Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
22460 az utolsó alj. a Robotnak eszerint 22461-462 körül már vennie kell. Ha látja, hogy nincs erő, borít rajta 30-40-50-80 pontot, shortosok realizálnak, jön vissza erőből. Ezt csinálják.
1db TL certi LEGOLCSÓBB 13000 Ft/db TS 3000 Ft környéke. 13000 Ft-os kötési költsége 4x annyi>>>még több spread. ÉS szerinted mennyit esik? Certivel nem lehet stoppolni érdemben. Még 2 hónap és újra Erste Traderezek, már poziban lennék 22590-22600-ról. és STOP 22580 vigyorogna.
Addig miért nem teszed meg a longot? Én már csak longot nyitok és jön a zsé. Azt kell csinálni, amit a piac diktál. 22500-t is úgy ott hagytuk mint a pinyt. Aztán majd azon kapjuk a fejünket, hogy 23-k jön. Amúgy tudod min nyomtam fel az agyam? Hogy évekig ültem átlag kb. 400 Ft-os Telekom részvényben elég nagy tőkével. Mondom majd felmegy egyszer 800 ft-ra és eladom. Aztán hagytam a francba a bét-et és nyomtam az Admirát. Erre te beírtad, hogy 1400. Hogy mi van? Ááááá. Kár volt kiszámolni, hogy mennyi pénzem lenne.
Majd fog esni , csak akkor mások fognak tátott szájjal besétálni a fax erőbe. Ha csak az uccsó emelkedést a havi grafikonon korrigálná az ár csak az emelkedés 61es fibóig változni fog a leányzó fekvése (fogja). Akkor a vaklongosok azt mondják majd sokat esett emelkednie kell már ( és értékes leckét kapnak a stopról még értékesebbet minuszba ha nincs) , ráadásul a közhiedelemmel ellentétbe a maci piacok sokkal xarabbak kiszámíthatatlanabbak, mint a bika. Minden lesz.Minden volt már fel is le is ...:) "A piacnak csak egy oldala van, és ez nem a bikák vagy a medvék oldala, hanem a helyes oldal. " (Wall street-i mondás)
Ahogy én szoktam hívni " mellézárós nap", a testében mozog. Két dolog képzelhető el. Mellézárós nap: tetőt eléri, ROTTY, de úgy Isten igazából. Mivel az AI képben van, TA. Tudja, hogy ki akarnak vele baszni, ott a short tömeg beállna. Így tehát, tudja mi a dolga. ERŐBŐL neki kell mennni a 22630-nak, ha ez a célja, hogy tovább tovább tovább. 1%-ra van a 22837-től ott jócskán kapna muníciót a longra (DAX utolsó TS pl.) Jó persze ez certi. anno a NAsdaq is hasonól volt, 20700> 20500-el kicsapták a TS-t, nem maradt, jött a 17500. esett 1000-et, mire jött az új TS....
Ez a magyarázata annak, hogy nem képes esni. Ha van is esés, maximum az előző 1H aljig esünk. ÉRDEMI esés után LONG LONG LONG nagyon nagyon túlhozott állapotban esik 100-150-et, de utána azonnal long. valószínűleg egy MI alá beraktak néhány MRD dolcsit, megoldja. Nincss esés. kimaxolják, kipörgetik a shortosokat. Kicsit ilyen kínai/japán "tőzsdekorrigálás", +30% pár hét alatt, a rohadjatok meg shortosok kategória.
a jelen szituban (is ujra sokadszor ) jobban érthető xy által fércelt tézis " Keynes nyomán, a tőzsde egy olyan szépségverseny, ahol nem azt kell kitalálnod, melyik a legszebb lány, hanem azt, hogy a zsűri kit gondol legszebbnek. Ezt a különbséget nagyon fontos megérteni. Ha valamilyen istenadta véletlen folytán te hajszálpontosan meg tudod jósolni, milyen tőzsdei következményei lehetnek egy hírnek, sajnos nem jutsz messzire ezzel az információval. Nem számít, hogy neked igazad van-e. Csak az számít, hogy a legnagyobb és a kisebb piaci szereplők összessége mit gondol. Ha tévednek, attól még az történik, amit ők gondolnak.Nem kell újságok tucatjait olvasnunk, nem szükséges vérre menő vitákat folytatnunk különböző fórumokon. Egyetlen dologra kell figyelnünk, az ár alakulásra. Persze ez így sokkal egyszerűbben hangzik, mint a valóságban és nem tudtunk megállapítani meg abszolút időtálló igazságokat."
én tegnap 2 pozit nyitottam. 22420> close 22335 22510 (22570 rotty után), close 22470 körül? vagy valahogy így. 22470 után jött a 22630. Szóval HA nem zárom ezt a 22510-est, most is CSAK lesnék. "short"rövid.
https://kephost.net/p/MTc0MzUzMg.png DAX M15. "A NAGY ESÉS " = oldalazik. emelkedő bolik, m15-m30. nagyobb eséshez valami drámának kell jönni. ami jelenleg nincs...
A picit rosszabb PPI és Trump kölcsönös vámrendelete ellenére is szétvettek mindent tegnap. Na de ma Core Retail Sales 14:30-kor...DD)) " A kockázatvállalási étvágy a sztratoszféra felé tart:A tőkeáttételes long equity ETF-ek eszközei rekordszintet értek el, 95,0 milliárd dollárt a múlt héten.Összehasonlításképpen: a 2021-es tőzsdemánia idején a tőkeáttételes hosszú ETF-eszközök 67,6 milliárd dollár eszközértékkel, 29%-kal alacsonyabbak voltak.2022 harmadik negyedéve óta a derivatívákat hosszú fogadásokra használó alapok teljes eszközállománya megháromszorozódott.Ugyanakkor a tőkeáttételes short equity ETF-eszközök 13,3 milliárd dollárral, 8,5 milliárd dollárra csökkentek.Más szavakkal, 1 dollár tőkeáttételes short ETF-ben lévő tőke esetén rekord 11 dollárnyi tőkeáttételes long ETF található mellette.A bika érzés él és virul. "
m5 boliközép 22564 "mágikus atya szintje". kitörési pontok: 22530 támasz: 22510/22480 a tegnapi 1H MIN 22474 volt, most ma 22480. "mesterséges árfolyam kezelés".
hey papi, mintha 22400-at jósoltál volna reggelre?! hát bassza meg már megint 22560. tegnap olvastam híreket. mi szerint az EV autókat (tehát elektromosak), nem igazán viszik, így kitolhatják a belső égésű motoros autók értékesítését. És MERT ezt tudja gyártani a szegény EU. mint írtam, megnézve a mostani autógyártók papírjait, már 25%-ot emelkedtek. És még bőven van -lenne bennük kakaó, sajnos ATH-ig 50%....emelkedés, igen basszák meg , 50%. 1,3% kell a certi KO-hoz, miközben 20-30-40% emelkedési potenciál van NÉHÁNY részvényben, problémás. Azért probléma, mert 1-2-3-4-5 részvény emelkedése ,viszi magával a DAX-ot. A DAx emelkedése pedig a többi részvényt segíti, a többi részvény ismét a DAX-ot segíti, akár stoppokokbna, akár akárhogy. "Végeláthatatlan long impulzus", ami 1x végetér, de szerintem az utolsó DAX TS -nek meg vannak számlálva a napjai. Ha nem is ma 22837, de 1-2-3 héten belül esélyes, hogy szarrácsapják.
dax : mánia van turbo fomo a hagyományos elemzési módszerek és számított ellenállások nem vagy csekély hatásfokon működnek és jelenleg extrém túlvett ...........ellenállások : 564 , 625 , 697, 762 ....a 697 elméletileg erősebb ellenállás ( de a lentebbi 420 sem működött már) .....aki veszi annak célszerű fokozottan figyelgetni a kockázatkezelésre (a tőke védelme mindenek felett) https://www.youtube.com/watch?v=lC4JCtkATpY
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?