Topiknyitó: Dezso_Laszlo 2011. 08. 19. 18:39

Paksot le kell bontani, új energiastratégia kell, biometánnal és GDP-növeléssel  

link



Mindenki a saját szemével olvassa: micsoda bődületes ökörség a Fellegi-Bencsik páros által összehozott NEMZETELLENES STRATÉGIA, amely csak az energialobbi környezetrombolását szolgálja.



A mezőgazdaság energetikai fejlesztése a legfontosabb, amellyel 12 millió CO2tonna/év üvegházhatás-keltés akadályozandó meg, cca. 1,0 ... 1,3 millió használatlan termőföld kerül - a lehető legkíméletesebb, egyúttal legalacsonyabb munkaigényű - művelés alá, ... de az sem elhanyagolható szempont, hogy a családi agrárgazdaságok éves nettó árbevétele átlagosan 2 millió forinttal nő, hatalmas mennyiségű építési megrendeléshez jut az építőipar és mintegy 90 ezerrel több munkahely keletkezik, mint a minden szempontból kártékony Paks-bővítéssel.



A családi/osztott áram- és melegvíztermelést kell támogatni, mert ez fogja helyettesíteni a 10 ÉVEN BELÜL FELSZÁMOLANDÓ VEZETÉKES ÁRAMRENDSZERT.



A járműpark CNG-re való átállítását kell támogatni.



Igen nagymértékű ENERGIATAKARÉKOSSÁGOT kell támogatni, hiszen az ország energiaigénye HUSZADÁRA CSÖKKENTHETŐ.



Nna. Ez energiastratégia, ugyanis az EGYRE GYORSULÓ GLOBÁLIS MELEGEDÉS LEÁLLÍTÁSÁT összekapcsolja a GDP NAGYMÉRTÉKŰ NÖVELÉSÉVEL!
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Dezso_Laszlo 2011. 11. 30. 20:30
Előzmény: #558  szarvasvadasz
#560
Én a zsigereimben mást szoktam érezni.

Sztem az energia KULCSPROBLÉMA, a GW leállítása vagy gyorsítása, ez a GYILKOS NÖVEKEDÉSIMÁDAT alfája és omegája. Mindenki, aki növekedésimádó, az GYILKOS, akár Levegő Munkacsoportnak hívják, akár máshogy. Minden környezetromboló vállalkozás környezetrombolását be kellene jegyezni a cégnyilvántartásba és el kellene tiltani őket MINDENFAJTA szponzorálástól (akik meg elfogadnak ilyen kétes eredetű szponzorálást, azok környezetromboló jellebét is cégnyilvántartásba kellene venni).

(Több észrevételre válaszolva: a GLOBÁLIS gazdasági recessziótól azért egy átmeneti, kb. tízéves időre mentesíthető lenne az ország

AZ AGRÁRIUM CSALÁDI BIOMETÁN-FEJLESZTÉSEIVEL,

persze, az Orbán-Fellegi-Bencsik trió környezetromboló ámokfutása nélkül.)
Dezso_Laszlo 2011. 11. 30. 20:19
Előzmény: #557  B Gabor
#559
Szerencsére a fidesz-kurzus nem tart olyan soká, a kövekező - épeszű - kormány nyilván leállítja, privatizálja, ... az azért sokat elárul, ahogyan a bővítés hívei minden ilyen hír alkalmával meglapulnak, hallgatnak, mint sz*r a fűben.
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2011. 11. 29. 21:50
Előzmény: #551  Dezso_Laszlo
#558
Sokan vagyunk valóban, egy kis adalék hozzá:

link

Energia: a zsigereimben érzem, hogy az energiaprobléma igazából álprobléma, körül vesz minket korlátlan mennyiségben.
B Gabor 2011. 11. 29. 20:54
Előzmény: #554  Dezso_Laszlo
#557
A Hülye magyarok meg megépítik, kölcsönből kamatos kamatra, azt az erőművet, amit a németek bezárnak!
Hülye fa..ok!
Dezso_Laszlo 2011. 11. 29. 15:05
Előzmény: #1  Dezso_Laszlo
#556
link

"Az új gázolajár-rém: 550 Ft"

Nekünk, környezetvédőknek ez nem "rém", hanem ZENE FÜLEINKNEK. Minél magasabb a fosszilis szén ára, annál nagyobbat kaszálhatnak a biometán-termelők ... mert azt ugye senki sem képzeli, hogy a helyettesítők - pl. a bio-CNG - ára változatlan marad?

Az agrárium családi vállalkozásaiban a CNG-vel elérhető árbevétel egyre jobban meghaladja az 50 %-ot, közelít a 60-hoz ... és mire a "rém" megérkezik, addigra bőven elhagyja a 65 %-ot is. Aki nem áll rá a biometán-kivonásra, az a saját árbevételi lehetőségének a 2/3-át fogja kihajítani az ablakon ... az ilyenek persze tönkremennek majd, saját döntésük miatt.

HAJRÁ KŐOLAJÁR!
Dezso_Laszlo 2011. 11. 27. 12:37
Előzmény: #554  Dezso_Laszlo
#555
Ha Angela Merkel úrhölgy támogatja Orbán Viktor és Fellegi Tamás magyarországi KÖRNYEZETROMBOLÓ ámokfutását, gyorsan megkaphatja ő is a jelszót:

DEUTSCHE SCHEISSE, GEH NACH HAUSE!
Dezso_Laszlo 2011. 11. 27. 10:18
Előzmény: #1  Dezso_Laszlo
#554
link

"Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter a Paksi Atomerőmű által elvégzett Célzott Biztonsági Felülvizsgálat eredményeivel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy az Országos Atomenergia Hivatalhoz benyújtott Végleges Jelentés alapján megállapítható, hogy az erőmű megfelel a biztonsági követelményeknek. A tárcavezető bejelentette, hogy a szakminisztérium új atomerőművi blokk(ok) létesítésére tesz javaslatot a kormánynak, amely az energiaellátás fenntarthatóságát, biztonságát, az üzembiztonságot, a megfizethető energiát, a klímavédelmi és finanszírozhatósági szempontokat mérlegeli majd. A nemzetközi tender kiírása támogató döntés esetén a jövő évben várható - olvasható az NFM közleményében."

Gondolom, a Moody's nem volt elég, ezért Fellegi most az S&P-t akarja leminősítésre bírni. Ezzel az őrült bővítéssel végleg tönkreteszi az országot. Nem elég nekünk a mezőgazdaságunk szétverése, nem elég nekünk az olcsó magyar munkás érdekeltté tétele a környezetromboló gépkocsik gyártásában, nem elég az építőiparunk megrendeléseinek a felszámolása, a fideszes recesszió, most még ide nekünk a nukleáris veszélyt, aszálykeltést, jó nagy külker. passzívumot, jó magas államkötvény-kamatokat, stb. is ... sztem nem jó ötlet volt Merkeltől a veszély exportja, ezt nem köszönjük meg a németeknek.
Dezso_Laszlo 2011. 11. 27. 09:56
Előzmény: #544  upgrayeddAKS
#553
Bár nem vagyunk egy véleményen, igazad van a másra-mutogatás stupidságának a kipellengérezésében. Ez a tökvakarászós mocskolódás nem helyettesíti a céltudatos, lázas munkát. Én a célt adom, ti adjátok a munkát :)

(Megjegyzem, a más szemében látod a szálkát, igaz? :)))
Dezso_Laszlo 2011. 11. 27. 09:22
Előzmény: #543  Magicmaan
#552
Ez a burkolt zsidózás sehova sem vezet.

A határon átmenő forgalmat környezetrombolási bírsággal kell sújtani, az átlagos 20000 km-es környezetszennyezésnek megfelelő széndioxid-kvóta elvonásával.

És persze, a kvóta árát is minimalizálni kellene: aki a kvótáját 18000 Ft/CO2tonna ár alatt vette, az a különbözetet az államkasszába fizesse csak be szépen.
Dezso_Laszlo 2011. 11. 27. 09:10
Előzmény: #542  szarvasvadasz
#551
Idézeted a topikindító emberi dimenziója, tipikus HR-irányú elemzés. Én ugyanezt mondom, csak hozzáteszem a probléma megoldását is.

Hogy a megoldás sokaknak nem tetszik? Hát ... még értelmes alternatívát senki sem állított szembe a mezőgazdaság energetikai fejlesztésével. Ha valaki csak negatív véleményre képes (Mecsek, petimaci/paksimaci/brumi0000, stb.), annak mi értelme lenne válaszolnom?

Az idézetben azonban van egy rész a szeretetről. A hétmilliárdos lakosság esetében semmiféle szeretet nem lehetséges. Ha egyszer a mérsékelt égövi Bioszféra (trópusok, tengerek békén hagyandók!) csak 52 millió embert tud eltartani (a biológiai sokszínűség megőrzésével), akkor a 7 milliárd az már erős túlzás, vagy ahogy Woody Allen írta A végzősökhöz című novellájában: ez már több, mint ahány ember a legnehezebb zongora felemeléséhez kellene. A szeretet ellentéte, a gyűlölet, az tipikus túlnépesedési marker ... és a gyűlölet korában élünk a 140-szeres túlnépesedésünkkel. Nem újkeletű a dolog, hiszen a Föld lakossága kb. 4000 évvel ezelőtt lehetett 52 milliós (ha Jézus a túlnépesedés megszüntetését adta volna legfontosabb parancsolatba a szeretet helyett, azzal a szeretet automatikusan helyreállt volna).

A 4000 éves zsákutcából vissza kell tolatni. Ha nem csökkentjük a létszámunkat globálisan 52 millióra, akkor nem leszünk képesek a Bioszférából megélni, a biodiverzitás megőrzésével. A zsákutcák persze ebben a 4000 évben is tovább születtek: a munkahely-faló profithatékonysággal szemben a 130 USD/GJ mértékű átlagos energiahatékonyságot kell célul kitűznünk (a jelenlegi 90 USD/GJ helyett), fel kell hagyni az energiapazarlás más formáival is ... és meg kell szabadulni egy sor üvegházhatás-keltéstől: hőerőművektől, áramhálózattól, szarvasmarha-trágyától, világkereskedelmi logisztikától, stb. Erre valók a bertum-elven épülő energia-majorok, amelyekben a hagyományos élelmiszer- és háziipari-önellátáson felül ENERGIA-ÖNELLÁTÁS is folyik. Ezért kell Paks bővítése helyett a biometán-kivonás OSZTOTT (és nem koncentrált, kedves Mecsek!) formája ... ami a sok apró építkezéssel építőipari fellendülést hoz, a munkanélküliség felszámolásával.
Sigorszky 2011. 11. 25. 22:18
Előzmény: #542  szarvasvadasz
#550
Ezek szép, igaz gondolatok.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2011. 11. 25. 18:19
Előzmény: #548  Magicmaan
#549
"utólag" persze nem sokat ér, no meg talán a "könnyű okoskodni" effektusban is van valami, de talán a nívósabb helyek (jobb éttermek, stb.) felé lehetett volna szállítani, ha megfelelő a logisztikai háttér
bár azok tudtommal jellemzően szintén a nagyoktól rendelnek, tehát nem egyszerű feladat ilyen megrendelőket szerezni
persze az egész piacgazdaság ilyen: nem könnyű a versenyben talpon maradni
Magicmaan
Magicmaan 2011. 11. 25. 18:12
Előzmény: #547  upgrayeddAKS
#548
Mindenki hibás csak én nem :)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2011. 11. 25. 17:56
Előzmény: #546  Magicmaan
#547
tehát a fogyasztó a hibás :)
Magicmaan
Magicmaan 2011. 11. 25. 17:49
Előzmény: #544  upgrayeddAKS
#546
A nagyszüleim, szüleim zöldségtermesztéssel foglalkoztak, én élesben éltem át, hogy hogy lehetetlenült el az egész, hogy zúdították rá a népre a külföldi olcsó szart, amellyel nem lehetett versenyezni...
pedig a szüleim fejlesztettek, fater okításokra járt, stb. stb.
Befuccsolt.
Ezután átálltak dísznövényre, szerencsére az a mai napig megy, de rengeteg meló van vele, hogy versenyben maradhassanak - a lényeg, hogy minden éven újítani kell valamit, különben K.O.

Dísznövényből is zúdítják be az országba a külföldi árut.

Valahogy vissza kellene térni arra, hogy magyar árut (mezőgazdaság) vegyen mindenki, a külföldit meg vigyék a p.cs.ba.
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2011. 11. 25. 16:26
Előzmény: #527  Mecsek
#545
"Arról hogy mit eszik a disznó ugyanis elfeledkeztek a program kiötlői."

pedig ők is disznók voltak :)
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2011. 11. 25. 16:22
Előzmény: #543  Magicmaan
#544
sztem nagyon sok dolgot félreértettek arról, ki mit akar és mit nem...
hadd mondjak egy példát: mi az az üzleti tevékenység, ami jellemzően jól megy ott is, ahol magas a munkanélküliség és ott is, ahol nem?
biztos akad több is, de konkrétan a kocsmára gondoltam.
az ember saját magát alacsonyítja le, nem kell ahhoz globalizáció, démonok, fogmanó, kutyafüle.
ettől még sok negatív (és sok pozitív) eleme is van a globalizációnak, mint amúgy szinte mindennek, amit emberi kéz/elme alkotott.
a vidék "szétveréséről": az a baj, hogy csak nagyon kevesen voltak belég ügyesek és/vagy merészek (+ szerencsések, stb.) ahhoz, hogy jól menő gazdasággá fejlesszék a gazdálkodásukat. DE jellemzően azokból lett "nyertes", akik el voltak kötelezve a vállalkozásuk iránt, és nem adták fel az első nehézségek láttán, stb. (OK, biztos volt, aki "csak" az 5. nehézség után morzsolódott le...)
ez az ország addig biztosan NEM fog fejlődni, amíg mindenért valami rejtélyes hatalom a hibás.
ettől még voltak visszaélések az agráriumban is (mint mindenben), az egész egy nagy korrupt patkányfészek döntéshozói szinten.
de ettől még amelyik termelő akar,tud beszállítani a nagyoknak, sőt ha elég jó, akkor nem csak a hazai ker. egységeibe, de erről Plumozát kellene megkérdezni...
de a magyar gazda jellemzően úgy gondolkodik, hogy azt termeszti, amihez MÁR ért, és nem képezi magát tovább, hogy olyat is meg tudjon termeszteni, amire igény is van... nyilván az agrárminisztérium feladata lenne ebben segíteni, de ahhoz dolgozniuk is kellene, nem csak osztogatni a támogatásokat (ami nyilván nagyon jó lehetőség a mutyira)
no meg a patkány politikusoknak amúgy sem érdekük az önállóan, tőlük ált. függetlenül is megélő (ezért tőlük függetlenül szavazó) ember, legyen akár falusi, akár városi
ezért adóztatnak agyon minden olyan tevékenységet, aminél a hatóságoknak "kötelezően" belepofázási jogot adnak a törvények szinte a legmesszebb menőkig az üzletmenetbe (nem is annyira az APEH / NAV-ra gondolok, bár az export-import is benne van természetesen ebben)
terméezstes, hogy a multik (amiket ugyebár az élősködők eleve úgy könyvelnek el, mint bármikor megfejhető, ált. megbízhatóan adózó szereplőket) eleve előnyt élveznek a patkánypolitikusoknál, és igyekszenek kinyalni a s...üket is, amikor hozzák a pénzt, és persze megfejni őket, amikor nincs elég pénz a büdzsében...
lehetne arról órákig vitatkozni, hogy kik tudnak könnyebben alkalmazkodni a törvényekhez: a multik vagy a kkv-k, de csak azért, mert sokan azt hiszik, hogy a multik diktálják a törvényeket, holott ez nem teljesen így van, de tény, hogy rájuk bizonyos törvények csak akkor "vonatkoznak", ha már "sikerült" persona non grata-vá avanzsálniuk, ill. fejni akarják őket... addig viszont valóban "jók a kapcsolataik a kurmányokkal", de törvényeket csak az olyan "multik" "kapnak", mint a MOL :) vagy a CIG, stb.

tömören: mindenki hibás, nem csak "ők" (ami amúgy mindenkinek más, ezért sem lehet igazuk a mindenért másokat okolóknak)
Magicmaan
Magicmaan 2011. 11. 25. 10:08
Előzmény: #542  szarvasvadasz
#543
Pontosan így van, "Egy ősi, szerves rendszer elemeit verték szét", de szerintem nem a demokrácia és a modernizáció, hanem a Mo-i kormányok, szándékosan, irányítottan, egy bizonyos "hatalom" kívánságainak eleget téve.

Amikor magyar emberek meg tudnák termelni a magyar embereknek szükséges élelmiszert, akkor mi a francért is kellett tönkre tenni a mezőgazdaságot, beengedve a multikat (tesco, auchan stb.), lerombolva a cukorgyárakat, stb.

Miért kell 2000-10000km-ekről hozni nekünk a kaját, stb.?

Azért mert az a bizonyos "hatalom" ezt akarja!

De erről a témáról 100 oldalakat lehetne írni, nem is megyek bele jobban.
szarvasvadasz
szarvasvadasz 2011. 11. 25. 09:56
Előzmény: #527  Mecsek
#542
Az itt zajló "eszmecsere" kapcsán jutott eszembe egy cikk, idézet belőle:

"...Meglehet, igazuk van azoknak, akik szerint már jó ideje zajlik a III. világháború. Harc az olajért, stratégiai nyersanyagkincsekért, az ivóvízért, harc a „Piacért”. Az igazán lényeges kérdés, hogy miként tudunk ebből az álságos helyzetből „tisztán”, s minél kisebb sérülésekkel kiszállni. Háború zajlik a falu és a város között is, igaz nem nyíltan, csak a „sorok között”. Úgy tűnik, hiába a temérdek szociológiai, pszichológiai vizsgálat, a „kiválóbbnál kiválóbb” vidékfejlesztési programok, a helyzet tovább romlik.

Pedig a feladvány nem túl bonyolult: A falvak emberének elvették az életcélját, nem látja a saját helyét-szerepét a világban. Elveszett az identitása. Évezredes szokások, szerepek váltak semmivé pár évtized alatt. Egy ősi, szerves rendszer elemeit verték szét a demokrácia és a modernizáció maszlagjával. Az értelmes, boldog élet elemeit szétzúzzák ködös, virtuális kényelem-habokkal. Emlékezzünk Kurosawa öreg Bölcsének (Álmok c. film) mondataira: mire van szüksége az embernek az értelmes, mégis gondtalan élethez: tiszta vízre és levegőre, tiszta élelemre, s emberi kapcsolatokra, szerető közösségre. Olyan lehetetlen célok ezek? Nem hiszem.

Sokkal egyszerűbb és könnyebben elérhető dolgokról van szó, mint amikért ma folyik a hajsza (siker, pénz, nők, csillogás…). Az igaz dolgokhoz vezető út mindig egyenesebb és egyszerűbb. A falusi embernek (s minden embernek) vissza kell találnia a testreszabott feladataihoz, a természettel való együttműködéshez (nem pedig a leigázáshoz!), a kisléptékű, átlátható tevékenységekhez, amelyeket lehet örömmel végezni, s másoknak is örömet okoz..."
upgrayeddAKS
upgrayeddAKS 2011. 11. 21. 16:31
Előzmény: #533  Dezso_Laszlo
#541
"Mindenki tudja, mi lesz: a GW-t olyan sebességre gyorsítják az őrült erőmű-beruházásokkal, ami kipusztít minket a Földről."

francba, lebuktunk... üzenek haza a szíriuszra, hogy a földlakók átlátnak a szitán :)

Topik gazda

Dezso_Laszlo
4 5 1

aktív fórumozók