hkr

Regisztráció: 2008-11-17 14:58

Hozzászólások száma: 4

Utolsó hozzászólás: 2011-06-18 10:49


Tapasztalat: 4
Aktivitás: 3
Népszerűség: 5


utolsó 20 hozzászólás

KBC Equitas 2011. 06. 18. 10:49
A legcikibbnek az tűnik, hogy ott van náluk a NYESZ... Ha felmondom az alapszámlát, ugrik a NYESZ is.

Azzal mit lehetne csinálni? Ki lehet szimplán venni, ami rajta van, csak le kell adózni, ha netán volt nyereség rajta, vagy egyéb bukó is van? Állami támogatás még nem érkezett rá, csak saját befizetés.
KBC Equitas 2011. 06. 18. 10:07
Még csak egy napja vagyok randomos :)

Beregisztráltam online, elmentem a sarki Tescóba. Kislány mondta, hogy már hónapok óta nem regisztrált senkit, de tegnap már én voltam a harmadik. Naszóval, az online kitöltés kb 5 perc, a Tescóban újabb 5, és amikor eljöttem, már aktív is volt a hozzáférésem. Beléptem, egyből felkínált egy START nevű alszámlát, amire felpakolnak 5000 Ft-ot, amivel játszhatsz, próbálkozhatsz. Erre a számlára nem tölthetsz fel, és levenni is csak 5000 Ft ellenében tudsz, de ha nyereséged van az 5000 Ft-on felül, az a tied, ha elbukod, max azt az ötezret bukod, ami úgyse a tied. Kipróbálásra jó.

Nem kell Digipass, amivel az Equiotasnál nyűglődtem (sose volt épp nálam, amikor kellett volna).

A normál számlád egyenlegét fel lehet tölteni kis felár ellenében bankkártyával, van mobil kliens iOS-re és Symbianra (egy Androidosat azért értékelni tudnék). A felületek szerintem szépen meg vannak csinálva, szebb, színesebb, mint az Equitasé. Ennyit tudok elsőre mondani, tranzakciót még nem hajtottam végre.
Az SZDSZ csak feltételekkel tudja támogatni az ingatlanadót 2009. 05. 23. 16:57
#3
Bár alapvetően nem lenne bajom a vagyonadóval, mint olyannal, de ami most készül, az felér a kommunista államosítással.

Szüleim sok év munkával egyetlen igazi vagyontárgyat szedtek össze: a lakásukat, amiben 80 évesen laknak. Nyilván nyolcvan éves embereket mér nem könnyű kimozdítani onnan, amit felépítettek maguknak, épp azért, hogy békés öregkoruk legyen. Most vagy fizetnek a 12 havira csökkentett nyugdíjukból durva ingatlanadót is, avagy választhatják, hogy majd az örökös fizesse azt meg helyettük. Én szívből remélem, hogy a szüleim még sokáig élni fognak, ugyanakkor ha ez így lesz, akkor a lakásuk megy a levesbe, lévén én nem fogom tudni megfizetni az évekig halmozódó ingatlanadójukat, különösen mert nekem is vannak gyerekeim, és van hitellel terhelt lakásunk, amiben élünk. Az állam igen sok lakást fog majd jelzálogosítani, és így egyes zsírosbödön-közeli urak bagóért jutnak majd ilyen ingatlanokhoz. A kormány rájött, hogy a polgárok zsebe már üres, egyedül saját lakásuktól, a jövő generációk örökségétől lehet még megfosztani őket.

Vérlázító, hogy akinek 25 darab, egyenként 10 milliós lakása van, amit feketén kiad, az nem fizet egy kanyi petákot sem, viszont az a 7 tagú család, amelyik egy 60 milliós családi házban merészel lakni, az perkálhat keményen.

Vérlázító, hogy egy vidéki kacsalábon forgó kastély után kevesebb lesz az adó, mint egy budai 60 négyzetméteres lakás után, ami amúgy nem új szerzemény, hanem generációról generációra öröklődött, és sok generáció munkája és élete van benne.

Vérlázító, hogy a hitellel terhelt lakásokat is megvagyonadóztatják, pont akkor, amikor a fennhangon hirdetik, hogy segíteni szeretnének, hogy ne dőljenek be a hitelek. És akkor bumm, még adjunk egy állami pofont is a csóringereknek, akik mertek kockáztatni, hogy családjuk feje fölött lehessen fedél.

Ahogy írtam fentebb is, magával a vagyon adóztatásával nincs gondom. Viszont a bevezetés módjával, a sarc mértékével, az adó hatálya alá vont ingatlanok milyenségével, az értékhatárokkal, a sarc bevezetésének időzítésével nagyon nem értek egyet.
Ilyet még sosem csináltak a magyar háztartások! 2008. 11. 17. 15:05
#4
"A lakosság ilyen mértékű pozícióromlását elsősorban az eladósodási kedv töretlensége okozza. "

Na, ettől szoktam igen dühös lenni. A francokat van kedve eladósodni az embernek. Viszont muszáj életben maradni, fizetni a számlákat, venni néha egy vekni kenyeret. Ez egyre többeknek csak hitelből megy. Soha nem akartam hitelkártyát. De amikor kiestem a melóból, muszáj volt kiválktanom egyet, hogy tudjak adni tejet a gyerekeknek és venni egy szemüveget magamnak, ami persze pont akkor tört el. Nos, azóta se tudtam visszafizetni: görgetem magam előtt lassan másél éve. Ez van.Soha előtte ilyen nem volt. Azóta sajnos van folyószámlahitel, lakáshitel meg egy jó ideje. Nem szeretem, de ez a realitás.

friss hírek További hírek