az elmúlt évek nagyságrendi osztalékhozama (6-7%) és az általatok várt ~44 HUF osztalék alapján az osztalékmegállapítás napjáig >600-650 HUF is lehet az árfolyam...
ez az osztalékhozam meghaladja az iparági átlagot, de a hazai osztalékfizető papírokat is (igaz kérdéses likviditás mellett).
Ezt az állítást határozottan vitatom. 470-480 utoljára 2017. év végén pár hónapon àt a 2018-as választásokig volt csak, így szerintem ezen a szinten kevesen vannak.
És azt is beszéltük, hogy nagyobb forgalomnál mindig emelkedés van, persze tudom, hogy oszti előtt-után nem így lesz, de látjuk majd. Hiszen híreket sem kaptunk már régen és egy jó hír visszafogja az eladásokat. Én arra számítok, hogy szelvényvágás után, beesik egy nagyot, utána 1-2 hónap és ott vagyunk, mint vágás előtt. Remélem. :)
Tudom, azért írom mindig az 500-at, de arra is számítok, hogy alig várják már a kiolvadást. Viszont 500 fölött semmi nincs, csak a bevezetési ár és akik eddig tartották, gondolom nem adják már, mert akik akkor megijedtek, azok már 700 körül kiszálltak a többiek befektetők. Szigorúan szerintem.
Igen, ilyen emelkedés mellett sokaknak megvan a fix osztalékvárakozás, nem várnak az osztalékra. Ez természetes, de mivel mi kitartók vagyunk :) megvárjuk az osztit, akik meg adják azoknak elég a 10% körüli 2 hónapos hozam és várják a korrekciót, ha szerencséjük van be is esik vagy 50 FT.-ot, de mi van akkor, ha nem. :) De, tudjuk, hogy az 'olasz meló' miatt itt lebeg még a Damoklész kardja. Nekem mindegy, jön az oszti (én ebből élek már 2 éve) és év végére legyünk 500 körül, utána mehetünk a bevezetési ár felé, erre várok Erik belépése óta, nekem ráér. :)
Mondjuk én a jelentésig 450-ig vártam (ezt még talán tavaly írtam) és utána vissza 400 körülire. DE, úgy látszik, hogy az alap robotok is észrevették a 'fülescsészét' :) Illetve a controlling már többet tud :) és mennek a hírek a haveroknak. Március közepe-vége árfolyam lesz a mérvadó, de ezen a szinten már kevés beragadt van, ezért gondolom 500 felett fog elszállni... Szerintem...
CIGPANNONIA kitartók