Topiknyitó: Portfolio 2016. 09. 04. 22:09

Csapás Merkelre: legyőzte a menekültellenes kispárt a saját hazájában  

Ugrás a cikkhez
Németországban a szociáldemokrata párt (SPD) végzett az első helyen, az Angela Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) pedig a berlini vezetés menekültpolitikáját élesen bíráló Alternatíva Németországnak (AfD) nevű párt mögé szorult...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=236833
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Phylaxa 2016. 09. 06. 10:52
Előzmény: #71  Bekre_Pal
#80
Az a probléma, hogy továbbra sem probléma a szélsőjobb felé tolódás. Vajon mennyi kell nekik, hogy felfogják mit művelnek? Amikor nem tudnak kancellárt állítani? Amikor már veszekedős többséget tudnak csak elérni? Vagy amikor egyáltalán nem tudnak már irányítani?

Az, hogy ki a primitív, nos ki az aki áttolja a hatalmat? Vajon tényleg primitív az a 20%, aki már hivatalosan szavaz is? Biztos jó az irány? Mert Merkel szerint még mindig tuti. Legalább is ez a legfrissebb nyilatkozata. :)
Phylaxa 2016. 09. 06. 10:45
Előzmény: #66  Törölt felhasználó
#79
Mi bajod a valósággal? :)
pitcairn2 2016. 09. 06. 10:14
Előzmény: #72  kukker
#78
áldozatul estél a globalisták fondorlatos cselvetésének:)

pitcairn2 2016. 09. 06. 10:13
Előzmény: törölt hozzászólás
#77
ja, éljen az egybesült Európa:) (a migráncs-hiszti igazi európai identitás építő buli:) )

pitcairn2 2016. 09. 06. 10:09
Előzmény: #71  Bekre_Pal
#76
a jobboldali (nacionalista) populizmusnál a baloldali (internacionalista) populizmus fikarcnyival sem jobb:)
Törölt felhasználó 2016. 09. 06. 09:55
Törölt hozzászólás
#75
_pampa 2016. 09. 06. 09:10
Előzmény: törölt hozzászólás
#74
Veronika Bellmann, a CDU képviselője szkeptikus a tekintetben, hogy az Angela Merkel vezette CDU/CSU pártszövetség vissza tudja nyerni az emberek bizalmát.

A németországi Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományban tartott választáson az SPD végzett az első helyen, a második legtöbb szavazatot a német menekültpolitikát élesen bíráló AfD kapta, a CDU pedig csak a harmadik helyet tudta megszerezni.

Amikor Merkel azt mondja, hogy a szövetségnek vissza kell nyernie a bizalmat és utána hozzáteszi, hogy neki is, olyankor mindig nagyon kíváncsi vagyok, hogyan fog ez történni"
– mondta Bellmann, aki szerint a Willkommenskultur az elmúlt években megbukott, amit most a kormány a menekülttörvények szigorításával próbál kompenzálni.

Minél többször elismételjük, hogy "Wir schaffen das", annál inkább elveszti a jelentőségét, mintha egy fordulattal visszaszerezhetnénk a csalódott szavazókat..."
– folytatta a képviselő.

Bellmann szerint a választók rájöttek, hogy csak a "Wir schaffen das" ismételgetésével nem megy az ország semmire, hanem tettekre is szükség van.

A németországi Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományban tartott választás után Horst Seehofer bajor kormányfő is azt nyilatkozta, hogy a CDU-CSU koalíció veszélyes helyzetbe került. Seehofer szerint az emberek nem akarják Merkel menekültpolitikáját, de a német kormány nem hajlandó változtatni rajta, és ez vezetett a választáson elért katasztrófális eredményhez."

(Junge Freiheit)
Törölt felhasználó 2016. 09. 06. 08:44
Törölt hozzászólás
#73
kukker 2016. 09. 06. 08:42
Előzmény: #71  Bekre_Pal
#72
"nos történelmileg visszanézve korántsem jelenthető ki, hogy az emberek lelki nyomora és az arra adott populista politikai válaszokban faék egyszerűséggel megjelölt bűnbakok és javasolt megoldási tervek egybeesnek"

Nos, hogy te ezt az elméletedet, ezt a magyarázatodat szeretnéd ráhúzni a mai helyzetre, az attól még nem lesz helytálló.

Itt most egy dologról van szó, "csak itt és most":
Barbár népeket telepítenek be az otthonunkba, deviáns tömegeket, ezzel szétverve a mindennapok és a jövő békéjét.
Ennyike.

Az, hogy te milyen áltudományos maszlagot nyomatsz, amivel - újfent - a "mindenki más náci" teóriát tud becsomagolni és megint nem a valós, tényszer és jelenkori problémáról nem beszélni, az csak a te libbant szokásos szegénységi bizonyítványod.
Beteg vagy.


Te nem tévedsz.
Mindenki más szembe jön.
Orbán és mindenki náci.
Ez a lemez becsomagolva folyton.

Bekre_Pal
Bekre_Pal 2016. 09. 06. 08:26
Előzmény: #70  kukker
#71
nos történelmileg visszanézve korántsem jelenthető ki, hogy az emberek lelki nyomora és az arra adott populista politikai válaszokban faék egyszerűséggel megjelölt bűnbakok és javasolt megoldási tervek egybeesnek. az embereknek gyakran elegendő az, ha elcseszett életükre egyszerű választ, egyben felmentést kapnak, valamint némi kilátást a csodadoktori gyógyításra. persze ez korántsem mindenkire igaz, de a népesség leghülyébb részére többé-kevésbé megáll. márpedig az nem csupán 20 százalékot, hanem még többet is ki tud tenni, mert nagyon sokan vannak.
kukker 2016. 09. 06. 07:10
Előzmény: törölt hozzászólás
#70
SPD -5 %,
AfD +20,8,!!!!
CDU -4 %,
Baloldal -5,2%,
Zöldek -3,9 %,
FDP +0,2 %,
NDP -3 %,
Egyéb +0,1 %.

Az a lényeg, hogy mi "szopjuk be tövig" a zorbáni mantrát, nincs itt semmi baj.
És jobban tennénk, ha néznék a naaagy "demokratikus, korrekt" nyugati sajtót, hiszen ott nincsenek ilyen problémák említve. Minden szép és jó, és csak véletlen, hogy a semmiből kapott 20%-ot a migránsellenes párt, még véletlen sem éltek/élnek meg nap mint nap valami nagy sz@rt ott az emberek és a valóság pedig nem az "orbáni agymosás", hanem az igazi liberális bekrepálos lázálom a világról, hogy nincs itt semmi baj, csak mindenki náci és amúgy is zorbán.

Tehát akkor még egyszer:
AFD 0-ről 20% egy év alatt.

Gondolkodni emberkék, nem orbánozni, gondolkodni, hogy nem lehet, hogy tényleg valami qrva nagy gebasz lehet arrafele és ezzel a migránsszopással, amit itt mi csinálunk???
Törölt felhasználó 2016. 09. 05. 14:45
Törölt hozzászólás
#69
_pampa 2016. 09. 05. 14:41
Előzmény: #67  _pampa
#68
A Keresztényszociális Unió (CSU) és a vasárnapi választáson a CDU-t maga mögé utasító Alternatíva Németországnak (AfD) nevű párt vezetői Angela Merkelt és menekültpolitikáját teszik felelőssé a mecklenburg-elő-pomerániai tartományi választási kudarcáért.

Alexander Gauland, az AfD alelnöke a Deutschlandfunk országos közszolgálati rádiónak arra a kérdésre, mit tanulhatnak a vetélytársak a Meckelnburg-Elő-Pomerániában első nekifutásra a CDU-t megelőző, a szavazatok 20,8 százalékával a második helyre befutó AfD-től, elmondta

a többi párt megtanulhatná, hogy nem lehet olyan politikát csinálni, amelyet az emberek nagy része ellenez.
Például Angela Merkel menekültpolitikáját sok ember

mélyen elutasítja, de mindig azt halljuk, hogy nincs alternatívája, ezért tovább kell folytatni, ez pedig természetesen oda vezetett, hogy mi (a kancellár menekültpolitikáját élesen bíráló AfD) aratunk nagy sikereket
– tette hozzá.

Alexander Gauland azt mondta, hogy egyáltalán nem érez részvétet, mert a CDU annyira átalakult, hogy “már csak egy üres váz, amelyen Angela Merkel trónol”, és a Merkel-féle menekültpolitikán kívül semmi mást nem csinál, “ezért nagyon örülök, hogy Mecklenburg-Elő-Pomerániában elhúztunk mellette”.

A CSU egyik tekintélyes vezetője, Markus Söder bajor pénzügyminiszter a Bild hétfői számában úgy nyilatkozott, hogy a mecklenburg-elő-pomerániai választási eredménynek “fel kell ébresztenie” a CDU/CSU pártszövetséget.

Nem lehet tovább folytatni azt a politikát, amely nem vesz tudomást az emberek hangulatáról, ezért irányváltás kell Berlinben
– mondta.

A CSU főtitkára, Andreas Scheuer a Der Tagesspiegel című lapnak drámainak nevezte a mecklenburg-elő-pomerániai eredményt, szerinte végre meg kell hozni a szükséges döntéseket, vagyis

be kell vezetni a évente befogadható menekültek számát 200 ezer főben korlátozó felső határt, fel kell gyorsítani az elutasított menedékkérők kitoloncolását, ki kell terjeszteni a biztonságos származási országok körét az észak-afrikai Maghreb-térség államaira és javítani kell a Németországban maradók integrációját.

A mecklenburg-elő-pomerániai törvényhozási (Landtag-) választáson a szociáldemokrata párt (SPD) végzett az első helyen a szavazatok 30,6 százalékával. A tartományban első alkalommal induló AfD 20,8 százalékos eredménnyel jutott be a schwerini Landtagba. A CDU a harmadik helyen végzett, 19 százalékos eredménnyel. A Baloldal a szavazatok 13,2 százalékát szerezte meg.

A Zöldek nem érték el az 5 százalékos bejutási küszöböt, 4,8 százalékos eredménnyel kiestek a Landtagból. Kiesett az NPD is, a neonáciként számon tartott párt a szavazatok 3 százalékát szerezte meg.

A részvételi arány 61,6 százalékos volt, jelentősen emelkedett a legutóbbi, 2011-ben tartott Landtag-választáson regisztrált 51 százalékhoz képest."

(mti)
_pampa 2016. 09. 05. 14:21
Előzmény: #64  Phylaxa
#67
A pártelnök-kancellár hangsúlyozta, hogy nagyon elégedetlen a CDU eredményével, amelyben "természetesen van szerepe a menekültpolitikának". Most a választók bizalmának visszaszerzéséről kell gondolkodnia "mindenkinek, elsősorban nekem" - mondta Angela Merkel.

Egyben jelezte: továbbra is helyesnek tartja az illegális migráció leállítására és a Németországba érkező menedékkérők számának csökkentésére irányuló politikát. Ezt a munkát folytatni kell - hangoztatta."

"az illegális migráció leállítására és a Németországba érkező menedékkérők számának csökkentésére irányuló politikát"

????????????????

miről beszél?

kb. ez olyan mint az albán légierő:

"szakadjon rátok az ég"

az már csak megoldja az illegális migrációt, ha erdogánnal jó sokszor tárgyalnak.....

az olaszokhoz pedig napi rendszerességgel taxizza a FRONTEX az embereket......
Törölt felhasználó 2016. 09. 05. 14:02
Előzmény: #60  Phylaxa
#66
"A valóságot mondom. Veled szemben." Na ez a baj veletek.
_pampa 2016. 09. 05. 13:55
Előzmény: #64  Phylaxa
#65
ezt nem értik!

jönnek a szír pénzváltókkal meg kebabossal.....már régen itt vannak és semmi gond velük.....

egy hangya sem okoz pánikot a lakásban...ahogyan egy szunyi miatt sem indítunk "gáztámadást"....

amikor tömegével jelennek meg....akkor már baj van!

ezt nem értik!
Phylaxa 2016. 09. 05. 13:41
Előzmény: #44  _pampa
#64
Nem tud mit csinálni. Kiszaporodják a törvényeket az említett helyeken és a sajátjuk kerül érvényre.
pitcairn2 2016. 09. 05. 13:41
Előzmény: #62  pitcairn2
#63
minél TÖBB lezárt NO-GO LAKÓPARKOT!!!:) és magántelepülést!!!
pitcairn2 2016. 09. 05. 13:41
Előzmény: #59  Phylaxa
#62
minél lezárt NO-GO LAKÓPARKOT!!!:)

pitcairn2 2016. 09. 05. 13:40
Előzmény: #52  Törölt felhasználó
#61
ihol lenne egy összesítés

Párizs a 13.

Brüsszel a 14.

Budapest pedig az 59.:)

Europe: Crime Index 2014 Mid Year
link

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók