Igazából a szinteket, ahová az esést vártam, elérte. 4.432, 4.46 , 4.63 amiket figyeltem. Divergenciás és dupla aljat keresek a 4 órás charton, egy alacsonyabb alj 4.22, 4.361 lenne az ideális beszálló. De ma FED kamatdöntés és holnap tározó jelentés van, lehet hogy már megvolt az alj. Akinek már van longja, és esetleg ezekre a szintekre esik (4.22-4.361), ott már el ne dobjátok.
Jó lenne, ha a Fed döntésre visszaemelkedne 4.6 körülig, hogy a holnapi esés, ha lesz, már ne menjen 4.4 alá. De a Mikulás kivánsággal már elkéstem, gondolom.
Nem vagyok biztos benne, nem is lehetek biztos semmiben. A 200 napost elvesztette, persze ha zárásra visszamegy 4.74 fölé, akkor máris meggondoltam magam. 4.652 a pivot szint a havin, ami elvileg a 'nullpont' erre a hónapra, alatta támaszok, felette ellenállások vannak, de maga a Pivot szint is ellenállás. $4.5 -18% lenne, ami még pont egyezik a korábbi emelkedő trendek legnagyobb eséseivel. Mint tudjátok, a 4-5 órás chart alapján döntök. Itt mégcsak nem is túladott RSI szerint. 4.44nél van a 200MA az 5 óráson. Ide esik az S2 szint is az 5 óráson. 60%-kal feljebb van a put, mint amikor eladtam. Talán csütörtöki jelentésig meglesz az alja.
Fun fact: az október 35 óta tartó HH emelkedést 2x shortoltam meg, és mindkétszer veszteséggel zártam le, majd másnap akkorát esett, hogy pluszban lettem volna.
Hát, az időjárás az mindig számít, mert naponta van új előrejelzés, talán kétszer is. A FED minden nyersanyagon rángat egyet ahogy írod a dollár miatt, de az időjárás a gáznál ennél fontosabb. Az LNG export elég fontos, és folyamatosan épülnek a kapacitások. Az áramfelhasználás folyamatosan nő, és az áramot leginkább földgázból csinálják az amerikaiak. A pénteki ár egy short squeeze miatt alakult ki, és előtte az egyre hidegebb időjárási előrejelzések miatt emelkedett, tehát túl sok hideget és LNG exportot áraztak be. Én a 4.54-es szintet néztem ki, itt leszek olyan izgatott, mint John Doe a Hetedik c. filmben, amikor a nyomozók viszik a kocsiban.
Ha jól értem, akkor legalább 3 kérdés jelent veszélyt a gázra, befolyásolja árának alakulását: 1. A holnap esti kamat vágás hatására esik-e még / vagy mennyit / a dollár index, mivel már több hete lefelé mozog 2. A csütörtöki adatok most milyen hatással lesznek, lejátszódhat-e most is a múlt hét 3. A cikk az arbitrázsról. Enyhe tél lesz e az Euban decemberben, A visszaeső LNG export mennyire és milyen gyorsan épül be az árba, visszaemelkedik-e az ár 5 fölé? Vagy rosszul gondolkodom? Kíváncsi vagyok a véleményetekre, írjatok mit kell még mérlegelni?
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.