Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 03. 04. 09:57

USA-OROSZ háború  

"... NAGYON HALKAN, DE VÉGRE KI KELL MONDANI: AMIT LÁTUNK, NEM EGY UKRÁN–OROSZ, HANEM EGY AMERIKAI–OROSZ HÁBORÚ. " (Vona Gábor, Index-publicista, 2022. március 4.)

Igen, és ezt ma már egyre hangosabban kell kimondani.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2022. 04. 19. 16:39
Előzmény: #2199  frossnag
Ha már tények érdekelnek akkor,érdemes ezt a cikket elolvasni.Egyébként pedig teljesen egyértelmű,hogy területeket akar Ukrajnától megszerezni Putyin,és nem csak olyanokat amelyeken az oroszok laknak többségében,különben mi a farncnak kezdett volna bele egy ekkora háborúba.Anélkül is megtudta volna védeni az elszakadni akaró területek lakosságát.De inkább hagyta elmérgesedni a helyzetet,hogy legyen ürügye a támadásra .Az eredeti terv az valószinüleg Ukrajna megszerzése lett volna egyfajta új Szovjetunión belül saját embereivel ahogy az a Szovjetunióban szokás volt.Azóta gondolom,kénytelen volt minimalizálni a terveit mert elakadt Kijevnél az offenzíva.
..
https://www.portfolio.hu/global/20220419/video-bizonyitja-hogy-az-oroszok-ujabb-varosokat-akarnak-elcsatolni-ukrajnatol-540071
frossnag 2022. 04. 19. 16:22
Előzmény: #2195  Törölt felhasználó

Hát ez is egy elmélet, de így, tények nélkül elég gyenge lábakon áll szerintem.
Már sok elméletet hallottam arra vonatkozóan, hogy miért indult meg a támadás, de nem a tiéd hangzott a legmeggyőzőbben, bár azt elismerem, hogy van benne igazság: Putyin olyan fajta ember, aki nemigen habozik, ha lehetőség adódik, hogy a hatalmát növelje. De nekem nem tűnik túlságosan logikusnak, hogy önmagában csak egy kisebb területszerzés céljából ilyen drasztikus lépést vigyen véghez.
totoro
totoro 2022. 04. 19. 12:30
Előzmény: #2196  Törölt felhasználó
Ez ám a színvonalas cikk, barátom.
sasa44 2022. 04. 19. 11:55
Előzmény: #2184  Törölt felhasználó
Talán, ha befejeznéd az aljasságaidat, nem lennél kitiltva....
Törölt felhasználó 2022. 04. 19. 09:51
Előzmény: #2192  frossnag
Semmit sem hagytam ki,értelemszerűen nem fogok mindent újra leírni amit már egyszer leírtam,ráadásul amióta Oroszország megtámadta Ukrajnát,egyértelműen átkellett mindent értékelni,hiszen egy teljesen új állapot állt elő,egy olyan amire sokan abszolut nem számítottak,közöttük,én sem.Én támogattam a minszki egyezmény betartását és azzal sem lett volna gondom,ha az orosz hadsereg bevonul az elszakadni vágyó területek határáig,hogy ezzel véget vessen annak,hogy az elszakadni vágyó területeket támadják az ukránok.De az oroszok nem ezt tették,ezért átkellett mindent értékelnem,és egyértelműen azt hoztam ki ami aleglogikusabb volt,hogy az,hogy Putyin semmit sem tett több évig azért,hogy megvédje az elszakadni vágyó területeket majd egyszerűen megtámadja Ukrajnát,az valószinüleg nagyon is tudatos volt a részéről,mert eleve arra törekedett,hogy egybefüggő területeket szakítson ki Ukrajnából,vagyis a a minszki megállapodás elfogadása is kevés lett volna a számára idővel.Putyin célja Oroszország elfogadtattása,és ezt abban látja ha erőszakossan lép fel és nem utolsó sorban a régi Szovjetunió gyermeke és nosztalgiával gondol arra az időkre elvégre azt védte mint KGB-s és ahhoz hasonlót akar össze hozni.nem az oroszok érdeklik hanem a nagy orosz birodalmi törekvések.nem érdekli menyni orosz hal meg emiatt Ukrajnában,és nem érdekli,hogy mennyi orosz katona hal meg,nem érdekli,hogy emiatt a háború miatt kialakult egy orsz ellenesség,hiszen ez várható volt.Putyint egyetlen egy dolog érdekli,pont,úgy mint Hitlert,a terület szerzés egy nagy birodalom építése.
Törölt felhasználó 2022. 04. 19. 09:15
Előzmény: törölt hozzászólás
Hàt ezen majdnem beszartam, beszari… :))
Murdoch 2022. 04. 19. 09:13
Előzmény: #2191  Törölt felhasználó
Azért az ne felejtsd, hogy 2014 óta zűr van a régióban, jó néhány ezer halottal. És ebben nyilván benne vannak az azovi ultranacionalisták is, melyeket érdekes mód az USA először elítélt, majd szépen kiképezték őket.  
https://www.militarytimes.com/news/your-military/2015/04/17/us-troops-arrive-in-ukraine-for-training-exercises/
Mellesleg nem a m2 alapú területszerzés a lényeg, abból van bőven, hanem inkább az orosz befolyás. Mindenesetre fordított esetben sem lenne másképpen, szvsz. Ha ugyanez az USA-val történik meg, lépnének, csak ők földrajzilag lépéselőnyben vannak.
frossnag 2022. 04. 19. 09:04
Előzmény: #2191  Törölt felhasználó

