mert pénteken úgy zártunk hogy $86 a fájdalom küszöb ... és én is csak 1/4 -ét adtam el $102-nél ... most nézem hogy elégett az eredmény ami eddig az olajon volt 2 év alatt ... sőt már mínuszban is vagyok ha nem menne ennél lejebb..
Jó belenéztem a napba ... az olajjal. .. https://www.erstemarket.hu/tartalom/242388/az-olaj-real-ara-20260921 Az olaj reál ára
Most, hogy hathónapos csúcsra szaladt a Hormuzi szoroson áthaladó olaj mennyisége az amerikai központi parancsnokság vezetője szerint, s az energiaügyi miniszter szerint naponta 10 millió hordónyi kőolaj hagyhatja el az öböl téréségét a szoroson keresztül, csökken a piaci feszültség. A vezető szerint az elmúlt hónapokban több mint 1 milliárd hordónyi kőolaj „kelt át” a Hormuzi szoroson, s a földgáz kiszállítások is hat hónapos csúcsot értek el az elmúlt két hét átlagában. Ez brutális számnak tűnik, még akkor is, ha nem tudjuk, hogy mit ért „az elmúlt néhány hónap alatt”. Ugyanis, ha március elejétől számolunk, azaz kb. hat hónappal, akkor is több mint napi 5 millió hordó jön ki. Ha ehhez hozzáadjuk a vezetéken szállított olajat, akkor napi 10 millió hordónál járunk, amely a háború előtti mennyiség fele. S ehhez jön hozzá, hogy kezdetben kevesebb, most pedig több hagyja el az öblöt a szoroson keresztül, az amerikai hadihajók felügylete, védelme mellett. Persze kellően homályosan fogalmaznak a vezetők ahhoz, hogy ne lehessen a pontos számokat belőni. Mindenesetre ezek alapján érthető, hogy végül az olajpiaci robbanás miért hasonlított inkább egy szilveszteri tűzijátékhoz, mint egy hirosimai támadáshoz.
-MSCI Emerging Markets Index - ETF.-A 68,75-ról történt lefordulás óta korrekciós fázisba került. A piros trendvonal alatt kellene maradnia, különben egy oldalazásba mehet át a mozgás. Felül a 68,75 fontos ellenállás, míg alul az első támasz a 62,5 körüli szinten várja, míg alatta az 59,38 számít nagyon erős támasznak. Ellenállások: 68,75; 71,88. Támaszok: 62,5; 59,38; 56,25; 53,13; 50;
4,43 nap van a hónapból ... az heti meleg szerintem be van árazva. De következő hetek senki földje se hűtés se fűtés ... nagyon nyugodt kezek kellenek hogy ne legyen szakadás egy két napra.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.