a dizeles parhuzamban pedig Telekom a részvény neve: add el amíg lehet ha van mert már csak bukni fogsz rajta a piacnak meg már nem kell lassan ingyen se ! :) ;)
Ezt nem is olvastam eddig. Széles látókörű vagy Te is ez jó:) De az is hogy nincs bonobó és károgó csorda, hogy elmaradt a himnuszuk oly sokat emlegetett sora: hacccááá meg öccááz alatt majd veszek..Ha ennyi vasútat építenek majd ML-ék még av égén a kormány arra is ad támogatást ha az ember mozdonyt vesz:)
Elektromos autók 130 éve is voltak már, a fejlődés kicsit lassú. :D "1888-ban Andreas Flocken megépítette az első négykerekű elektromos autót, ami nagy szó bizony, ezelőtt inkább háromkerekű megoldások születtek, és egyre növekvő teljesítményük lehetővé tette, hogy haszongépjárműként is funkcionáljanak. Legelőször 1897-ben New Yorkban a taxisok használtak elektromos autókat, amit a Pope Manufacturing gyártott le nekik, akik koruk legnagyobb elektromos autógyártója voltak."
Törölt felhasználó2018. 05. 14. 13:41
Előzmény:
törölt hozzászólás
Fontos figyelembe venned a következőket a döntés meghozatala előtt: 1. Az elektromos autók hatótávolsága hidegbe jelentősen csökken. 2. A tömeges elterjedésük komolyan befolyásolja a piac alakulását. (Számítani kell a jelenlegi kedvezmények fokozatosan megszűnésére. Ameddig csak néhány van addig "ingyen" tudod tölteni, de ha több, mint a fele az akkor szinte biztos, hogy nem.) 3. Az általad megtett napi kilométer miatt és a téli körülmények miatt problémás lehet a töltés kérdése egy általad írt hatótávolság megtételére képes autó esetén. (Plugin hibrid eleve értelmetlen a te helyzetedben, a tisztán elektromos autóval pedig szerintem még célszerű várnod.) Az elektromos autóé a jövő, de még kell néhány év, hogy letisztuljanak a dolgok. Addig egyáltalán nem biztos, hogy rossz stratégia kivárni. ;-)
Nem vagyok benne biztos hogy kibírná neked pályán, pálya tempóval a 100km-es etapot, főleg télen amikor fűteni is kell, illetve klímázva. De biztos fellelhető neten a valós hatótáv akár pályázva is. Ezek a 300 km-t városban talán elérhetik, mert ott kicsi a sebesség, állandóan fékezgetsz, amikor vissza is táplálja a kraftot az akkuba, na pályán nincs ilyen. Nekem hybridem van, de az más tészta. Támogatásokat meg nem értem, használtra nem fogsz kapni sehonnan semennyit, pl ha veszel egy új Leaf-et 10 helyett megkapod 8,5-ért az állami támogatással. Ebben az a szép hogy a kereskedő nem a saját árréséből adja a kedvezményt hanem ezt állja neki így az állam, a kereskedőnek meg megmarad 1 milla tiszta haszon egy ilyenen kb.
OPUS Global Nyrt.