Meleg lesz szerintem az EU ban, jön a mostanában szokásos afrikai meleg. Ha megtolja a sarki örvényt a másik oldalon megint kitüremkedhet. USA , Kanada megint jöhet hideghullám. Legalábbis tavaly ez volt.
Az Oroszok valamit telepítettek náluk nemrég. Lehet az a problémájuk, hogy nem tudják mi az. Mert bármi lehet ... Különben miért lenne ekkora parádé. Valószínűleg próbálják megtudni... Addig meg ijesztegetés van.
Azt hittem, a gázra értetted. Az olajnál teljesen a geopolitika irányít és a tározó adatok nem fontosak. De a gáznál sem számít, ahogy látom, mert picit esett a rossz hírre, de +8% azóta. LNG Export és időjárás fontosabb a gáznak. TTF-et kéne ma venni.
Lehet, hogy rossz helyen nézgelődöm? Az Economic Calander- ben jöttek ki adatok az olajra, szerdán. Rosszak. De ez nem rengette meg, sőt. A gázban nem voltam érdekelt, de látom a tegnapi adatot. Most, utólag azt mondom, jó lett volna poziba lépnem. Nem tudom, hogy mire várok , milyen visszahúzódásra ebben az emelkedő időszakban. Még az aranyat nezem es az eurusd. Mivel a shortokkal befaragtam, azzal már csak gondolatban foglalkozom. Egyenlőre.
A wti felcsapott 60 fölé, az 50 MA-t érintette, ha jól látom.. Lehet, hogy holnap emészti meg a rossz adatot vagy nem foglalkozik vele? Várok, nem nyitok pozíciót.
WTI 50MAnál, 5x verte vissza 2 hónap alatt, és egyszer ment fel a 200MA-ig, ami most 61.04. Igy 61.04 alatt ez csak zaj, ha az nem veri vissza, 63.4-64.6 még idén lehetséges. TTF alja holnap vagy hétfőn meglehet? Még nem vettem.
-18BCF várakozás helyett csak -12BCF lett a kivét, nyáron ilyenekre 3 napig esett 10% felett. Most ugyanerre zöld. Úgy látszik az időjárás várakozásé ma az elsőbbség.
-Földgáz.-Feltapadt a görbe a 4,69-es szintre, amelyet a múlt héten áttört felfele, így trendben tartotta magát. Már nagyon túlvett lett, de long zárási jelzést még nem adott. A trend igen erős volt, a 4,68 alá zárás esetén fordulat jöhet. Ellenállások: 4,688; 5,078. Támaszok: 3,578; 3,125; 2,734; 2,344.
-WTI - Olaj Az árfolyam hetek óta semleges mozgást mutat. A 62,5 feletti zárás esetén long hullám indulhat, míg lefelé az 56,25-ös szint kulcsfontosságú támaszként szolgál. Jelenleg még várjuk azt a napot, amely irányt mutathat és trendszerű elmozdulást indíthat.Ellenállások: 62,5; 75; 81,25. Támaszok: 56,25; 50; 43,75.
Nem tudom, de a Pentagon Pizza Report alapjan keszultseg van, sok a pizza meg kaja rendeles a Pentagon korul es a barokban nincsenek ott az embereik :) Korbe van veve, de leginkabb a kartellekre vadasznak. Maduro fel lett szolitva hogy lepjen le, de nem akar. Sztem Trump ha bekedijat akar nem fog tamadni, meg nem is jonne ki neki jol, inkabb erofitogtatas van. De majd kiderul. Oda csaphatnak egy ket helyre, kartellekre fogva a dolgot.
Olaj és Gáz
Ugyanakkor elég jó kis forgalom megy bennük, certiben is és forexen is és jók a lehetőségek is benne (nyerni is és veszteni is.) :)
Lehet a kutya sem jön be, meg látjuk.