Topiknyitó: Portfolio 2010. 06. 05. 11:07

Varga: tartjuk az eredeti hiánycélt, rendkívüli kormányülés lesz 3 napig  

Ugrás a cikkhez
"A költségvetésben szereplő számok nem felelnek meg a tényeknek", nagyságrendi eltérések láthatók a tervezett anyagok és a várható folyamatok között, azaz "hazudott" a Bajnai-kormány is a büdzsé valós állapotáról - hangsúlyozta a Tényfeltérő...

a teljes cikk: http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=134151
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2010. 06. 06. 20:53
Törölt hozzászólás
#134
Törölt felhasználó 2010. 06. 06. 17:25
Előzmény: #132  Törölt felhasználó
#133
Lényeg hogy Orbán az igazmondó Juhász! Rá nem szabad csúnyát mondani, értem én... el is megyek a sarokba! ;)
Törölt felhasználó 2010. 06. 06. 17:14
Előzmény: #131  Törölt felhasználó
#132
igen levike!....Orbán átadott egy kasszát amiből megcsináltak a komcsik egy 100napos programot (akkor most tényleg üres volt okoska?) és egy a mostaninál sokkal jobban működő gazdaságot, amit az Ő idejében is válság sújtott, ugyanis a világ recesszióban volt, csak tudod, ha az ország gazdasága viszonylag rendben van, akkor másként csapódik le .....tudod a válságok jönnek-mennek, a komcsik meg hazudnak....
Törölt felhasználó 2010. 06. 06. 16:21
Előzmény: #130  Törölt felhasználó
#131
Ja igen madárka, mert Orbán pajtás teli kasszát adott 2002-ben... Én azt kifogásolom hogy a Fidesz összevissza beszél a helyzet ismerete nélkül. Ha most hogy belelátnak a költségvetésbe is ennyire balfékek, mi lett volna tavaly?
Igértek azok fűt-fát úgy hogy lövésük se volt az állam helyzetéről...
Továbbra is várom a mesekönyv jövő heti folytatását!

Egyéként Orbán komádat és a Fidesz tagokat is a kommunizmusban nevelték ki szóval nem kell félteni őket, ott is lesz épp elég "zsebes".
Törölt felhasználó 2010. 06. 06. 16:03
Előzmény: #127  Törölt felhasználó
#130
levike!....az ország helyzete nem ugyan az volt akkor , mint most....tudod, ez egy állandóan változó dolog.....a megszorítások következtében megbénult a gazdaságunk, rengeteg milliárd kifolyt a költségvetésből idióta beruházásokra, ami nem a gazdaságot élénkítette, azokról a sok százmilliárdokról ne is beszéljünk, amik a zsebekben landoltak kormányzati emberkék, vagy azokhoz közelálló személyeknél......egy dolog biztos, a komcsibagázs üres kasszát hagyott, és ezt már régen tudta mindenki, hogy nyár végéig elfogy a keret.....ez nem mai hír, és ennyiből nem volt túlzó kijelenteni, hogy nehéz lesz elkerülni az államcsődöt....hozzá kellett volna tenni a Lajosnak, hogy "de meg fogjuk oldani".....

csalódást kell okoznom neked, az IMF mindenkinek ad hitelt, tudod "ők azért vannak"......szépen keresnek, és nem utolsó sorban, megmentik a barátaik pénzét, akik ilyen gyengén muzsikáló országokba fektetnek, mint amilyenek mi is vagyunk, na meg a görögök:)).......

Törölt felhasználó 2010. 06. 06. 15:24
Előzmény: #127  Törölt felhasználó
#129
Levi85, te az elmúlt 8 évben hol éltél ?
pancserlama.
pancserlama. 2010. 06. 06. 15:23
Előzmény: #126  Törölt felhasználó
#128
Négy év ?!
Szerintem négy hét !
Törölt felhasználó 2010. 06. 06. 15:13
Előzmény: #121  Törölt felhasználó
#127
Madar a neved is jól tükrözi a Fidesz szavazótáborát. De ha ennyire ismered az ország helyzetét, akkor hogy igérhetett a Királyod tavaly a választásokkor olyat, hogy ne engedjük az illegitim kormányt hatalomra kerülni, inkább legyen új választás, és ők azonnal visszavonnak minden megszoritást és adótcsökkentenek....
Vajon mit tudtak ezek a szerencsétlenek akkor, ha még most se tudnak semmit?!

Orbánéknak csak a pofája jár, de semmit se tudnak. Gondolod az IMF hitelezett volna Magyarországnak ha olyan szarul állnánk? Nem adnak azok csak úgy euró milliárdokat a két szép szemünkért, akkor is nézték a helyzetünket és most is nézik, elég csak a görögöket nézni ahol hetekig/hónapokig vizsgálódtak és felállitották a feltételeket hogy milyen esetben kaphatnak hitelt.

Viktorka egyébként akkor fog csúnyán rápacsálni ha mégis W-alakú válság lesz, mert ha megnézed a tőzsdéket és az EURUSD-t havi lebontásban, akkor már kezd olyan szaga lenni a dolognak.
Azt mivel magyarázza majd a király? A csontvázak jönnek a temetőből is?
Kiváncsi leszek jövő héten hogy folytatódik az Orbán mesekönyv...
Törölt felhasználó 2010. 06. 06. 14:10
Előzmény: #124  Törölt felhasználó
#126
Radikális változásokra van szükség, ha ezek nem lépik meg ezt négy év alatt, akkor tényleg le lesznek léptetve.

Addig meg shortolhatunk, csak bírjuk a 300 ft-os eurót.
rockmaster 2010. 06. 06. 14:02
Előzmény: #124  Törölt felhasználó
#125
ez teljesen igaz.... én is mindig az öngondoskodás híve voltam... sokkal kisebb újraelosztás kellene... így kevesebb lenne az adó is pl.
csak még mindig nem értem h ha ekkora a baj, mint amit Orbánék vizionálnak, akkor hogyan akarnak adót csökkenteni úgy h tartani tudják közben a ktsgv. hiányát?
Gondolom úgy h máshonnan meg elvesznek... lényegében átcsoportosítás... az össz adó meg marad....
Törölt felhasználó 2010. 06. 06. 13:52
Előzmény: #122  rockmaster
#124
mi az a nagy baj?
az, hogy naplopók 100ezreit tartjuk el feleslegesen közpénzből, ezáltal ha tisztességesen dolgozol a bérköltséged 50-60%-át behúzza az állam.
ez a nagy baj. hogy olyan "csoportokat" szponzorálnak, akik semmilyen hozzáadott értéket nem produkáltak sosem és nem is fognak...
Phylaxa 2010. 06. 06. 13:33
Előzmény: #122  rockmaster
#123
Na erre a növekedésre kíváncsi leszek ha csak annyit tesznek amennyit az utóbbi kormány. Ezt a növekedést most szövegeléssel tuti nem fogják bedumálni senkinek, ugyanis senki sem indul be sehol.
rockmaster 2010. 06. 06. 13:27
Előzmény: #121  Törölt felhasználó
#122
nincs államcsőd... már az elemzőktől kezdve az EU-ig, sőt a magyar kormányig mindenki ezt mondja... konkrétumok továbbra sincsenek arról h mi az a nagy baj...
várhatóan nagyobb lesz a hiány? mennyivel? 0,1%-al? vagy 5%-al? nem mindegy...
Én csak botrányos kommunikációt, kapkodást látok a kormány részéről... más egyelőre nincs
Amúgy meg az év fele már eltelt, nem hinném h annyira nagy baj lenne ha ráadásul még az állítólagos növekedés is beindulni látszik...
Törölt felhasználó 2010. 06. 06. 13:18
Előzmény: #115  Törölt felhasználó
#121
még mindig kísért a múlt.....a leköszönt tolvajbanda itt hagyott egy jó nagy adag szart, amit ha kimond valaki, egyből megzuhanunk.....ennyi az elmúlt napok tanulsága....nem kell ezt ragozni.....semmi nem történt, csak valaki kimondta az igazságot, a valós helyzetet......ez fájhat a szociszadesz majmoknak, de majd kiheverik.......hajrá Magyarország, hajrá magyarok:)))))
tokos. 2010. 06. 06. 13:17
Előzmény: #85  Törölt felhasználó
#120
"vajon honnan a fenéből szedik össze azt a pár százmilliárd forintot ehhez. "

Nem tudom én sem, de ami kérdés megfogalmazódott bennem, az a nagyobb beruházásokkal kapcsolatos.

nem tudom, hogy feltűnt-e valakinek, de szinte mind csúszik, nem egy-két hetet, inkább eljutunk oda, hogy egy-két évet.

A négyes metrót nem emlegetem, de pl itt az M43-as, azt is át kellett volna adni vagy egy éve, de még a nyomvonal is alig láccik egyes helyein.

Kérdés, hogy ez miért van, a kivitelezők lassúsága miatt, vagy az állam fizetésképtelensége miatt.

Kicsit az az érzésem, hogy ezeket a végén a szocik hátrahagyták az utókornak, vagy betervezve a költségvetésbe, vagy nem, de ami a lényeg, mivel ezekről nem volt szó., valszeg be vannak tervezve, így ha csúsztatjuk őket egy pár hóónappal, akkor azért hyertek erre az évre pár 10 mrd-t.
bestiland 2010. 06. 06. 13:03
Előzmény: #106  Törölt felhasználó
#119
:D
Már bebizonyították korábban is a kettős állampolgársági törvénnyel. :)
Phylaxa 2010. 06. 06. 12:29
Előzmény: #116  Törölt felhasználó
#118
Nem hiszem, hogy meglepetést okoznék.....felsorolt egy párat. Gondolom te is hallottad. Gyakorlatilag több 100 mrd oda vissza a nagyságrend. Hogy mennyi ezt se ő nem mondta el sem pedig a régi kormány. Én mindig abból indulok ki amit közölnek. 20 éve mindig. Ezután is ezt fogom tenni. :)
Törölt felhasználó 2010. 06. 06. 12:03
Előzmény: #114  dmz
#117
itt az elkendőzésben nem csak az adócsökkentésről volt szó, hanem egy millió fittyfenéről is, amit igértek eltörölni ha kormányra kerülnek . Hiába na ! Ez az átka annak, ha folyamatosan igér valamilyen párt , azt számon fogják kérni tőle , ha ezért ezekért megválásztják . A körítés hozzá amit eddig sulykoltak , azt hamar elfelejtik az emberek ( idegenszívű, nemzetrontó és egyebek ) , de a lényeget az fogják tőlük kérni , követelni . Viszont ha megteszi , akkor meg a piac megnézi azt is hogy az ahhoz valót honnan veszi el, és azt majd árazni fogja mind a politikai mind a valóságos piac is. Ez az a dilemma , amivel most meg kell küzdenie a kormánynak/orbánnak és sztem pontosan ezért is hezitálnak olyan sokáig egy valódi akciótervvel kijönni . Mindenképpen valahol a dolog hibázni fog , mivel semerre nem tudnak mozdulni a szigorú költségvetés miatt , csak ha privatizálnak, vagy államosítanak / m.nyugdíjpénztár/ ami mindkét ügy rizikót sejt magában. Az "árazást" semmiképp nem kerülhetik el mind politikai-gazdasági-pénzügyi értelemben . Amennyiben rosszul sül el valamelyik, már nem lesz meg a széles társadalmi támogatottságuk . És pont ez lesz a vízválasztó. Egy éve megmondta már Orbán egy önkormányzati előadáson , hogy az első félév végére a támogatottságuk le fog csökkeni a felére legalább . Ami nem baj, hiszen minden kormányé lecsökkent eddig, csak a baj az, hogy légüres tér fog tátongani a 2/3-uk miatt . Nincs érdemben olyan , akire ebben az esetben a kudarcokért már okolni lehet/lehetne . Mint a tőzsdén : ha nem felfelé megy, akkor előbb utóbb lefele kell mennie - pusztán a vételek vagy eladások erejének a függvénye ..Magyarán : ha elfogy a levegő nincs hová mennie, mivel mindent felégetett maga mögött és mellett is . Ha elfordulnak tőle , akkor nagy a gáz, ezért fél/félt kiadni egy igazi progit .

de ez csak az én vnyem ...
Törölt felhasználó 2010. 06. 06. 11:46
Előzmény: #94  Phylaxa
#116
"Tételek sorát hagyta ki és képzett inkább egy tartalékot, majd azt állítja, hogy abból lehet fedezni a hiányzó dolgokat."

Phyl
Te betéve ismered a költségvetést vagy neked varga-csontváz-misi már megmutatta a vizsgálat eredményét talán?
Törölt felhasználó 2010. 06. 06. 11:44
Előzmény: #109  Törölt felhasználó
#115
Na itt egy barom orbánfan, akinek még a szar is axe-illatú, ha a vezér tette le.
Ha az elmúlt napok történéseiért sem lehet kritizálni a fideszt, akkor nem igazán látom be, egyáltalán lehetne-e.
dmz 2010. 06. 06. 11:40
Előzmény: #108  Törölt felhasználó
#114
Hónapok óta sokan mondják, hogy ha azt a néhány (ismert) kérdéses tételt még hozzávesszük, akkor a tervezett hiánycél feletti lesz az idei deficit. Ebben NEM lehetett meglepetés, a Fidesz nagyon pontosan tudta eddig is.

A múlt heti belengetés után valóban csodaként hat ez a három napos megvilágosodás. Hogy mihez kell a színjáték, ha lesz adócsökkentés? Azt még nem tudjuk, de pl ilyen, magántulajdon elleni, Argentínában durva pánikot okozó 'megoldások' is foroghatnak:

link

"Az elmúlt évek krízisei közepette persze láttunk példát arra, hogy ilyen apróságok felett elsiklott egy-egy kormányzat, mint például Argentínában, ahol rövid huzavona után 2009 elején állami kezelésbe vonták a nyugdíjalapokat, miután nem sokkal korábban kötelezték őket a külföldi eszközök értékesítésére. Az alapokban lévő állampapírokkal azonnal mérsékelték az államadósságot, a fennmaradó tőkét pedig olyan sajátos, kevéssé produktív célokra igyekeztek fordítani, mint a jelzáloghitelezés újraindítása. Az, hogy mindez az állampolgárok nyugdíjmegtakarításából történt, mellékesnek tűnt. "
Törölt felhasználó 2010. 06. 06. 11:39
Előzmény: #112  Törölt felhasználó
#113
szóval egy dakota vagy ...
Törölt felhasználó 2010. 06. 06. 11:37
Előzmény: #111  Törölt felhasználó
#112
a döglött pumák földjén..
Törölt felhasználó 2010. 06. 06. 11:26
Előzmény: #109  Törölt felhasználó
#111
süt a nap és nincs szél .. Hol lakik ön ? (Buenos Aires ?)
Törölt felhasználó 2010. 06. 06. 11:19
Előzmény: #107  pancserlama.
#110
:)

"Teljes fordulatban az Orbán-kormány"

egyelőre fingom sincs mitől fordultak el , hiszen semmit nem adtak elő egy épkézláb progiban , de attól már teljesen el is fordultak ?

(valahogy így születhetett az első windows is)
Törölt felhasználó 2010. 06. 06. 11:18
Előzmény: #16  Törölt felhasználó
#109
nahát ezek a reakciók ebben a topicban. :) Jól összehordta a szemetet a szél... hajrá elvtársak!
Törölt felhasználó 2010. 06. 06. 11:14
Előzmény: #106  Törölt felhasználó
#108
Zseniális ez a Fidesz kormány...

1., Csütörtökön államcsőd
2., Szombaton feltárják a csontvázakat, csak épp nem árulják el mik azok, mennyi az értékük, stb ... de elmondják hogy Mo. helyzete stabil és feszes gazdaságpolitikát kell folytatni a 3,8%-hoz. (Milyen meglepő?!)
3., Összeül az agytröszt és kidolgozza az akciótervet 3 NAP ALATT!!!! Hihetetlen... nem is tudtam hogy az összes közgazdász zseni Magyarországon él.

Ekkora szinjátékot még a Nemzetiben se látni, gyöngyörűen megkomponálták, csak kár hogy a választóik akik FELHATALMAZTÁK őket hitelt vettek fel és benzint tankolnak.

Kiváncsi leszek erre az elszámoltatásra is. A Bajnai-kormány minden tagja aláirta és még a nép számára is nyilvánossá tette az átadás-átvétel adatait. Biztos hamis adatok vannak benne ha ennyire nyilvánvalóan a nevüket adták hozzá és felelősséget vállalnak a tartalmukért.

... sebaj, a lényeg hogy Viktor újra király lett! (vagy királynő)
pancserlama.
pancserlama. 2010. 06. 06. 11:12
Előzmény: #106  Törölt felhasználó
#107
)))))
Nézd ha egy rakás embert így hülyére tudott venni.
(2/3) akkor nem rossz, vagy tévedek ?
Majd el maszatolják ezt a „kis” bakit.
Benzin meg ha emelkedik magasabb lesz az adótartalma ..szóval hol a gáz ?! )))
Ha ez baki volt egyáltalán.
Lehet hogy csak szívatóval indultak !

Törölt felhasználó 2010. 06. 06. 11:06
Előzmény: #104  pancserlama.
#106
tetszik , sárkányos a "jó politikusok" szöveg..

Törölt felhasználó 2010. 06. 06. 11:01
Előzmény: #104  pancserlama.
#105
sodrok most magamnak egyet ... ezt nem lehet másképp kibírni :)
pancserlama.
pancserlama. 2010. 06. 06. 10:59
Előzmény: #100  pancserlama.
#104
Azt hiszem nem volna most okos és célszerű a FIDESZnek a himnusz és az alkotmány módosítást kezdeményezni.
Ha jó politikusok, akkor ezt elhalasztják pár sikerélményt követöen !
Törölt felhasználó 2010. 06. 06. 10:56
Előzmény: #101  Phylaxa
#103
szerintem a legvilágosabb alternatívának el lehet fogadni az egyszeri nagyarányú himnusz megváltoztatását ( irigyhónaljmirigy) , sztem ilyesmi lesz a kedden ismertetett progi fő vonulata első vagy második helyén .
/ az EUR/HUF viszonylatában ez megér vagy 4,5 pöttyöt fölfele/
Törölt felhasználó 2010. 06. 06. 10:41
Előzmény: #99  Törölt felhasználó
#102
Pozició nyerés, Kósánál feltételezhető de szijártónál?? Péntekre már mindent megigért Orbán az EU irányában!!!!!!!!!!!!!!
Phylaxa 2010. 06. 06. 10:39
Előzmény: #99  Törölt felhasználó
#101
Akármilyen indokból teszi az asszonyság, szerintem nagyon jól teszi. Abban pedig mindenkinek igaza van, hogy mostmár tényleg le kell jönnie minden választott vezetőnek a földre. A lakosság sem a borzalmakra kíváncsi, hanem megoldást vár a mindennapjaira. Elég szart megélt már és nem kell ezt még külön bizonygatni is neki. Tessék végre belevágni!!! Értelmes megoldásokat közölni, azt felvállalni és véghezvinni. Ez a véleményem.

Topik gazda

Portfolio
Portfolio
4 5 1

aktív fórumozók