Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
rossz kérdés , mert a 300as szebb persze...DD)) de én nyitóba a lentebb írtak miatt ( vidám kína, japók) és a rég beragdt shortolók okán bőven feljebb vártam volna az árat ( 470 köré minimum) ...de prompt nyitó után a vix elkezedett felfelé rohanni így zártam rögtön.....a nagy eséseket meg értelemszerűen nem tőkeáttétes számlákkal ( kivéve ha hedgeled és te az xtb-nél tudod) hanem részvénybe hatiba lehet kiülni...de nem osztok észt , mert nekem is kevés van sajnos...:)
Annyira szeretitek itt egy páran az észt osztani,hogy ha valaki máshogy gondolja,az mind hülye... Ma short a fő irány,ez tisztán látszik..Belépéskor a várható irányt kell megérezni,a többi már mellékes dolog. 23.500-nál ez a short irány volt. Az pedig,hogy a longgal ki lehetett ülni több ezer pontos esést,megint csak hülyeség,mert azt egy számla sem birná el..
Nem azt írtam, hogy longot kellett nyitni. Eszem ágában nem lett volna. Ettől függetlenül longot rajzoltam 24xxx várakozásokkal. aztán lassan 22xxx van újra.
A többiek - a short keménymag tartja (zsuzsa és csdobos), te miért zárod? Tudom mit írtál, elolvastam. https://www.investing.com/indices/germany-30-chart 23330-at letörte, 23280-at letörte, 23150-at letörte, ezeknél kell stoppolni Én itt és most, emiatt 23160-nál stoppolnék (23080-nál erőlködik), ha nagyon nem akarnám, hogy visszanézzen rám, ha daytradelnék. HA leszakad a 23050 (ez alá) > STOP 23050, és már többet nyersz, mint a fixen lezárt pozival. 23050 Nagyon kritikus pont, 23040-et védik amúgy, nem az 50-et. Előtte meg akarják fogni. 22920-22909 között kb. van egy GAP, ha nagyon zárni akartad volna: TP 22920 STOP 23160. Így állna a pozim.
Short esetében minimum 15 perces gyertyák legmagasabb pontjára érdemes tenni a stopot "záródás után"ha valaki nem akar bajlódni a trendellemzéssel, ha nincsen csapkodás ez általában sokáig kitarthat. Vagy 1 percesen meghatározni az esésben keletkezett ellenállás szinteket, és fölé rakni a stopot.
messze nem gondolnám , akinek volt egy picike eszecskéje ( a kicsik zömének nincs , mert a birkanyiroo után szabadon , mert a birkákat megnyírják majdnem mindig ugye ) az menedzselte a poziját húzta a nyarőt biztosítva a stoppot az ár után...a sentiment szerint meg jópár számlácska a bíg shortban margit nénizett ( margin call) felfelé...és aki azt gondolja , hogy 4500 pötty emelkedés után bármikor nem indulhat egy 23000 indexnél korrekció hááát az megfogja tanulni a szponzor élet fájdalmait ..... a vix szépen megindult prompt nyitó után pár perccel felfelé és aki picit is látott grafikont és hozzá pár biszbaszt az nem állhat bután tátott szájjal a faxerdőbe , mer "űgyis felmegy" pont ahogy felfele a sokat met már esni fog szekció lángelméi (remény tréder)....tele voltak erre is csak kihaltak, mint a dínók...DD)) a kettő között egy a nagy különbség a daxban erős long trend volt (van és jelenleg naposon) és aki longolt lehetett akár khhmmm nem okos a tárgykörben kiülhette a szitukat.....már persze ez azoknak lehet érdekes akik pénz akarnak keresni, mert ugye kit érdekel , hogy erőltetett vagy nem valami ha jó felé pörög a számlálóm , főleg arra a pár percre van pár napra.....:) "A piacnak csak egy oldala van, és ez nem a bikák vagy a medvék oldala, hanem a helyes oldal. " (Wall street-i mondás)
Semmiképp sem nyitottam volna reggel longot,akkor sem ha nem lettem volna már poziban..Az csak egy erőltetett felhúzás volt nyitás előtt..Most viszont zártam a shortot 300 pont nyerőben. Szerintem mára végeztem is,vár a meló,mert valamiből meg kell élni..😉
5000db certis itt zárt 23080 körül. a (2-vel) előző napos gyertya tetején. De ezt még tegnap nyitotta. Emlékem szerint 4777 körüli értéken, és most 4850-nél zárta. Kiszállt, nem bízik a további esésben. 1 nappal korábban lépett poziba, csak ezt rontotta el.
De látod, kit érdekel, ha nyert rajta? 60-70 pontot nyert a röpke felszúrás miatt. Látható volt 8 órától, hogy futi 23400-ról felment 23520-ig. tegnap is itt erőlködött. Majd nyitóban tolt egy 23550-et, tehát kiiktatták a shortok egy részét. A tömeg longban volt, várva, hogy átlépje az ATH-t. Longos tömeg nélkül (mert már eleve lonban ülnek) + nincs shortos (short stop) támogatás, így nem lehet ATH-t ütni.
A multkor sem sikerült megtartanom.. Most sem fog.. Túl közel rakom a stopot,mert a nyereségre szükséfem van.. Aztán persze ki is ütik... Nem baj jól van ez így.. A veszteség elkerülése lett mostmár a legfőbb célom.. Az már nem érdekel,ha kimaradok valamiből...
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?