Azért, srácok, ugye senki nem veszi komolyan, hogy Bajnai et.-ék honfiúi kebele a hazaszeretettől és a hazáért tenni akarástól duzzad ? A zsebük esetleg..
Kedves ex-munkásőrök, spekulánsok, stb, itt is lehet őrjöngeni, de az explicit zorbánozást a másik topikra tartogassátok :)
Na akkor fel drogosok, monetárok !
Lássuk, a Portfolio híresen független moderációja meddig tűri meg ezt a topikot :)
"Ez megint a nép butítás eredménye" - egyetértek, csak az a kérdés ki kit butít.
"Bajnai kormány regnálása alatt csökkent az á.adósság."
Öszintén ha nőtt mitől nőtt, ha csökkent is mitől csökkent?
"Mindennek a nyomorhoz kevés köze van." - annak a sokmilliárd eurónak amit visszavizetgetünk nem lenne jobb helye Mo. gazdaságában? Állítólag ha bemész a boltba pénz v. bankkártya nélkül nem kapsz semmit - ez se igaz?
Elismerem vannak pozitívumok(nehéz ezt megtennem:).
A fő bajom a gazdaság szét adóztatásával.:
Adó emelés -> (ki)szenvedő cégek -> kevesebb adóbefizetés -> adó emelés.
Ördögi kör. Spirál.
Nem volt rá szükség. 80%-os állam adósság nem indokolja mind ezt. Pusztán azt várták el tőlünk, hogy fizessük a részleteket. A 16% szja semmilyen hozzáfűzött reményt nem váltott be. Tovább emelkednek az adók, mert egyre kevesebben tudják befizetni azokat. Lényegében ezek miatt nem fogadja el az EU/IMF a költségvetést. Persze kuszaszem igyekszik elbagatelizálni ezt, hülyét csinálni mindenkiből, de attól még ez így van.
OK,én is ugy gondoltam.... dupla tagadást alkalmaztál,ami igent jelent a logikában:)
Azért amivel egyetértesz,járulékplafon eltörlése,e utdij,áfaemelés,és én még az adóellenörzés szigoritását,és a pénztárgépek apehhez kapcsolását is idesorolnám,a szociális ellehetetlenités után következtek.
Magyarán minimális a hozadékuk,és embertelenek.
Amerikában ugyanezen idő alatt 3 évre emelték a munkanélküli segély jogosulságot,nálunk 3 honapra csökkentették!
És mi lett az eredménye?
USA-ban nő a GDP,nálunk csökken....
Pont azt mondom, hogy az SZJA visszaemelésével többet lehet fogni, mint a szociális juttatások megvágásával.
Magyarul nem értek egyet az egykulcsos 16%-os SZJÁ-val.
Te vagy a hülye, nem az akit lehülyéztél, uis vagy nem olvastad el amire válaszoltál, vagy nem tudod értelmezni, amit olvasol. Mind a két variáció az értelmi képességedről tanuskodik. Egyébként meg fogja meg ORBÁN MATOLCSI FŐPOPOLÓGUS KEZÉT, ÉS TAKARODJANAK!!!! ELEGET ÁRTOTTAK AZ ORSZÁGNAK
Én pl egyet értek a szociális juttatások megvágásával, mivel az ország jelenlegi teljesítménye mellett fenntrathatatlan. Amikor nincs pénz, akkor társadalmi méltányosságról nehéz beszélni, mivel nincsenek meg hozzá az alapfeltételek.
Azzal viszont például nem tudok egyet érteni, hogy a szociális juttatások felezése sem hoz annyi pénzt, mint amit az SZJA egykulcsosítása elvitt...
Azzal sem tudok egyetérteni, hogy mindenkivel kardoskodunk, hogy olyan gagyi törvényeket hozunk, amik ellentmondásosak, betarthtatlanok, pontatlanok, és valamely EU-irányelvet sértenek.
További jó dolgok: vagy nyugdíj, vagy munkabér a közszférában, e-útdíj (remélem, jó lesz), magasabb ÁFA, járulékplafon eltörlése
További rossz dolgok: adminisztráció-könnyítő csomag elmaradása, adórendszer további bonyolítása, bizonytalan jogi környezet, bizonyos vállalatok diszkrinatív terhelése, magunkba fordulás, választási törvény, médiatörvény, monopóliumok kialakítása, megújuló energiákkal szembeni teljes közöny, felsőoktatásból való teljes kivonulás (=tandíj)...
Föld bolygóról jöttem. A bálványom nem bálványom, pusztán egy jó válságmenedzser az ember.
80%-os adósság szint átlagos az EU-n belül is. Ezért nem kellett volna szétverni pl. a MANYUP-ot. Nem ez nyomorítja meg a gazdaságot vagy az országot.
Egyébként azt próbáltam leírni, hogy a Bajnai kormány regnálása alatt csökkent az á.adósság. Nem azt írtam, hogy nem volt 80%. Mindennek a nyomorhoz kevés köze van. Ez megint a nép butítás eredménye. Lásd USA, Japán, stb.. A csökkenéséről írtam.
"Bajnai egyszer már bebizonyította..."
Ej ha, melyik bolygóról ugortál be hozzánk?
Eladósodva soha nem fogsz kitörni a nyomorból, de ba..er hány évtizednek kell még eltelni hogy észre vedd? Szerintem a bálványod ebben nem érdekelt
Ez, az. A bankokat is verjük szét. A gazdaságnak nincs szüksége rájuk. Mindenért a bankok a hibásak. Az elcseszett költségvetést rá kell verni a bankokra. Mert Bajnai egyszer már bebizonyította, hogy egyensúlyba lehet hozni a költségvetést értelmes intézkedésekkel, ami nem nyomorítja meg a gazdaságot és az embereket. De hülyéknek ezt lehet magyarázni.....
Kik is aggódtak itt a portfolion is már évek óta, hogy jajjajj, kiadáscsökkentés kell, megszorítás kell, vissza kell fogni a szociális kiadásokat, le kell faragni a túlzott ellátásokat, egyensúlyba kell hozni a nyugdíjkasszát, tűrhetetlenül sok a rokkantnyugdíjas, még a fele sem igaz, na kik is?
Nagyrészt ugyanazok, akik most az általuk követelt lépések szociális hatásain háborognak, holott éppen annak a mainstream neolib közgáz vonalnak a lelkes támogatói és propagátorai, amely a "válságot" előállította és a "kezelésre" efféle intézkedéseket javasol és kényszerít ki.
A rokkantnyugdij volt annyi Te értetlenke,mégpedig az átlaga 94 körül volt,és nettóban.
Ebből éltek és fizették a rezsit,most meg a feléből!
Döglődnek.
És nem csak a rokkantak,a szoc ellátást is levitte ov 28-ról 22 ezerre.....a jó vezér,népének nagy fia....és egyre gyarapodik ő mint a növekvő hold,és annak udvara:)
BAJNAI TAKARODJ !!!
Kedves ex-munkásőrök, spekulánsok, stb, itt is lehet őrjöngeni, de az explicit zorbánozást a másik topikra tartogassátok :)
Na akkor fel drogosok, monetárok !
Lássuk, a Portfolio híresen független moderációja meddig tűri meg ezt a topikot :)