Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
+3%-os nap után +1% majdnem. hogyne. láttunk valaha ekkora esést egymás után? -2% után jött a +2%. Soha nem volt egy erős piros után egy másik piros. azonnal visszanyalt mindig a fagyi.
dniel meg sokszor magyarázta ezt a "Kill Zone"-os elméletét. Ez úgy látom csak akkor működik ,ha már shortba kapcsoltak a fiúk. tolják a recovery hullámokat, és amint felér a kritikus szintre, Bedarálják. Per pill nyoma sincs a bedarálálsnak, a fiúk még longolnak, nincs megállás. 2 GAP alatta, a kutya f...át se érdekli, na ez a vicc.
inkább úgy mondanám , hogy hetesen az 5. hullám végé fele lehetünk ( célzóna elméletileg kb. 30800-31100 sacc) ...onnan illene 30000 alá ( ha töri a 30200-t ??? ) sacc 29 k alá köré lekukkantani ( A, B C-set játszani ) ....ha nem menne a 30200 támasz reccs jöhet a 32 k felett ....egy illető eszkábált egy krixkraxot nézegesd meg szvsz https://keptarhely.eu/images/2026/09/22/v03/20260922v031zi7fl.png
jön a tesze-tosza esés + 2000 pont után, eladó még mindig nincs. "egyoldalú piac, csak vevő van" ,még 1800 pont után is. mert hátha megy még 50-et.... hogyne.
https://kephost.net/d/qPcMdZkQKqEcX4gUGPCNbwtöltsd le a képet, mostanában ez az oldal áalakult, ilyen szar lett.emelkedő aljak tetők, az emelkedő oldalazó csatornából északra tört ki, ott a nagy zöld kampó, mint az előző esetben. HA lesz is megálló: dupla csúcs + ez a piros vonalka. https://www.investing.com/indices/nq-100-chart Én amiben bízok, hogy 2 GAP-et hagyott maga mögött, hogy az elsőt legalább visszanézik, ez itt nézve 29930., futiban legalább 30k, pont a kitörési pont. Én nem válaszolok a kérdésedre, nem is tőlem várod, az enyém úgyse számít: mert Én mindig lefele várom, aztán mégis +28750-30700 már... :D
https://www.investing.com/indices/nq-100-futures-chart A nyakvonal inkább 30.000, kereken. Mindig azt a pontot nézd, ahol kitört, így nézve nem 29500 a kitörés, hanem 30000, és 27200-ról jön. ami 2800 32800, 1000-rel több.
Lenne egy kérdésem a TA-sokhoz.. Amit én látok inverz fejvállat a Nasi napos,ill.hetes grafikonon. Az XTB adatai szerint a fej csúcsa 27.200 körül volt.. A nyakvonal pedig valahol 29.500 körül..Na most akkor ez kb.2300 pontot jelent a nyakvonaltól..azaz 31.800-ig mehet még felfelé.. Viszont szokott lenni menet közben efy visszateszt a nyakvonalhoz..mielőtt telhesen kitör.. A kerdésem tehát az,hogy lehet ebben bízni,hogy valahol félúton visszafordul,leteszteli a nyakvonalat,és utána megy 2300 pontot,vagy pedig egyvégtében megcsinálja,és csa esetleg utána korrigál? Melyikre van nagyobb esély. Elsősorban Joe01,Feketemelós,ill. Dexter atya válaszát várnám..
fed +25 BP kilövés. kamatcsökkentésre fókuszálva. ezért mozdult az arany 4300-ról 4400-ra. VAGY a beszakadásra készül? ez magyarázatot adna arra,h miért csorog 4400-ról.
Arany 4400-ról lefordult, akár a jobb váll is lehetne, pedig nem akarnak esni. 4400ról lement 4320-ra. Meddig megy még az arany? Én giga összeomlást várnék ott is. A jegybankok urai a helyzetnek... hát látom. USA 10Y 4,95, birka népség. lement 4,92-re, de már ismét 4,95. Mi lesz ebből? Jövőre giga AI beruházásokat akarnak a cégek? Majd ilyen kamatok mellett betolják?
Jól összefoglaltad.. Annyival kiegészíteném,hogy a 11.30-13.30 az nem csak egy ellaposodott ebédidő szokott lenni,hanem a nagy irányváltasok ideje is.. Sokszor pontban délben.. Látszólag minden különösebb ok nélkül..
https://postimg.cc/1fyP4Trx sok múlik USA reakcióján. ha emelkedő aljakban tetőkben gondolkodnak, és a long rakétát folytatni akarják, akkor irány 31xxx. ha mégis visszanyal a fagyi, a lenti GAP-ek irányába mozduldnak, akkor touchdown vissza a fekete sávba.
A kollégák egy dolgot nem írnak, de majd ezt is megtanulod. Ami ma van, az nem biztos,h holnap is úgy van. Lásd OTP mozgása, ha azt se érted, a DAX-ot még inkább fogod, vagy kevésbé. Mi se értjük, csak tippeljük.
repeta ...napon belül a magas spread + az irányváltások + idő korlát miatt (is) nem javallott a certivel klikkelgetni ( dajcs certik más tészta) , mert könnyen remény tréderré válsz mert nem tudod kezelni a kockázatot mindenek felett.....olyan időket élünk , hogy hiába mekegi tökfej mek elek , hogy ez lesz meg az lesz ezért meg azért ( hiába logikusnak tűnő) a tőzsdei indexek simán elballaghatnak a másik irányba akár pár hétig is simán ....
régi sablon és nem a mindig tuti...:) "A harmadik aspketus az idővel kapcsolatban a különböző időszakok: 22-08 óráig nem javasolt a kereskedés: a spread 6-10 pont, kicsi a mozgás, ha csak nincs valamilyen rendkívüli esemény éjszaka (cfd ) 8-9 óra. Ebben az időszakban számos brókercég eléhetővé teszi a Dax kereskedését, így kicsit mozgalmasabb ez az időszak, de ilyenkor ritkán szoktam belépni, szeretem megvárni a nyitást. A spread leesik sacc 2 pontra 9-9.30 csapkodás irány keresés. Gyakran látom, hogy a napi trend 9.40 körül indul el. Általában eddig az időpontig nem lépek piacra ( van kivétel persze ) 9.40-11.30 Délelőtti trend. Ez a legjobb időszak. Ekkor igazán Dax, a Dax. Nincs nyitva amerika, ő a környék egyik legerősebb tőzsdéje, azt csinálhatja, ami akar . 11.30-13.30 Ebéd idő, kicsit laposabb a kereskedés. 13.30-15.30. Egyre erősebb az amerikai határidős piac, és a megjelenő adatok hatása, ilyenkor ritkán lépek piacra ( jelenleg már 90%ban innen csak amicsi cuccok) 15.30-16.15 Ez elég nagy csapkodás próbálja követni az amerikai nyitást. Sokszor ilyenkor az egész nap felépített trendet visszaadja, majd ha a Dow is méltóztatik abba az irányba menni, akkor újra megjárja ezt az utat 16:15-18:00. Ez a második kedvenc időszakom ( volt du. már általában nem daxozok ( nas100, dj , aranka ,ezüst )). Az esetek nagy részében a Dow-t követi, de sokkal jobban tudok vele kereskedni. Sokszor van, hogy egyszerre törnek fontos szintet. 21:00-22:00. Harmadik időszak. Ebben az időben sokkal csendesebb, lomhábban követi a Dow-t. Sokszor csak zárás környékén gyorsul be, mikor már látszik, hogy a Dow, hol fog zárni. Soxor egy csúnya esőnap után erős korrekciót hajtanak végre az amcsi indexek húzva a daxot is.....általános séma csak
Üdv, Most kezdek ismerkedni a daxxal. Reggel megindult lefelé, vettwm kis shortot, 1 ora mulva raneztem, kis pluszban vagyok, oké. Ujabb 1 ora mulva ranezek, nagy minuszban vagyok mert hirtelen pattant egy nagyot. Nemrég longgal jartam ugyanigy, szerencse hogy csak kis tétellel játszottam. Megszokott ez a daxnal, hogy reggel elindul valamelyik irányba, aztan 1-2 ora mulva fordul es az lesz az igazi irány aznapra?
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?