A Tőzsde vezérigazgatójának 413/2015. számú határozata a WABERER'S INTERNATIONAL Zártkörűen Működő Részvénytársaság törzsrészvényeinek 2015. október 6. napjával történő tőzsdei bevezetéséről
Sajnos, de egyet kell értenem....Jó üzlet a jelenlegi tulajnak !!!! Nem elfelejteni: az alapító tulaj KILÉPETT, a logoval együtt.!!! (Ő is üzletember!!!) Sajnos lesz ez még alább is :::???? Kitudja.
WABS fo tulaj tavozni kivan. Eladja az reszvenyeit. Az IPO idejen lasd #34, #35 bejegyzes, csinaltam elso kalkulaciot, hogy mennyit erhet a ceg az IPO prospectus alapjan. Akkor 8 EUR koruli reszveny arfolyam tunt realisnak. Mi a helyzet most, az utolso 17Q4 jelentes alapjan? https://bet.hu/newkibdata/124923327/20180308_Fourth_quarter_financial_report_HU.pdf . 1)Az EPS 2016-->2017 evre 0.46--->1.15 EUR emelkedett, praktikusan +163%. A margin 2.4%--->3.2% szintre nott. Ez nem glamour biznisz eredmeny, a versenytarsaknak 5-7% szokott lenni. De nem vitas, hogy javult. A 2 ev EPS atlaga =0.80 EUR, es egy PE=11 szammal az elso kozelitesre WABS 8.8 EUR/rv erteku a 2 evnyi adatok atlagaval, a profittermelesi kepesseg alapjan. . 2)A WABS sajat toke =175M EUR. A 17.6M reszvenyre szetosztva a vagyon alapjan a ceg 10 EUR erteku. A ROE a szakmaban 15-20% szokott lenni, itt R(2017)=22M, tehat 22/175=12.5%, ami meg mindig alacsony hatekonysag. . 3)A netto adossag allomany 235M Eur, a brutto 290M. Az Equity 175M Eur, szoval joval a vagyon folotti merteku az eladosodottsag, 235/175=1.34, ami nagyon magas. Egy recesszios kornyezetben ez evi kb. 75-80 M Eur adossag-fizetesi tehet jelent (Lizing torlesztes + Kamatok), es egy rossz biznisz kornyezetben esetleg teljesen felzabalhatjak a most se tul magas, 22 M brutto , 17M netto Eur profitot. . 4)EBITDA alapon szamolva, a 2017 evi EBITDA szam 86M, kalkulaljunk a szakmaban szokasos 5x szorzoval, a ceg brutto erteke 430M Eur. Ebbol levonva a netto adossagot (235M) , marad netto cegertekre 195 M Eur iranyszam. A 17.6M reszvenyesre szetosztva ebbol a szamolasbol 195/17.8=11 EUR/rv ertek adodik ki. . A mai 4500Ft WABS arfolyambol (311 EUR/HUF) kiadodik 14.4 EUR arszinvonal most a tozsden. Haaaat, kezdem erteni, hogy tenyleg jo uzlet lenne a fo tulajnak eladni, persze a mai arfolyamon, a WAB-ot.
Talán ez segít.... https://www.portfolio.hu/vallalatok/eladja-reszvenyei-egy-reszet-a-waberer_8217_s-tobbsegi-tulajdonosa.5.280080.html Gyorsított könyvépítés keretében megkezdi a Waberer's többségi
tulajdonosa, a B.V. CEE Transport Holdco legalább 2 615 462 darab
Waberer's-részvény értékesítését. Közel 40 millió eurós csomagról van
szó - közölte a társaság a keddi piaczárás után. Sajnos egy kisebb összeggel én is "bennragadtam" Hol ott már Januárban észre vettem. Jeleztem. (már késő volt)
Nem értem, miért nem veszik az emberek ezt a részvényt. Jóval többet ár, mint a mostani ára. Ha az én szavam nem is mérvadó, az Erste is 7000 feletti célárat állapított meg. Kellene egy Portfólió cikk belőle, aztán elindulna ez is :D
ÉS INNEN: Részvénytulajdonosok:CEE Transport Holding BV – 71,99% Igazgatóság:Robert KNORR Stefan Alexander DELACHER (alelnök) Gerard van KESTEREN Dr. LAKATOS Péter LAJKÓ Ferenc ERDÉLYI Barna
"Ha megnézünk ma egy Waberer's kamiont, a ponyván látunk egy napocskát és
a következő szöveget: Waberer's optimum solution. Waberer György névadó
és egykori tulajdonos az IPO második napján bejelentette, hogy 2018-ban
visszavonja a Waberer's névhasználati engedélyét. Úgy tudjuk ez a jog
magára a „vezetéknévre” vonatkozik, a napocskára és az optimum solution
szlogenre nem. Az elemzők szerint ez a bejelentés nem oszt, nem szoroz." ????
NEM lépett ki a tulaj. Ezt nem is tudom honnan szeded? Továbbra is az angol kockázati tőkebefektető áll mögötte, aki 2-3 évnél tovább nem tartja az ilyen típusú befektetéseit. Tehát napjai semmi mással nem telnek csak azzal, hogy vevőt találjon a papírjainkra.
Hát ez egyelőre messze van azoktól a szintektől... :) Most az árszint egy dolog, de olyan gyatra forgalom van benne, hogy ebből - egyelőre - nem lehet nagy mennyiséget eladni. Legalábbis durva árfolyam-esés nélkül.
Waberers
2015. okt. 05. 18:00 BÉT határozat - értékpapír bevezetése
A Tőzsde vezérigazgatójának 413/2015. számú határozata a WABERER'S INTERNATIONAL Zártkörűen Működő Részvénytársaság törzsrészvényeinek 2015. október 6. napjával történő tőzsdei bevezetéséről
link