Na próbáljuk meg ezt a topikot BUXnak és határidejének. Eros 12-13topikja teljesen kihalt, elavult, Eros befejezte a tradet. Sokan nem is tudják mi az.
Shortokat ma én is zártam, 10 long van nyitva egyelőre. Az utolsó leöntés törölte az 1-2, 1-2 elképzelésem, de az esés már nem tűnik impulzívnak, ráadásul egymást átfedő hullámokkal ékben haladunk, így átvittem holnapra. Meglátjuk. Forint meg egyelőre nem úgy tűnik, hogy korrekciózna, sőt épp kitörésben van.
Két kör shortot játszottam ma meg (egyiket még tegnapelőtt nyitottam), de negyed öt után - még a beöntés előtt - nyitottam egy longot. Az látszik, hogy még próbálkoznak lenyomkodni a buxot, de nekem valahogy már nagyon izzadságszagúnak tűnik ez az egész játszma. Ha a végén nem indítják azt az utolsó elkeseredett rohamot, akkor pluszban zárunk. Az elmúlt 13 napból csak egy valamit érő pluszos nap volt, úgyhogy már csak valószínűségi alapon is várok valami pozitívabb szakaszt.
A probléma az, hogy a BUX akkor nem tud erősödni (sőt!), amikor a vezető tőzsdék ATH-n vannak. Ha azok lefordulnak, akkor erősen kérdéses, hogy a BUX vajon mitől tudna emelkedni? A forint gyengül, mert a gazdaság gyenge, jelentős a GDP visszaesés, emelkedik az államadósság (egyesek szerint el is kellene ideiglenesen ezt engedni), szóval ezek egyike sem arra ösztönzi a befektetőket, hogy pont BUX komponenst, vagy magát a BUX-ot vegye, inkább a meglévőből is kiszáll, átsúlyoz. Ha a forint esik 5%-ot és a külföldi visszavált devizára, akkor rögtön realizált 5% bukót. Azért nem fog beletolni még pénzt, hogy tartsa az árat, szembemenve az árral, amikor a jelenlegi kilátások szerint (rekord magas esetszámok, induló és várható szigorítások) lesz még jobb alkalom a vételre, ha már tisztábban látható a jövő. Én legalábbis így tennék.
Ja meg az amit Allitta megfogalmazott, nem véletlenül gyengül a forint, és ugyan az a hatás érvényesül a tőzsdére is. Csak ahogy az előbb leírtam, a deviza hatás néha így hat néha másként hat.
Ez így igaz, de ott van az a lehetőség is, hogy nem a BUX trendje fordul, hanem a nemzetközi, és mi mint feltörekvők, csak a nemzetközi trendet megelőztük. Ezért sok változós játék a tőzsde. Iszonyú sok "ha" van.
A gyenge forint számomra nem gyengíti a részvényeket, hanem erősíti. Ha tegyük fel a BUX esik 5%-ot, de a forint is gyengül 5%-ot Akkor végül is nem 5%-esett, hanem majdnem 10%.-ot. Ha emelkedne a forint 5% ot és esne 5% a BUX, akkor lenne az értéke kb. 100%-on.
Remekül megfogalmaztad Amig ilyen a nemzetközi hangulat addig bármelyik nap jöhet egy 1000-1500 pontos emelkedés a csökkenő trend ellenére is. Persze aki minden pozival nyer annak mindegy
Én értem a logikátokat, meg az érveitek is helytállóak. De, szerintem a SNP-től minden fejlett, vagy fejlődő piac függ. Ő az origó, amihez lehet viszonyítani, illetve követni. Persze, látom én is, hogy a BUX eső trendbe van, de ha a nemzetközi trend emelkedő, akkor kell arra is terv, ha elkezd hirtelen emelkedni. Mert szerintem aki most shortol, az nem csak a BUX-ot shortolja, hanem azt, hogy mi alulteljesítők vagyunk, és ez az alulteljesítő trend meg is marad. Na ez az ami engem fokozott óvatosságra int.
Már írtam egyszer: AZ SP emelkedést nem a BUX-on kell lekereskedni HA eső trendben van. Szerintem most nagyon könnyű a piac: Nasdaq long + BUX short Akik itt minden nap BUX-ot longolgatnak, azok valójában magukat nem tudják legyőzni, nem a piacot.
Hát azért az ilyen elváló piacokat szerintem is nehéz lekereskedni. Értem amit leírsz, de az én kereskedési rendszerembe ez nem fér bele. Az együtt mozgott nekem egyszerűbb.
Bux mindennap rákészül egy nagy nemzetközi korrekcióra Ami egyszer el is jön talán de 10 %, nál nem lesz nagyobb mert a fed kozbeszólna. Mi meg addigra a 38500 tol leszünk vagy 30%,-ra
BUX index, BUX határidő, BÉT!
Ha valakit érdekel BUX Hajrá!