Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
És igen, most én is tpztem, megvártam, hogy felszúrjon értem 22360 környékére. Nasdaq napi mintől 50 pötyire, és amúgy a szakadástól is. DAX erős korrekciós fázisban, nasdaq meg alig esett, elég szar párosítás. Főleg ha jön egy -2% nasdaq...
én is longoltam,de már be is fejeztem. Inkább az a kérdés, miért nem shortoltam? 22710, 5x megcsapta, 1h-n piros piros "azt kereskedd, amit látsz". TL150 4500 volt a terv, ehelyett összejött a 4700 Ft... ("vacilálás") 4800-on dobás. aprópénz, 10k tisztán. Még nem longos szerintem. 22260 alatt halálvölgy. Pont emiatt kellett longolni. De m5-ön már gyártja is a csökkenő tetőket... sztem jön itt még a 22200 is.
Shortban vagyok már jópár hete, csak azt mondom 200 napost illik visszanézni. Ha nem sikerül nagy volumennel visszatenni, akkor bizony brumm brumm mackósajt. XTB short-long ration: 22-78. Nem túl bíztató a buy the f*cking dip nevelte hordáknak.
a kéretlen tanácsadás olyan mint a tanácsadó segglyuka nem vagy rá feltétlenül kíváncsi ….:) ha nem vagy még konzekvensen sikeres tréder érdemes lehet napi veszteség limitet beállítani és ha elbacol valamit akkor ne akard 5 perc mulva visszakeresni , mert akkor nem fogsz a tetőkön shortolni és az aljakon longolni …..ill tudomásul kell venni , hogy nincsen mindig az instrumentumokon jó belépő tehát ha ráérsz 10-12ig nem biztos , hogy célszerű belépni , mert a remélhetőleg meglévő biszbaszaid (???)nem mutatnak egységes irányt …ja és ha napon belül a forma1ben lovizol még féletlenül se várt , hogy jön a messiás aki tudja a tutit …. a fórumokat egy csomó unatkozó hülye gyerek írkál össze vissza , akiknek éles számlájuk sincs ….áttál te itt a nagy tudású:) déjtréderektől valaha egyetlen éles számláról felrakott hiteles képet kereskedésről kivéve 3 főt (...DD)) ? akkor mit gondolsz, miért titkolják ennyire? elárulom: nem azért mert akkora nagy tudású guruk, hanem mert akkor kiderülne, hogy: 1, még a fagyiravalót sem keresik meg, 2, nincs is éles számlájuk, csak metán bohóckodnak kávészünetben (mert hát bár előadják a nagy tőzsdést, de azért melóhelyre be kell járni:)
Eddig hányszor alányúltak már? Elég megnézni a nasdaq erőltettt menetjét. 2x omlott 22000-ről vissza 21000-re, 3.jára kopp. Egy GAP-es esés nincs, ami vicc szerintem. 22200ról 1 GAP sincs. nvidia 107 alatt "game over" deepseek jött látott nyert. Nasdaqot minimum 18500-ra várom, de még a 17000 sem elképzelhetetlen. Hűtlen apácák reszkethetnek.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?