Topiknyitó: Törölt felhasználó 2014. 02. 20. 15:09

EUR/HUF  

Sziasztok!

Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.

Szóval EUR/HUF.

308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.

Real:313 (ma volt 314,7 is)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
N0MAD ma, 06:21
Előzmény: #101972  Bandita
Pl ógörögök. 
Bandita ma, 01:29
Régen is volt meleg, klímakamu. 
N0MAD péntek, 09:50
Előzmény: #101967  Boby
ó, mint a socknickes.
Ennek is eljött az ideje, minek is mások okvetetlenkedése ha szólózni is lehet. 
Sok sikert ehhez a vállalkozáshoz!
slash
slash péntek, 09:43
Előzmény: #101963  Boby
Nem tudom nem értek hozzá annyira. Valami holtágat tuti kinyírtak már. Mindegy. Túl kell élni. 
slash
slash péntek, 09:42
Előzmény: #101968  EURHUF_goes_to_haven
nyugi. asszony szemész ezt intézi. fogorvosohoz a Sanoralba járok. telik rá. 
EURHUF_goes_to_haven péntek, 09:32
Előzmény: #101897  slash
Mondjuk akkor mutass olyat, hogy cilinderes szemre jysk ben veszel...én nem sajnálom ~2 évente a 100e Ft ot de akár a 500€ -t se hogyha azért egy tényleg minőségi tized diotriára belőtt jól beállított karcálló, sötétedő és minőségi szemüveget kapok.. ilyet nem kapsz a jyskben... nagyon szerencsés az akinek jók azok, de a látáson (ahogy a féken az autón) SOHA NEM SPÓROLOK!! 
Édesapám is tartott vagy 4 szemüveget , olvasni, biciklizni stb... de hogy jót nem tett az ő szemének se hogy sose volt 1 jó amit nem kell cserélgetni (akár multifokálsi) az is tény. Esetleg a fogorvoson is spórolsz, hogy otthon is ki lehet húzni? Költői .. nem kell válaszolni.
Boby
Boby péntek, 09:28
Panoráma néven új topikot hoztam létre. Akinek elfogadható az a szellemiség amiről és ahogy én beszélek,azt várom szeretettel! Akinek viszont ez nem jön be,az nyugodtan maradjon távol. 
EURHUF_goes_to_haven péntek, 09:17
Előzmény: #101870  J0hnnyEnglish
Amúgy egy ilyen hely van németországban (ahol eltűnik a Duna) 
Valamelyik éven voltam is ott elég félelmetes, hogy 500m el előtte még 5-7m széélessen folyik (mélység passz), utána meg elszivárog a föld alá száraz időben. Ha jól tudom egy évben festették is, hogy pontossan merre folyik, hogy lekövessék.
https://de.wikipedia.org/wiki/Donauversinkung
Haldir1 péntek, 08:59
Előzmény: #101963  Boby
Na majd ezt a tartós vízhiány azt hiszem sok embert (végre) a helyes irányba fogja befolyásolni.
Bandita péntek, 08:48
Előzmény: #101962  N0MAD
Monnyuk az tényleg genyóság!
Boby
Boby péntek, 08:33
Előzmény: #101960  slash
Ha jól emlékszem,Havas volt az egyik emblematikus figurája a Bős elleni tüntetéseknek. Így utólag,azt hiszem nagyon nagy hiba volt nem megépíteni. Bős nem Bösről szólt,hanem a rendszerrel szembeni elégedetlenségről. Ugye, hogy a politika mennyire rossz irányba tud befolyásolni? Hátha még maguk a politikusok is rosszak.
N0MAD péntek, 08:04
Előzmény: #101961  Bandita
Te is hagyod hogy eltereljék a figyelmed az igazán fontos dolgokról!
Nem ingyenes a reptéri taxi!!!!!! Ide jutottunk miután a szocik az alanyi jogon ingyenesen járó repülőjegyeket igérték be!!!!!!!
