Topiknyitó: ________ 2012. 10. 18. 19:39

ORBÁN TAKARODJ !!!  

Ez a topik azoknak a jóérzésű, jóravaló, szorgalmas magyar embereknek jött létre, akik megunták az elmúlt két év:

- gazdasági barkácsolását

- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait

- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését

- gazdasági visszaesést

- korlátozott szólásszabadságát

- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését

- az ellenség nélküli szabadságharcát

- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait

- stb......

magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy

ORBÁN TAKARODJ!!!!!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Heisenberg
Heisenberg 2025. 08. 25. 07:22
Előzmény: #182695  euler
Milliószor leírhatod, de akár igazad van, akár nem, kb 8 hónap van a választásokig és semmilyen más lehetőség nincs ennek a  rezsimnek leváltására, mint a TISZA.
Olyan szintű kormányzati propaganda megy a médiában MP ellen, hogy ehhez képest a Harmadik Birodalom kispályás kezdő volt.
 Teljes elektronikus és internetes média, minden hullámhosszon. Egy focimeccset, egy mesét, de még az ellenzéki beszélgetős műsorokat se lehet bugyuta propaganda MI videók nélkül megnézni. S akkor azzal foglalkozol, hogy MP Orbán 2.....Ráadásul az ellenzék és az ellenzéki szakértők jórésze is finomabban és ravaszabban, de ugyanazt tolja. Lsd. Tarjányi. Vajon miért? Plusz harmadik útról beszélnek, ahogy te is és ami NINCS. NINCS! Hányszor kell ezt leírni?
Egyedül MP tud tômegeket vonzani. Vagy rosszul látjuk és a tömeg Klárát követeli? MZP - t is a DK meg a Jobbik fúrta meg, nekik köszönhetjük az elmúlt 4 évet is. 
Milyen forradalmat akarsz? Milyen kamikaze erőről beszélsz, amikor egy egyszerű villamos sínre való leülésért a rezsim börtönbe akar vetni embereket? Tisztelet a Momentumnak, de kevesen voltak ők is, pedig saját börüket kockáztatták, hogy példát mutassanak. 
Láttál ott rendszerváltó tömeget? Ki vállalja ezt? Te, külföldről? Miről beszélsz?
stansmith
stansmith 2025. 08. 25. 07:17
Előzmény: #182692  Haldir1
“…a jelenlegi hatalom 15 éve mást sem csinál, csak magára írja a jogot,és ezen jog mentén ezer milliárdokat talicskázott mind magához, mind a haveri körökhöz, hogyan, milyen jogcímen lehetne a nekik juttatott vagyon jelentős részét jogállami keretek között visszaszerezni?” 
Édesapám ügyvéd volt és az öcsém is jogász. Mindketten azon az állásponton voltak/vannak, hogy jogállami keretek közt, a jelenleg is hatályos jogszabályok alapján is vissza lehet szerezni az elsíbolt vagyon nagy részét. Nyilván a már kilopott aranytömböket nem, de pl. az ingatlanokat, részvényeket, stb. simán. 

Az amúgy nem kérdés, hogy a Fidesz a választások után természetesen nem folytathatja tovább a “politizálást”. Mind jogi, mind politikai eszközökkel meg kell semmisíteni ezt a bűnszervezetet. Ha a következő kormány ezt nem teszi meg, akkor garantáltan bukásra van ítélve, és ezt nyilván tudják is az illetékesek. 

Magyar Péter egyébként tisztában van az egész problémakör komplexitásával, többször is nyilatkozta, hogy benne van a pakliban, hogy kamikaze-kormányt alakít. 
Vali 2025. 08. 25. 07:11
Előzmény: #182697  stansmith
Az egyesítés margójára:  a DK által ünnepelt Tarjányi: harmadik erővonal, akiknek elege volt a gyűlöletből (!!!). Ez egyenlőségjelet jelent az orbáni több évtizedes gyűlöletpropaganda és a Tisza között. A legaljasabb manipuláció - eddig.
stansmith
stansmith 2025. 08. 25. 06:58
Előzmény: #182691  euler

Ebben nagyon sok értékes gondolat van, de iszonyú hosszú, nekem meg most sajnos nincs időm mindenre reagálni. 
. “A választó olyan amilyen, de emiatt nem megengedett a manipulálása. Legalábbis tisztességes párt nem tesz ilyet. Nem ígérget felelőtlenül, mert az visszaüt. (21 pont, 10 pont, minden körzetben nyerünk, hazahozzuk az uniós forrásokat, férfiak40, 80 év életkor, 7 szuperkórház, 20 évre visszamenőleg elszámoltatunk stb.) Ugyancsak nem hülyézzük és gyalázzuk a más véleményen lévő választót, még egy topikban sem (Fleck Z.)” 
1. OK, de mit tudsz tenni, ha a választó csak a felelőtlen ígérgetésre és/vagy még primitívebb manipulálásra (ld. Ukrajnázás) rezonál? Akkor inkább hagyjuk a fenébe és hadd tolja fullba a kretént még húsz évig a maffia? 
2. Az nem “más vélemény”, hogy a Fidesz egy legitim párt és nem maffiaszervezet, hanem ostobaság és/vagy cinikus, opportunista aljasság. Ezt tiszteletben tartani agyrém. 
3. Ezzel együtt intelligens politikus nyilván nem hülyézi le a választót, de én megtehetem, mert nem vagyok politikus. 

És még egy gondolat… Alapvetően igazad van az egységesítéssel kapcsolatban. Ezt a meccset számtalanszor lejátszottuk már, én most kínálnék egy újabb narratívát: a “csak a Tisza” csak egy szimpla technikai megoldás az egységesítésre (én legalábbis tudok így tekinteni rá, és még elég sokan vagyunk így ezzel). Egyszerűen minden más verzió túl nagy rizikót jelent a választásokra nézve. 
Shortelek 2025. 08. 25. 06:31
Előzmény: #182675  euler
Nem, sehmet.
euler
euler 2025. 08. 24. 23:49
Kérdéseid nagy részére ott a válasz a hozzászólásomban.
Azt nem várom el, hogy mindenkinek átmenjen.
.
Van néhány kérdésed amire több okból nem lehet itt válaszolni, azoknak utána lehet nézni. Főleg a választási rendszerre gondolok, mert itt van a legnagyobb tájékozatlanság és ebből eredő hiú remény. De az ígéretek realitásán is el lehet gondolkodni, anélkül, hogy elhiszed az én minősítésemet. A választót nem szabad megvezetni, a cél nem szentesíti az eszközt stb. - írtam róla. Az, hogy  Magyart és a magyarok nagy részét nem érdekli a jogállam és a demokrácia, az sem az én hibám, de innen ered minden bajunk.
.
A tökéletes megoldást persze nem tudom, de attól még elmondom, hogy miért nem fog működni amit látok. 
Talán forradalmat kellene csinálnunk, vagy egy kamikázé rendszerváltó erőnek kellene összeállnia, nem a hatalomért és a kormányváltásért, hanem a tényleges rendszerváltásért. Nem lehet ezt elsumákolni 30+ évig. Enélkül évtizedes kínlódás lesz és bizony visszatér a maffia, méghozzá ellenzékből.
(Helyesbítelek: Magyar nem a fidesz2, hanem Orbán2 párt nélkül. De ne legyen igazam!)
Istvan78 2025. 08. 24. 23:30
Az érvekre, ellenérvekre nem reagál, csak darálja ugyanazt, leginkább MP szapulását.
Istvan78 2025. 08. 24. 23:29
Egy dolog mozgatja őt: miért nem a DK veri meg a Fideszt vagy legalább a Tisza bevenné maga mellé egy koalíciós kormányba. Mivel ezek nem valósulnak meg, óriási düh van benne, inkább maradjon Orbán és legyen az országnak még rosszabb. Egyszerű modell alapján működik és ebben nem kap helyet az ország érdeke.
Haldir1 2025. 08. 24. 23:20
Előzmény: #182691  euler
- kik a tőled hozzáértőbbek, akik szerint a Tisza párt nem megfelelően működik? Mit jelent ez?
- Kéri látja a gondokat? Mik azok? Hogy majd az adott körzet szigetei össze fognak veszni a saját jelölteken? Mért, ő már tudja, hogy mind a kb 300 jelölt az mind Tisza sziget tag? Biztos nincs olyan olyan körzet, ahol olyan tök átlag emberek jelentkeztek, akik egyik helyi szigethez sem tartoznak? 
- Ellenzéki párt mit tud tenni egy kampányban? Csak igérgetni! Mi mást tudna hatalom, anyagi forrás stb hiányában? Nem értem ezzel mi a baj? Nyilván olyan dolgokat állit, amiknek máshogy kellene működnie, mint ahogy a regnáló párt cselekszik. Ha tetszik amit ajánl, rá szavazol, ha nem, akkor a másikra. Vagy egyikre sem.
- Amikor a jelen választási játékszabályok mellett kellene kb 2.5-3 millió szavazó,hogy legyőzd a fideszt a körzetek döntő többségében, hogyan akarsz egy ennyire heterogén tömegnek mind valós ajánlatot byújtani? Egyértelműen lesznek olyan dolgok, amiben az egyik csoportnak ajánlat lesz, a másiknak meg riasztó. Te vagy erre az ékes példa. Nem tud neked olyat ajánlani, hogy rá szavazz. Saját magad cáfolod ebben a pontban.
- egy olyan országban, ahol a jelenlegi hatalom 15 éve mást sem csinál, csak magára írja a jogot,és ezen jog mentén ezer milliárdokat talicskázott mind magához, mind a haveri körökhöz, hogyan, milyen jogcímen lehetne a nekik juttatott vagyon jelentős részét jogállami keretek között visszaszerezni? 
- ha már most ennyire egyértelmű,hogy ezt a társadalom legalsó rétegeiig bebetonozott hatalmat nem lehet sem leváltani, sem elszámoltatni(az előbb leírt magukra irt jog,és legalizált lopás miatt, akkor minek tépjük itt a szánkat? Miért nem törődünk bele akkor abba, hogy 1. Úgyis nyer a fidesz 26-ban,mert elcsalják a választást? 2. Ha nyer a Tisza, az úgysem lesz rendszerváltás, tehát reményeid szerint gyorsan bukjon is meg, Orbán 2 év után fehér lovon lovagoljon be újra a karmelitába. 3. Akkor meg miért is lökjük itt a rizsát napestig? Ez úgyis egy autokrácia, 26-28 után meg egy diktatúra lesz, mert ígyis-úgyis Orbán és a ner NyER! Miért nem számolunk fel mindent itthon jövő tavaszig, és hagyjuk hátra ezt az istenverte országot?
Komolyan nem értelek mit is akarsz akkor elérni a hozzászólásaiddal... Tudjuk, fő mondandód, hogy Magyar a fidesz2. Köszönjük.
euler
euler 2025. 08. 24. 22:39
Előzmény: #182684  stansmith
Néhány reagálás és gondolat a teljesség igény nélkül:
.
- nincs a párttörvénynek megfelelően működő Tisza párt! Ezt tőlem hozzáértőbbek mondják, ami azt is eredményezheti, hogy a jelenlegi párttörvény szerint nem indulhat a választáson.
- a szigetek nagyon előremutató ötlet a politikába való bevonásra. Nem eredeti, mert erősen hajaz a polgári körökre, de ott úgy tudom illett párttagnak is lenni. Itt inkább a rendszerváltó kártya fizetése vagy a webshopból való vásárlás az elvárás, a posztolás és majd a szórólapozás, pultozás mellett persze.
- arra is jók, hogy a párt ügyeibe való beleszólás nélkül elvégeztessék velük a kulimunkát, és ha kell a demokratikus működést is lehet velük imitálni (előválasztás). Kéri már látja a gondokat, ill. ki meri mondani, ami nagyobb dolog. (Mások is megtették már konkrétabban is.)
- A választó olyan amilyen, de emiatt nem megengedett a manipulálása. Legalábbis tisztességes párt nem tesz ilyet. Nem ígérget felelőtlenül, mert az visszaüt. (21 pont, 10 pont, minden körzetben nyerünk, hazahozzuk az uniós forrásokat, férfiak40, 80 év életkor, 7 szuperkórház, 20 évre visszamenőleg elszámoltatunk stb.) Ugyancsak nem hülyézzük és gyalázzuk a más véleményen lévő választót, még egy topikban sem (Fleck Z.) A határtalan populizmus bűn.
- soha nem látott kilátástalanság és változtatási igény van a társadalomban. Egységesíteni kellene ezeket az erőket, nem széttagolni és kizárni belőle csoportokat. A demokrácia helyreállításának kellene a legfontosabb lépésnek lenni (Alkotmányozás, Fleck Z.)
- ha a leváltandó hatalom egy bűnöző maffia (az!), akkor ellenzékként sincs helyük a parlamentben. Az elszámoltatásuk nem azt jelenti, hogy rájuk uszítjuk az adóhivatalt és visszamenőleg megadóztatjuk a lopott vagyont, mert az egyben legalizálás is, nem az út a börtönbe. (Jogállamban nincs ilyen, mert egyébként nem tiltakozok, ha megpróbálkoznak vele. már csak személyes érintettség miatt se, mint meglopott. :)
- Ismerve a választási rendszert a szavazásoktól a mandátumkiosztás matematikájáig, és ismerve a rezsim aljasságát, választásokkal leváltani őket szinte lehetetlen. Szerencsére néhányan ezt már ki merik mondani és közvéleménykutatók is "mernek" kilógni a sorból. 
- A kormányváltás nem rendszerváltás. MP remélem gyorsan bukik ha a rendszerváltási igény tömegessé válik. Ennek végrehajtására ő alkalmatlan, őt az egyéni bosszú vezérelte visszavágás mozgatja.
- ne legyen "értelmiségi párt", de legyen mindenkinek képviselete, akire jó szívvel szavaz. Ezt egy párt nem tudja megoldani. A cél soha nem szentesíti az eszközt, abból bajok lesznek és diktatúra.
.
(Kéretik nem félmondatokba belekötni. Az egész együtt érvényes. És nem teljes.)
krida
krida 2025. 08. 24. 21:28
Előzmény: #182660  Istvan78

Épp például az ilyen hsz-k miatt gondolom azt, hogy egy liberális nehezen értelmez gondolatokat, és nem nagyon lát orránál tovább. 
"támogatod a háborút" - nem, én a békét támogatom. 
"nem ejt "mélykeresztény" volta ellenére az áldozatokról, a szenvedésekről, az anyagi pusztításról." - lol, hogyne emelnék, Sebestyén mellett nem én emeltem szót? S mint céloztam rá, hála Istennek sok menekültön tudtam segíteni, akik tényleg a szenvedésből jött ki. Például olyan menekült, akinek családja már itt volt, s mi imádkoztunk érte, hogy Kijevből ő is jusson ide, mert akkor épp az orosz csapatok zárták körül a várost, s szinte lehetetlen volt onnan kijutni (az Úr meghallgatott, mert épp az orosz katonák segítségével jutott ki a városból, s jutott aztán el a magyar határra, s így aztán családjához).
 "Én nem támogatom az ellenőrizetlen bevándorlást," - na ebben egyetértünk. Mi a gond akkor???
"Benned semmi ilyesmi nincs." - mondod, mert egyrészt nem ismersz, másrészt a soraimat sem tudod helyesen értelmezni. 
stansmith
stansmith 2025. 08. 24. 21:28
Előzmény: #182688  maxwax
Szerintem érveket soroltam, nem védekeztem (de a kettő között nyilván nem mindig éles a határvonal). 

Ignorálni egyelőre csak a fideszes propagandistákat szoktam, és köztük is van, hogy szelektálok. De csak olyan alapon, hogy a szórakoztatóakkal néha szórakozom egy picit. :D 
maxwax
maxwax 2025. 08. 24. 21:07
Előzmény: #182687  stansmith
Ne védekezz eulerrel szemben, ne hagyd, hogy manipuláljon, engedd csak, írja ki magából a dühét! Ő már csak ilyen. Röpködnek a tüskéi, de csak az ignorálás segít vele szemben.
stansmith
stansmith 2025. 08. 24. 20:52
Előzmény: #182684  stansmith
És ha már Kéri… asszem, ebben (https://www.youtube.com/watch?v=TIZLMIJe7uI) az interjúban beszél arról, hogy milyen sok helyre hívják már nem is csak országszerte, hanem még a határon túl is. Ha így nézzük, a Tisza igenis levitte az emberek közelébe a politikát, amiben bizony benne van (lehet?) az ehhez kapcsolódó választói igényesség is. Ez - úgy vélem - mindenképp becsülendő és előremutató. 
euler
euler 2025. 08. 24. 20:52
Előzmény: #182682  euler
De Tarjányi Péterre se  fog igényt tartani a Tisza, mert azt hiszik nincs velük.
(Egy leendő miniszterelnök vergődése pedig minden fb poszt alatt már több mint tragikomikus.)
.
"Mondtam, hogy riadót fújtak rám a Tisza pártban.
És tessék: nem egy troll, nem egy névtelen kommentelő, hanem maga a Magyar Péter jelent meg itt, személyesen.
Ez önmagában bizonyítja: igazam volt.
Ha ennyire félteni kell a terepet tőlem, akkor amit mondok, tényleg igaz és számít…
Utóirat:
És kedves Magyar Péter: sosem voltam DK-s. Azt, hogy mit mikor tettem, olvassa el a sajtóban. Láthatóan Önnek a beszéd megy – az olvasás kevésbé."
https://www.facebook.com/tarjanyi.peter
gyula1971
gyula1971 2025. 08. 24. 20:52
Jó látni ahogy menszesz Tomi és a fidesz pánik módban vannak.
Jó vergodest kívánok Tamás és a többi hutniknak is!
https://kepkuldes.com/images/cff8be8552b4374bdc22ae4bf1cada1a.jpg
stansmith
stansmith 2025. 08. 24. 20:44
A durvuló közélet erőteljesebb kifejezéseket szül. De ez a Fidesz sara, nem az enyém. Ráadásul így se vagyok egy bajerzsót, ugye. Most egyébként visszaolvastam néhány hozzászólásomat, mert igyekszem reagálni a visszacsatolásokra, de nem tudnék magammal vitatkozni. :) 

Kérit szoktam hallgatni, de ezt még nem volt alkalmam. Majd sort kerítek rá. Fleck-et szintén. 

Te valamilyennek látod (szeretnéd látni… vagy - esetleg - csak szeretnéd beállítani) a Tiszát. De mi van, ha az nem a valóság? Mi van, ha a Tisza sokszínű, csak épp limitált a megismerésre szánható időd, illetve a hozzáférésed is korlátozott? Mert én csak pár Tiszás aktivistát ismerek, de ők egyáltalán nem férnek bele egy egyszerű klisébe. 

Illetve nem árt észben tartani, hogy ez egy párt, nem egy értelmiségi klub. Ezt már írtam neked egy párszor, és továbbra is tartom: ebben a mai magyar helyzetben nem te vagy a politika célpontja, hanem az egyszerű üzenetekkel megcélozható tömegek. El tudok képzelni egy olyan helyzetet, hogy legyen egy kifejezetten értelmiségieket célzó párt, miután helyreállt itthon a plurális demokrácia, de ez biztos, hogy nem ‘26-ban fog megtörténni. 
euler
euler 2025. 08. 24. 20:32
Aki esetleg hiányolja, a Marczingós poszt teljes terjedelmében a linkre kattintva olvasható.
(Természetesen a devizahitelesektől indít, de Mellár Tamásról is mond benne érdekeset.)
https://www.facebook.com/laszlo.marczingos/posts/pfbid034EFtjis47CxSqAmQJ4xQzc29VF3azzaNkntrWZ1AC8CDHACavzVSoSmVX3jqjmxQl
euler
euler 2025. 08. 24. 20:22
Előzmény: #182681  stansmith
Megtisztelsz, hogy visszafogtad magad, mert pont ma állapítottam meg, hogy kezdesz a topik legmocskosabb szájú megszólalója lenni. De erős a verseny.
.
Kérit érdemes meghallgatni, nem csak a hvg felvezetőjét elolvasni, (kb. a 30. perctől beszél arról amit címként is adtak az interjúnak). Jó úton halad, hogy még időben kigolyózza magát a tiszapartról.
Az meg szinte biztos, hogy Fleck Zoltánt nem hívják meg többet. (Őt érdemesebb meghallgatni mint Kérit. Feleannyi szöveg, kétszer annyi tartalom - link lejjebb).
.
Egyébként meg az 1-3 pontoddal egyetértek.
(De mi az a DPK? Valami szitokszó vagy büntetendő kategória?
Vagy csak ahogy Marczingós mondta: 
"A Tisza az “aki nincsen velünk, az ellenünk van” alapon kezel mindent. Bármely önállóan gondolkodó entitást fideszes pönalizálással sújt, lejárat. Ez az egész metodika engem egy valamire emlékeztet iszonyat felerősödve."
stansmith
stansmith 2025. 08. 24. 19:55
Előzmény: #182675  euler
1. Elemző, nem jós. 
2. Szerintem nem akkor követte el a magyar nép a nagy hibát, amikor 2010-ben megválasztotta Orbánékat (hisz borzasztó cikluson voltunk túl), hanem amikor 2014-ben - illetve 2018-ban, stb. - nem váltotta le őket. 
3. Általánosságban is elmondható, hogy amikor egy választás során megtartottuk a korábbi kormánypártokat, az hibás döntésnek bizonyult. Lehet, hogy egyszerűen túl kiforratlan még ahhoz a demokráciánk, hogy ne küldjük el a ‘csába a regnáló hatalmat. 

(És ezt csak így, zárójelben: lassan tényleg kezdesz úgy kinézni, mint egy DPK-s harcos. De ez persze szíved joga! Csak gondoltam, szólok…) 

Topik gazda

________
________
3 5 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek