Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 06. 29. 21:40

Tréder Topik :o)  

megnyitok egy remek kis kókuszos, lecsós, halacskás topikot. reméljük ez is hosszú életű lesz mint a régi, ami hat évet élt..



hát mindenkinek jó horgászatot! ))

link
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
_Macika_
_Macika_ 2018. 12. 13. 09:35
Előzmény: #119178  tibbi60
#119180
gizi csak jó lett volna shortra
4-nél azért erős lesz
in_darkness 2018. 12. 13. 09:31
Törölt hozzászólás
#119179
tibbi60
tibbi60 2018. 12. 13. 09:31
Előzmény: #119176  -bubu-
#119178
4-es))
-bubu-
-bubu- 2018. 12. 13. 09:29
Előzmény: #119174  _Macika_
#119176
rollercoster .)
tibbi60
tibbi60 2018. 12. 13. 09:25
Előzmény: #119174  _Macika_
#119175
szép napot!
_Macika_
_Macika_ 2018. 12. 13. 09:18
Előzmény: #119173  _Macika_
#119174
csapkodás start!
_Macika_
_Macika_ 2018. 12. 13. 08:25
Előzmény: #119172  -bubu-
#119173
köszi
mászogatnak vissza a piacok
-bubu-
-bubu- 2018. 12. 13. 08:22
Előzmény: #119170  _Macika_
#119172
 
 
Nemzetközi részvénypiaci hírek
 
Jelentős növekedés volt szerdán az európai tőzsdéken. A Stoxx 600 1,69%-ot, a DAX 1,89%-ot, a CAC 40 2,15%-or, míg a FTSE 100 1,08%-ot nőtt. A kereskedelmi háború enyhülése, Macron engedményei, és a nap közben elbukni látszó bizalmatlansági indítvány May ellen mind pozitív hírek voltak. A legnagyobb emelkedést a bank részvények mutatták, a BNP Paribas több, mint 3%-kla, míg a CIB anyabankja az Intesa Sanpaolo több, mint 4%-kla növekedett. A határidős árak enyhe pozitív nyitás felé mutatnak.
Az amerikai tőzsdéken is pozitív volt a hangulat, de jelentős volt a napon belüli mozgás, és a napi maximum alatt zártak a tőzsdék. A Dow Jones 0,64%-kal, az S&P 0,54%-kla, míg a Nasdaq 0,95%-kla emelkedett. A héten eddig a technológiai szektor teljesít a legjobban, ami arra utal, hogy a befektetők újra a magasabb kockázatú részvények felé fordulnak.
Ázsiában is kitartott a pozitív hangulat. A jelentős indexek 8 órakor mind 1-1,5%-os pluszban voltak. A kereskedést itt is a kereskedelmi háborúval kapcsolatos hírek fűtötték. Az erősödés ellenére, a Nomura elemzői kiadtak egy figyelmeztetést, hogy a januári ázsiai export csökkeni fog. Szerintük a kivételesen erős októberi számok után, egy jelentős visszaesésre kell számítani, különösen Kínában, Koreában, és Tajvanban.
 
A német kormány egyre nagyobb erőfeszítéseket tesz, hogy segítse a Deutsche Bankot, azt tanulmányozzák, hogyan tudnák megkönnyíteni a Commerzbankkal való egyesülését. Meg nem nevezett források szerint a német pénzügyminiszter és a bank vezérigazgatója, Sewing konkrét megoldási javaslatokat keresnek az ügy előmozdítására. Akár törvényi módosítások is történhetnek, hogy kevésbé költségessé tegyék az összeolvadást. A Commerzbank és a pénzügyminisztérium nem kommentálta az értesüléseket, a Deutsche bank pedig Sewing korábbi nyilatkozatára hivatkozott, miszerint a bank az elkövetkező másfél évben nem tervez nagyobb stratégiai lépést.
 
Sainsbury és a Walmart leány Asda egyesülése nehézségekbe ütközhet az angol versenyhivatal miatt. A 7,3 milliárd fontos üzlettel még a Tesco-nál is nagyobb lánc jöhetne létre az Egyesült Királyságban. Még szeptemberben az angol versenyhivatal 460 problémás pontot azonosított az összeolvadás kapcsán, mivel jelentősen csökkenhet a verseny a tranzakció következtében.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Equilor Elemzés
 
Devizapiaci, makrogazdasági hírek
 
May túlélte a tegnapot is, de a törés a konzervatívabb pártban egyre látványosabb. Tegnap délelőtt a párt Brexit szárnya párton belüli bizalmatlansági indítványt nyújtott be a miniszterelnök asszony ellen. A szavazáson a konzervatív párt alsóházi képviselői szavazhattak. Az este 10-kor publikált eredmény alapján May maradhat kormányfő, de a 200 támogató és 117 elutasító szavazat világosan mutatja, hogy a kormánypárt megosztott. A Mayt ellenző képviselők a szavazást követő nyilatkozatokban elmondták, hogy nem May személye, hanem az általa kiharcolt Brexit feltételek ellen szavaztak. A legtöbben azt is kiemelték, hogy ugyan nem fogják támogatni Corbynt egy esetleges bizalmatlansági indítvány esetén, de ha a Munkás párt megnyeri az északír DUP-t, akkor megbukhat a kormány, és új választást kell kiírni. Többen azt is kijelentették, hogy a szavazás eredménye ellenére, nem látják, hogy May hogyan tud olyan garanciákat szerezni az EU-tól, hogy az az által megtámogatott megállapodást támogatni tudják majd a parlamentben.
A miniszterelnök asszony előtt nagy feladat áll most. A ma kezdődő EU csúcson meg kell próbálnia extra garanciákat kiharcolni az EU-tól, hisz azt a brüsszeli bürokraták kijelentették, hogy a kilépési megállapodáson ők már nem változtatnak. A kérdés, hogy milyen további esetleges jogi garanciákat tud majd felmutatni. A DUP és Brexit párti konzervatívok félelme az, hogy a két éves ideiglenes periódus után az Egyesült Királyság, vagy csak Észak-Írország bent marad a vám unióban. Nem egyértelmű, hogy a január 21-ig megtartandó alsóházi szavazásig May képes lesz e elég garanciát kiharcolni ahhoz, hogy a DUP-t, és saját párttársait meggyőzze arról, hogy érdemes támogatni az ő Brexit megállapodását.
 
Továbbra is kérdés a részvénypiacok trendje. Paul Tudor Jones hedgefund guru szerint 2019 az aktívan kereskedőknek hozhat jobb évet, semmint a hosszútávú befektetőknek. Nagy volatilitásra számít a szakértő az elkövetkezendőkben. Jeff Gundlach a DoubleLine alapítója szerint, aki szintén nagy név a szakmában, az S&P500 tesztelheti a februári mélypontját a növekedés lassulása miatt mely később ronthatja a vállalatok profitabilitását. A JonesTrading vezető piaci stratégája szerint a jelenleg az USA-Kína között folyó harc nem a kereskedelmi háborúról, hanem a világ vezető hatalmáért való küzdelemről szól, ezért érdemes kivárni a történéseket, vagy várni picit, hogy a piac már historikusan is alulértékelt legyen, és majd akkor lesz érdemes vételi lehetőségeket keresni. Ne feledjük, az S&P500 még csak idén 1,4%-os mínuszban tartózkodik.
 
Francia bizalmatlansági szavazásról tart vitát a francia parlament ma 10:30-kor. May után Macron-t is próbálja eltávolítani az ellenzéke, de akkora többsége van a miniszterelnöknek jelenleg a parlamentben, hogy valószínűleg nem fog sikerülni. Az indok az elmúlt időszak sárga mellényes zavargásai. A tüntetések a széndioxid adó és üzemanyagár növelési tervek miatt robbantak ki, majd egy szélesebb körű elégedetlenség lett úrrá a tüntetőkön Macron politikájával szemben. A miniszterelnök adócsökkentéssel és minimálbér emeléssel próbálta csillapítani a kedélyeket. Azonban az ígéretek szerinti újabb lyuk a költségvetésen a francia-német állampapírok hozamkülönbözetét 2017 májusa óta nem látott magasságokba küldte.
 
Ma délután tart kamatdöntő ülést az Európai Központi Bank, a monetáris kondíciókban ezúttal sem várunk változást, azonban fontos bejelentések jöhetnek. Egyrészt ma be kellene jelenteni a nettó eszközvásárlások végét, hiszen a korábbi jelzések arról szóltak, hogy a tervek szerint december végén kivezetik azt, ezt követően csak a lejáró értékpapírokért kapott forrást fektetik be (tehát a mérleget szinten tartják). Másrészt kijönnek a friss makrogazdasági előrejelzések, a legutóbbiban az idei évre 2 százalékos gazdasági növekedést vártak, majd fokozatosan lassuló dinamikát, 2020-ban már csak 1,7 százalékos bővülést. A fontosabb kérdés az inflációs prognózis esetleges módosítása, hiszen az olaj világpiaci ára jelentősen csökkent az elmúlt néhány hónapban. Legutóbb 1,7 százalékos drágulást jeleztek előre a következő 3 évre. Néhány héttel ezelőtt Peter Praet, az EKB Igazgatóságának tagja jelezte, hogy az elmúlt időszakban érezhetően gyengültek az eurózóna fontos makrogazdasági mutatói. Praet szavaira mindig érdemes odafigyelni, korábban több alkalommal utalt a jegybank esetleges intézkedéseire azok bejelentése előtt. Ugyanakkor a korábbi közleményekben csupán átmeneti gyengülésnek tartotta az EKB a rosszabb számokat, fontos kérdés az is, hogy esetleg változik-e az üzenet ez ügyben, ez esetben a kockázatok aszimmetrikussá válását kellene kommunikálnia a jegybanknak, ami a nettó eszközvásárlási program kivezetésének bejelentésével együtt nem biztos, hogy megfelelő időzítés lenne. Harmadrészt az elmúlt időszakban felmerült egy új, célzott, hosszabb lejáratú refinanszírozási műveletek (TLTRO) program esetleges bevezetése, mivel a jelenlegi 2020-ban véget ér. Ez a program a periféria országainak pénzintézeteit, illetve a hitelezést segíthetné, hiszen visszafogná a bankközi kamatok emelkedését, melyek a monetáris szigorítás velejárói lesznek. Negyedrészt az első kamatemelés legkorábbi időpontját is érdemes figyelni a közleményben, amennyiben esetleg még későbbre teszik, piacmozgató lehet, bár ennek igen kicsi a valószínűsége. Az euró mai mozgását mindenképpen a jegybanki üzenetek határozhatják meg, de a számos változó miatt nem lehet 2-3 szcenárióra szűkíteni a lehetőségeket. Az euró-dollár árfolyama az elmúlt hetekben egy igen szűk tartományban mozgott az 1,13-1,14-es sávban, amelyik szélét sikerül szignifikánsan áttörni, abba az irányba indulhat trendszerű mozgás, de figyelni kell rá, hogy a szignifikáns áttörés minimum a nap végi áttörést jelenti, kiszúrások bármikor előfordulhatnak.
 
Nem volt infláció novemberben az USA-ban. Ez megfelel az elemzői konszenzusnak. Az éves alapon mért infláció 2,2% volt, ez picit alacsonyabb, mint a korábbi 2,5%. A maginfláció is 2,2%-os emelkedést mutatott év/év alapon, az előző havi 2,1%- után. A lassulást a csökkenő üzemanyagárak okozták, míg a lakhatási költségek enyhén emelkedtek. Az új adatok alapot szolgáltathatnak a FED-nek, hogy emeljen a jövő héten.
 
Forrás: Bloomberg, Reuters, Equilor Elemzés
 
 
Hazai hírek
 
Fontosabb magyar makroadat megjelenése híján a nemzetközi hangulat határozhatja meg a BUX index mozgását a mai napon. Alapvetően oldalazásra számíthatunk. Az OTP továbbra is küszködhet a historikus csúcsánál található ellenállásával, a MOL folytathatja konszolidációját a 3100 forintos szinteken. A Telekom és a Richter esetén érdekes lehet, hogy a 20 napos mozgóátlagról melyik irányba fog elmozdulni az árfolyamuk. Az euró-forint árfolyamra hatással lehet a ma koradélutáni Európai Központi Bank kamatdöntése. Várhatóan nem lép semmit az EKB, azonban a közleményre érdekes lehet figyelni. A forint papírforma szerint folytathatja oldalazását 323 forint körül.
 
Forrás: Bloomberg, Equilor Elemzés
bobsurf
bobsurf 2018. 12. 13. 07:44
Előzmény: #119170  _Macika_
#119171
Megint?
Miért, idén voltak?
_Macika_
_Macika_ 2018. 12. 13. 07:40
Előzmény: #119168  mocskos_spekulans
#119170
jó reggelt
idén már nem lesz esés, lassan vége az évnek. szépen visszamásznak kint egy darabig aztán ennyi
majd jövőre is lesznek pánikpéntekek megint ))
_Macika_
_Macika_ 2018. 12. 12. 22:06
#119169
mocskos_spekulans
mocskos_spekulans 2018. 12. 12. 21:56
Előzmény: #119166  _Macika_
#119168
Nana :)
_Macika_
_Macika_ 2018. 12. 12. 21:42
#119167
Wall Street rises on U.S.-China trade optimism
_Macika_
_Macika_ 2018. 12. 12. 21:33
#119166

mocsok gáz, pedig érzetem
Crude Oil51.11-0.54-1.05%
Natural Gas4.1220-0.2850-6.47%
Gold1250.70+3.50+0.28%
Dow24620.00+198.00+0.81%
S&P 5002662.00+20.75+0.79%
Nasdaq 1006796.25+79.25+1.18%
-bubu-
-bubu- 2018. 12. 12. 21:26
Előzmény: #119164  _Macika_
#119165
nagyon szép megmozdulások voltak le a kalappal a moszkva előtt :) 
remek gólok 
-bubu-
-bubu- 2018. 12. 12. 21:23
Előzmény: #119162  _Macika_
#119163
spoton nem mondanám ezt belső napnak , 
https://invst.ly/9i54h
amolyan bazmeg gyertyás indulásnak hívjuk mikor kinyit a piros nap tetején valami :)) mint ma , de ki tudja mi lesz holnap, meddig jut a futi majd mire a spot kinyit 
_Macika_
_Macika_ 2018. 12. 12. 21:18
#119162
https://charts.mql5.com/19/888/s-p500-z8-d1-fxpro-financial-services-2.png
belsőnap
holnap márió mesteré a terep - kamat marad ,  kilátások halványak, de bizakodások vannak , infláció alacsony
_Macika_
_Macika_ 2018. 12. 12. 21:14
Előzmény: #119160  -bubu-
#119161
ah későn vettem észre )
usát megtámasszák - belsőnap

Topik gazda

aktív fórumozók


friss hírek További hírek