Topiknyitó: Törölt felhasználó 2010. 04. 29. 16:28

random capital  

ma reggel hallottam a raido cafe-ban a random capital-ról.

megnéztem az oldalukat, nekem jobban tetszik, mint az equitas.



más is gondolkodik váltáson? szerintetek érdemes?
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
mignon 2018. 04. 04. 18:22
Előzmény: #5312  1216
#5320
Az eljárásrendi magyarázat oké EURUSD esetén. A mi kis piacunkon tudtommal csak a random kínál tlongot, így pontosan tudja, hogy már mennyien vannak poziban 5-szörös szórzóval. Szerimtem ezt az infot fel is használja fingatásra. Múltkor csak a kereskedési rendszer közölte, hogy nem nyithatok ekkora pozit, amúgy semmi info nem volt erről. Ma a letéttel leptek meg, ezért kérdeztem, hogy holnap 50 vagy 100% lesz-e a fedezet.És amúgy már ne sajnáljuk szegény brókereket, ők bevállalták a politikailag rizikós cégeket, mert az 5-szörös forgalom miatt 5-szörösnél is több jutalékot zsebeltek hònapkig. Most meg sajnáljuk őket, hogy milyen nagy rizikót vállalnak.
Egyébként változatlan részvényár mellett aki 1 millából nyitott 5 miĺla tlongot pár napja, annak 1 milla helyett 1, 66 millával kell jótálnia a pozijáért. Én azt mondom, hogy bàtor az ilyen tréder, de azért bátor, mert a bátor bróker bátorítja. Ja hogy csak addig meg úgy ahogy virág elvtársnak tetszik. 
Hajrá virág elvtárs!!!
MetalHeart
MetalHeart 2018. 04. 04. 17:38
Előzmény: #5306  adooptimalizalo
#5319
... azt hogy hülyeséget fecsegsz, összeollózott, nem összefüggő sztorik alapján...
MetalHeart
MetalHeart 2018. 04. 04. 17:36
Előzmény: #5310  mignon
#5318
Sztem a kutyát sem érdekli a kérdéseid... max. a kocsmában teheted fel a haverjaidnak, bár kétlem, hogy bármelyik is rendelkezne beszámítható értelmi szinttel...
:D
MetalHeart
MetalHeart 2018. 04. 04. 17:34
Előzmény: #5307  adooptimalizalo
#5317
Figyelj csak junior... ""Ezen tranzakciók valószínűsíthetően megnövekedett volumene" Tényleg? És ezt honnan tudjátok? Megint egy kis ügyfél számla csekkolgatás? "
Megsúgom, rettenetes titkot árulok el neked... igen, van pár "select"-jük (hogy mi ez , most nem térnék ki rá, túl hosszú lenne elmagyaráznom) ami különféle ügyfélinformációt ad nekik, egészen pontosan a jogosultsággal rendelkező DB kezelőnek, illetve statisztikai jellegű vezetői információkat a vezetőségnek. Ennyi már alapszintű számítástechnikai ismeretekkel tudnod kéne... nagyon ciki !
   
"Tehát akkor kereskedhetünk a számlánkon lévő teljes pénzzel, ha random úgy gondolja, hogy nem leselkednek ránk a bokor mögül valami csúnya "megnövekedett spekulációs pozíciók" kiszámíthatatlan piaci pozíciófelvételek"
Ejnye... itt is illene tudnod, mi a tőkeáttétel, fedezet, limit, volatilitás és kockázat... pontosan téged óvnak meg a súlyos problémáktól, ez is nagyon ciki, hogy nem fogtad fel !
   
"Ennél tényleg jobb lett volna, ha kussban, alamuszi módon csinálják meg, minthogy hülyének néznek tőzsdéző embereket volatilitásra, spekulációs pozíciókra hivatkozva...Hozzáteszem, hogy semmi bajom nem lenne ezzel, ha csak az új ügyletekre vonatkozna az új szabály, de a már meglévőekre alkalmazni annak ellenére felháborító, hogy nyilván ennek a lehetőségét a szerződésben nyitva hagyták..."
Sajnos nem így működik emberke... van tájékoztatási kötelezettség, ez nem olyan mint nálatok a kispolgári adócsalás.. csöndben, hallgatólagosan...
     
"Bele sem merek gondolni, hogy erre miért van szükség..."Ne is, mert úgysem találnád ki... röviden próbáljuk meg talán ezt... prudens működés... otthon nézz utána... tudom sokáig fog tartani a megértése, de hát ez már csak ilyen... egy brókercégnek sok mindent figyelembe kell vennie ! 
  
"Csak nem, nem bírná el a kassza, ha az újabb ML-rally után sokan ki szeretnék venni a profitjukat?"
Nem, nem emberke... senkit sem érdekel a kis pénzed, bármikor kiveheted és vehetsz rajta egy fagyit például...
   
Utolsó jó tanácsom... vedd ki a pénzedet és menj máshova, de ne rinyálj itt, mert kibaszott szánalmas a vonyításod...
:D:D:D
copa 2018. 04. 04. 17:24
#5316
A tLong kézikönyv szerint a 17:03-17:10-ig tartó (korlátozó időszak) kivételével bármikor lehet tLong pozíciót nyitni.
De 17:20-ig mégsem enged nyitni, csak utána. Akkor most hogy van ez?
Juvefan
Juvefan 2018. 04. 04. 17:12
Előzmény: #5312  1216
#5315
+
:)
kexelo
kexelo 2018. 04. 04. 15:29
Előzmény: #5313  Hathor
#5314
aki napi/heti szinten többx köt (ad/vesz), annak sajtreszelővel való önkielégítéssel egyenlő a nettó pozíciók csekkolása... nézz meg, ha tudsz, miképpen müxik a winfosos mobilbroki app... szinte tökéletes, bugyibár ;)
ismerem a bux alapletét változás "meséjét", de ettől még nem kérdeznek meg róla, h jó-e ez nekem...(ez volt az alapfeltevésem) :O)
Hathor
Hathor 2018. 04. 04. 15:21
Előzmény: #5309  kexelo
#5313
Nettó pozicióban látod az átlag áradat, vissza tudsz menni melyik naptól melyik napig akarod az átlagárad megnézni. Ugyebár :)
Bux hati letét változik, mert 20Ks Buxnál Te is kisebbet fogsz 1%on, mint 40Ks Buxsznál. Arányos az kb..
1216 2018. 04. 04. 15:04
Előzmény: #5307  adooptimalizalo
#5312
Ahogyan már mások is leírták ez az eljárásrend nem új találmány a tőzsde világában, tőkeáttételes termékeknél előfordul, hogy bizonyos események előtt nagyobb fedezetet kérnek be, lsd. Brexit szavazás.
Nem értem miért fáj annyira, hogy eddig fel tudtál venni olyan pozíciót, amihez csak a pozíció méretének a 20%-t kellett bele tenned, mint saját pénz, de most már 33%-t kérnek be ugyanezért? Továbbra sem a saját pénzedet kockáztatod, hanem a tőlük kapott kölcsönt...
A pozíciód likvidálva lett ez miatt? Nem, mivel a likvidálási limit maradt az eddigi 10%-on (a napon túli likvidálási limit régen is 10% volt, mielőtt még jönnél az 5%-kal)
Tegyük fel, hogy ha vasárnap nem a fidesz nyer és alsó limiten lesz 2-3 napig mondjuk az OPUS, csak 30%-kal alacsonyabb áron tudják lezárni a pozíciódat ahhoz képest ahol megnyitottad, de Te csak 20%-t raktál bele és a teljes pénzedet beletoltad ebbe a papírba,  akkor szerinted a maradék 10% bukót ki fogja fizetni? Te fogsz tartozni a Random-nak aki majd behajtja rajtad, de mi a garancia, hogy be tudja hajtani...Nekik nem az a kockázat ha kilőnek a papírok tLong esetében, hanem pont az ellenkezője...De gondolom ezekkel tisztában vagy ha ilyen ügyleteket kötsz...bár írásod alapján inkább az ellenkezőjét feltételezem.
Sokan elfelejtik, hogy egyrészt a tőzsdén nem csak emelkedés van, másrészt az ML papírok elég erősen függnek a politikától (még ha itt a fórumon sokan ennek ellenkezőjét is próbálják elhitetni saját magukkal is), márpedig előre lefutott választás nincs (legalábbis remélhetőleg ott még nem tartunk), így nyilván mindenki a lehetőségeihez mérten próbál alkalmazkodni egy esetleges váratlan helyzetre...A random így próbál felkészülni arra, amiről Te úgy gondolod, hogy nem következhet be.
8uk52 2018. 04. 04. 15:03
Előzmény: #5307  adooptimalizalo
#5311
Nem kötelező hitelből venni részvényt és maxra kifeszíteni a számlád, veheted saját pénzből is és akkor nincs ilyen gondod. Persze tudom, van a vonat amiben csak egy irány létezik és akkor még, még, még ...
mignon 2018. 04. 04. 14:15
Előzmény: #5307  adooptimalizalo
#5310
Kérdéseim a következők volnának Virág elvtárshoz(ha valaki ismeri ezt a dörzsölt ürgét, átadhatná neki):
1. Ha ma visszalép 38 jelölt, akkor holnap reggel 50% lesz a fedezeti igény?
2. Ha péntekig mégis visszalépne 25 jobbikos, akkor már 100% lesz?
3. És ha veszítene a fidesz, akkor esetleg hétfőn 200%-al nyitnánk piacin:)?
kexelo
kexelo 2018. 04. 04. 14:10
Előzmény: #5308  Hathor
#5309
de pl sávos DT-re alkalmatlan, mivel nem látom mit mikor mennyiért vettem, nincs átlagár sem, ami pl benne van a winmobilos appban...
btw,
nem tisztem megvédeni az RC-t, de aki pl trédelget a cfd/fx világban is, annak ez nem annyira meglepő magyar (sőt, randomos) "találmány", h kiemelt események előtt fedezeti szinteket emelnek és felhívják figyelmet az esetleges negatív szcenáriókra...
de ott van a bux hati, ahol az alapletét "önkényesen" változik... (engem pl még sosem kérdeztek meg előtte, h jó lesz-e így...) :O)
Hathor
Hathor 2018. 04. 04. 13:55
Előzmény: #5305  kexelo
#5308
Azert nem olyan rossz az az ap.. lehetne tobb funkcio, de nyitas/zarasra, szamlainfora tokeletes
adooptimalizalo 2018. 04. 04. 13:37
#5307
Úgy látszik olvassák a fórumot, mert miközben pötyögtem, jött is az email a maszlaggal, hogy "spekulációs pozíció nyitások a parlamenti választások miatt jelentős mértékben megnövekedhettek." "Ezen tranzakciók valószínűsíthetően megnövekedett volumene" Tényleg? És ezt honnan tudjátok? Megint egy kis ügyfél számla csekkolgatás? "...választási eredményekhez kapcsolódó várakozások kiszámíthatatlan piaci pozíciófelvételei a jelenben és a közeljövőben jelentős mértékben megnövelhetik az árfolyamok ingadozásának mértékét és változékonyságát. "...mint, ahogy Trump egy tweetje is, meg számtalan ezer dolog a világban. Mostantól bármikor számíthatunk rá, ha a random üzleti érdekei úgy kívánják, akkor megváltoztatják már megkötött ügyletek feltételeit? Tehát akkor kereskedhetünk a számlánkon lévő teljes pénzzel, ha random úgy gondolja, hogy nem leselkednek ránk a bokor mögül valami csúnya "megnövekedett spekulációs pozíciók" "kiszámíthatatlan piaci pozíciófelvételek"...Mik vannak a tőzsde világában, bexarás, köszi, hogy szóltok...Ilyen álszent közleménynek csúfolt bullshittel magyarázzák meg azt, hogy befagyasztják a tlongot korábban kötött ügyfelek szabad tőkéjét a választások előtt üzleti megfontolásból önös érdeküket szem előtt tartva. Ennél tényleg jobb lett volna, ha kussban, alamuszi módon csinálják meg, minthogy hülyének néznek tőzsdéző embereket volatilitásra, spekulációs pozíciókra hivatkozva...Hozzáteszem, hogy semmi bajom nem lenne ezzel, ha csak az új ügyletekre vonatkozna az új szabály, de a már meglévőekre alkalmazni annak ellenére felháborító, hogy nyilván ennek a lehetőségét a szerződésben nyitva hagyták...
Ezek után tartson náluk az ember komolyabb összegeket, amit bármikor önkényesen időszakosan elérhetetlenné tehetnek, mert olyan csúnya dolgok történhetnek a piacon, amik nekik nem tetszenek...Bele sem merek gondolni, hogy erre miért van szükség...Csak nem, nem bírná el a kassza, ha az újabb ML-rally után sokan ki szeretnék venni a profitjukat?
adooptimalizalo 2018. 04. 04. 13:21
Előzmény: #5301  Törölt felhasználó
#5306
Lenyilatkozták többször, hogy rengeteg új ügyfelet vonzottak az ML papírok. Utána elszólta magát Virág a randomos konferencián, hogy ők is látják az ügyfél számlákon mekkora vagyonok keletkeztek az ML-rallyban. Nyilván nem monitorozhatnák, hogy mi alapján keletkeznek a vagyonok az ügyfélszámlákon...Ezután kaptak egy felügyeleti bírságot, az ügyfélszámlák nem megfelelő adatkezelése miatt. Ezután önkényesen megemelik 5%-kal a kényszerlikvidálási szintet, majd véletlenül az ML-papírokban zuhanás van, látható kényszerlikvidálások sorával, majd a választások előtt 4 nappal megnövelik önkényesen a  fedezeti igényt 65%-kal, a megnövekedett volatilitásra hivatkozva, ezzel lefagyasztva a számlán lévő szabad pénzek nagy részét, meggátolva, hogy pozíciót tudjanak felvenni az ügyfelek szabad tőkéjükkel, mindezt persze az ő érdekükben...Mindenki eldöntheti ezek alapján, hogy mi az ő érdekük...
kexelo
kexelo 2018. 04. 04. 13:12
Előzmény: #5304  copa
#5305
amúgy engem nem is ez zavar a legjobban, hanem h semmi hír az új android app-ról... a jelenlegi testre-szabhatósága és szolgáltatásai kb 10 évvel ezelőtti időket idéznek... ez megagáz...
copa 2018. 04. 04. 13:03
Előzmény: #5303  kexelo
#5304
Ja. Nagy munka lenne. :)))
kexelo
kexelo 2018. 04. 04. 12:59
Előzmény: #5302  copa
#5303
valszeg nem akartak szarozni vele papíronként és egyben állították be...
copa 2018. 04. 04. 12:55
Előzmény: #5299  kexelo
#5302
Igen, de a kékeknél is 33% a long, és 20% a short.
Törölt felhasználó 2018. 04. 04. 12:50
Előzmény: #5295  adooptimalizalo
#5301
Nekik nem jo ha kilőnek az ml papírok hétfőn?

Topik gazda

zsilak
3 2 1

aktív fórumozók


friss hírek További hírek