Te szándékosan hagyod ki, hogy a szakadár területeket, mármint a falukat és városokat folyamatosan bombázta az ukrán hadsereg?
-
Egy csomó más tényező is van, amit te kihagytál az elemzésedből, és amit itt a fórumon már sokszor megemlítettünk, pedig te láthatóan kitartóan követed az itt elhangzottakat.
-
Számomra nem egyértelmű hogy területszerzés céljából történt a háború, lehetett ezer más kiváltó oka, de innen nehéz megmondani, hogy pontosan mi miért történik azon kívül, hogy végső soron vélhetően a hatalom és kapzsiság motiválja az eseményeket.
Egyvalami viszont biztos, hogy az elitnek érdeke, hogy a kisember elnyomva maradjon, hiszen az ö hatalmuk a nép kihasználásából fakad, tehát ha most éppen civakodás is van közöttük, a szabad emberiséget vélhetően továbbra is egy nagyobb közös ellenségnek tekintik.
-
De én azt sem tartom kizártnak, még ha valószínűtlenül is hangzik, hogy Putinban kialakult valamiféle emberséges indíttatás így öregkorában, hogy a népét ténylegesen védelmezze a Donbassz térségben.
De szinte semmi megbízható információ nem jön át, hiába az "internet kora", így nagyon nehéz konkrétat mondani.
(És itt jön a képbe, hogy magáncégeknek miért nem szabadna szinte kizárólagos ráhatással bírnia arra, hogy az emberekhez milyen információk juthatnak el.)
Törölt felhasználó 2022. 04. 19. 08:36
Előzmény: #2180  Landlord
Persze, logikus,hogy azért volt ott a sok ukrán katona mert támadni akart és nem azért mert a határ túl oldalán sorakozott fel egy 200 000 es orosz hadsereg akikkel szemben álltak fel védekezően.Persze Putyinnak elkellett valahogyan adnia,hogy miért is támadta meg az orosz hadsereg az ukrán hadsereget,ezért kitalálta,hogy azért mert az ukrán hadsereg támadni akart.A történet szépséghibája,hogy ezt megakadályozhatta volna úgy is Putyin,hogy az orsoz  hadsereg az elszakadni vágyó területek határáig megy és ott megáll.De nem ezt tett,megtámadta a védekező állásban levő ukrán hadsereget és egy másik ország fővárosát kezdte el támadni.Feltételként szabta a fegyverletételt vagyis a megadást már a legelején amikor  az ukrán demilitarizálásról beszélt.Vagyis lerohanta Ukrajnát egyértelműen területszerzési célból.
Törölt felhasználó 2022. 04. 19. 08:34
Előzmény: #2189  Shortelek
Ez jó! 👍👍👍
Shortelek 2022. 04. 19. 08:28
Előzmény: #2188  Törölt felhasználó
Tévedsz, ide nem kel matematikus, látnod kell az összefüggéseket, hazugságokat!!!
Törölt felhasználó 2022. 04. 19. 08:23
Előzmény: #2186  Shortelek
Ezt most a sokk szàmlájára írom amit az okozott, hogy te sem èrted hogyan bactak àt ennyire. A Mèrő nevű matematikus gyerek elkezdett ezen agyalni, neki ennyivel magasabb az IQ-ja nálatok. 
Shortelek 2022. 04. 19. 08:10
Előzmény: #2184  Törölt felhasználó
Ne viccelj már, béyeg zsóti, magyar nemzet agymosás hülyéknek!!!
Shortelek 2022. 04. 19. 08:09
Előzmény: #2183  Törölt felhasználó
Primitív politikai közösség az pont a fidesz elvtárs és még komcsi is!!
Beszari 2022. 04. 19. 08:08
Törölt hozzászólás
Törölt felhasználó 2022. 04. 19. 08:06
Előzmény: #2182  sasa44
Javaslom addig is amíg kipihened magad, próbáld meg ezt megfejteni. Jobbulást elvtárs
https://magyarnemzet.hu/belfold/2022/04/bayer-zsolt-megosztotta-a-baloldali-bukas-megoldokepletet
Törölt felhasználó 2022. 04. 19. 08:02
Előzmény: #2182  sasa44
A beàllítottságodat elnézve te amolyan férfinéni lehetsz. Gondolom még nem sikerült kipihenned a frusztrációd amit az okozott, hogy nem csak primitív a politikai közösséged, de gyáva módon cserben is hagytak és azzal hogy az istenedet mzp-t ócsárólják még a tetejèbe össze is zavartak, hiszen most azt mondják rád ezzel hogy hülye vagy. Megtisztelő érzés egy ilyen letisztult és felemelő közösséghez tartozni
sasa44 2022. 04. 19. 07:12
Előzmény: #2180  Landlord
Jó érzés olvasni az orosz propaganda szöveget. Folytasd tovább kérlek. Így legalább biztosan tudjuk, hogy mi nem igaz.
Landlord 2022. 04. 19. 05:33
Előzmény: #2179  Landlord

Topik gazda

daxlisgyuszi
daxlisgyuszi
4 5 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek