Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?
21700-ról tartott short, ha onnan van, és nem 21710-20-ról, akkor -30 EUR-os stopnál "kiszállás". de lehetne akár már 0-ban is, 21700-is, de mi küzdünk:D és benyalnánk (én legalább) a -30EUR-t, ha ez történik. A nasdaq pont azt csinálja, mint tegnap. Éjszaka örömködött a GYJ-kre, DAX IS...miért is? Mert Meta MS jót jelentett?... Azóta meg ismét csorog, tegnap pont így kezdték. futi nagyon akarja tartani a 21620-at. 21520-at is megcuppanthatja, ha berosál. (sávalj)
a daxon csodálkoznék ha ma a 790 környékét nem pusszantaná meg...tele van extrém mennyiségben a kicsik által nyitott (a sentiment) szerint shorttal napon belül , havin , 3 havin , évesen....ilyen esetben 10-7(8)X szívás a short (értelemszerűen nem mindíg , mert ez sem a szent grál sajna (egy veterán apáca szerint a delfi jósdából ) .. + ráadásul 30-100 pötty reményében a napon belüli hiénák simán ráugranak egy longocskára + h4en az 5. hullámban van vagy micsoda (ezt súgta a szent szellem ...DD)) az amcsik (dodos vevők) megálmodják https://www.youtube.com/watch?v=--gDIzlCM6M
Leírtam az érveket, a mai DAX short nyitás mellett. (TA alapú) EKB csökkentett, FED nem. Hogy ettől miért marad az EUR, azt én nem értem. Hiszen nő a kamatkülönbözet. Minél tovább kivár a FED, míg az EKB meg csökkent folyamatosan, közelítenünk kellene a paritás fele. Ez persze nem ok az esésre, önmagában. Pont ezt írtam, hogy várni kell VALAMI jelet, vaktában lövöldöztetek eddig. Ma itt a jel, órás elakadás, kioldalazás a sávból. Előbb írtam: ha 21685-ről nem küldik meg újra, furcsa lehet. Ezt már most írom: 21685-nél ERŐLKÖDIK. Várnék egy 21662 körüli lebukást. Természetesen stopot használnék. ÉN, ti azt csináltok, amit akartok, úgyse hallgattok rám. (21730-at írtam STOPnak) Az erő legyen veletek. Bonti b+ remélem ma rádszakad a FED bankja, néhány tonna aranyrúd. KÍvánom, hogy szerencsétek legyen! // Kontra: de még mindig az m5 kitörést tartja. de legalább 14:30-tól nem indult ez a zöldülés... rajzolok mindjá..
Nem akartam már beírni,mert biztos hülyének néztek..de következetes vagyok,ezért visszanyitottam a tegnapi shortokat ma,ugyanazt a mennyiséget,csak feljebbről. Ha később írtam volna be,nem lenne túl hiteles..talán már így se..Szóval 21.820-ról van cfd-ben,2677-en certiben..
Az előző commentben írtam, hogy a short most nem rossz ötlet. Megfelelő stoppal. Sávalj + gyertya is mutatja, hogy "talán" esik. Csak akkor biztos, ha már esik, addig a stop megvéd, ha rakéta jön 14:15. És ismét ott van még a 14:30-15:30, tegnap is ilyenkor zöldült...
https://kephost.net/p/MTcwNzU4OQ.png TA alapon a doji "teteje" fölött STOP. 21723>tehát a 21730 jó stop szint. megerősítés: piros gyertyák, és sávtörés kell. 14:15 EKB kamatdöntés. Simán pattanhat sávaljról, ha szépeket mondanak, tehát kiszúrhat a sávból, ha utána mégis visszajön, egy erős rakétával. Negatív scenario, ott a képen, zakó 21650 alatt.
https://kephost.net/p/MTcwNzQyNQ.png Dax m5: kitörés "gyanús", de még csak gyanús, egyelőre. így nézve legalább értitek, miért 21650-et írtam long stopnak. mert emelkedő aljakat feltételeztem. így tehát 21650-re nem igazán nézhetett volna vissza ismét. miközben írkálok: 21707.
DAX
Előrejelzés, visszatekintés, napi chartkövetés, hír, füles, megérzés, nyerő-vesztő... minden.
Jelen pillanatban a németeknél általános a vélemény, hogy a DAX kb. 600 ponttal van "alulértékelve" az amerikai indexekhez képest. Önerőből hogyan fogja tudni ezt ledolgozni? Le tudja egyáltalán?