Bandita péntek, 07:17
Előzmény: #101960  slash
Még mindig nem hiszitek el, hogy eladták az országot?
Izraelbe szivattyúzzák a vizünket évek óta.
Ez az aszály is MEGTERVEZETT. 
VÉLETLEN?
slash
slash péntek, 07:15
Előzmény: #101955  Boby
Olyan szép történet ez. Talán így is van. Ilyenkor eszembe jut 1990-91 amikor gimis voltam és több tanárom totál be volt Bősre pörögve akkor épült az a szar  és tüntetésekre hívott mert elzárták tőlünk a Dunát és kinéz egy katasztrófa. Hát akkor most kinek van igaza? 
Bandita péntek, 06:51
Két kérdés:
Bizonyította egyáltalán valaki, hogy ilyen irányba folyik a Duna? Nekem gyanús. 
A másik: ha mégis így lenne...(bár én nem hiszem el, de tegyük fel), akkor az VÉLETLEN?
Boby
Boby péntek, 05:25
Előzmény: #101957  Boby
https://port.hu/adatlap/film/tv/ne-nezz-fel-dont-look-up/movie-216558
Ez a film akár a magyar társadalom tükörképe is lehetne.
Boby
Boby péntek, 05:20
https://sokszinuvidek.24.hu/mozaik/2026/07/31/jeger-gazdak-dontese-leallitas/
"A gazdák akaratát tiszteletben tartva leállítja a jégelhárító JÉGER-rendszer működését az Agrár- és Élelmiszergazdaságért Felelős Minisztérium azokban a megyékben, ahol a többség a szüneteltetésre szavazott."
Boby
Boby péntek, 05:14
https://ujszo.com/kozelet/paks-leall-bosnek-csak-egy-turbinaja-uzemel
"Paks leáll, Bősnek csak egy turbinája üzemel a Duna alacsony vízszintje miatt"
Boby
Boby péntek, 05:12
Előzmény: #101949  stolz
Spabook facebook poszt: "A Duna nem is szárad ki, Bécsnél tele van, vajon kinek az érdeke, hogy eltüntetik a vizet Magyarországon és nem is kellene lekapcsolni a Paksi Atomerőművet" - zengik a kommenthadak az agyam számára felfoghatatlan ostobaságokból összetákolt konteósejtetéseiket.
Tényleg, hogy a társadalmunkban nem találtuk még meg annak a gyógyszerét, hogy a nyilvánvalóan sületlenségeket terjesztő emberek szava ne áraszthasson el minden agyat, hogy aztán a sós levével krónikus szellemi apályt okozzon...
A tények:
1) Bécsnél valóban jól néz ki a Duna, de hivatalos alacsony vízállási figyelmeztetés van érvényben.
2) Bécstől Budapest irányába van ám 2 jelentős vízerőmű és víztározó, az egyik az osztrák Freudenaui erőmű. Felette pedig vagy 10 másik. DE nem ez a gond, olvasd tovább!
3) Szlovákia területén, pedig ott a Bős Vízerőmű komplexum, ahol jelenleg 8-ból csak 1 turbina üzemel annyire kevés a víz! 
Mutattam róla posztokat tavasszal, érdemes elmenni oda és bejárni, remek túravezetés is van, előre kell jelentkezni mert telt házzal megy. Ha a közelben vagytok, menjetek tovább Dunaszerdahelyre és a Thermal Park fürdőben meg szállodában érezzétek jól magatokat és fedezzétek fel a Csallóközt bringával!
3) Nincs vízutánpótlás: Sem Bős, sem a bécsi Freudenau nem óriási tározók, hanem ún. átfolyós erőművek. Csak annyi vizet tudnak leengedni, amennyi az Alpok felől érkezik, az aszály miatt pedig eleve alig jön utánpótlás.
Bős nem nálunk tartja vissza: A Bősnél elterelt víz még a szlovák szakaszon (Szapnál) teljesen visszafolyik a Duna főmedrébe. Így a Komárom alatti magyar szakaszra (Budapestre, Paksra) pontosan ugyanannyi víz érkezik meg, akár a régi medren, akár a csatornán engedik át.
A kiürítés katasztrófa lenne: Ha a bécsi gát mégis kiengedné a saját, duzzasztott vizét, az Magyarországon csak pár milliméteres javulást hozna csupán néhány órára, cserébe Bécsben azonnal összeomlana a hajózás és az áramtermelés. De FELESLEGES is lenne, olyan mintha fel akarnád tölteni a kádat úgy, hogy nincs bedugva az alján a dugó. Hiába engedsz bele vizet, elfolyik anélkül, hogy 1 centit emelkedett volna a vízszint benne.
A magyar szakasz védtelen: Ausztriában a 10 egymást követő gát mesterségesen megtartja a víz szintjét. Magyarországon nincsenek ilyen duzzasztóművek, ráadásul a meder is mélyült, így a kevés víz akadálytalanul és gyorsan elfolyik az országból ráadásul szélesebb, tehát számottevő párolgás is jelentkezik. 
Tehát NEM, ezt semmilyen KÜLÜGY nem tudná megoldani, nincs fizikailag eszköz rá, nincs mit kinyitni. Nem az osztrákok vagy a szlovákok a hibásak, ők semmit nem tehetnek értünk jelenleg.
4) Ha az előző 3 pont alapján nem világos, hogy a magyar szakaszon miért lassú a vízutánpótlás és miért száradt ki a Duna rekord alacsony vízállásig, akkor minden szándékom ellenére nem biztos, hogy tudok Neked segíteni, és valószínűleg a Jóisten se fog, mert ha akart volna, akkor azt születésedkor megteszi. Ennél kevésbé finom nem tudok lenni - ne haragudjatok meg kedves Olvasókövetők, bár Ti értitek, csak remélem eljut azokhoz is akik konteóznak!
5) +bónusz: Szürreálisan buta és gonosz emberek azzal kampányolnak, hogy nyomjátok fel az áramfogyasztást este 6-9 között, amikor technikailag szűk a kapacitás a kieső napenergia és a megugró fogyasztás miatt. 
Megsúgom: nem fog ilyesmibe belebukni se kormány, se vezető, se senki, ez havária helyzet, amire momentán az illetékeseknek semmi ráhatása nincsen, azon kívül, hogy megpróbálják az emberek józan eszének elmagyarázni, hogy közös odafigyeléssel hogyan kerülhetjük el a súlyosabb bajokat, ha már egyszer a helyzet példátlan, hiszen ilyen aszályra és ennyire alacsony vízállásra soha nem volt példa. Márpedig a Duna vízszintjét nem tudod csak úgy megemelni, hiába nyitod ki a csapot és engedsz bele vizet ... oh wait!
Szóval délben kapcsold be a klímát, töltsd fel a mobilod, a kocsid, és koraeste használd a lehető legkevesebb áramot. Ha pedig változik a helyzet, kövesd a hivatalos kéréseket. Nem szakad bele senki.
Apropó! Nem tudom emlékszik-e valaki arra, amikor áprilisig éveken át az volt a mantra, hogy az energiaellátás fizikai kérdés és nem ideológiai. Nos, ezzel akkor is egyetértettem és most is. 
6) Ha még mindig kételkedsz, és szerinted még mindig a Tiszába csatornázzák el békaemberek a Duna vizét, akkor emlékeztetlek: a Tisza vízállása is extrém alacsony, a Velencei-tó szintén. Egyébként remek úti cél, mert meg lehet nézni, hogy milyen úgy, ahogyan még sosem láttuk: félig kiszáradva. Érdemes megnézni, elmentem, megcsodáltam és ha kicsit az ember elvonatkoztat, akkor nem is értem, miért nem ezzel próbálják eladni: remek kirándulóhely jelenleg is, és kifejezetten érdekes így látni, függetlenül attól, hogy szokatlan és szomorú.
6) Bulgáriában is mamutcsontok kerültek elő a kiszáradó Dunából. 
Tedd meg kérlek, hogy a józanságot képviseled, és terjeszted! 
Az, hogy hogyan alakul a közös életünk társadalomként, az azon múlik, hogy minden egyes nap hogyan cselekszünk, mit közvetítünk, mit képviselünk. Nem a képviselőkön múlik csak, nem lehet kizárólag rájuk bízni, hiszen a net népe sokkal hangosabb, de hogy ez zaj lesz, vagy egy szép örömének, az bizony rajtad, rajtam, és mindannyiunkon is múlik.
Mr Spabook
Boby
Boby péntek, 04:50
Akkor ha jól értem,szerinted a Duna jelenlegi állapota megengedné Paks tovább működtetését. Hát nem tudom, atomerőművekhez nem értek, de szerintem a Duna igen sz@rul néz ki.
Bandita csütörtök, 23:08
Előzmény: #101950  N0MAD
:DDD
Mindig van új, ez kimaradt.
Bandita csütörtök, 23:07
Ez már a Tisza párt hibája. 
Viktorod úgy megsiratta volna az országot, hogy könnyeink duzzasztották volna a Dunát méltó régi nagy hiréhez. 
kisvasutas
kisvasutas csütörtök, 22:19
Dehogy ! majd a Szerbek adnak olcsón cserébe az olcsó gázért amit kaptak, ráadásul a Budapest-Belgrád  kínai vasúton fogják idehozni egyiptomi vagonokban amit Dunakeszin gyártottak
N0MAD csütörtök, 22:10
Előzmény: #101948  N0MAD
https://www.reddit.com/r/hungary/comments/1rv56vp/jajjj_erre_nem_voltam_felk%C3%A9sz%C3%BClve/
ellenben a rossz nyelvek szerint a designjárókeretes művésszel...
stolz
stolz csütörtök, 21:57
Előzmény: #101938  Boby
Nem baj. Majd veszünk az ukránoktól horror áron áramot. Ki van ez találva...
N0MAD csütörtök, 21:56
Előzmény: #101946  Bandita
egyrészt a dadaista művészet egyik csúcspontja, másrészt mindig csodálattal tölt el mekkora rutinnal rendelkezhet a halandzsázás terén hogy ilyen halálközeli állapotban is mennyire illeszkedő megoldásokra képes.
Továbbá örök kérdés bennem hogy a közönség mekkora része lehetett olyanállapotban hogy felismerje az eltérést.
De legalább nem playback :D
Bandita csütörtök, 21:49
-Ne az acélszívet Endrém, jó?
-Most jó lesz!
-De már játszottuk háromszor!
Nézz rám!
:DDDD
Bandita csütörtök, 21:45
Előzmény: #101942  andras-80
Ez sosem fog eltűnni:D
Időről időre valahol szembejön. 
Minden szava mestermű:D
Bandita csütörtök, 21:43
Előzmény: #101944  Bandita
Mármint autocorrect nélkül hahahha
Perzselve nyeld!
Bandita csütörtök, 21:42
Előzmény: #101943  N0MAD
Perzselve nyelv!
N0MAD csütörtök, 21:21
Előzmény: #101941  Bandita
Ennyire azért nem éreztem jól magam….
andras-80 csütörtök, 21:17
Előzmény: #101941  Bandita
A fórum egyik legüdítőbb kommentje, hogy valaki ezt ismeri. És szomorú, hogy sokan pedig nem...
Bandita csütörtök, 20:43
Előzmény: #101940  N0MAD
https://paksiendreidezetek.com/
Hallgasd végig ezt kétszer.
Ez a minimum.

Topik gazda

Karterab
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek