Topiknyitó: Törölt felhasználó 2015. 07. 07. 10:07

MIÉRT VAN AZ EMBER A FÖLDÖN ?  

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2020. 03. 26. 08:30
Előzmény: #695  sasa44
#700
Már írtam,hogy az alvás egy öntudatlan állapot,pont úgy mint az ájulás,mint orvosi,mint jogi értelemben.
Ettől függetlenül,persze létrehozhatsz egy sajátos szóértelmezést ami sem jogilag sem orvosilag nem helytálló,csak akkor nem fognak mások megérteni ,akik tisztában vannak az adott szó jelentésével.
Törölt felhasználó 2020. 03. 26. 08:27
Előzmény: #693  sasa44
#699
akkor a médiákat és a kormányokat bezárják
Törölt felhasználó 2020. 03. 26. 08:26
Előzmény: #692  PusztaPutyin
#698
minden vallás a sátánt imádja
multitimehedge 2020. 03. 26. 08:09
Előzmény: #691  sasa44
#697
De hát pont erről írtam. A Föld geometriai formája tény, amiről meg lehet győződni. Nem hit kérdése. Ha valaki azt hirdeti, hogy ő a lapos Földben hisz, nyilván csak figyelemfelkeltés. De értem én a cinizmust.
A véleményem az, hogy pl. Isten létezéséről/nem létezéséről vitatkozni bolondság. Akármilyen vallási megközelítésben. Mert a hit empirikus módon nem bizonyítható. Ettől hit, filozófia. 
És azt állítottam, hogy a materializmus is filozófiai alapokon áll, mivel az alaptéziseit nem lehet bizonyítani, azokat csak simán igaznak kell elfogadni ahhoz, hogy legyen egy kiindulópontunk. Ebben teljes mértékben megegyezik az összes vallási rendszer alapjaival.
Csak egy példa volt, amit említettem: ősrobbanás. Az alap definíció szerint kezdetben volt egy végtelenül kicsi helyen lévő végtelen sok anyag, ami felrobbant, ezzel létrejött a végtelen világűr. Ez matematikailag megfogalmazható, de van benne ellentmondás rendesen. Mindenesetre sem igazolni sem cáfolni nem tudja soha senki, az biztos. Hit kérdése. Az élet keletkezése a Földön. Óriási kérdés. Én 51 vagyok, és ennyi idő alatt a tudományos álláspont ez ügyben teljesen megváltozott. Én még úgy tanultam, hogy ha az Élet feltételei megvannak, (hőmérséklet, víz, stb), akkor az Élet magától kialakul.... Azóta ez megváltozott. Ma az intersperma elmélet a legelterjedtebb, ti. hogy akár egy meteoron érkezhetett az első baktérium az után, hogy az Élet feltételei már kialakultak itt, és így kvázi "megtermékenyítette" a Födet... De ma már óvatosabban fogalmaznak, hozzá teszik, hogy "valószínűleg". Sok nyitott kérdés van különben ma is. Honnan jött a víz a bolygóra, miért nem találunk olyan leleteket, amik mutáns, fejlődés-közbeni szakaszokban elhalt állatokéi - az evolúciós köztes állomásokra gondolok. (az elv szerint többnek kéne lenni, mint egészséges, végkifejlett egyedeknek) stb. Persze vannak magyarázatok, de elfogadása szintén hit kérdése. Cáfolni/bizonyítani ezeket nem lehet.
sasa44 2020. 03. 25. 23:46
Előzmény: #694  Törölt felhasználó
#696
"De pld, a műtéti altatás alatt ,öntudatlan állapotban levő betegek,többször is beszámoltak arról,hogy pld,mi történt egy szomszédos helyiségben,ahol testileg ott sem voltak,ez is azt valószínűsíti,hogy a tudatunk a fizikai testünktől teljesen külön váltan is létezik"    Én már voltam altatásban, de sehogy sem emlékszem, hogy mi volt a szomszédos helyiségben. Akkor az én tudatom nem fog tovább létezni ezek szerint?
sasa44 2020. 03. 25. 23:41
Előzmény: #681  Törölt felhasználó
#695
"Igen ,ha alszom lehet tudatos gondolkodásom,és ha nem is sűrűn de tudatosan jelen lehet lenni,egy olyan képi  világban,ami jobb kép minőséget produkál,mint mondjuk egy csúcs oled kijelző,miközben tudod,
azt is,hogy jelenleg alszol.Vagyis csukott szemmel,olyan képi világot érzékelsz tudatosan,amit még nyitott szemmel sem igazán vagy képes.
Pár napja volt egy ilyen álmom,meg is csíptem magam álmomban ,hogy valóban álmodok-e :)"   Ezt írtad!  Hol van itt szó ájult és öntudatlan állapotról? Nagyítóval is megnéztem, de valahogy mégsem találom. Légyszi emeld már ki idézetben , hogy észrevehessen én is. Köszi
Törölt felhasználó 2020. 03. 25. 21:58
Előzmény: #689  sasa44
#694
Az alvó és ájult állapot,öntudatlan állapot,így válaszoltam már.
De pld, a műtéti altatás alatt ,öntudatlan állapotban levő betegek,többször is beszámoltak arról,hogy pld,mi történt egy szomszédos helyiségben,ahol testileg ott sem voltak,ez is azt valószínűsíti,hogy a tudatunk a fizikai testünktől teljesen külön váltan is létezik,így a fizikai test halála után is létezni fog tovább.
sasa44 2020. 03. 25. 21:51
Előzmény: #690  Törölt felhasználó
#693
Azt tudtad, hogy rémhír terjesztésért börtön jár?
PusztaPutyin
PusztaPutyin 2020. 03. 25. 21:11
Előzmény: #690  Törölt felhasználó
#692
Nem figyeltél hittanon. Isten megbocsát. Nem is értem hogy tudnak a katolikusok ezzel a világvége kárhozat szarral ijesztgetni téged.
sasa44 2020. 03. 25. 20:36
Előzmény: #685  multitimehedge
#691
"Bocsáss meg, hogy reagálok, nem megbántani akarlak, de ez egy tipikus vélemény, amivel szoktam találkozni. Én materialista gőgnek hívom. Számos materialista gondolja, fogalmazza meg úgy a véleményét az Életről, hogy ők jobban tudják, mert a tudományos álláspontot képviselik"                         Bocsáss meg, hogy én meg erre reagálok, nem megbántani akarlak, de ez egy tipikus vélemény, amivel szoktam találkozni. Én vallási gőgnek hívom. Számos hívő gondolja, fogalmazza meg úgy a véleményét az Életről, hogy ők jobban tudják, mert a Bibliában, Koránban stb. stb. leírt álláspontot képviselik. Te pl. hiszel a lapos földben? Mert nagyon sokan igen!
Törölt felhasználó 2020. 03. 25. 20:35
Előzmény: #688  PusztaPutyin
#690
még lehet viccelödni ,de nem sokáig fogunk, az emberiség most állitja át a váltot ,a szakadék felé.aki tud repülni az marad.ez is vicces ugye,kár hogy igaz is
sasa44 2020. 03. 25. 20:27
Előzmény: #681  Törölt felhasználó
#689
Bocs, biztos elfelejtetted, de az ájulásra, öntudatlan állapotra nem kaptam még kellő magyarázatot tőled.
PusztaPutyin
PusztaPutyin 2020. 03. 25. 17:54
Előzmény: #677  Törölt felhasználó
#688
A kolléga viccelt. Ha isten humorérzéket ajándékozott, ne tékozold el testvér.
offshort
offshort 2020. 03. 25. 17:47
Előzmény: #679  Törölt felhasználó
#687
köszönjük az értelmes gondolatokat!
amiket irtál azokkal én is teljesen egyetértek! 
" tanulmányaim során találkoztam a filozófia történettel és ott meg rájöttem,hogy az ember sokáig képes volt a tudományt pusztán észérvekre alapozni" 
és csodálatos módon a görög filozofusok eljutottak a legkisebb elemek alkotta anyagi formához, 
az atomhoz , amit az akkori technikai szint természetesen nem tudott gyakorlati oldalról megtámogatni, bizonyítani, 
és a tárgyilagossághoz hozzátartozik hogy ezer másik világkép mellett szerepelt ez is, 
és senki nem tudta melyik is a valóságos, 
meg eljutottak arra a következtetésre is h a föld gömb alakú, de sajnos ezt az elképzelést a vallás ledegradálta a geocentrikus világképre, ami sajnos kb 1600-as évekig uralkodott, 
a filozofia egy érdekes terület, 
de az utóbbi 100/200 évben a természettudományok hatalmas lendülete, 
gyakorlata, az eredményinek egymásra épülése , 
olyan fejlődési sebességet diktált, 
amit a "fejtörös" filozofia nem tudott követni, 
ezért is mondják sokan h kb 200 éve csak egy helyben toporog!, 
a "gonoszabbak" a meghalt fogalmazást se restek használni! : )) 
offshort
offshort 2020. 03. 25. 17:26
Előzmény: #683  Törölt felhasználó
#686
seregelyesi ma, 16:11Előzmény: #683  xenosz2#684
"szarok a buta tudományra" 
-----------------------------------------------
itt láthatjuk a vallási logika mentén végigvezetett igen erős bizonyítás/bizonyíték teljes terjedelmű prezentációját ! :))) 
multitimehedge 2020. 03. 25. 16:44
Előzmény: #679  Törölt felhasználó
#685
Bocsáss meg, hogy reagálok, nem megbántani akarlak, de ez egy tipikus vélemény, amivel szoktam találkozni. Én materialista gőgnek hívom. Számos materialista gondolja, fogalmazza meg úgy a véleményét az Életről, hogy ők jobban tudják, mert a tudományos álláspontot képviselik. Ami empirikus módon érzékelhető. Általában a vallást gyengeségnek, egyfajta kapaszkodónak gondolják, ami a gyengébbek támasza. (Ezek szerint az emberiség akár 80-90%-a gyenge lenne.)
Ezzel szemben csak azt szeretném megjegyezni, hogy a tudomány és a hit nagyon gyakran kéz a kézben jár.
Sőt, Stephen Hawking egyik könyvében azt írja, hogy a filozófia dolga lenne a kérdés megfogalmazása, a tudományé pedig annak megválaszolása. A mai modern tudomány egyébként ott jár, hogy az alapok, alaptézisek nem bizonyíthatóak. Feltételezéseken alapszik, (pl. ősrobbanás). amik szükségesek, hogy legyen kiinduló pont. Tehát a materializmus alaptézisei éppúgy filozófiai eredetűek, mint a vallások.
így hát te is vallásos vagy, csak te az anyagban hiszel. Aminek a létezési alapjai nem megismerhetőek empirikus módon. (Lásd kvantumfizika). Persze voltak/lesznek filozófiai eszmékből eredő konfliktusok, háborúk, de azokért nem a filozófia hibáztatható, hanem az Ember, aki reagált rá vagy felhasználta a saját ideológiája érvényesítése mellett. Nagyon sok ismert tudós Istenhivő volt. Newtonról kevesen tudják, hogy életének csak rövid szakaszában foglalkozott természettudományokkal. Nagyrészt a bibliai próféciák értelmezésével volt elfoglalva és sok könyvet jelentetett meg a témában! Több műve jelent meg keresztény teológiai témában, mint természettudományosban. (Ki is húzta a gyufát a klérusnál rendesen, de ez más téma:). Eistein is hivő volt. Ismert mondása, hogy " Isten nem kockajátékos!" Végül, a hit azért hit, mert olyanban hiszek, amit nem tudok empirikus módon érzékelni. A "hiszem ha látom" szlogen nem helyénvaló, mert amit látok, tapasztalok, abban miért kéne hinnem? Hihetem, hogy te egy 187 cm magas férfi vagy, addig, amíg személyesen nem tudok meggyőződni a tényleges magasságodról. Utána már nem a hitemet használom, hanem van egy személyes meggyőződésem a megtapasztalás miatt.
Törölt felhasználó 2020. 03. 25. 16:11
Előzmény: #683  Törölt felhasználó
#684
szarok a buta tudományra
Törölt felhasználó 2020. 03. 25. 15:51
Előzmény: #682  Törölt felhasználó
#683
a tudomány jelen állása alapján az ember egy állat. punktum. nem tudom mi alapján választjuk ketté?
Törölt felhasználó 2020. 03. 25. 11:24
Előzmény: #680  Törölt felhasználó
#682
állat az állat az ember ember nem összekeverendö a kettö,az tény hogy ugysem viselkefik mint egy állat inkább féreg.
Törölt felhasználó 2020. 03. 25. 11:19
Előzmény: #672  sasa44
#681
Igen ,ha alszom lehet tudatos gondolkodásom,és ha nem is sűrűn de tudatosan jelen lehet lenni,egy olyan képi  világban,ami jobb kép minőséget produkál,mint mondjuk egy csúcs oled kijelző,miközben tudod,
azt is,hogy jelenleg alszol.Vagyis csukott szemmel,olyan képi világot érzékelsz tudatosan,amit még nyitott szemmel sem igazán vagy képes.
Pár napja volt egy ilyen álmom,meg is csíptem magam álmomban ,hogy valóban álmodok-e :)

Topik gazda

gyurcsi
1 1 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek