Topiknyitó: Törölt felhasználó 2015. 07. 07. 10:07

MIÉRT VAN AZ EMBER A FÖLDÖN ?  

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2020. 03. 25. 10:31
Előzmény: #679  Törölt felhasználó
#680
végeredményben az ember egy önző, magát felsőbbrendűnek gondoló állatfajta, akire a világnak semmi "szüksége". ahelyett, hogy értékelné a létezését és a boldogságát lelné benne, mindig csak a bajt keresi,akkor is ha épp nincs, vagyis egy összeférhetetlen ,kiállhatlan állatfajta. :D
Törölt felhasználó 2020. 03. 25. 10:18
Előzmény: #659  offshort
#679
magam is így gondolom,h ez a kézenfekvő,amit írsz. 
már gyerekként, számottevő élettapasztalat híjján furcsállottam,hogy az emberek képesek rettentően komolyan venni aligha igazolható,vagy még nem igazolt dolgokat és ahhoz olyan szinten ragaszkodni,hogy az egész életüket erre építik fel, sőt társadalmi szintre emelik. nemcsak a vallások ilyenek. ilyen a földönkivüliekben való hit is.
talán nem is lenne ezzel nagyobb probléma,ha idézőjelbe tennék az egészet,hogy esetleg nem úgy van,ahogy gondolják. de nem erről van szó és ez a nagyobb gond. emiatt törnek ki háborúk, bélyegzenek meg embereket fiktív történetek alapján, erre épül az erkölcsi rendszerük,mégha az esetleg ellent is mond a józan észnek. vakon követik.
már korán felismertem azt is,hogy az embereknek szükségük van kapaszkodókra az élet értelmetlenségét behelyettesítve egy kitalálttal,ami értelmet ad annak.
mondjuk számomra már az is rémísztően furcsa,hogy az ember az állatvilágtól elkülöníti magát, miközben a tudomány már régóta ott tart,hogy ennek ellenkezőjének kéne az elfogadottnak lennie,hogy az ember is egy állatfajta slussz. 
iskolai tanulmányaim során találkoztam a filozófia történettel és ott meg rájöttem,hogy az ember sokáig képes volt a tudományt pusztán észérvekre alapozni, különféle logikai rendszereket létrehozva ami az empirikus tapasztalatokat nélkülözte, tulajdonképpen fejben lejátszva a világ műkődését. persze ebből az lett,hogy sűrűn változtak a filozófiai rendszerek, ahogy a következő "cáfolta" az előzőt és létrehozott egy új rendszert ,amit a következő szintén cáfolt és így tovább, amíg a tudomány valóban a gyakorlati tapasztalatokra kezdett el épülni. a vallások is itt rekedtek meg és persze egy valláson belül is ezért alakulnak a különféle irányzatok,mert mindig jön valaki,aki kicsit másként értelmezi a dolgokat. pld reformáció. 
gyerekként még a felnőttek világát is kissé egységesebbnek láttam. a társadalmat egy egységnek, ami a jó és a rossz emberekből tevődik össze. a sok jó ember szabadlábon a kevés rossz a börtőnben van és a rendőrség mindig üldözi a rosszakat :D
persze az emberek egyáltalán nem jók és nem rosszak csoportjai. olyan,hogy társadalom, országok,nemzetek csak azért léteznek ,mert érdekek mentén valakik kialakították ezeket keretet, értelmet adva az embereknek. ezek is kitalációk, bár több gyakorlati értelmük van,mint a vallásoknak,vagy az ufóhitnek.
valójában vallások,istenhit nélkül is jól el lehet lenni egész jól. valamiért azonban az ember azt gondolja,hogy ő egy kitüntetett életforma és kell neki,ami ezt be is bizonyítja. ez a vallás. és hogy ne legyen olyan önző a dolog, megalkotta Istent,hogy azért mégse önmagát ímádja, hanem egy a legmagasabbrendűt. 
Persze az ember a világegyetemben Isten után a második és minden más életforma alacsonyabbrendű, akiken uralkodni kell.
Törölt felhasználó 2020. 03. 25. 08:34
#678
itélet nap van,szétválasszák a pejvát a magtol,a pejva az a magnélküli buza,megy a tüzre.és a gyengéknek-meg irom tessék felébredni,mert forro a pite, a többiek ugyis elpusztulnak mert már nincs bennük élet,ezért legalább azok -éljenek azok kevesek,akikben van még erö hogy felemelkedjenek,a megváltásukra,
Törölt felhasználó 2020. 03. 25. 08:30
Előzmény: #675  Denever
#677
igen okoskodo ,viccelödö,korlátoltság.
Törölt felhasználó 2020. 03. 25. 08:29
Előzmény: #672  sasa44
#676
maga is azt választotta,ez az ön döntése,ez a mostani helyzet pont azárt van hogy elmélyedjünk,de maguk ugyanujan lusták maradtak mint eddig is azok voltak,olyanok akiknek jo a dagonyába mocsokban,hemperegni ,mint a disznok
Denever 2020. 03. 25. 08:28
#675
MIÉRT VAN AZ EMBER A FÖLDÖN ?
A gravitáció az oka :)
Törölt felhasználó 2020. 03. 25. 08:27
Előzmény: #670  offshort
#674
hablaty faszság amit irogatsz ,ez maga
Törölt felhasználó 2020. 03. 25. 08:26
Előzmény: #668  offshort
#673
ez vár magára,mert ezt akarja.
sasa44 2020. 03. 25. 06:41
Előzmény: #669  Törölt felhasználó
#672
"Azt írod,hogy az embernek ha meghal akkor megszűnik a tudata,ezt konkrétan honnan tudod,hányszor is tapasztaltad ezt meg :)"  Volna egy kérdésem. Ha elalszol van tudatos gondolkodásod? És ha elájulsz? Akkor is van? Hát én innen tudom és innen tapasztaltam, hogy megszűnik a tudat a halál után is. Szerinted?
Törölt felhasználó 2020. 03. 24. 22:37
Előzmény: #670  offshort
#671
Azt írod,hogy hablaty,faszság amit írogatok.
Ezután szerényen le is írod,hogy az olyan normális logikával megáldott emberek mint te,nem hisznek Istenben,mert Isten létezését számukra senki sem bizonyította be.
Sőt,statisztikai alapon még azt is sikerült kiszámolnod a nem létező adathalmazból,hogy egy átlagos atomhalmazok vagyunk :)
logikus :):)
Jó,akkor ez alapján teljesen egyértelmű,hogy a föld lapos,mert ha nem az lenne,akkor logikus,hogy mindenki legurulna róla.Statisztikai alapon,mivel még senki sem gurult le róla,így a normálisan,logikusan gondolkodó embereknek,teljesen természetes,hogy nem lehet gömbölyű a föld hanem csak lapos.Aki pedig mást mer mondani,az egyértelműen hablaty,faszságokat írogat,' a normális,logikusan gondolkodó emberek szerint.
,
Röviden és tömören,ennyit a te "logikus",statisztikai alapokon nyugvó világnézeted hitelességéről.
offshort
offshort 2020. 03. 24. 20:51
Előzmény: #669  Törölt felhasználó
#670
hablaty faszság amit irogatsz ,
----------------------------------------------------
pont azért van nagyobb nagyobb valószinüsége annak, ami az én véleményem, 
mert az ájtatosmanóknak' több ezer év alatt se sikerült semmit se bizonyitaniuk 
a vallásos meséikből!
pont ezért alakult ki a normális logikával rendelkezők gondolkodásában
hogy a vallások egytől egyik hazudoznak és emberi fantázia által alkotott 
történeteket próbálnak eladni (szó szerint eladni) valóságosnak! 
nyugodj bele nincs küldetésed , nincs kiválasztottságod, 
egy átlagos atomhalmaz vagy/vagyunk az univerzumban
ehhez nem kell bizonyitás, ez a statisztika!
Törölt felhasználó 2020. 03. 24. 20:12
Előzmény: #668  offshort
#669
És ezeket,honnan,tudod,van rá bizonyítékod ?
Ha van rá akkor add elő,ha meg nincs,akkor csak fantáziálgatsz.
Azt írod,hogy az embernek ha meghal akkor megszűnik a tudata,ezt konkrétan honnan tudod,hányszor is tapasztaltad ezt meg :)
Az univerzum átlagos atomjaként hasznosulunk tovább,szerinted.
Ezt konkrétan honnan tudod,ja,hogy már megint csak a fantáziád mondatja veled,amit persze hitelesnek és kizárólagos igaznak tartasz.
És ezek után,még azt mondod,hogy nem a saját elmédet isteníted,hisz az összes elméd által gyártott fantáziát tartod az egyedüli igazságnak,vagyis,hol lakozik számodra az abszolút tudás birtokosa,hát,bizony,az pontosan a saját elmédben :)
offshort
offshort 2020. 03. 24. 19:37
Előzmény: #667  Törölt felhasználó
#668
meg fogod tudni, hogy 
"porból lettél és porrá leszel"
a különleges, de nem egyedi szerencséd, 
hogy már nem lesznek életfunkcióid és tudatod,
amikor az univerzum átlagos atomjaiként hasznosulsz tovább!
:)) 
Törölt felhasználó 2020. 03. 24. 19:27
#667
nem kell bizonyitani semmit ,mindenki megfogja látni hogy van van aki azért hogy éljen örökké van aki azért hogy haljon örökké,ez a két lehetöség van ,ez a szabad akarat és az utolso döntése az embereknek,boldog aki az Életet válassza.
offshort
offshort 2020. 03. 24. 19:07
Előzmény: #665  Törölt felhasználó
#666
ferditesz és csusztatsz továbbra is! 
"akkor bizonyítsd be a te világnézeted,vallásod hitelességét"
---------------------------------------------------------
vallásom a télapo vallás!
a télapo hordozza az univerzumot a zsákjában! 
a szaloncukrok a galaxisok , a csillagszorok a csillagok értelemszerűen :)) 
------------------------------------------------------------
a világnézetem racionalis, ezért nem hiszek fantazmagoriás mesékben! 
-----------------------------------------------------------
a bizonyitás mindig az állítót terheli,
ha én azt állitom hogy garázsomban egy hétfejű sárkány okádja a tüzet, 
akkor azt nekem kell bizonyítanom,
nem pedig a kételkedő felet kell felszólítani, 
hogy ugyan már bizonyítsa be, hogy nincs is a garázsomban sárkány!
----------------------------------------------------------------
a vallásoknak az "isten" bizonyitás az egyiptomiaktól kezdve, a zsidón és keresztényen keresztül a muszlimon át a scientologiáig és a hit gyüli-ig se sikerült!
statisztikailag a 0 felé konvergál bármiféle természetfeletti létezése!
Törölt felhasználó 2020. 03. 24. 18:45
Előzmény: #660  offshort
#665
én nem a vallásokról írtam,hanem az elme önmagát istenítő tulajdonságáról,semmi hamisság nem volt benne,az,hogy nem ismered a saját elméd működésének  a sajátosságait nem az én hibám.
De,jó ha a vallások nem bizonyíthatóak,akkor bizonyítsd be a te világnézeted,vallásod hitelességét.
Mert eddig csak annyit írtál,hogy a te világnézeted az igaz a válásos embereké pedig nem,jó,tegyük fel,hogy igazad van,bizonyítsd be,hogy,nem létezik Isten .
offshort
offshort 2020. 03. 24. 18:29
Előzmény: #663  offshort
#664
=dinók
offshort
offshort 2020. 03. 24. 18:28
Előzmény: #661  _lucifer_
#663
azt a részt idézd be az isten sugallatára irt szentkönyvből, 
amikor a dinokról kihalásáról mesél! :)) 
_lucifer_ 2020. 03. 24. 18:25
#662

"És látta az Úr, hogy megsokasodott az emberek gonoszsága a földön, és hogy szívük gondolatának minden alkotása szüntelen csak gonosz. Megbáná az Úr, hogy embert teremtett és mondá: Eltörlöm az embert, akit teremtettem, a földnek színéről... mert bánom, hogy azokat teremtettem... A föld pedig romlott vala az Isten előtt és megtelt a föld erőszakoskodással. Tekinte azért Isten a földre s íme, meg volt romolva, mert minden test megrontotta vala az ő útját a földön. Mondá Isten Noénak: Minden embernek vége elérkezett előttem, mivelhogy a föld erőszakoskodással telt meg általuk, íme, elvesztem őket a földdel egyetemben."










"Féljétek az Istent, és néki adjatok dicsőséget: mert eljött az ő ítéletének órája; és imádjátok azt, aki teremtette a földet!"[10]
_lucifer_ 2020. 03. 24. 18:24
#661
"Miként a Noé napjaiban volt, úgy lesz az ember Fiának napjaiban is. Ettek, ittak, házasodtak, mind ama napig, amelyen Noé a bárkába beméne, és eljöve az özönvíz és mindenkit elveszte. Hasonlóképpen mint a Lót napjaiban is volt; ettek, ittak, vettek, adtak, ültettek, építettek; De amely napon kiment Lót Szodomából, tűz és kénkő esett az égből, és mindenkit elvesztett: Ezenképpen lesz azon a napon, melyen az embernek Fia megjelenik..."[8]

Topik gazda

gyurcsi
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek