Dana DAN, auto alkatresz ceg, 20 eve hullamzik 10-30$ kozott az arfolyama, ahogy az auto-ciklus megy. Azt tudni lehet, az autociklus 5-6 ev szokott, az utolso melypont 2020 volt, a felfele menet 1-1.5 ev, aztan 3 evig lefele. Nem volnek biztos, hogy nem 2025 a kovetkezo melypont. A kamatok is mennek fel, az USA_ban az autokat nagyreszt hitelre veszik. Lehet fekezodo kereslet? A 30Y mortgage, 7.5%, epp neztem, ez total orrbavag minden szektort, amire hitelt vesznek. 20 eve nem volt ekkora a hitelkamat. Tobb mint a HU kamatplafon , ha a 3% HU Moodyt is nezed. . DAN profit iden/tavaly van a melyponton, 75cent varhato, de jo idokben 300-400 cent/sh szokott lenni. Biztos vagy, hogy az autociklus most mar a melypont utan van? En nagyon neznem a chartot, hogy mikor fordul.
Szerintem latod a szokasos 240min charton, hogy wave(1 of 3) / (iii of 1 of 3) megy fel, es legalabb 2 db iv-v hullampar kell, mire a rally veget er. Szerintem vegre megindulhatnak a gaztermelok, SWN es tarsai, epp ma elesen felfele fordultak a wave(2) korrekciojukbol.
Sziasztok, kicsit off téma.Jelezhet gazdasági visszaesést fél-egy éves távon a mindenütt szigorodó migránspolitika? Azért gondolom ezt, mert szerintem ahol willkommen volt, ott valójában a munkaerőhiányt foltozták. Feltételezem nem rosszabb a közbiztonság mint 3-4-5-6 évvel ezelőtt. Ráadásul pártunk és kormányunk is visszavont egy vendégmunkásokra vonatkozó törvényt ami novembertől lépett volna életbe: https://telex.hu/gazdasag/2023/10/05/meg-eletbe-sem-lepett-de-maris-visszavonja-a-kormany-a-sajat-vendegmunkastorvenyet Vagy ez nem ennyire nyilvánvaló és csak én látok bele ilyen jellegű felkészülést. Ez csak egy egyszerű jobboldali populizmus?
NG Eddig ez volt a munkahipotezis. Most is jonak gondolom. A MA(200) most 2.65 korul van, szerintem nem mostanaban fog oda visszatesztelni. Sokkal valoszinubb hogy wave(c) hullamban emelkedik, es a 9.0 savba varom. http://keptarhely.eu/view.php?file=20231005v02xrx8q9.jpeg
És akkor himihuminak nincs igaza a háttérhatalommal? Azt nem tudja merre menjen a sorfal között nem hogy felelős, jól átgondolt döntéseket hozzon .... :D
Financial Forecasts
cimu topic folytatasa. Minden fenti temaba vago hozzaszolast szivesen latunk.