a jövedelemből félre tett összeg, de vegyük bele nyugodtan a hosszú távú befektetések hozamait is, amik osztalékos formában mindenképp megkeletkeznek évről évre például egy állampapir után, vagy bérbeadásból, céges osztalékból. -Likvid vagyon / havi megélhetés. Itt arra voltam kiváncsi, ha összedőlne a világ, megszűnne a munkahely, hány hónapra elegendő likvid tartalékkal rendelkezik valaki. Likvid vagyonnak tekintem ebben az esetben a készpénzt, számlapénzt, illetve a gyorsan - pár napon belül - pénzzé tehető befektetéseket (ép, áp, befalap) Nyilván szét lehetne cincálni, cizellálni, javitgatni a fenti mutatókat, de kérem elsődlegesen ezek megválaszolása maradjon a cél. Tudom azt is, hogy akik igazán révbe értek, azoknál az első két kérdés nem releváns, mert nulla, vagy ahhoz közeli számok, a harmadik pedig végtelen. Ők kérem ne trollkodják szét a társadalom alsó 98%-a számára készült kérdéseimet :) Peace, Strucc Capital
A Csepelben egyesek értetlenkedését látva ma két dolog jutott eszembe. - 1) Elsőáldozók mindig lesznek.. mondhatni ma született bárányok. Többségük az oltáron végzi, mint véráldozat kelléke. Fingjuk nincs a tőzsdéről, csak a pénzt és az arroganciát sikerült hozni a tőzsdére/fórumra, tudást azt nem. - 2) Ennek margójára: "A korabeli folklór szerint, arra a kérdésre, hogy ’igaz-e, hogy Moszkvában volvókat osztogatnak’, a jereváni rádió úgy válaszolt, hogy ‘a hír igaz, de nem Moszkvában, hanem Leningrádban, nem volvókat, hanem moszkvicsokat, és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak."
HóStrucc Kisrészvényes Homokozója