Topiknyitó: Portfolio 2013. 08. 21. 06:20

Csak idő kérdése, hogy a Bitcoin elsöpri a pénzügyi rendszert?  

Ugrás a cikkhez
A pénzügyi válság kitörése után, 2009-ben a Bitcoin feltalálásával kiszabadult a szellem a palackból: az emberiség többé már nem fogja elfelejteni, hogyan kell egy központi felügyelet nélküli virtuális pénzt létrehozni. Blummer Tamás Bitcoin...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=188046
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
dimdom
dimdom 2021. 03. 29. 13:13
Előzmény: #13499  dimdom
#13500
Pontosítás:
Nem settlement layerkent teszteli ethereumot, hanem fintech cégek USD helyett akár usdc-t (stablecoin ethereumon) is használhatják. 
dimdom
dimdom 2021. 03. 29. 12:52
#13499
"Visa is piloting transaction settlement in stablecoins on the ethereum blockchain."
--
Ó, visa ethereumot teszteli settlement layerkent. Ki hitte volna? Há mé nem bitcoint?
---
Forrás: https://www.forbes.com/sites/ninabambysheva/2021/03/29/visa-to-start-settling-transactions-with-bitcoin-partners-in-usdc/amp/
tomi140
tomi140 2021. 03. 28. 22:38
Előzmény: #13495  Törölt felhasználó
#13497
látom nagyon elmélyültél a témában. azt ugyan nem tudom hogyha ilyen sikeres vagy pénzügyileg, akkor mit kompenzálsz azzal hogy itt oktatod a népet a bitcoinra és a hitelre AU-ból, illetve kioktatod azt aki akár 1 órával is kevesebbet fordít a témára összehasonlítva Veled, esetleg nem vette észre ugyanazt a csodálatos lehetőséget amit Te. elhiszem hogy más a hitelkultúra ott kint, és az is érthető hogy bosszant Téged hogy idehaza miért nem látják a hitel ajándékát az emberek. kereskedtem már certivel, nyertem is vesztettem is, tehát volt már hitelem és tapasztalatom. a certizés tényleg frankó dolog, tehát akkor mondhatjuk hogy a hitel is az. hiteltermékekbe ne menjünk bele részletesen, nem erről szól ez a fórum.
azt tényleg nem értem hogy a befektetett idő által szert tett információk és tudásod révén miért kell mégis az oktatás mellett, csúnyán kioktatni az ember! visszaolvastam, másokkal is ezt tetted. Ez máris agyonüti az erényedet, ami az oktatás volna (és ezt most pozitívan mondom).
én a grafikonelemzéshez értek és mint mindenkinek, nekem is van hova fejlődnöm folyamatosan. ahogy mondtad, a grafikonelemzés a múlton alapul. indikátorok és szintek jelölésével próbálja prediktálni a jövőt. híreket és információkat kell mellé olvasni persze úgy a legjobb. Ettől azonban ez még nem rulett. ebben is mint másban is, néha az elvárt cél helyett az ellenkező irány történik. ugyanúgy mint ahogy egy hír képes befolyásolni és felülírni az 5 percel korábban tett grafikonmegállapításokat. de, grafikon nélkül is kijelenthető: ha minden jel szerint adott irányba kell tartania egy árfolyamnak és azt megjátssza valaki, képes azt keresztülhúzni egy váratlan hír.
te azért nevezed rulettnek és dedósoknak odaadandó játékszernek a grafikonelemzést mert - stílusodat felvéve - nem áldoztál bele immár 8 évet folyamatosan abba (mint én) hogy tökéletesítsd a grafikonelemzési képességed. ezért (vagy valami másért) úgy gondolod hogy rulett és csakis a Te megoldásaid lehetnek nyerők - ahogy láttam a korábbi beszélgetéseken is. az is teljesen biztos, hogy nem látod a sejlő tiszteletet az irományomból és cseppet sem fogsz elgondolkozni azon amit most írtam és ugyanezt a stílust fogod folytatni, én azonban nem kívánok fikázódni veled és leszólni a módszereidet innentől. sőt, én kedvellek :) aki tanítani szeretné az embereket az jó arc :) meg akarnálak most ölelni, mert valamitől nagyon feszengsz hogy le kellett így szóljál engem és a módszerem. nem haragszom druszám :) sőt, amúgy kíváncsi vagyok hogy mi a terved a felhalmozandó pénzzel. tök komoly a kérdésem, minden pöcsösködéstől mentes! kíváncsi vagyok hogy Ausztráliában egy magyar hogy dönt, mit valósít meg ennyi sok pénzzel (hiszen sok lehet, ha 2015 óta gyűlik). 
dimdom
dimdom 2021. 03. 28. 21:04
Előzmény: #13495  Törölt felhasználó
#13496
A héten milyen újdonságot tanultál a bitcojnrol, amit említésre érdemesnek tartasz?
Törölt felhasználó 2021. 03. 28. 13:31
Előzmény: #13494  tomi140
#13495
Nagyon ketlem, hogy ertenel, sot igazabol csak gyermeteg valasz reakciokat latok toled.
Nem emlekszem h te felhivtad volna a figyelmemet 1 hasonlo lehetosegre, mint en tettem.
Hitelemet barmikor vissza fizethetem, akar most vagy fel ora mulva is, ennek semmi koze ahoz hogy talaltam 1 jo lehetoseget.
Te raneztel a grafikonra es a mult esemenyei alapjan megprobaltal elore jelezni; VELEMENYEM szerint tippelni arra hogy mi fog torteni.Magyarul talalgatsz, tippelgetsz...ilyen alapon tippmixelhetnel vagy lottozhatnal is.
;)
az en tapasztalatom es informacioim alapjan 2021-03-25 23:12:33-kor (ausztral ido szerint) a BTC-t a profi kereskedok olyan szintre nyomtak h veteli poziciot volt benne erdemes nyitni 50745.26USD-on...egyebkent az arfolyam volt 50427$-on is a Binance-n.
Tegnap mar 54000$-on volt az arfolyam, majd kesobb amikor valaszoltal mar 55000-et ostromolta az arfolyam. Jelenleg mar 56K ostromolja az arfolyam, tehat a min. 15% es lehetseges 25%-os arfolyamnyereseg ill. emelkedesbol mar kozel 10% emelkedes megtortent; es meg aprilis el sem kezdodott.
Mindenfele szemelyeskedes nelkul kivancsi lennek mennyi idot szantal ma, tegnap esetleg ezen a heten a BTC-vel kapcsolatban informacio szerzesre?
En ezen a heten majdnem 50orat szantam erre, ebbol tobb mint 30 orat 1 online konferencian ahol a vilagban levo szamos szakember osztotta meg velemenyet ezzel kapcsolatban.
"szoval valoszinuleg megint csak szerencsem van"; mert tobb idot es energiat szanok valamire es valoszinuleg csak a szerencsenek koszonhetem h nagy valoszinuseggel jobb dontest hozok mint olyan emberek akik fele, harmad esetleg 10-ed vagy 20-ad annyi idot se szannak a temakorre.
Milyen erdekes h a piac engem igazol vissza....erre mondta Tiger W. hogy minnel tobbet gyakorol minnel tobb munkat tesz bele a golfba annal gyakrabban van szerencseje.
Tippelgetessel es szerencsejatekkal nem sokra lehet menni a piacon.
Jo egeszseget neked is! 
tomi140
tomi140 2021. 03. 28. 12:26
Előzmény: #13490  Törölt felhasználó
#13494
Értelek, már már személyeskedő szöveged ellenére is. Hitelve ülve nem is lehet más a nézőpontod. Itt be is zárhatjuk. Nekek ez akkor is olyan mint 19re lapot húzni. De, ezen nem veszünk össze. Jó egészséget, sok sikert. 
Törölt felhasználó 2021. 03. 28. 06:59
Előzmény: #13491  hellforceone
#13493
Sajnos a hitelekkel kapcsolatban az emberek tobbsegenek extrem hianyosak az ismereteik.
Egyebkent nem muszaly "mindent betolni" 1 dologba ahoz h idonknet hitelre erdemes legyen vasarolni egyes dolgokat.
Egyebkent eleg jo a meglatasod, h a befektetesi hitel megfelelo hasznalataval akar meg ado megtakaritas is elerheto....(de ugye ez 1 kulon temakor).
Tokeatteteles pozicio olyan "mintha hitelt vennel fel"; Na az nem olyan mintha; hanem hitelt veszel fel...
Nem a hitelekkel van problema; hanem a penzugyi tudatlansaggal; mert hatalmas kulonbseg van a kozott h valaki 1 uj tevet vesz hitelre vagy 1 befektetest finnansziroz azzal, amivel akar egybol pozitiv cashflowra tud szert tenni.
Egyebkent a legutobbi BTC vasarlast amit hitelbol finnansziroztam, nem BTC vasarlasra lett felveve hanem cash&carry kereskedesre (napi 10USD-t kellett fizetni a kamatokra; viszont napi 60-150$-t lehetett vele keresni); azonban az utobbi nehany napban a cash&carry kereskedeseken extrem modon lecsokkent a penz amit lehetett vele keresni).Elofordult nehany ora amikor alacsonyabb volt a bevetel mint a kiadas. Igy valasztas ele kerultem, hogy vissza fizetem a hitelt (es szepen elkonyvelem a profitot) vagy a felszabadult hitelemet felhasznalom valami masra. Nehany ora utan arra a kovetkeztetesre jutottam miutan lattam a piacon h a kereskedok 1 csoportja hogyan viselkedik, h kihasznalva a pillanatnyi lehetoseget vasarlok, felhasznalom a hitelt es vettem BTC-t mert ugy gondolom hogy 2-3het alatt 15-25%-ot is meg lehet vele keresni a piacon.
15%-os profit 58400$ folott
25%-os profit 63500$ folott
(szoval milyen esely van arra hogy mondjuk aprilis 20-ig) a BTC arfolyama 58400$ ill. 63500$ fole emelkedjen?
Assziszi Szent Ferenc-et megkerdeztek egy nap amikor kaszalt h mit csinalna ha tudna h meg fog halni hamarosan; amire a valasza a kovetkezo volt: Kaszalnek tovabb....(mivel oromet; kedvet leli benne)...
Aki csak a penzert kereskedik az nagyon hamar kieg; nyilvan a nap, het, honap vegen fontos h plusszos legyen az egyenleg....viszont aki nem szereti a mentalis kihivast, azt h kulonbozo dolgokkal extrem modon meg kell ismerkedni es elmelyulni adott dolgokban....
Sok mindent lehet sok fele keppen csinalni, atlagosan, jol, odafigyelve, szivvel-lelekkel...az eredmenyek szerintem nagyban fuggnek attol h ki mit tesz bele (es most nem penzrol beszelek)...
Mit gondolsz hanyan tekintenek a BTC-re mint nem az idei ev, vagy az elmult 5 esetleg 10 ev befektetese?
Hanyan gondoljak azt hogy az elmult 25ev legjobb lehetosege?
Hanyan gondoljak azt h az eletunk legjobb kereskedesi/befektetesi lehetosege?
Persze lehet h nem az; sot konnyen elofordulhat h meg ennel is jobb lehetosegek jonnek...
Sok sikert, es jo egeszseget! 
hellforceone 2021. 03. 27. 23:19
Előzmény: #13489  tomi140
#13492
Egyébként erre most szerintem sem órás vagy napos grafikonokon kell ránézni, sőt, azt mondanám, hogy nagyon nem is kell grafikonokat nézegetni, nagyobb pull-back esetén meg esetleg vásárolni, nem nagyon megijedni. Időközben annyian és olyan emberek álltak be a BTC mögé, hogy én csak azt tudom mondani, hogy a trend - egyelőre - önmagát erősíti. Persze el fog jönni szerintem is a határ, amikor kifullad a rally és lesz egy nagyobb zuhé, több éves korrekció stb., de az szerintem sem most lesz.
hellforceone 2021. 03. 27. 23:07
Előzmény: #13489  tomi140
#13491
Nos, talán azért, mert hisz benne. Ha van egy befektetésed, amibe már mindent betoltál, amit lehetett, de látod, hogy ez bizony nagyon fog menni és jóval többet hozhat, mint amibe a hiteled kerül, akkor...?? De most vonatkoztass el egyáltalán a BTC-től, legyen mondjuk Apple részvény, befektetési hitelről már biztosan hallottál, nem egy "ritkaság". De ha azt veszed, egy tőkeáttetes pozíció is olyan, mintha hitelt vennél fel az adott pozícióra, hiszen tovább "nyújtózkodsz", mint a lehetőséged...
Törölt felhasználó 2021. 03. 27. 21:04
Előzmény: #13489  tomi140
#13490
mert nem 30%-os eselyt latok az emelkedesre mint te; vagy csak azert mert 55ora alatt lehet vele keresni 10%-ot..
vagy csak azert mert valoszinuleg tobb idot forditok informacio szerzesre ebben a temakorben mint te...
persze lehet h csak azert mert az altalam ismert informaciokbol arra a kovetkeztetesre jutottam amire lehet h te csak evek mulva fogsz eljutni; persze lehet hogy mar jovo heten vagy honapban; de az is lehet h csak nehany ev mulva...vagy majd egyszer elmeseled masoknak h az helyett h a MACD-rol abrandoztal volna, esetleg atadtad volna a bolcsis gyerekeknek a grafikonodat h ok jatszanak vele szinezosdit...
es neki altal volna komolyabban foglalkozni ezzel a dologgal; akkor tudod "gyakrabban lenne szerencsed" mert erre ezt szoktak mondani a kevesbe informaltak...
;)
Nem befektetesi tanacs, mert azt nem adhatok!!!
vegyel BTC-t es ne nyulj hozza legalabb 5 evig; aztan majd jot fogsz mosolyogni a grafikonjaidon meg az ide-oda huzott vonalakon...
;)
tomi140
tomi140 2021. 03. 27. 20:03
Előzmény: #13488  Törölt felhasználó
#13489
Es 2015 óta ülve haszonban minek mész rá még hitelre is 50ezres bitcoin ár felett? :) 
Törölt felhasználó 2021. 03. 27. 13:37
Előzmény: #13486  tomi140
#13488
Nem tudom h tapasztalatlan kereskedo vagy; esetleg a krypto piacon meg nincs elegendo tapasztalatod; de velemenyem szerint tul negativan latod a helyzetet.
Nem tudom h ez a ciklus ill. a krypto bull medig tart; de velemenyem szerint meg nagyon korai temetni ezt a bikat.
Ha tippelni kellene; de nem kell...akkor azt mondanam h legalabb 3honap de akar 8honap is hatra lehet ebbol a bikabol.
Gondolom nem arulok el nagy titkot h az elmult napokban latott gyengelkedes a BTC arfolyamaban nem mas mint a marciusi hataridok kifutasa.
Tudod a befektetesi bankok kereskedoi es profi kereskedok jelentos resze benne van a cash&carry pozikban; ahol is eladjak hataridore a BTC-t mas kryptot majd az azonnalu piacon megveszik azt....
a kamatkulonbseget es arkulonbozetet meg szepen zsebre rakjak.
En nem vagyok profi csak lelkes amator vagy hobbi-reszmunkaidos kereskedo, de nekem is van ilyen cash&carry poziciom.Sot mivel nem 30%-os valoszinuseget adok, hogy az ar emelkedni fog, hanem tobb mint 50%-os eselyt; es kevesebb mint 30%-os eselyt arra h az arfolyam 42k ala benezzen; ezert kepzeld HITELRE vettem 50745$-on BTC-t es aprilis 15-20 kozott (+es -3nap) 62K folott fogom valahol ertekesiteni azt...nyilvan a core(alap) poziciomat tovabbra is tartom; miert is akarnek realizalni 21600%-os profitot amire hetente kapok 3,3%-os kamatot?
Persze lehet h en nem latom a BIG PICTURES-t; de lehet h te nezed rossz oldalrol a dolgokat.
Egyebkent poziciobol beszelek 2015.marcius 6.-a ota.
;)
tomi140
tomi140 2021. 03. 26. 22:30
Előzmény: #13484  krida
#13487
tomi140
tomi140 2021. 03. 26. 16:50
Előzmény: #13485  tomi140
#13486
hetesen bitcoin MACD-ban megfigyelhető hogy a kék vonal (tradingview-n jól kijön) már kétszer befordult emelkedőből vízszintesbe.... már kétszer szerette volna "lehűteni" az iramot, nem sikerült. ez a mostani befordulása a harmadik. a fák nem nőnek az égig, Tesla investment ide vagy oda. de, még egyszer mondom, azt se bánom ha megviccel a piac és felfelé mennénk netán (nálam erre kevesebb mint 30% esély van már) hiszen Ripple long-ban vagyok egy pakkal, meg tartalék pénzzel amivel megveszema  kiugrást, vagy az esést.
tomi140
tomi140 2021. 03. 26. 16:47
Előzmény: #13484  krida
#13485
egyetértek de szerintem alá is. Microstrategy MACD hetesen beadta az eladási jelet, hamarosan menekülnek belüle és letolják boliközép alá (600 alá). Marathon patent is kanyarintja az eladást. bármilyen cryptoközeli céget nézek, egyszerűen hetesen eladásit kanyarintanak. és ez nagyon nem jó. nyilván nem vagyok érdektelen Ripple-ben ezt írtam már de, lehet hogy jobban fogja venni az elkövetkező bear időszakot, esetlegesen néhány kijövő relisting (exchange-ek visszaengedik) hírrel és a megoldódni látszó lawsuit-al. arányaiban kisebb esést VAGY emelkedést várok tőle, szemben azzal ami etherre és bitcoinra vár nálam.
krida
krida 2021. 03. 26. 15:31
#13484
Bitcoin: megyünk kb. 47.000-re (kivéve ha átviszi fel a mai csúcsot). Kiváló short-lehetőség.
Törölt felhasználó 2021. 03. 25. 15:05
#13483
tomi140
tomi140 2021. 03. 25. 09:44
#13482
kanyarodik az a hetes MACD, illetve az RSI is divergens. itt és 100ezer közötti áron várnék egy komoly lefordulás indulását, ismeretlen mélységbe:
http://keptarhely.eu/images/2021/03/25/v00/20210325v00vr7sj9.jpeg
Az ether kicsit különböző, ő a MACD-t kanyarintja aktívabban:
http://keptarhely.eu/images/2021/03/25/v00/20210325v00vk55ma.jpeg
a következő 1-2 hét izgalmas lehet irány szempontból. ha felmegy akkor rajzolnak még 1-2 divergens csúcsot RSI-n és MACD-n, ami csak erősítené a komoly esés valószínűségét.
dimdom
dimdom 2021. 03. 23. 16:09
Előzmény: #13479  Törölt felhasználó
#13481
?

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek