Az utolsó mondatodat olvasva nem érthető az első: minek ajánlasz valamit, amivel te magad sem mentél semmire??? :-))) (Bár nem is tudom, mit várhat az ember egy ingyenesen hozzáférhető "tanulmánytól"??? :-)) )
Egy kicsit megnéztem, hogy Trump bácsi miért keménykedik, röviden: teljesen érthető. Lehet a kereskedelmi háború is csak kamu, de hogy ezt a deficitet nem lehet bűntetlenül sokáig csinálni az tuti. Dollár, Dow, Yüan kiszámíthatatlan amíg egyensúly közeli állapotot nem sikerül valahogy elérni. Ráadásul Kína finanszírozza már az USA 20%-t. Dolgozni kéne az USA-ban nem csak fogyasztani és akkor újra nagyok lehetnek. Ezt csak azért írom le, mert tök mindegy honnan kezdem vizsgálni az aranyat, valahogy mindig visszajutok ehhez a témához.
Az ezüst ma sem okozott csalódást, most már tényleg annyira szar a megítélése, mint annak idején az olajnak, hogy egyes elemzők már 0 dollár alá tartották az árát, mivel a tárolása nem volt megoldott a kitermelt nyersanyagnak. 1/82 körül alakul az arany / ezüst ára, innen szép lenne egy robbanás.
engem inkább ez szokott elgondolkodtatni: gold standard greenspan http://soo.gd/udsU egyáltalán nem csodálkoznék azon, ha 10-15 éven belül reális opció lenne az aranystandardra való visszatérés
silver&gold