Megyei jogú városban (bár nem a nyugati határszélen) 58 éves diplomás állami alkalmazott 390 000 nettó és ez még a magasabb fizuk közé tartozik. Szégyen!!!
Vidéken élek, és azt is tudom, hogy a fővárosban és a megyei jogú városokban - különösen a nyugati határszélen - jóval többet keresnek, mint "vidéken", azaz szerintem te ezt a kifejezést a kisebb városokra és falvakra használod. Én harcos voltam és vagyok most is, a saját "igazam" érdekében, de a legtöbbször magányos harcos (The Lone Gunman) :)
Bocs, de nő létedre elég jól beleállsz a vitákba, és ezt nem pejoratív éllel mondom. . Azt észrevettem, hogy politikai ideológiák vonatkozásában nem vagyunk azonos pályán. :)
Ha vidéken élnél és látnád a valós helyzetet, ezt a kamu béradatot ugyanúgy nem hinnéd el, mint a 2023 ősze kamuzott inflációs adatot, amikor is a felcsúti kommunista jó előre megmondta, hogy mikortól lesz újra egyszámjegyű az infláció és úgy is lett (9,9%,) Egyébként te is hajtasz a Harcosok Klubja fődíjára?
Képzeld, vannak DK-s és MSZP-s barátaim és munkatársaim, sőt országos szinten is exponált, ilyen ügyfeleim is, akik sok mindent elmondanak. Ilyen volt pl. az öszödi beszéd is, ahol elmondták, hogyan engedték be őket, hol kellett hagyni a telefonjaikat, milyen biztonsági átvilágítás volt, stb. Arról is meséltek, hogy amikor a szadeszesek valamit nem akartak megszavazni, akkor Gyurcsány azt mondta a vezetőiknek: "jól van, akkor holnap reggel adjátok le az Audi kulcsait". Mit gondoltok, hogyan szivárog ki mindenhonnan minden? :) Egyébként nem ezekről beszélgetünk, de óhatatlan, hogy az ember finoman rávezető kérdésekkel ilyent is kihozzon belőlük. Pszichológia, csak tudni kell hatni a hiúságukra, stb., ami kihozza belőlük, hogy ők milyen fontosak, még ezt is tudják. :)
".. de érdekes módon téged nem "papáznak"..." Nos, érdekes is lenne, mivel gyanítom, a régebb óta kommentelők tudják/tudhatják, hogy nő vagyok, így max "mama" lehetek. . Viszont én teljesen más meggyőződésű voltam és vagyok, mint te.
Ha nem tudnád, az KSH - az EU-s összehasonlítás végett - harmonizációs indexekkel dolgozik, az átlagkereset megállapításánál is, sőt annál szigorúbbak nálunk a módszerek. Az Eurostat a 10 fő alatti létszámot foglalkoztató mikrovállalkozások és KKV-k munkavállalóinak munkabérét nem javasolja belevenni az átlagkereset számításába, de mi csak az 5 fő alattiakét nem számítjuk bele. . "Az Európai Statisztikai Hivatal a
vonatkozó tudományos szakirodalommal összhangban a 23 év alatti, a 65
év feletti, a 16 óránál kevesebbet dolgozó és a tanulószerződéses
tanulókat nem veszi figyelembe az átlageresek kiszámításánál, valamint azokat azokat sem, ahol a
kérdéses változókban hiányosak voltak az információk. A legalacsonyabb
és a legmagasabb 0,5%-os órabérrel rendelkező személyeket is kizárták, az átlagkeresetek számításából, hogy elkerüljék az eredmények kiugró értékek miatti torzítását. Egyes
iparágak és foglalkozások (pl. halászati ipar, fegyveres erők)
egyáltalán nem szerepelnek a SES
(Structure of Earnings Survey)
adatokban. Ebben az esetben ezen
iparágak és foglalkozások átlagkeresetére vonatkozóan nem adható meg
adat.
Az
állami szektorra és a 10-nél kevesebb alkalmazottat foglalkoztató
vállalatokra vonatkozó SES-adatok szolgáltatása opcionális. Mivel sok
tagállam egyébként is gyűjtötte ezeket az adatokat, a bérkalkulátor
becsléseket ad azokra az országokra vonatkozóan, ahol a megfelelő
SES2022-es adatok rendelkezésre állnak."
Húzza a Pedofidesz seggnyaló klientúra erősen felfelé a béreket. Vidéken még a medián 380 ezer nettó is álomszerű sokaknak, nemhogy a nettó 490 ezer. Ha valóban ennyit keresne az átlag, akkor annak tükröződnie kellene a kisker forgalmon és nem kellene kommunista árstoppokkal bohóckodni.
Elég fura egy kő fideszestől, hogy Tiszás barátai vannak, akik ilyen belsős információt kiadnak, miszerint MP nem tűr ellentmondást stb. stb. Ez ilyen sci-fi..
ORBÁN TAKARODJ !!!
- gazdasági barkácsolását
- a kormány / FIDESZ folyamatos hazugságait
- a magyarok, európaiak, EU, IMF, befektetők folyamatos lekezelő HÜLYÉNEK nézését
- gazdasági visszaesést
- korlátozott szólásszabadságát
- magyaroknak fél-ázsiainak minősítését
- az ellenség nélküli szabadságharcát
- Orbán Viktor magyarok nevében történő nyilatkozatait
- stb......
magyarul ma már nyíltan ki meri mondani, hogy
ORBÁN TAKARODJ!!!!!