Topiknyitó: 27400 2014. 06. 24. 12:07

Állampapír  

Szerintem itt már nem a hozamvadászatra gyúrnak hanem a Forint erősödésére játszanak.

Lehet, hogy hozamilag nyernek 2,245-ot de sokkal fincsibb visszavenni az Eurót 295-ön amikor kiszállnak.

Ezért tartja még a Templeton is.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Boby
Boby 2025. 01. 25. 11:12
Előzmény: #6459  Törölt felhasználó
Annyit talán elárulhatok a kiskereskedelmi forgalomról, hogy rengeteg helyen (magyar és külföldi üzletek, hazai gyártók) még mindig az évvégi ünnepekre gyártott élelmiszereket árusítják és szerintem van áru bőven,ami egyelőre fagyasztókban várja a vevőket vagy éppenséggel újra feldolgozva vagy tovább feldolgozva kerül majd a vevők asztalára. Piaci szereplők olyan brutál pangásról beszélnek,amilyen 89 óta még sosem volt. Én a magam részéről nem is értem,mikor általam is nagyra tartott elemzők,brutális növekedésekről beszélnek.
Törölt felhasználó 2025. 01. 25. 08:12
https://www.reuters.com/markets/europe/hungary-business-confidence-sinks-50-month-low-january-gki-survey-shows-2025-01-23/
.
Repülőrajt mélyrepülés lett. Reuters! 50! havi mélyponton a hazai üzleti bizalom januárban. Nem fogyaszt a Magyar! Mennek csődbe a hazai kis vállalkozások.
Csak nem az lehet, hogy üres a kincstár és üres az emberek zsebe. De az elszegényedés az viszont repülőrajtot vett. A belső fogyasztást a fogyasztói adókkal kinyírták, ami olaj volt az inflációs tűzre ahol elégett a szerényebb jövedelmű emberek pénze. 
Most biztos meg vannak ijedve, hogy az állampapírokba lévő tőke és kamat ki ne menjen az országból.  Ki mer hazai kötvényt venni amikor kockázat van, de kamat nincs, mert elviszi az infláció. 
Ezüst topikban is megosztottam a Reuters általi igen negatív ország reklámot. Szerintem mint ott leírtam ez is állhat a fekete hazai tőzsdei nap mögött. 
Boby
Boby 2025. 01. 25. 06:12
https://icobench.com/hu/news/a-trump-nagyot-zakozott-amikor-megjelent-a-first-lady-tokenje/
Én azt mondanám, hogy ez a coin mánia elérte a lokális csúcsát. Nem követem a coin piacokat,de ez a hír mindenképpen beleillik a narratívába, amikor azt mondjuk egy termékről, hogy mánia van.
Boby
Boby 2025. 01. 24. 17:11
Előzmény: #6454  Dehogynincs
"_________ magyarán __________
A jó hír az, hogy még nincs államcsőd."
Petschnig Mária mondta nem rég,ha mégsem ő volt, elnézést kérek,én mindenesetre egyetértek a mondattal. Magyarországon részleges csőd van. Miért? Mert az állam nem tudja megfelelő színvonalon finanszírozni a közszolgáltatásokat. Eü, oktatás,közintézmények,utak,közművek, stb. Lehet, hogy ez nem definíció szerinti csőd,vagy részleges csőd,de valójában mégiscsak az. Ha az állam rendben kifizetné a felsorolt intézményeket,nem tudná fizetni visszafizetni a hiteleit. Persze lehet mondani, hogy van Magyarországon egészségügy,csak szar,de ez nem igaz. Díszletek vannak,de mögöttük,bennük valójában semmi nem működik.
Törölt felhasználó 2025. 01. 24. 09:51
Előzmény: #6452  Boby
Állampapír kifújt. Én tőke+ kamat szinten szedem ki a pénzt ebből, mert ehhez nem asszisztálok, nem is fizet hozamot, kockázatos stb. 
 Kb. azért 3.2% a nyugdíj emelés mert az állampapírt nem tudnák visszafizetni. Elhiszem, hogy Orbán sikernek éli meg azt ami nem történhetne meg. (Államcsőd) 
Kispénzűek, elmaradt műtétre várók, segélyen lévők,  szerény jövedelmű családosok hitelezik az állampapír visszafizetést. Közben a brüsszeli pénzek elúsztak, sőt már napi büntetést is fizetünk. Navracsics is szintén nem váltotta be a reményeket, jobb lett volna kint meg se szólal nemhogy ilyen sikertelen tárgyalásokat folytasson apparátusával egyetemben.
Nagy Márton osztja az észt mire költsük a pénzünket! Ki ne vigyük külföldre, miközben bukik ki mindig egy NER-es offshore lovag külföldi tőkéje vagy minimum alapítványba mentett pénzéről a hír…. Bort iszik vizet prédikál.
Törölt felhasználó 2025. 01. 24. 09:31
Előzmény: #6454  Dehogynincs
Full jó az írásod ez telibe talált!
Nem is teszek hozzá semmit. Csak, hogy tényleg az a jó hír ami evidens. 
Biztos nem ő jelentené be, hogy nem tudjuk kifizetni az állampapírokat hanem Gulyás…
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 01. 24. 09:10
Orbán jó híre: megkapják az emberek a pénzt, ami jár nekik
https://telex.hu/belfold/2025/01/22/orban-viktor-allampapirok-jo-hir-penz-repulorajt
1700 milliárd forintot fizetnek ki kamatként több mint 800 ezer családnak az állampapírok után.
_________ magyarán __________
A jó hír az, hogy még nincs államcsőd.
Az államcsőd ha egy szuverén állam kormánya elmulasztja vagy megtagadja adósságának esedékes visszafizetését. A csőd és fizetésképtelenség kifejezéseket ebben az összefüggésben felcserélhetően használják.
A propaganda akkor is a család szót használja, amikor nem csak családokról, hanem befektetőkről van szó, akik között vannak egyedülállók, özvegyek, elváltak, második vagy sokadik házasságukban élők, szinglik, pedofilok sőt talán átműtött nemváltó óvodások szülei is.
Boby
Boby 2025. 01. 23. 08:01
https://www.portfolio.hu/global/20250123/szankciokkal-fenyegette-meg-moszkvat-trump-oroszorszagban-maris-csalodtak-az-uj-amerikai-elnokben-haborus-hireink-csutortokon-736429
Általános vélemény, hogy ha a közeljövőben kitör a béke,akkor abból a lengyel piac nagyot szakíthat. Na de, kitör e!?
Boby
Boby 2025. 01. 23. 07:24
Előzmény: #6450  Törölt felhasználó
Az elmúlt egy, másfél évben rendre ajánlottam, hogy legalább a kamatokat ne forgassák vissza,vegyenek belőle eurót,dollárt,aranyat,bux-ot,mindig leh*lyéztek. Most bizonytalan vagyok,hogy mit kellene venni,talán a concordeos Eklektika alap, ilyen bizonytalan időben,hosszabb távon is jó lehet,mintha egy vagyonkezelőre bíznád a pénzedet,csak kicsiben.
https://www.accorde.hu/abszolut-hozamu-alapok/accorde-eklektika-alapok-alapja/
Boby
Boby 2025. 01. 23. 07:12
Előzmény: #6449  unidentified user
Nem azt írtam, hogy nem fellelhető az információ,hanem hogy nincs nagydobra verve. Gondolom,Mari néni az eurós állampapír vétel előtt,nem fog az akk honlapján pdf dokumentumok után kutatni.A kispostán, meg a bankfiókban meg nem lesz kiakasztva, hogy nézze Mari néni,a külföldi befektetőknek kétszer annyi hozamot fizetnek,mint a h*lye magyaroknak, ne vegye meg!
Törölt felhasználó 2025. 01. 23. 07:09
https://telex.hu/gazdasag/2025/01/23/pmap-ujrabefektetes-lakossagi-allampapir-reszveny-trump
.
Végre egy nem Nagy Márton ajánlás az állampapírokra. 
Fogd a pénzt és fuss! 
Átváltani s külföldi eszközbe befektetni. Én a lejáratot se várom ki tőke + kamat mehet kifelé.

Boby
Boby 2025. 01. 23. 05:51
Előzmény: #6446  Rincewind2
De kockázatosabb.
Boby
Boby 2025. 01. 23. 05:49
Előzmény: #6439  bronz
Gyengének nagyon gyenge, gyakorlatilag a magyar kisbefektetők totális hülyének nézése,szembeköpése, hogy aztán mennyi embert sikerül vele megint palira venniük,azt nem tudom. Próbáltam rákeresni a januári euró kötvény kibocsátás eredményére a Googleval, hogy konkrét százalékos számokat tudjak összehasonlítani...,hát mit ne mondjak harmat gyenge eredményt hozott a keresés...,de azért sikerült. Innen is látszik, hogy még demokrácia van itthon. A Portfolio pl , csak egy előfizetői tartalomban osztaná meg a pontos számokat 
https://www.portfolio.hu/deviza/20250107/oriasi-kereslet-mellett-is-komoly-arat-fizet-a-magyar-allam-a-mai-eurokotveny-kibocsatasokert-733211
Rincewind2 2025. 01. 23. 04:36
5% kamat USA 1-3 havi állampapíron szerintem jobb... IE00BJXRT698
Törölt felhasználó 2025. 01. 23. 04:08
Előzmény: #6442  bronz
Az árfolyam gyengülést kerülőknek jó lehet, de akkor már átváltok a forintom és veszek egy osztalék ETF- et…..
De nyilván sokan azt se tudják mi az. Nem az tehet róla aki nem ismeri, az aki nem is akarja, hogy megismerje a lakosság…..
Pl. tankötelességi kor leszállítása, hiányzó pénzügyi tudatosságra felhívó tájékoztatás hiánya. stb. 
Mit kap a lakosság Nagy Márton minden újságban, médiumban lehozott “ajánlását” , hogy mire költsük el a pénzt. Na végigolvastam, de kínlódtam közben. Röviden : verjük el fogyasztásra, vagy vegyünk magyar állampapírt. Kimondottan javasolja a nyugdíj megtakarítások (nyesz) elverését is amit a kormány támogat is…..
bronz 2025. 01. 23. 03:59
Mi van szegény kis lisztessel?
Hiszen úgy elmondta, hogy ő ki nem száll (szerintem már rég kiszállt) és olyan szépen tiltott ész nélkül mindenkit, aki nem a szeretett forintos állampapírjairól zengett ódákat?
December 18. óta életjel nincs, munka elvégezve.
Csak nem elővette a régi KEG mintát újra? :)
Törölt felhasználó 2025. 01. 23. 03:56
https://www.investing.com/rates-bonds/
.
Az UK állampapír most igen jónak tűnik. 
bronz 2025. 01. 23. 03:55
Előzmény: #6441  Törölt felhasználó
Az veheti, aki ki akarja kerülni a kommunista pedofidesz további szàndékos forintleértékelését.
2024-ben mondjuk még az EMÁP is megverte az összes (nagy kamatú PMÁP utáni) forintos állampapírt. Ha ez a szándékos forintleértékelési trend folytatódik, akkor 6,5% forint kamat mellett továbbra is előzhet forintosítva. 2027-est venni még nem is nagy kockázat talán, de ezt a 2028-ast??? Az még innen 3 év úgy, hogy az EURIBOR csökkenő pályán van.
Törölt felhasználó 2025. 01. 23. 03:49
Ki az aki ezt megveszi? Ja a postán, a koplaló nyugdíjas akiket elfelejtett a kormány. 
Mert megmondták, senkit nem hagyunk az út szélen. Akkor a minimál nyugdíj 28600Ft bebetonozva és családi pótlék bebetonozva, az idei 3.2% nyugdíj emelés az mi? De a minimálbér 9.1% emelést is már elvitte az infláció+ pénzromlás.
Bezzeg az adó az inflációkövető. 
Eurós állampapír ilyen vicc kamat mellett “sikertermék” lehet a fent vázolt rétegek körében.

Topik gazda

27400
27400
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek