kaygee

Regisztráció: 2004-11-09 18:36

Hozzászólások száma: 1 440

Utolsó hozzászólás: 2012-07-24 22:32


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 1
Népszerűség: 4


utolsó 20 hozzászólás

DAX 2012. 07. 24. 22:32
Beverték az Apple-t.

link
DAX 2012. 07. 13. 18:09
Lulo --- :-)))

Alilou --- Köszönöm.

Nincs egyébként, csak érdekelne a dolog, szerencsére lebeszéltem róla egy ismerőst még 10 EUR-nál.
DAX 2012. 07. 13. 18:01
Bocs, hogy offolok, de nem nagyon van más aktív nemzetközi topik. Nem tudja valaki mire esett ekkorát ma a Peugeot?
Meglepetés! 1,3%-kal zsugorodott a magyar gazdaság 2012. 05. 15. 09:40
#6
Ebben mi a meglepő?

Az a meglepő, hogy csak ennyi, és nem rosszabb...
Új baby boomról beszélnek Matolcsyék 2012. 05. 13. 22:21
#58
Mi soha, semmiből sem fogunk tanulni.
DAX 2012. 04. 19. 16:07
Kedves Frankfurti Tőzsde!

Spekulánsként mi mind fel vagyunk készülve arra, hogy a tőzsdén ilyen napok is lehetnek, de ha egy mód van rá, akkor nem lehetne legközelebb ennél értelmesebbet?

Köszönettel,

Az idegbaj határán álló kisspekik. :-)))
Ki az a Schmitt Pálgium Pál, ha ez itt nem Köztársaság? ;) 2012. 04. 02. 14:30
"Ha Schmitt nem mondott volna le, az lett volna a letörés a morális válság duplaaljából. Ettől még persze ez ezután is bekövetkezhet még, de én azért bizakodó vagyok most."

Én úgy írtam be, hogy még nem olvastam a hírt. Aztán meg látom, hogy már 3/4 órája ott volt kint. :-)))
Ki az a Schmitt Pálgium Pál, ha ez itt nem Köztársaság? ;) 2012. 04. 02. 13:58
"De a rendrakást és morális megtisztulást el kell kezdeni. Remélem, hogy Schmitt plágium ügye egyfajta duplaalj a morális válságunkban."

Ez tetszik, csak nehogy egy látványos letörés jöjjön belőle. :-) Nem mondom, hogy nincs benne...
Mi lesz veled Magyarország? 2012. 03. 15. 20:58
Nem tartom sokra őket, de kikből rakjuk össze azt a pártot. Más nem nagyon jut eszembe.

Azért gondoltam rájuk, mert (számomra) elég valószínű, hogy a szavazóik közül sok a "nem akartam se erre se arra szavazni, ezért rájuk" jellegű választó, őket lehet terelni meg be is állítani egy ilyen egység mögé, már ha mennének jelenleg valamerre. De jelenleg el vannak foglalva a magánakciókkal, persze ez nem ment fel senkit az alól, hogy esetleg közelítsen hozzájuk. Ismétlem, nem azért mondom, mert különösebben sokra tartom őket, a szavazóikat (még ha néhány százaléknál nincsenek is többen) elmozdíthatónak tartom. Másrészről várok tőlük valamennyi növekedést, elsősorban a csalódottabb pesti értelmiségből meríthetnek érzésem szerint.
Nem változott az irányadó ráta Svájcban 2012. 03. 15. 19:51
#17
Érzésem szerint, ha ez egy-két ország kiválásával zökkenőmentesen megvalósítható lenne, akkor már megtörténhetett volna.

Én még ezt is kétségbe vonom, mindenhol feltalálták már a devizaszámlát, mi van, ha én görög vagyok és nem akarom visszaváltani (erre te is utaltál).

Ez a bibi a dologban, nem igazán lehet visszacsinálni, különben már útban lennénk a megvalósítás felé. És minden elemzés mélyen hallgat erről a részéről, különben már rég lehetnének hatástanulmányok, utópiák stb. Akármi, ami nem az EUR totális elértéktelenítése, hanem valami más megoldás.

Persze valahol most kicsit ellentmondtam annak, amit igazából gondolok a dologról, mert ki mondja meg azt, hogy egy deviza mikor gyenge és mikor erős egy másikhoz képest, volt már ez az EUR 0,8 és 1,5 is a dollárhoz képest, és akkor még szó sem volt erről az össznépi gazdálkodj okosan társasjátékról. A piac persze ki tud kényszeríteni egy brutál gyengülést, nagy leértékelődést, életszínvonal csökkenést, a megtakarítások degradálódását, de én mindig megkérdezem magamtól, valahányszor erről elolvasok bármilyen for or against elemzést, hogy megdöglenénk-e mind, ha 0,5 lenne az EUR/USD?
Mi lesz veled Magyarország? 2012. 03. 15. 18:42
"Nem hiszem el, hogy ne lehetne találni egy/néhány hiteles, karizmatikus, hozzáértő embert, aki köré lehetne építeni egy új, piacbarát, reformer, liberális pártot."

Nem vagyok egy politikai zseni, de szerintem ellenzéki összefogás nélkül nem lesz ilyen jellegű liberális párt. Illetve párt az talán van, csak ereje nem lesz semmi. Másrészről egy ellenzéki összefogásnál (mivel ott több ember szava is számítana) már aligha lenne Gyurcsánynak köze bármihez is. Akkor ott már lenne igény egy közösen elfogadott vezetőre (megítélésem szerint nem ő lenne az).

Érzésem szerint elsősorban az LMP-nek kellene feladni a magánakciókat meg az önállóskodást.
Nem változott az irányadó ráta Svájcban 2012. 03. 15. 18:27
#15
Szerintem azért sokan kicsit könnyelműen dobálóznak az eurózóna felbomlása meg a nemzeti valuták ismételt bevezetése kifejezésekkel. Ezek szépek és hangzatosak, legalább annyira nem érnek tartalmilag semmit a hogyan és miként hozzátétele nélkül, mint a nyál, amit ráköpnek a mikrofonra, miközben a megdönthetetlen teóriákat szajkózzák. Én abban látom a dolog érdekes mivoltát, hogy mégis milyen módszerrel gondolják a forgalomban lévő EUR átváltását (vagy helyesebben visszaváltását?) más valutákra? Ugyanis feltételezem azt, hogy aligha lesz sorbanállás a görög drachmáért vagy a portugál escudóért, vagy visszaváltjuk az összeset dajcsmárkra? Vagy bedobjuk az összes bankszámlát és az összes euró bankjegy sorszámot egy nagy sorsológömbbe, és kisorsoljuk, hogy kinek melyik valutára váltják majd át a sublótban őrzött pénzecskéjét? Az elmúlt hónapokban a jó ég tudja hány elemzést végigolvastam az eurózóna végnapjairól, érdekes, hogy egy okoskodásban sem olvastam arról, hogy szerinte Joe Smith ausztrál farmer euróját mégis mi a búbánatra kellene visszaváltani...
Megbüntetik Magyarországot az időhúzás miatt 2012. 03. 06. 10:51
#25
"Nekem sincs kétségem afelől, hogyha 2014-ben szükséges, a Jobbikot is bevonják. Óriási hiba lesz."

Ettől én is tartok, számítok addigra valamiféle ellenzéki összefogásra (hiába a látszólagos nagy pártönállóság, az LMP magánakciói stb., rá fognak jönni ,hogy másképp aligha megy) és akkor a FIDESZ-nek is szüksége lesz egy partnerre jelen állás szerint.

Ha így folytatódik, akkor még a választási években szokásos semmire sem jó jóléti + szavazatnyerő ígérgetést és költekezést sem biztos, hogy el lehet majd játszani, emiatt is kellhet a FIDESZ-nek még plusz szavazóbázis.
Nyílt fenyegetést kaphat Magyarország Brüsszelből 2012. 02. 21. 18:37
#39
"
Tudod, ami az elmúlt 1 hónapban alaposan felpuhult. Csak akkor meg előtte minek keménykedtek, meg szabadságharcoztak?"

Mert akkor ők shortolták a forintot és ők végtörlesztettek. Illetve alaposan ráijesztettek a többségre, hogy szaladjon törleszteni, mert 350 lesz az EUR. Bár gyűlölöm a tömeghisztériát, a csapdába én is besétáltam, nem mint végtörlesztő, hanem mint megtakarításait féltő ember (=spekuláció lett belőle + bukta is nyilván).
Nagyon felpörögtek a takarékszövetkezetek 2012. 02. 08. 10:07
#3
Nem valószínű, ha állambácsi ezekbe vásárolja be magát.
Feladta a Malév, ma már nem repül 2012. 02. 03. 10:11
#11
Hosszú ideje az első jó hír, ami a magyar gazdasággal kapcsolatos.
Ne féljünk az államcsődtől, mert az jót hozhat nekünk 2012. 01. 24. 14:07
#2
A pozíciói már nyilván megvannak az illetőnek rá (meg a családjának, a baráti körének meg még a túró tudja kiknek), akik nyilván nem abból indultak ki a pozik megnyitásánál, hogy az illetőt egyébként kényszerzubbonyban kellene tartani.
84% szerint rossz irányba megy az ország. Ki jöjjön a FIDESZ után? 2012. 01. 15. 21:29
#96
Amsterdam, én egy szóval sem mondtam azt, hogy ki kellene rántani az emberek alól a szociális hálót. Sőt, azt írtam, hogy az ellenőrzést mindenképpen javítani kellene.

Engem nem zavarna az, ha az orvosi ellátás egyeseknek (komoly ellenőrzés és feltételek mellett rászorulóknak) továbbra is járna kedvezményesen vagy akár ingyen. De igenis van egy fizetőképes réteg, és továbbmegyek egy olyan réteg, amelyik hajlandó is megfizetni az ellátást vagy akár a magasabb szintű ellátást. A mindenki egyenlő jellegű kommunista elvű baromságokkal sosem értettem egyet. Én sem keresek sokat, és amint említettem, közszférás vagyok, de amíg tehetem, inkább magán orvoshoz megyek el (szemész, fogász, bőrgyógyász de még gégész is), mert abban hiszek, hogyha megfizetem a szolgáltatást, akkor jobbat is kaphatok, mint az államiban. Ha nem így állna hozzá az orvos, akkor feladhatná a praxist, mert kevesebben járnának oda = piacgazdaság.

Márpedig a magánpraxisokkal szemben alternatívának kellene lennie, most nincs. Szerintem mindenkinek érdeke lehetne, hogy ez a pénz a kórházakhoz folyhasson be (= fejlesztésre, bérre, működésre stb. mehetne), minthogy xy orvos zsebében landoljon, akinek, ha komoly kezelés kell az első dolga, hogy behív magához a kórházba, és elintézi neked soron kívül a bekerülést. Ennyit mindenképpen ér a magán, csak éppen nem tartom túl jó rendszernek. Ha lenne a kórházak és a rendelők részéről verseny, attól még nyilván fennmaradhatnának az életképesebb magánpraxisok is, és egészségesebb piac alakulhatna ki, mint a mostani. Már ha ezt lehet piacnak nevezni, mert a magánkezelések árai nyilván az egekben vannak, mert csak egymással versenyeznek (az is valami, de nem sok), mert régen megtalálták azokat a területeket, amelyeket az emberek nem, vagy csak korlátozottan kapnak meg az államtól, ezért relatíve hiány van belőlük. Na a bőrgyógyászat az tipikusan az. Kialakította a piac önmagát. Ha meg nem, akkor még mindig ott van a jó öreg behívás az állami kórházba magán praxisból mondjuk hallásvizsgálatra.

Amit írtam, az pedig az elmúlt 20 évre vonatkozott, és ezt továbbra is tartom, nem volt előrelépés társadalmilag (értve ezalatt elsősorban a közfelfogást).
84% szerint rossz irányba megy az ország. Ki jöjjön a FIDESZ után? 2012. 01. 15. 19:22
#83
Sajnos az emberek többségének gondolkodása semmit sem fejlődött az elmúlt 20 évben. Akié igen, az már nincsen itt. Továbbra is az a felfogás, hogy minden legyen ingyen, minden legyen állami stb. De ezt kár ismételgetnem, köztudott dolog.

A csőd elől pedig nem nagyon tudom, hogy hová meneküljek vagy hová mentsem a pénzemet, sok év megtakarításairól van szó, és elsősorban munkából származik. úgy vagyok vele, kezdem azt hinni, hogy a világ egyik szegletében sincs már biztonságban a pénz és a világ egyik devizájában sem. Akkor most sétáljak ki egy 10 emeletes tetejéről a semmibe?

Visszatérve az első gondolathoz, a magyar állam óriási pénzekkel támogatja jelenleg a magyar képzett munkaerő külföldre áramlását, nem vagyok meglepve, hogy ilyen brutális a munkaerő kiáramlása.
84% szerint rossz irányba megy az ország. Ki jöjjön a FIDESZ után? 2012. 01. 15. 18:34
#81
Ha itt csőd lesz, akár a piac kényszeríti ki, akár a magyar kormány (amúgyis iránynélküli) vagdalkozásának a következménye lesz, ne lepődjünk meg azon, ha 10, 20 vagy akár több évig az ég világon senki nem fog ide pénzt hozni, nemhogy kötvényeket venni, de még egy gyümölcsízű rágógumit sem eladni. Ha ez megtörténik, nekünk reszeltek, és megy a teljes pénzügyi szféra is a levesbe.

Pénznyelőnek:

"9. ÁFA lehet 30%, ha baj van. "

Ebben én egy kicsit bizonytalan vagyok. Nem vagyok biztos abban, hogy nem fog annyit esni a kereskedelem volumene, hogy ezt a 27 vagy a 30% ellensúlyozni fogja. A csalások pedig nyilván az egekben lennének.

"4. Az államapparátus valódi racionalizálása. Legalább 100e közalkalmazott elbocsátása. Nonszensz, hogy a cseheknél, szlovákoknál arányaiban fele (!) ennyi a közalkalmazott, mint nálunk."

Magam ellen is beszélek, mert én is közszférás vagyok, ráadásul ebben a helyzetben én nem adós, hanem megtakarító vagyok, tehát a teljes jövőm végveszélyben van. Ha nem történik csoda, akkor nekem annyi. Ennek ellenére nyilván az állam szempontjából pénzügyileg megtérülő dolog lenne, de a pénzügyi szféra szempontjából már húzósabb. Ugyanis nálunk ez oltári nagy szívás, mivel a kirúgott közszférás dolgozók között is nyilván jó sok az adós. Az pedig így nemfizető lesz. Azaz még nagyobb lehet a bankok terhe, én attól félek, hogy egyeseknél így is kezd már nagyon feszülni a húr. Jómagam a bércsökkentést valamivel logikusabbnak tartom, de azt sem feltétlenül a legkevesebbet kereső rétegben képzelném el. Valakinek egyszer be kellene látnia, hogy nevetséges a közszféra vezetőinek "javadalmazása". Akkora hűde felelősség azért nem társul mellé, lássuk be.

"8. Állami pénznyelő cégek gazdálkodásának nagyon szigorú felülvizsgálata, átalakítása. Az nem elég, hogy a szocik haverjai után saját haverokat tesszük oda. "

Én nem tartom racionálisan megvalósíthatónak a felülvizsgálatot. Ahhoz már olyan szintű az ott vezető székben ülők kapcsolatrendszere, korrupciója, hogy ezek mind elbuknának. én egyenesen eladnám mindet magánkézbe, még akkor is, ha rohadt nehéz lenne ebbe az országba érdemi befektetőket találni. De menjenek bármi áron. A MALÉV-ot a jövő héten felszámoltatnám, ahogy van, még azzal se nagyon törődnék, hogy onnan így egy jelentős számú viszonylag rugalmatlanul reagáló munkaerőt kellene elküldeni (ezalatt azt értem, hogy egy légiirányító vagy pilóta valószínűleg nehezebben találna csak úgy állást, mintha egy mérnököt küldök el, aki valószínűleg máshol is meg tudna csavarokat húzni akár átképzéssel is). A BKV és a MÁV mehetne magánba. Szerintem a magántőke meghozná azokat a fejlesztéseket, amik hosszú évek óta totál elmaradtak. Már ha nincs késő ehhez. Előfordulhat, hogy már annyira lepukkantak ezek a cégek, hogy a magántőkét már nem érdekelné, mert nincs az a pénz, ami megtérülne, ha befektetik. De meg kellene próbálni, és ez legyen szerintem az elsődleges megoldás, és csak a másodlagos az, hogy az eddigi tré vezetőket megpróbáljuk rávenni a kevésbé tré hozzáállásra (valószínűleg alkalmatlanok is rá, ahogy vannak).

Én egyébként kórházakat is adnék magánkézbe, bár egyébként már ebben a szegmensben is gond lehet az eszközállomány lepusztultsága. Ha ezt meglépték volna évekkel ezelőtt, akkor legalább nem azzal kellett volna foglalkozni, hogy a tetőn ne ömöljön be az esővíz, hanem talán még olyan állapotban lett volna az egész pereputty, hogy megérje fejleszteni. A piac viszont kialakítja magát akkor is, ha nem feltétlenül hagyják neki, ezért szaporodtak el gombamód a magánpraxisok. Ha a kórházak valós alternatívát kínálnának (= árverseny), akkor nyilván nem lenne minden sarkon egy bőrgyógyász vagy egy szemész. Bizonyos ellátást már talán nem is lehet államiban megkapni (például fogászat).

"5. Segély, szoc. tám. átalakítása: a pénzbeli juttatás helyett a nem pénzbeliek arányának növelése (iskola, kaja, stb.). "

Kíváncsi lennék arra, hogy erről vannak-e konkrét elképzeléseid, érdekelne, hogyan gondolkodsz róla. Én a legnagyobb problémát az ellenőrzésben látom, ha arra lenne intézményrendszer, hogy a felhasználás jogosságát kontrollálja, akkor sokkal előbbre lennénk. Ha jól értem, hasonlóra, azaz célirányosabb támogatásokra gondoltál. Ilyenek szerintem most is vannak, nem hinném, hogy pusztán a nem létezésük lenne a probléma, azaz átfogalmazva a létrehozásuk lenne elsődleges feladat, hanem az ellenőrzés és az ellenőrizhetőség megteremtése. Szerintem a támogatások szétosztása, felhasználása Magyarországon a legkorruptabb és legkevésbé ellenőrzött terület. Annyi felesleges baromságra megy el pénz, hogy az már röhej.

friss hírek További hírek