Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
Kedvet is kaptam egy demo számla nyitására. Azt mondta a dashboard, hogy adjak neki becenevet, ha akarok. Gondoltam, legyen "februar". Így lett egy februar nevű számlám 10e.€-val. 🎞️🎢👌💶🎲💰🗽🌐🆓▶️🪝⏳🚦
A tőzsdét lehet hívni kaszinónak , lovinak , Forma 1nek , vadnyugatnak lényegtelen, de egy biztos , hogy csak akkor célszerű pályára lépni ( mindegy milyen idősíkról beszélünk ) ha van némi előnyünk a saját biszbaszink rendszerünk alapján legyen az bármi is. Mivel a tőzsdei termékek ( fokozottan napon belül) mozgását sok sok vis maior esemény , adat , hír határozhatja meg , ami az addig jellemző mozgást ( fel , le) megváltoztathatja így érdemes a stop valamelyik fajtáját használni ( tudományosabban kezelni kell és célszerű a kockázatot ). Persze mindent lehet és csak a vége számít van profin , nincs profit és a keletkezett profit arányban van-e az elbacott idővel. A tükörnek nem lehet hazudni. https://tozsdelap.blog.hu/2011/03/07/a_traderre_valas_5_fazisa_avagy_te_hol_tartasz
Sziasztok! Egy gyakorlati kérdésem lenne. Régóta tőzsdézek OTP direkten keresztül, de eddig csak a budapesti tőzsdén kereskedtem. Tegnap adtam egy vételi megbízást a DAX-on ami a tranzakció státusz szerint teljesült is tegnap. A kérdésem az lenne, hogy ez mennyi idő elteltével jeleneik meg az értékpapírszámlámon, hogy el is tudjam adni? Jelenleg, még nem látom. Köszi!
Kaszinó. Az esetek 80-90% ában inkább pozitív hírek jönnek, senki nem a szart híreszteli, hanem a jót. Így tehát a longra több esély van, mint a shortra. Esély = kaszinó. Én azt mondom, amivel nem értenek egyet sokan itt. Stop igen is kell. Főleg daytradenél, nagy tételben. Lehet kibaszik veled , de néha megvéd. Lehet 4x beszopat 100 usdvel összesen, de ha egyszer rádég -400? Melyik a jobb? Meg ezt a folyamatos irányváltást kell befejezned. Elindul egy kitörés, az sűrűn több napos, főleg ha sávaljrol indul vagy kiugrott boliból. Én ezért rajzolok néktek. Jó kereskedést mára?
Normalis kockazatkezeleshez, normalis diverzifikaciohoz több 10milliós egyenleg kell. Csak ezt nyilván nem promozza egyik broki sem. 90-90-90 es szabály ma is ervenyes: a kereskedok 90%a 90 napon belul bukja a tokeje legalabb 90%at. Ha nem ebbe a kategoriaba tartozol, akkor mar tanultabb vagy mint a sokasag.
Jó magam sosem titkoltam, hogy nincs munkám, mert van. Sőt vállalkozásom is van. És azt sem titkoltam, hogy nem ebből élek meg, mert valóban nem ebből élek meg. Én ezt keresetkiegészítésnek fogom fel, meg egy kicsi lovinak. Más kaszinózik, én tőzsdézek. Szerintem ez is kaszinó. DE ezzel sokan nem értenek egyet. Régen sokkal kiszámíthatóbb volt. Volt időszak, amikor egy nap alatt dupláztam. Az is Trumpnak köszönhető. Minden eset, én meg full tőkével beleálltam a longba. Aztán vasárnap benyögte, hogy megállapodik kínával. Épp karácsony előtt volt. 5-10%-ot ugrott minden. Dobtam is egy hátast. Szerintem azt se írtam be. A dühöngést sokkal hamarabb. Vannak jó és rossz időszakok. Olyan ez, mint az ügyfél. Az elégedett ügyfél általában csendbe van és ritkán ír köszönő levelet, a dühös annál inkább. Most rossz időszakom van. Amire bazíroztam, az a januári rotty, ami nem akar bejönni. Lehet, hogy csúszik egy kicsit.
21.150-nél szálltam ki hétfőn a Nasdaq longból.. Mert ugye zárni kell napon belül,nem tudhatjuk mit hoz a holnap..🤔 Volt is utána minden nap egy kis vola,de akkor is kifizetődöbb lett volna megtartani a longot,mint minden reggel spekulálni +0,8%-nál,hogy fordul-nem fordul...Ezt sokan nem akarják itt belátni,hogy a rövidtávú 2-3 napos,max 1 hetes egyirányú kereskedés,(persze jókor kell beszállni),kifizetődőbb,mint az ugrabugrálás..
ilyet csak egy soknickes exfodrász ( béke nickjeire, emlékét megőrizzük) terjesztett valami szegény papról ( szvsz Matyi atya lehetett az Ff topikból , persze ez csak konteó) ..DD) Törölt felhasználó 2022. 06. 03. 10:06Előzmény: #3961 KrisztinaI#3970Ennyi sületlenséget már rég nem olvastam:) A legjobb: "aki fénykorában a Lehman Brothers-nél volt Analyst. Ő tudja, hogy hová tart a piac, és miért"- ezen besírtam a röhögéstől. Az megvan, hogy a Lehmann 2008-ban bedőlt? Tudod, akkor volt vmi kisebb pénzügyi válság. És ő volt ott az analiszt...áááá... Már hogyne lenne saját vélemény. Szerinted a sikeres kereskedők, befektetők naphosszat vmi noname fórumokat bújnak ötletekért? Ahol a főguru benyögi, hogy 'mápedig xy részvény innen hetente fog duplázni? Aztán azóta nem hogy nem duplázott, de inkább esett. Vagy ahogy kajli kolléga írta: osztják évek óta az észt, ülnek a méretes bukóikban és várják a csodát? Ja meg déjtrédernek kell lenni iszonyatos tudással. Aham...bollingereket, rsi-t macd-t fejvállakat még a hülye is fel tud rakni, oda tud képzelni egy elemzőprogrammal, értelmezni már nem annyira. Láttál te itt a nagy tudású:) déjtréderektől valaha egyetlen éles számláról felrakott hiteles képet kereskedésről? És ha nem:) akkor mit gondolsz, miért titkolják ennyire? Elárulom: nem azért mert akkora nagy tudású guruk, hanem mert akkor kiderülne, hogy: 1, még a fagyiravalót sem keresik meg, 2, nincs is éles számlájuk, csak metán bohóckodnak kávészünetben (merthát bár előadják a nagy tőzsdést, de azért melóhelyre be kell járni:) 3, nanolotokkal tolják az ipart, mert annyira nincs lóvé, csak feltűnőségi vágy egy névtelen fórumon 4, 3-as pont, de nem is kereskednek 5, stb... Ezen a fórumon egyedül egy többickes feketén dolgozó papról tudom elképzelni, hogy napizásból megkeresi a kenyérrevalót, a többi déjtréderbe én nem sokat látok, megkockáztatom, hogy némelyiknek még éles számlája sincs.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?