Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Annyi féle kamat van az ember nem győzi követni... Ha gyerekes van ott a CSOK, vagy ez a 3% os csoda, ha vállalkozó akkor a Széchenyi meg mittudom én még mi, szóval alapkamat szép szép, csak értelme nincs. Az meg ha overnightot visszahozzák teljessen kabaré. Mint cifrafosás ellen a neccharisnya... Szerintem sincs benne kamatcsökkentés, ha csak Marci szavára eset 1% ot...
Szerintem 0,25 vágás beleférne simán. A bibi ott lesz, hogy a lakosság kedvét nem nagyon hozta meg az állampapír kamatemelés és átrendezés. Még mindig sokkal többnek érezni a valós inflációt mint amit az állam ad kamatként.
Nem tudnak kamatot vágni,az kivégezné a forintot,csak alternatív megoldások jöhetnek szóba. A baj az,hogy varga és elqurali szerintem elhitték, hogy csupán a kamaton keresztül, meg lehet fogni az inflációt. De lehet, hogy ez csak egy jóindulatú feltételezés a részemről.
Igen, itt lehet valahol a vége. Én mindenesetre KISZ komcsi Varga helyében vágtam volna, ha már az általa készített költségvetés zsinórban 6. éve sokszorosan megbukott.
Mi túráztunk ma. Mindeközben a dossziézástól rettegő sok nickes Ibiza Nudli zajec Spiller kitiltott végleg a nagyon izgi topicjából. Most mi lesz?! :)) Hát, igen. Nem bírta a szembesítést a gusztustalan múltjával (amikor már betegségére hivatkozva mosdatta magát), egyszerűbb törölni és tiltani, hogy ne legyen nyoma. Szánalmas kis nyomi.
Ez a valószínű szerintem is. Mindenesetre a további forint erősödés is felejtős. Először marci húzta meg a határt,most meg már a kormány is elismerte,hogy nem tartható a jövő évi minimálbér emelési tervezet.
Amúgy milyen nagy a csend a főrumban, lehet a propagandisták(kijelölt propagandista sok nickkel) menetelnek. Kiváncsi vagyok milyen extatikus hangulatban lesznek(lesz) utána. :D
Lehet játszani a gazdasági összetevőkkel, amire te gondolsz (adók,bérek,bürokrácia,korrupció,stb),a lényeg hogy a végén úgy jöjjön ki a matek,hogy a magyar gazdasági szereplők versenyképesek legyenek a világban. A forint is egy ilyen, a gazdaság működését befolyásoló összetevő. Mivel az adók,bérek,bürokrácia,korrupció,stb. adottak és csak nehezen megváltoztathatóak,a forint viszont mesterségesen magas kamattal van ahol van,ezért mondom én,hogy qrva drága a forint. Hamarabb lesz forintárfolyam csökkenés, mint bér csökkenés vagy adókedvezmény eltörlés,mert amíg az elsőt háborogva ugyan,de elfogadja a nép, a többit már nem.
"Módszertani eltérés miatt kevesebb mint a felére mérni... " Kisebb hibák előfordulhatnak a rendszerben. Lónak is négy lába van mégis megbotlik!😊 Előbb utóbb kiderül majd az is ha változtatnak a módszertanon, hogy idén nem reálbér emelkedés volt, hanem csökkenés,hogy nem nőtt a kiskereskedelmi forgalom, hanem csökkent és nem gyenge volt a forint, hanem qrva erős. Mint ahogy már kiderült az is, hogy jelen körülmények között tarthatatlan béremelkedés üteme is. https://www.portfolio.hu/gazdasag/20251022/beismerte-a-kormany-nem-tarthato-a-minimalber-emeles-794970
EUR/HUF
Sokszor foglalkozunk vele, gondoltam legyen egy ilyen topic is.
Szóval EUR/HUF.
308 átütésével szépen feljött már többször 314ig, de úgy fest itt mindig elakad, pedig a következő ellenállás 318 környéke lenne csak, mint történelmi csúcs.
Real:313 (ma volt 314,7 is)