Minden létező gondolatra van már fórum, erre a kb. 80 éves stratégiára pedig még nincs... a value investor a részvényt annak tekinti, ami valójában: üzletrésznek. Eszerint értékeli azt, és diszkontáron vásárol belőle.
Az ezreselválasztó space-t így kell kiszedni: =SUBSTITUTE(cellakoordináta," ","") Ha nem szeded ki, akkor nem lehet matematikai műveletet végezni vele.
Milyen jó, hogy pont beszélgettünk róla korábban. 34$-ra raktam be a limit árat, de a nagy esésnek köszönhetően csak 33,47$-on teljesült, szóval nagyon örülök neki. :) Lentebbre is raktam még egy csomagra ajánlatot, de addig már nem ment le. Most úgy gondolom, hogy ez a részvény lesz az egyik(Exxon és GE a másik), amit nagyon hosszú ideig szeretnék megtartani.
Régen beszéltünk a képletekről. Szerinted ezzel BÉT-es adatokat is lehet importálni? Pl. innen: https://bet.hu/oldalak/azonnali_piac#reszvenyek Ha igen, tudnánk vele segíteni pár embernek, akik táblázatban vezeték a bétes papírjuk árfolyamát.
T megcsinálta az utóbbi 10 év legnagyobb napon belüli mozgását (esését) és volumenét az utolsó 2 órában és AM-ben komoly korrekcióval. Hosszú távon (jó, tudom, hogy hosszú távon mindannyian meghalunk) jó vételi lehetőségnek tartom ezt a szintet, akárhogy is zárul a TWX deal. Rövid távon pedig tegnap kapitulációt vélek belelátni. Aki akart már eladott, innen inkább felmenetre számítok.
Ez olyan, mintha azt kérdeznéd: milyen hátrányai vannak egy 500 lóerős autóval közlekedni? Ha megérted a működését, megfelelően méred fel a kockázatot, jól választod ki a terméket és a pozícióméretet, akkor nem igazán lehet hátrányokról beszélni. Te magad lehetsz a hátrány, ha nem vagy fegyelmezett.
Opcióguru oldalát ajánlom tanulmányozásra. Javaslom kezd az ingyenes anyagaival. Cikkek, blog, videók. Több napra, hétre lesz szükség, hogy ezt átböngészd. Ha felkelti érdeklődésedet, van egy kezdőknek készült "Opciós Izelítő"-je kemény 890Ft-ért :), ezzel folytasd. Ne várj csodát, az opciózás nem a Szent Grál. Ha megérted és jól használod, egy remek ezsköz lesz a tőzsdei eszköztáradban. Előnybe kerülsz vele a piaci szereplők jelentős részével szemben. ;)
Tök érdekeseket írsz mindig az opciókról - csak sajnos a felét nem értem :-) Bemelegítőnek mit ajánlanál rövid olvasmánynak? Alapfogalmak, kis matek. Meg hol és hogyan lehet kiírni opciót? Nem, nem, először megtanulok úszni, aztán ha tetszik, akkor ugrok csak a folyóba :-) Előre is köszi.
Kénytelenek voltak, ugyanis megveszik pet food gyártó Blue Buffalot (BUFF) 8 Mrd-ért (cash+új kötvény+1Mrd részvénykibocsátás). Nyilván beviszik saját értékesítési csatornáikba a meglevő mellett, amitől a termékvonal árbevételének robbanását várhatják. A pet food nagyon lukratív, növekvő üzletág. Nem véletlen, hogy a nagyok, mint pl. Nestlé, Mars, Cargill mind benne vannak. Szükségük is is van forgalomnövekedésre (BUFF P/S=6.2 azt sulykolja, hogy valódi növekedési cég kerül a portfólióba)
GIS: 150 éves cég, 120 éve fizet osztalékot, elmúlt 14 évben folyamatosan növelte az osztalékát minden évben átlagosan 7-8%-al évente. Jelenlegi induló osztalékhozama 4.5%. 90-es évek közepén lehetett ilyen indulóhozammal beszállni a cégbe. Osztalék fedezettség 2007-től DIV/FCF: 40-54-43-40-85-47-40-54-63-51-72%. DIV/EPS: 45-43-45-43-41-52-47-55-85-64-69%. Szerintem ez teljesen rendben van. 4.5%-os induló, 7-8% évi növekedéssel nagyon jó lehetőség. Jelenleg nincs a birtokomban GIS, de PUT opcióim vannak kiírva rá és amíg nem leszek tulajdonos, addig folyamatosan kiíró leszek.
Value Investing